Προς το περιεχόμενο

anna888

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    12
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

306 προβολές προφίλ

anna888's Achievements

Contributor

Contributor (7/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Εμμ.. δεν ξέρω τη μάρκα του κουτιού. Γράφει μπλαμπλαCase Lcd Digital System. Το μπλαμπλα είναι μια λέξη με πολύ καλλιγραφικά γράμματα και δεν τη βγάζω. Στο κάτω μέρος έχει ένα παραθυράκι ( με μπλε φως ) που δείχνει πληροφορίες: ώρες λειτουργίας, θερμοκρασία κλπ. Έχει και floppy drive!
  2. Η αλήθεια είναι πως το ψιλοσκεφτόμουν για γενική αναβάθμιση cpu, mobo, gpu αλλά ζορίζομαι λίγο. Αν αλλάξω δε και μητρική, δεν τολμάω να το κάνω μόνη μου, οπότε επιπλέον χρήματα για να μου κάνουν την αναβάθμιση. Επίσης δεν είμαι σίγουρη αν αλλάζοντας μητρική θα έχω πρόβλημα με το κουτί ( σε σχέση με τις διάφορες εξόδους ). Ο συνδυασμός που μου πρότεινες STORM1978 μου φαίνεται πολύ καλός αλλά δεν ξέρω... Ο σκληρός μου είναι IDE και αν αλλάξω και σκληρό θα ξεφύγει η τιμή. Ξέρετε κανένα μαγαζί της προκοπής που κάνει αναβαθμίσεις στη Θεσ/νίκη;
  3. Όσον αφορά την κάρτα, δεν ξέρω τι εννοείς οτι δεν είναι για gaming. Δεν είμαι "gamer" .Μου αρέσουν μόνο κάποια συγκεκριμένα, όχι ΑΑΑ παιχνίδια (το μόνο απαιτητικό παιχνίδι που θα με ενδιέφερε είναι το witcher 3 αλλά ξέρω οτι δε με παίρνει ). Δε με πειράζει να παίζω με τις χαμηλότερες ρυθμίσεις, αρκεί το παιχνίδι να τρέχει καλά. Διάβασα για την Geforce GT 730 DDR5 πως είναι πολύ καλή για τα λεφτά της και είμαι σίγουρη πως είναι κλάσεις ανώτερη απ' την Geforce 8400 GS που έχω τώρα. Θέλω να την παραγγείλω απ'το visionstudio.gr ( καθώς και τη μνήμη που έγραψα παραπάνω ) και την έχει 71 ευρώ. Αν υπάρχουν προτάσεις για καλύτερη κάρτα (προτιμώ nvidia) στα ίδια λεφτά, είμαι όλη αφτιά! Αν γινόταν, θα προτιμούσα να τα παραγγείλω όλα απ'το ίδιο μαγαζί, αλλά απ'τους AMD που έχει, αν κατάλαβα καλά, κανείς δεν είναι συμβατός με τη μητρική μου, σωστά; http://www.visionstudio.gr/prodlist.asp?cat=2&sub=0&pmanuf=4&showfoto=0 Γενικά, δεν θέλω να πάρω κάτι μεταχειρισμένο κι επειδή δεν έχω πιστωτική δεν έχω τη δυνατότητα να παραγγείλω από όπου θέλω και να επιλέξω την καλύτερη τιμή.
  4. Καλησπέρα. Έχω την ASRock 939N68PV-GLAN και θέλω να ρωτήσω: 1. Θέλω να προσθέσω μνήμη. Τώρα έχω 2χ1G. Πρέπει να βάλω πάλι 2χ1G; μπορώ να βάλω 1χ2G ή 2χ2G; Η G.Skill NT 1GB DDR Non ECC CL3 400MHz είναι συμβατή; 2. Έχω τον AMD Athlon 64 3500+ και θέλω να τον αλλάξω με κάποιον, τουλάχιστον, διπύρηνο. Μπορείτε να μου προτείνεται κάποιους, όσο γίνεται ποιο οικονομικούς; Να υποθέσω πως θα πρέπει να είναι socket 939; 3. Ενδιαφέρομαι για την Geforce GT 730 DDR5. Είναι συμβατή; Και κάτι ακόμα. Είναι εύκολο να αλλάξω μόνη τον επεξεργαστή; Έχω αλλάξει κάρτα γραφικών και σκληρό δίσκο. Να το τολμήσω;
  5. anna888

