Προς το περιεχόμενο

Traleon

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    34
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Γλυφάδα

Πρόσφατες Επισκέψεις

907 προβολές προφίλ

Traleon's Achievements

  1. Πουλανε μπαταριες εδω: https://www.saver.gr/katigoria.aspx?cat=1044
  2. Τα στελνουν ολα στην TARGA Gmbh στην Γερμανια. Αν η συσκευη δεν υπαρχει εδω τοτε η TARGA σου στελνει απο Γερμανια αντικατασταση. Αν δεν υπαρχει ουτε στην Γερμανια τοτε περιμενεις και σου την στελνουν αφου επισκευαστει. Αν δεν μπορουν να την επισκευασουν τοτε σου ζητουν ΙΒΑΝ και σου επιστρεφουν τα €. To LIDL δεν πεταει στα σκουπιδια ουτε τα χαρτονια απο τις κουτες τα οποια συμπιεζει και στελνει ανακυκλωση. Πολλω δε μαλλον ηλεκτρικες συσκευες και ειδικα με μπαταριες.
  3. Ναι αλλα αν δεν είχε η κάρτα χρήματα η αν είχε λιγότερα πως θα πληρωνε την 1η χρεωση?
  4. Ολες οι αγορές απο market place καλύπτονται από 2ετή εγγύηση εφόσον ο πωλητής είναι έμπορος. Επίσης και από όποιους ιδιώτες πωλητές δεν έχουν γράψει ξεκάθαρα ότι αποποιούνται αυτής της ευθύνης. Η διαδικασία δεν είναι η πιο ευκολη αλλά υπάρχει και μπορεί ο αγοραστής να την διεκδικήσει εφόσον έχει παρέλθει το 14-30 ημερο του ΣΚΡΟΥΤΖ, 60 ημερο καλυψης των ebay & Amazon, των 100 ημερών του Etsy, των 100-180 ημερών ανάλογα με τον εκδότη της Τραπεζικής κάρτας και των 180 ημερών που καλύπτει το Paypal. Εφόσον λοιπον αυτές οι προθεσμίες παρήλθαν μπορει ο αγοραστής να διεκδικήσει την εγγύηση από τον πωλητή που σημειωτεον είναι οι Skoutz, ebay, Amazon & Etsy αντίστοιχα αφού αυτούς πλήρωσες. Αυτοί βέβαια με τη σειρά τους διεκδικούν τα έξοδα από το εκάστοτε πωλητη που πουλάει τα εμπορευματα του μεσω των πλατφορμων αυτων αλλα αυτό είναι κάτι που δεν αφορά τον καταναλωτή. Ο ΣΚΡΟΥΤΖ τιμά τα παντελόνια του και μπορώ να διαβεβαιώσω οτι όχι μόνο με κάλυψε αλλά και μου στείλαν υπενθύμηση όταν καθυστερησα να στείλω ενα εμαιλ που μου ζήτησαν. Link εδω: https://www.skroutz.gr/ecommerce/return_policy Στο Amazon χρειάζεται λίγη προσπάθεια ανάλογα από ποιο Amazon αγόρασες (de, uk, κτλ) αλλα αμα βρεις τα σκουρα μπαινεις στο support και το κάνει ο support agent για σενα. Στο ebay πρεπει αναγκαστικά να εμπλακει support agent κατόπιν email or chat. Στο Etsy ειναι ανάλογα με την εκδοση του λογισμικου τους. Αλλες φορες μπορεις να βρεις το link και αλλες φορες πρεπει να ζητήσεις βοήθεια από το support το οποίο ειναι σημαντικά υποδεεστερο όλων των υπολοιπων σε δυνατοτητες & αποτελεσματικότητα.
