Προς το περιεχόμενο

brute-force

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    137
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    /dev/null

brute-force's Achievements

  1. brute-force

    HOW can i Start?

    Python, ίσως η καλύτερη επιλογή για πρώτη γλώσσα αυτή τη στιγμή. http://cacm.acm.org/blogs/blog-cacm/176450-python-is-now-the-most-popular-introductory-teaching-language-at-top-us-universities/fulltext http://www.information-age.com/it-management/skills-training-and-leadership/123460073/python-overtakes-french-most-popular-language-taught-primary-schools
  2. up, 1.6 σε λίγο καιρό https://tip.golang.org/doc/go1.6
  3. H Go είναι πιο ώριμη γλώσσα αυτή τη στιγμή (το οποίο συνεπάγεται περισσότερη χρήση), πολύ πιο εύκολη, και ενδεικνύεται περισσότερο για web back-end developement παρά για system programming όπως αρχικά είχε διαφημιστεί. Bέβαια ο όρος system είναι πολύ γενικός γιατί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ένα σύστημα. Η Rust αν και πιο νέα γλώσσα, λύνει out of the box πολλά προβλήματα τα οποία μπορείς να έχεις με την Go (thread safety και dependency management τα σημαντικότερα κατ'εμε). Δεν χρησιμοποιεί garbage collector (καθόλου overhead vs περισσότερο complexity στον χρήστη της γλώσσας) και γενικότερα το όλο της design την προορίζει για lower level συστήματα όπως compilers, διάφορα engines, κλπ. Συστήματα δηλαδή όπου σε ενδιαφέρει η απόδοση. Υπάρχει ένα overlap στις γλώσσες όσο υπάρχει και στις Java - C++. Που σημαίνει ότι υπάρχει χώρος και για τις δύο γλώσσες. Αν θες να ασχοληθείς με lower level συστήματα, μάθε Rust, διαφορετικά μάθε Go. Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να μάθεις και τις 2.
  4. Ηey, μαζί με έναν συνάδερφο μου πρόκειται να τρέξουμε κάποια workshops σε ένα πανεπιστήμιο (Μπρνο, Τσεχία) όπου θα διδάξουμε Go (αρκετά εύκολη γλώσσα imho) και σαν μέρος του workshop (το οποίο ίσως να εξελιχθεί σε μάθημα εξαμήνου) έχουμε κάποια εύκολα issues από το project πάνω στο οποίο δουλεύουμε τα οποία θα αναθέσουμε στους φοιτητές. Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα λινκς παρακάτω, contributions είναι πάντα δεκτά Tutorial στο οποίο θα βασιστούμε στα workshops για τη γλώσσα με την οποία έχει γραφτεί το project: https://tour.golang.org/welcome/1 Το πρόγραμμα: https://github.com/openshift/origin Walkthrough ώστε να καταλάβεις τι εστί OpenShift (προτείνω να χρησιμοποιήσεις vagrant) : https://github.com/openshift/origin/blob/master/examples/sample-app/README.md#application-build-deploy-and-update-flow Ένα issue στο οποίο μπορείς να δουλέψεις (στην ουσία είναι μόνο refactoring) : https://github.com/openshift/origin/issues/3697 Αν ενδιαφέρεσαι, στείλε μου πμ και μπορώ να σε βοηθήσω ώστε να ξεκινήσεις.
  5. Άλλο ένα ακόμα νόμισμα/blockchain, άλλο πατέντες από το e-Bay...
  6. http://www.coindesk.com/ebay-files-for-two-cryptocurrency-patents/ Mάλιστα... Let's get ready.
  7. Υπάρχει αρκετή κινητικότητα όσον αφορά τη Go σε Android και iOS (https://github.com/golang/mobile) και όσο περνάνε τα releases τόσο περισσότερο θα στρώνει η φάση. Προς το παρόν, δεν θα την πρότεινα για mobile development. @Papakaliati με ένα απλό search θα βρεις πολλά άρθρα που μιλάνε για την Go.
  8. Παρεβρέθηκα σε συνέδριο σχετικά με κρυπτονομίσματα και πολλά άλλα στην Πράγα πριν από δύο περίπου βδομάδες. Πραγματικά άξιζε: http://www.hcpp.cz/eng/ Οι διοργανωτές είναι οι τύποι που άνοιξαν το πρώτο bitcoin coffee στον κόσμο.
  9. To πρώτο chapter του νέου βιβλίου του B. Kernighan, αξίζει ένα μάτι: http://www.gopl.io/ch1.pdf
  10. brute-force

    Issue tracking systems

    Δουλεύω καθημερινά χρησιμοποιώντας Τrello, Bugzilla, και τα issues του Github. Τo Trello είναι τρομερό όσον αφορά την οργάνωση ανάμεσα σε tasks ομάδων αλλά τα issues του Github έχουν ένα feel μεγαλύτερης αμεσότητας αν έχεις τα projects σου ήδη εκεί. Κρίμα που υστερούν σε άλλους τομείς (Github). Το Bugzilla είναι απαρχαιωμένο και το χρησιμοποιούμε μόνο επειδή το χρησιμοποιούν οι QE.
  11. Άλλο ένα ενδιαφέρον mooc είναι το πρώτο (και δωρεάν) μάθημα για το Μάστερ που προσφέρει το πανεπιστήμιο της Νικωσίας πάνω στα ψηφιακά νομίσματα με lecturer τον πλέον ειδικό Αντρέα Αντωνόπουλο: http://digitalcurrency.unic.ac.cy/free-introductory-mooc/course-lecturers http://digitalcurrency.unic.ac.cy/free-introductory-mooc
  12. Να με συγχωράτε, ξεχνάω τα ελληνικά μου. Γενικά υπάρχουν πολλοί που παραπονιούνται ότι λείπει το τάδε feature από τη γλώσσα (συνήθως έχουν πέραση τα generics). Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με αυτά που μου δίνει - με ένα τόσο απλό εργαλείο είμαι πολύ πιο παραγωγικός από ότι θα ήμουν αν μου εδίναν όλα τα features. Θα ήθελα να λύσουν το πρόβλημα με το vendoring το οποίο φαίνεται πως πάει να λυθεί τώρα officially γιατί third party λύσεις υπάρχουν πολλές. Ελπίζω να μην κατασταλάξουν σε JSON μόνο Eπίσης ζηλεύω πολύ το design της Rust, free από race conditions και nil dereferences που είναι τα 2 τοπ είδη bugs στη Go.
  13. Βασικά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα lamdas της C# (και τα lamdas γενικότερα) με τα closures της Go (και τα closures γενικότερα). http://stackoverflow.com/a/220728
  14. Κι όμως το πως αλληλεπιδρούν τα features της κάθε γλώσσας μεταξύ τους παίζει μεγάλη σημασία και για όλη την εικόνα της γλώσσας (orthogonality) αλλά και ξεχωριστά για το κάθε feature.
  • Δημιουργία νέου...