    ZVX10 H201L crc errors

    Βρήκα 3 καταστήματα Καύκας στη Θεσ/νίκη,αλλά μου πέφτουν λίγο μακριά.Θα ψάξω πρώτα στο κέντρο κι αν δε βρω θα πάω εκεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη βοήθεια.Να είσαι καλά!
  6. anna888

    ZVX10 H201L crc errors

    Συγνώμη,μπερδεύτηκα.Είχα διαβάσει τι είναι το patch cable.Εννοούσα solid ή stranded.Ξέρω οτι στο 1ο ο χαλκός είναι ενιαίος και στο 2ο είναι πολλές λεπτές ίνες.Το solid είναι αυτό που δίνει καλύτερο σήμα;Το καλώδιο απ'το χωλ στο δωμάτιο θα περάσει αναγκαστικά από 4 γωνίες.Θα υπάρχει πρόβλημα με solid;Καλύτερα stranded που είναι πιο εύκαμπτος ο χαλκός; Το stp cat5e είναι το ίδιο απλό να συνδεθεί όπως και το καλώδιο του συναγερμού;Γιατί ένας ηλεκτρολόγος που μου πέρασε άσχετο καλώδιο δε μου εμπνέει και πολύ εμπιστοσύνη (και δεν έχω κάποιο γνωστό ηλ/λόγο ή τεχνικό που να ξέρω πως το κατέχει το αντικείμενο). Γνωρίζει κάποιος μαγαζιά οπου μπορώ να βρω χύμα τέτοια καλώδια στη Θεσ/νίκη;Κατά προτίμηση στο κέντρο.
  7. anna888

    ZVX10 H201L crc errors

    Το παλιό καλώδιο μέσα στον τοίχο του χωλ είναι λευκό και έχει μέσα 2 καλωδιάκια μπλε-κίτρινο. Το καλώδιο που περάστηκε τώρα, το έλεγξα και ναι γράφει πάνω alarm cable Έχω δει φωτογραφίες στο google από utp και ftp καλώδια,με τα 4 ζευγάρια που είναι στριφογυρισμένα μεταξύ τους. Φαντάζομαι πως μπορεί και ο ηλεκτρολόγος να περάσει τα τηλεφωνικά κλιπάκια,έτσι;Δεν μπορώ να υπολογίσω με ακρίβεια πόσο μήκος θα χρειαστεί μεταξύ χωλ δωματίου,γιατί θα του πω να το περάσει μάλλον πάνω απ'τον άλλο τοίχο.Το υπάρχον είναι περασμένο γύρω από κάσες πόρτας και σοβαντεπιά,οπότε αυξάνεται πολύ το μήκος.(άσε που σε 2 σημεία είναι ακριβώς δίπλα στο σωλήνα του καλοριφέρ) Για solid ή patch, δεν μου είπες ποιο να προτιμήσω. Για δίσκο μπορώ να διαθέσω το ανώτερο μέχρι 100 ευρώ.Σκέφτομαι τον Western Digital My Book Essential 2TB USB 3.0, 3.5" σε μαύρο.
  8. anna888