  5. Εδω να σημειωσω ότι όσο και αν φαίνεται παράξενο, την Εγγύηση στον καταναλωτή την παρέχει ο Πωλητης και όχι ο Αντιπρόσωπος / Εισαγωγέας / Κατασκευαστής. Η προωθηση απο τον Εμπορο στον Κατασκευαστή του εμπορευματος έχει να κάνει (συνήθως) με τον έλεγχο της συσκευής, πιθανή επισκευή κτλ. καθώς ο έμπορος συνήθως δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα / ικανότητα. Μετά τον έλεγχο και εφόσον οι όροι της εγγύησης εχουν τηρηθει, ο καταναλωτης πρεπει αν πάρει από τον Εμπορο την συσκευη επιδιορθωμένη, ή μια ισάξια συσκευή ή επιστροφή χρημάτων ή μια υποδεέστερη συσκευή και επιστροφή της διαφοράς (κάτι που μου έχει κάνει το ΠΛΑΙΣΙΟ). Εδω να πω ότι συνηθως υπάρχουν συμβόλαια / συμφωνίες μεταξύ εμπόρων και εισαγωγέων, εισαγωγέων και κατασκευαστων κτλ στα οποία αναφέρονται και πόσες συκευές θα παρέχονται χωρίς χρέωση ανα πλήθος πουλημένων. Δλδ πχ για κάθε 100 TV ο κατασκευαστής έχει προβλέψει και πχ 10-15 TV (ανάλογα με το πόσο αξιόπιστες είναι) χωρίς χρέωση για πιθανές αντικαταστάσεις λόγω βλαβών. Λεω αντικαταστάσεις και όχι επισκευες μιας και πλεον οι επισκευες ειναι όλο και πιο δύσκολο να γίνουν τοπικά στην Ελλαδα. Αυτο που συμβαινει στην πραγματικότητα είναι ότι αν υπάρχει διαθέσιμη η συσκευη θα την αντικαταστήσουν και την χαλασμένη θα την προωθήσουν σε κάποιο εργοστάσιο του κατασκευαστή στην Ευρώπη για επισκευή για να πουληθεί μετα ως refurbished ή για ανταλακτικα. Επίσης κάποιοι όπως η HP που αντιπροσωπευε επάξια η Quest έστελναν printer & scanner στο Βελγιο και από εκει αφου ελένχαν ότι η βλάβη δεν οφείλοταν σε κακη χρήση / νερο κτλ σου εστελναν ένα ίδιο επισκευασμένο. Ετσι κάποιες φορές μπορει να είχαν περισσότερα χιλιόμετρα χρησης και τα rubber rollers κτλ να ήταν πιο ταλαιπωρημένα κτλ από αυτά που είχε η δικιά σου συσκευή αλλα απο την αλλη δεν περίμενες 2+ μηνες να επισκευαστεί (εαν αυτο ήταν δυνατο βεβαια γιατι πάντα ήταν πιθανό να σου πουν μετά από 2 μήνες ότι δεν επισκευαζεται). Εδώ είναι ένα πολύ κατατοπιστικό link από το site της Ευρωπαικης Ενωσης europa.eu :https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_el.htm στο οποίο αναφέρει επί λέξει: Q: Το καινούργιο μου έξυπνο τηλέφωνο δεν λειτουργεί. Με ποιον πρέπει να επικοινωνήσω, τον πωλητή ή τον κατασκευαστή; A: Η 2ετής νομική εγγύηση εφαρμόζεται στο συμβόλαιο με τον πωλητή. Καλύπτει προϊόντα που αγοράζονται οπουδήποτε εντός της ΕΕ. Μπορεί να σας δοθεί πρόσθετη εμπορική εγγύηση, η οποία θα εξηγείται λεπτομερώς στη σχετική δήλωση. Η εμπορική εγγύηση μπορεί να είναι ευνοϊκότερη από τη νομική εγγύηση, αλλά δεν την αντικαθιστά.
  6. Traleon

    NETGEAR Life Time Warranty

    Θελω να μοιραστώ την εμπειρία μου απο ένα NETGEAR GS-108 Gigabit Switch αγορασμένο από ΠΛΑΙΣΙΟ τον Απρίλιο του 2004 ! Το Switch αυτο ήταν σε λειτουργία 24h την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο. Δεν έκλεινε ποτέ! Δλδ δουλεβε ασταμάτητα 20 χρόνια ακριβώς ! Ολο αυτό το διαστημα κολησε 5-6 φορές και χρειάστηκε να του βγάλω το power και να το ξαναβάλω μιας και αυτό ειναι το μονο πράγμα που μπορεις να κάνεις αφου δεν υπαρχουν διακοπτες. Ηταν τόσο απροβλημάτιστη και αδιατάρακτη η λειτουργία του που ξέχναγα την υπαρξη του. Σε σημείο που την πρώτη φορά που κολησε (μετά από χρόνια) έψαξα όλες τις υπόλοιπες συνδεσεις / καλωδια πριν διαπιστώσω ότι ειχαν σβησει τα LED του. Το απόλυτο Fire & Forget Φτάσαμε λοιπον 20 χρόνια μετά στο 2024 και οι πυκνωτές του παρέδωσαν με αποτέλεσμα να πεθάνει και το switch. Ειπα να μην ασχοληθώ να τους αλλάξω (αν και κοστίζαν λιγότερο από €3 στον Σακιώτη) μιας και ειχε Life Time Warranty και δεν ήθελα να μπλέχω με πιθανό troubleshooting κατόπιν. Επίσης ήθελα να τσεκάρω αν όντως είναι Life Time η εγγύηση. Ετσι πήρα τηλ το ΠΛΑΙΣΙΟ και μου είπαν να το πάω σε ενα Service τους. Το πήγα μαζί με αντ/φο της απόδειξης στο Service στο Πλαισιο Γλυφαδας και ο νεαρός το παρέλαβε απορημενος μιας και πιστευε μεχρι τοτε ότι δεν υπάρχει συσκευή με Life Time Warranty. Ομως η απόδειξη το έγραφε ξεκάθαρα. 4 μέρες μετά μου στείλανε μνμ να περάσω να το πάρω. Πηγα και μου δωσανε σε αντικατάσταση του παλιου, ένα TP-Link 8 ports Gigabit εξωτερικά σχεδόν ίδιο αλλά τα LED ειναι πολυ μικρότερα και τα μισά απότι στο NETGEAR. Δυστυχως το ΠΛΑΙΣΙΟ δεν έχει πλεον NETGEAR και έτσι μπορούσαν να μου το αντικαταστήσουν μόνο με ότι είχαν αντίστοιχο. Δυο πράγματα με στεναχώρησαν: α. Το ότι πλέον το αγαπημένο μου και απροβλημάτιστο NETGEAR GS-108 δεν είναι πια μαζί μου. β. Το ότι πλέον έχω 2 χρόνια εγγύηση αντι για Life Time όπως πριν. Δυο πράγματα με χαροποίησαν: α. Το ότι όντως η NETGEAR εχει Life Time Warranty β. Το ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ εξακολουθεί να είναι ενας αξιοπιστος συνεργάτης/προμηθευτης που τιμά τις υποσχέσεις του χωρίς γκρίνιες. Να σημειώσω ότι υπευθυνος για την εγγύηση βάσει του Νομου είναι ο πωλητης και όχι ο εισαγωγέας / αντιπρόσωπος / Κατασκευαστης. Δλδ στην δική μου περιπτωση το ΠΛΑΙΣΙΟ το οποίο όπως και κάθε φορά που παρουσιαστηκε κάποιο προβλημα σε συσκευη / σκληρο δισκο κτλ τα τελευταία 30 χρόνια που αγοράζω από αυτους, σε κάθε περίπτωση, πάντα, γρήγορα και χωρίς κανένα αντίλογο μου αλάζανε τις συσκευες που ήτανε σε εγγύηση. Συνολικά σε πάνω από 100 περιπτώσεις (οι περισοτερες με HDD που πριν το 2015 χτυπάγανε για πλάκα ). Ετσι και τώρα μετά από 20 ολόκληρα χρόνια !!!
  7. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/04/2024 03:08 μμ

    • Πώληση
    • ΝΕΟ

    TP-LINK TL-SG108 8-Port Gigabit Desktop Switch 8 θύρες ethernet με μέγιστη ταχύτητα 1Gbps full duplex δηλαδη 1+1=2Gbps η καθε θυρα. 16Gbps max speed συνολικα Layer: L2 Καινουργιο κλειστό στο κουτί του με την ζελατίνα του. Εγγυηση 2 χρόνια μαζι με την αποδειξη από ΠΛΑΙΣΙΟ Στέλνω πανελλαδικά με BOX Now, ΕΛΤΑ, Γενική Ταχ/κή, Courier Center. ή χέρι με χέρι στα Νοτια προάστια.

    19 €

  8. Traleon

    IPHONE 7 256GB Jet Black Μαυρο

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/04/2024 08:49 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    IPHONE 7 256GB Μαυρο Αριστη κατάσταση. Δεν έχει ανοιχτεί ποτέ που σημαίνει ότι είναι ακόμα αδιάβροχο. Ελάχιστη χρήση που φαίνεται από το πόσο καθαρές είναι οι τρύπες των ηχείων στο κάτω μέρος. Μπαταρία 82% Φορτιστής APPLE (χωρίς το καλώδιο) Με το original κουτί του όπως το πήρα από την APPLE UK σε αντικατάσταση του προηγούμενου μου τον Απριλιο 2022. Στέλνω πανελλαδικά με BOX Now, ΕΛΤΑ, Γενική Ταχ/κή, Courier Center. ή χέρι με χέρι στα Νοτια προάστια.

    190 €

  9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 03/04/2024 11:54 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    6TB Seagate Enterprise ST6000NM0024 HDD Hard Disk Drive Σκληρος Δισκος 7200RPM Sata 6Gbs 128MB Cache Μεταχειρισμενος €109 100% Sentinel Στέλνω πανελλαδικά με BOX Now, ΕΛΤΑ, Γενική Ταχ/κή, Courier Center. ή χέρι με χέρι στα Νοτια προάστια.