    ZVX10 H201L crc errors

    Δεν κατέχω τι είναι το ραζιμ. Το καλώδιο απ'το χωλ στο δωμάτιο (δεν το έχω αλλάξει ακόμα,είναι αυτό που είχα πάντα απ'τη στιγμή που έβαλα internet),ρώτησα τον ηλεκτρολόγο και είπε πως είναι συναγερμού. Το καλώδιο που πέρασε τώρα στο χωλ δεν είμαι σίγουρη τί ειναι,αλλά οπτικά τουλάχιστον μοιάζει ίδιο με αυτό του συναγερμού.Όταν ανέφερα ότι έχω ακούσει πως για internet καλό είναι να χρησιμοποιείς καλώδια τύπου cat5 cat6 κλπ,μου τα μασούσε.Οπότε μου φαίνεται χλωμό να πέρασε καλώδιο Utp. Επειδή μπερδεύτηκα λίγο,άλλο το utp άλλο το stp/ftp,σωστά; Το cat6 είναι το καλύτερο;Εφόσον δεν υπάρχει θέμα να πατάω το καλώδιο κλπ.,ένα utp cat6 είναι η καλύτερη επιλογή; Απ'ότι είδα στο skroutz.gr,πχ τα 20 μ κοστίζουν περίπου 10 ευρώ.Να υπολογίσω περίπου 15 ευρώ σε κατάστημα;Μπορώ να το βρω σε οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρολογικά;Πρέπει να πάω σε μαγαζί τύπου Πλαίσιο; Επίσης είδα πως υπάρχουν τύποι:πολύκλωνο,μονόκλωνο,solid,patch.Πρέπει να επιλέξω κάτι συγκεκριμένο ή δεν έχει σημασία;Το patch είναι αυτό που έχει πιο ευλύγιστο χαλκό και ενδείκνυται για συνδέσεις εντός σπιτιού; Να υποθέσω πως πάνω στο καλώδιο αναγράφεται ο τύπος του;Για να μη μου δώσουν ό,τι να'ναι αν μυριστούν (πολύ πιθανό) πως είμαι άσχετη. Ο σκληρός είμαι σίγουρη πως έχει πρόβλημα(εδώ και πολύ καιρό).Κάνει έναν περίεργο ήχο,καμιά φορά κολλάει και γενικά πετάγονται διάφορα μηνύματα τύπου the disk is corrupted.Ο ηλεκτρολόγος που άκουσε τον ήχο είπε πως μάλλον χτυπάνε οι μαγνήτες μεταξύ τους.Πάντως στα αρχεία έχω πρόσβαση.Το πρόβλημα να μην μπορώ να αποθηκεύσω πλέον αρχεία παρουσιάστηκε τους τελευταίους 2-3 μήνες,γι'αυτό αποφάσισα να πάρω καινούριο.Backup έχω μόνο τα απαραίτητα αρχεία.Με τα υπόλοιπα (ταινίες κλπ) δεν ασχολούμαι,μιλάμε για πολλλάάά γίγα.Θα χρειαζόμουν μια στίβα DVD. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε επίσης να προτιμήσω το δίσκο με τα μπλε γράμματα και ότι ο ανακυκλωμένος έχει πράσινα(δεν κατάλαβα-και δε ρώτησα,είχα στο νου μου τη σύνδεση- αν εννοούσε τα γράμματα της μάρκας ή κάποιο άλλο στοιχείο.Μιλούσε για τους Western Digital εκείνη τη στιγμή).
  9. anna888

    ZVX10 H201L crc errors

    Ναι,όταν γίνονταν αποσυνδέσεις έσβηνε το λαμπάκι του internet και καμια φορά και του dsl. Το καλώδιο μεταξύ κατανεμητή-σπιτιού είναι δύσκολο να αλλαχτεί και ο ηλεκτρολόγος προσωρινά τράβηξε ένα καλώδιο από τον τοίχο (υπάρχει ένα στρογγυλό σαν καπάκι πίσω απ'το οποίο υπάρχουν διάφορα καλώδια),ουσιαστικά παρακάμπτοντας το τμήμα του τηλεφωνικού καλωδίου που βρίσκεται πίσω απ'τον τοίχο του χωλ.Μου είπε να περιμένω μερικές μερές να δω πως θα πάει το πρόβλημα και αναλόγως,ή θα μείνει η σύνδεση ως έχει ή θα χρειαστεί να αλλαχτεί όλο το καλώδιο που έρχεται απ'τον κατανεμητή (που απ'οτι μου είπε θέλει αρκετή διαδικασία και θα προτιμούσα να το αποφύγω για οικονομικούς λόγους). Προς το παρόν όλα καλά.Καμία αποσύνδεση.Από την Πέμπτη το μεσημέρι τα στατιστικά,όσες φορές έλεγξα τη σελίδα του ρουτερ,είναι σταθερά ως εξής: Link Status Connected Rate (Up/Down) 1020/12518 kbps Noise Margin (Up/Down) 14.6/7.3 dB Modulation Type ADSL_2plus Line Attenuation (Up/Down) 11.1/15.7 dB Output Power (Up/Down) 12.4/19.9 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 1240/13620 kbps Interleave depth 8 Annex Type AnnexA CRC errors 69 Μόνο μια ελάχιστη διακύμανση στο Max Down Rate ή το Margin.Φυσικά είναι νωρίς για να είμαι σίγουρη πως το πρόβλημα λύθηκε τελείως. Με τη Cyta έχω μόνο internet,το τηλέφωνο είναι ακόμη στον ΟΤΕ.Οπότε στο splitter έχω συνδεμένο το ρουτερ και τηλέφωνο.Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο ρουτερ;Για αγορά καινούριου λίγο δύσκολο αλλά έχω το BaudTec από τον ΟΤΕ.Είναι καλύτερος απ'τον ΖΤΕ; Το καλώδιο που καταλήγει στο δωμάτιο είναι αρκετά μακρύ,και ξέρω οτι αυτό δεν είναι καλό,αλλά δυστυχώς η διαρύθμιση του σπιτιού δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια.Ο ηλεκτρολόγος μου είπε πως είναι καλώδιο συναγερμού!; Αν αποφασίσω να το αλλάξω,και λαμβάνοντας υπ'όψιν πως έχω Cyta-internet και OTE-τηλέφωνο,ισχύουν αυτά που είπες;Δηλαδή να επιλέξω Utp καλώδιο με rj 11 clips; Ειδα στο internet οτι υπάρχουν Utp Cat1,Cat2 κλπ.Ποιο είναι καλύτερο για την περίπτωσή μου; Και μία άσχετη ερώτηση.Αν υπάρχει πρόβλημα ζητώ συγνώμη προκαταβολικά,πες μου και θα ανοίξω νέο θέμα. Θέλω να αγοράσω εξωτερικό σκληρό γιατί ο Seagate που έχω (και απ'οτι ξέρω είναι μάπα) χάλασε,έχω πρόσβαση στα αρχεία αλλά δεν μπορώ να αποθηκεύσω αρχεία πλέον.Βγαίνει κάποιο σφάλμα καθυστέρησης. Μου είπαν πως οι Western Digital είναι καλοί αλλά ξέρω οτι κυκλοφορούν δίσκοι (και όχι μόνο) από ανακυκλωμένα κομμάτια και φυσικά δεν θέλω κάτι τέτοιο.Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη οτι ο δίσκος δεν είναι ανακυκλωμένος;Υπάρχει πάνω του κάποιο σήμα ή άλλη ένδειξη;
  10. anna888

    ZVX10 H201L crc errors

    Συγνώμη που ενοχλώ πάλι. Ξαναήρθε σήμερα ο τεχνικός της Cyta και βρήκε πως έχει πρόβλημα το καλώδιο ανάμεσα στο κουτί της πολυκατοικίας και το διαμέρισμα.Είπε επίσης οτι μου ρύθμισε το margin στο 8 (μέχρι τώρα ήταν γύρω στο10.Αυτή τη στιγμή είναι 7.4-μιλάω για το down margin) Έκλεισα ηλεκτρολόγο για άυριο,για να αλλάξει το καλώδιο. Όσον αφορά την καλωδίωση εντός σπιτιού:δεν υπάρχουν μπρίζες,το κεντρικό καλώδιο βγαίνει στο χωλ.Υπάρχει ένα κουτάκι στον τοίχο με μία υποδοχή για το φίλτρο+τηλέφωνο και απ'την άλλη πλευρά του βγαίνει ένα καλώδιο που καταλήγει στο δωμάτιο με τον υπολογιστή.Στην άκρη του είναι συνδεδεμένο το splitter,στη μία υποδοχή το ρουτερ,στην άλλη το τηλέφωνο. Είναι εντάξει αυτή η συνδεσμολογία ή να πω στον ηλεκτρολόγο να αλλάξει κάτι; Επίσης σκεφτόμουν,αναλόγως πως θα πάει το θέμα του αποσυγχρονισμού και των αποσυνδέσεων,να αλλάξω κάποια στιγμή και το καλώδιο μεταξύ χωλ-δωματίου.Διάβασα ένα θέμα όπου κάποιος χρήστης ρωτάει για dsl καλώδια και προβληματίστικα.Αν το αλλάξω,πρέπει να ζητήσω να περάσουν κάποιο συγκεκριμένο τύπο καλωδίου;Το τωρινό μοιάζει με κοινό ηλετρικό καλώδιο,λευκό στρογγυλό.
  11. anna888