    109 €

  10. Traleon

    IPHONE 7 128GB Silver Ασημι

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/02/2024 01:17 πμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    IPHONE 7 128GB Ασημι Αριστη κατάσταση. Ελάχιστη χρήση που φαίνεται από το πόσο καθαρές είναι οι τρύπες των ηχείων στο κάτω μέρος. Φορτιστής APPLE (χωρίς το καλώδιο) Με το original κουτί του Στέλνω πανελλαδικά με BOX Now, ΕΛΤΑ, Γενική Ταχ/κή, Courier Center. ή χέρι με χέρι στα Νοτια προάστια.

    139 €

  11. Traleon

    Αποθηκευση Επαφων

    Αν εκανες Το backup με το kies, τοτε οταν συνδεσεις ενα οποιοδηποτε Samsung κινητο με το PC σου και πας στις επαφες, θα σοθ βγαλει ως επιλογη για restore, ολα τα backup επαφων που εχει κανει. Επιλεγοντας αυτο που θελεις απο αυτα λογικα θα στις επαναφερει. Αλλη λυση ειναι να ψαξεις για αρχειο με καταληξη csv στο pc σου. Με τετοια καταληξη σωζει το kies τις επαφες.
  12. Οχι μόνο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην παίξει στο καινούργιο note, αλλα κάνοντας την δοκιμή, τα Windows θα εγκαταστήσουν drivers για τα καινούργιο Hardware που θα δουν στον νέο μηχάνημα. Που σημαίνει απο κάρτα γραφικών και οθόνη, μέχρι cpu και chipset μητρικής. RAM και πυρήνες στις CPU επίσης θα αναγνωριστούν και τα windows θα τα λάβουν υπόψη τους. Αν λοιπόν δεν παίξουν στο καινούργιο, ξαναβάζοντας τον στο παλιό μηχανημα, διακυνδυνέυεις να απο το να έχεις προβλήματα, μέχρι και να μην παίξει μιας και πλέον θα είναι εγκατεστημένα διπλά hardware.Επειδή αναφέρεις οτι θέλεις να μεταφέρεις τα data σου, και οχι τα προγραμματα σου, και εφόσον τα προγράμματά σου μπορείς να τα ξαναεγκαταστήσεις στο καινουργιο pc, πιστεύω οτι διακυνδυνέυεις αρκετά να αποκτήσεις προβλήματα που δεν θα λυνονται καθόλου εύκολα. Επαναλαμβάνω εφόσον το ζητούμενο είναι το data migration, που γενικα ειναι αρκετα ευκολο εφοσον ο ογκος τους (αφου ειναι μεσα σε σκληρο απο notebook) ειναι μικρος. Ενας μικρος εξωτερικος για τα data ειναι μια σχετικα ευκολη υποθεση στην εποχη μας, ακομα και δανικός.Επίσης αν έχεις τα windows, με Users και Passwords, και αν ακόμα χειρότερα, αν έχεις κάνει encrypt τα data κάποιου user, η συμβουλή μου είναι να κάνεις καθαρή εγκατάσταση κε μετά προχωράς στο data migration, γιατί αλλιως διακυνδυνέυεις να μείνεις με κλειδωνέμα data αλά χωρίς δυνατοτητα ξεκλειδωματος. Οσο για το αν το εχει κανει κάποιος και ως εκ τούτου να σου μεταφέρει την εμπειρία του απο αυτό το γεγονός οπως ο φίλος πιο πάνω, να σου πω και εγώ οτι σε μια δοκιμή που είχα κάνει (μόνο για την εμπειρία, χωρις να ριψοκυνδυνέυω data) μου είχε πετύχει με κάποια μικρα ζητηματάκια, αλλα το θέμα είναι οτι 2 ίδιες περιπτώσεις, ωστε να βγάλει κάποιος αξιόπιστο συμπέρασμα, είναι απιθανο να βρεθούν σε πραγματικές συνθήκες και οχι συνθήκες εργαστηρίου. Ακομα και 2 ιδια pc μετα απο καιρο χρήσης, εχουν πολύ διαφορετική συμπεριφορά, τοσο λογο της χρήσης, οσο και hardware που συνδέθηκαν και αποσυνδεθήκανε κάποια στιγμή, απο εκτυπωτες μέχρι USB devices, κινητά τηλέφωνα κτλ και βέβαια απο τα προγράμματα που εγκαταστάθηκαν η ακόμα και απεγκατασταθήκανε.Ετσι λοιπόν η δικιά μου εμπειρία είναι οτι κάνεις δεν θα μπορούσε να ξέρει απο πριν. Εκτός βέβαια και αν ήτανε Windows XP, οποτε οπως είπε και πιο πριν ο Νικος, ξέρουμε οτι δεν γίνεται.
  13. Traleon

    προβλημα με τα windows

    Ναι πιστευω οτι ο Jojos15 εχει δικιο. Αν παρολα αυτα τελικα ειναι κατι αλο πες.
  • Δημιουργία νέου...