    ZVX10 H201L crc errors

    Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση οσον αφορά τα CRC errors. Εσωτερική καλωδίωση:Ο τεχνικός της Cyta που ήρθε στο σπίτι βρήκε τη γραμμή καθαρή (συγκεκριμένα ήταν ηλεκτρολόγος.Ίσως δεν έκανε σωστό έλεγχο) Έκανα τεστ απομόνωσης,ρουτερ απ'ευθείας στον τοίχο χωρίς φίλτρα,τηλέφωνα κλπ,πάλι αποσύνδεση. Μέχρι την τελευταία μέρα που είχα το connex η downstream ταχύτητα ήταν σταθερά ~14.5.Μου φαίνεται πολύ σατανική σύμπτωση,με το που έβαλα Cyta,να άρχισαν οι αποσυνδέσεις επειδή χάλασε ξαφνικά η καλωδίωσή μου. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατό το ρουτερ με την κάρτα δικτύου;Το λέω γιατί η μητρική μου είναι μάλλον απαρχαιωμένη με (νομίζω) ενσωματωμένη κάρτα δικτύου.Από την άλλη,ειχα αποσυνδέσεις και με το Pirelli... Nα υποθέσω ότι το Pirelli (λευκό,ADB κάτι.Δεν έχω εύκαιρο το δελτίο παραλαβής όπου αναγράφεται το μοντέλο) είναι καλύτερο απ'το τωρινό ΖΤΕ ρουτερ; Αυτή τη στιγμή τα στατιστικά έχουν ως εξής: Link Status Connected Rate (Up/Down) 1020/7286 kbps. Noise Margin (Up/Down) 14.2/10 dB. Modulation Type ADSL_G.dmt.bis Line Attenuation (Up/Down) 11.3/19.8 dB Output Power (Up/Down) 12.4/19.7 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 1192/7852 kbps Interleave depth 8 Annex Type AnnexA CRC errors 11419 Πατάω συνεχόμενα το Refresh και το Max Rate Down κάθε φορά ανεβοκατεβαίνει από 5 έως ~80 kbps,χωρίς να γίνεται αποσύνδεση.Τί σημαίνει αυτό; Margin εννοείς το SNR;(που αν θυμάμαι καλά όσο μικραίνει:μεγαλύτερη ταχύτητα,μεγαλύτερη αστάθεια; )Το Noise Margin που βλέπω στο ρουτερ μου είναι νομίζω,απ'ότι διάβασα στο διαδίκτυο,το SNRM και αν κατάλαβα καλά όσο μεγαλώνει,τόσο καλύτερη η γραμμή (άρα και οι ταχύτητες).
  12. anna888

    ZVX10 H201L crc errors

    Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη. Πριν 2 μήνες έκανα σύνδεση στη Cyta (24 Mbps,μόνο Internet όχι τηλεφωνία) και έχω συνέχεια αποσυνδέσεις.(για λίγα δευτερόλεπτα και η σύνδεση επανέρχεται).Ήρθε τεχνικός στο σπίτι,δεν βρήκε πρόβλημα στη γραμμή και μου αντικατέστησε τον πρώτο router (νομιζω της Pirelli) με τον ZXV10 H201L.Το πρόβλημα εξακολουθεί. Στη σελίδα του router βλέπω κάπου CRC errors:202.Επικοινώνησα με την τεχνική βοήθεια για να ρωτήσω τί σημαίνει αυτό αλλά δεν βοήθησαν και πολύ.Μου είπαν μόνο οτι είναι πρόβλημα της γραμμής (ενώ ήδη έχουν βρει τη γραμμή καθαρή).Στο Internet βρήκα ένα σωρό άλλα πράγματα όσον αφορά το CRC error.Αν κατάλαβα καλά,μπορεί να έχει σχέση με: -Το καλώδιο Ethernet.(δεν πιστεύω να ισχύει αυτό στην περίπτωση μου,γιατί το πρόβλημα είναι το ίδιο και με τους δύο router.Εκτός πια,αν και οι δύο router που μου φέρανε έχουν ελλατωματικό καλώδιο.Τί να πω!) -Πρόβλημα hardware. Έχω ελέγξει τον network adapter από το Control panel και δείχνει οτι η συσκευή λειτουργεί κανονικά. -Duplex mismatch. Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό. -Κάτι σχετικά με ports που επίσης δεν το πολυκατάλαβα. Έχει κάποια σχέση το port forwarding; Για να κάνω port forward σ'αυτόν τον router χρειάστηκε να μου στείλουν δικό τους οδηγό από τη Cyta γιατί στον οδηγό του portforward.com δεν έβρισκα την αντίστοιχη καρτέλα.(ο τεχνικός είπε πως έχουν παρέμβει με κάποιο τρόπο στον router-στο firmware νομίζω,δεν θυμάμαι ακριβώς-γι'αυτό οι καρτέλες είναι λίγο διαφορετικές) Να αναφέρω επίσης ότι μετά από κάθε αποσύνδεση η download ταχύτητα αλλάζει.Πιάνω το ανώτερο 13 και κάτι,ενώ αυτή τη στιγμή είναι 9.7. Η upload ταχύτητα (τουλάχιστον απ' όσο έχω παρατηρήσει) είναι σταθερά 1.020. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει (με απλή ορολογία ) τί είναι αυτό το CRC error και αν μπορώ να κάνω μόνη μου κάποιες ρυθμίσες για να το διορθώσω; Υ.Γ.Χθες έκανα το παραπάνω ποστ σε άλλο φορουμ και το αντέγραψα-επικόλλησα εδώ.Σήμερα η down ταχύτητα είναι 12.6
  • Δημιουργία νέου...