Προς το περιεχόμενο

gmenex

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    94
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με gmenex

  • Ημερομηνία γέννησης 03/08/1988

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.311 προβολές προφίλ

gmenex's Achievements

  1. Το PC το είχα πιο παλιά κυρίως για gaming, με την αγορά του PS5 λιγότερο μεν αλλά συνεχίζω να παίζω κάνα παιχνίδι σε 2Κ λόγω οθόνης (έχω ταυτόχρονα και 2ο monitor ΗD) γιατί έτσι κι αλλιώς δεν παίζεις τα πάντα σε κονσόλα επειδή δεν σε βολεύει. Θέλω άνετο υπολογιστή για οτιδήποτε και γενικά δε θέλω να αλλάζω όλο το σύστημα ανά 10ετία αλλά σταδιακά να έχω πάντα ένα καλό μηχάνημα και ας μην είναι τελευταίας γενιάς CPU και GPU. Με αυτόν το τρόπο μπορεί να μην παίζω κάποιο high end παιχνίδι με max γραφικά αλλά σίγουρα θα το παίξω με υποχωρήσεις. Για παράδειγμα σε κάνα 6μηνο που θεωρητικά που θα πέσουν οι κάρτες γραφικών 30** αναλόγως θα πάω σε 3070-3080 που έχω καιρό να αλλάξω GPU εξίσου μεγάλο διάστημα. Πριν κάνα 6μηνο τελείωσε η εγγύηση του τροφοδοτικού και το άλλαξα σε αυτό που έχω τώρα. Κάπως έτσι είμαι και αλλάζω κάτι συνέχεια. Τα υπόλοιπα δεν είναι τόσο τραγικά αλλά με τη motherboard πάντα είχα ένα φόβο.
  2. Καλησπέρα παιδιά! Μετά από 5,5 χρόνια που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο το PC που πήρα από συμβουλές εδώ (στην υπογραφή μου) σκέφτομαι να κάνω κάποιες αλλαγές σε CPU & Motherboard (θα κρατήσω όλα τα άλλα) τώρα που κατεβαίνουν οι τιμές. Το μόνο μου "πρόβλημα" είναι η συμβατότητα της RAM που είναι https://www.skroutz.gr/s/11105234/G-Skill-Trident-Z-RGB-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GTZR.html?from=sku_spec_variations G.Skill F4-3200C16D-16GTZR που για το μοντέλο που έχω βάλει παρακάτω έλεγξα σωστά πιστεύω τη λίστα συμβατότητας και είναι ΟΚ στο ίδιο μοντέλο με QUAD, δε βρίσκω λόγο να μην είναι σε DUAL. Λέω τις μέρες που θα πέσουν οι τιμές εν όψει BLACK FRIDAY να αλλάξω σε: https://www.skroutz.gr/s/25578831/AMD-Ryzen-7-5800X-3-8GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί.html & https://www.skroutz.gr/s/24005309/Gigabyte-B550M-DS3H-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?from=featured&product_id=127554986#specs ή κάποια άλλη οικονομική μητρική με 2 X Μ2 η μία τουλάχιστον PCIE4 θα ήθελα κάποιες προτάσεις σχετικά για να έχω καβάτζα. Δεν νομίζω να ξαναπάω σε ακριβή σειρά Χ γιατί μάλλον δεν θα ξανά ασχοληθώ με κάτι παραπάνω που προσφέρει. Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο? νομίζω είναι καλή περίοδος με αυτά τα χρήματα να κάνω αυτήν την αναβάθμιση.
  3. Για ταράτσα που θέλω να βγάλω παλιά μόνωση κάνει δουλειά? ή να προτιμήσω κάτι πιο δυνατό?
  4. Το μόνο κακό με τα VPN είναι ότι φαινόμαστε ακόμα μικρότεροι σαν αγορά και θα ρίξουν και άλλο τα budget για μεταγλωττίσεις... οπότε ότι πληρώνουμε παίρνουμε. Δεν είναι τυχαίο που είχαμε πάντα τούρκικα και μεξικάνικα να παίζουν στην τηλεόραση. Απλά τα παιδιά μας θα αρχίσουν να βλέπουν με τον καιρό μικρότερες παραγωγές και εκτός Disney μεταγλωττισμένα(εξαίρεση τις μεγάλες ταινίες που ποντάρουν στα έσοδα του σινεμά). Εμένα για 72€ το χρόνο καλά μου φαίνονται /4 άτομα που το μοιραζόμαστε με αδέρφια-ξαδέρφια.
  5. Δε ξέρω από τζίρους και καταναλώσεις αλλά πλατεία Νέας Σμύρνης ή Περιστέρι Αιμιλίου Βεάκη γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο σε όλα τα μαγαζιά. YΓ:Αχχχ μου έχουν λείψει οι ιστορίες σου... Μπες στο FB τμήμα προσωπικού δράματος και συνέχισε να ανεβάζεις ιστορίες! Ειλικρινά ήταν πάντα ευχάριστα διαλείμματα να τις διαβάζω.(Τρελές ιστορίες από τρελούς πελάτες ή εργοδότες)
  6. Σε όλο αυτό δεν έχω δει πουθενά χρόνο για αγορές σούπερ μάρκετ, καθαρισμό σπιτιού, πιάτων και ρούχων, σιδέρωμα ρούχων. Αν μαγειρεύεις για όλη την εβδομάδα και τα βάζεις τάπερ κατάψυξη οκ αυτό γίνεται. Κατά τα άλλα συμφωνώ με όλο το πρόγραμμα γιατί κάνω ίδια δουλειά και έχω ίδια διασκέδαση PS5-PC εξόδους. Αλλά ναι κάπως έτσι είναι οργανωμένη η ζωή μας πλέον ουσιαστικά και άντε να αλλάξεις τους φίλους κάποιες μέρες με χρόνο για σχέση ή ραντεβού με την κοπέλα μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι άλλο. Κοιτάω το ημερολόγιο κάθε χρόνο μήπως και βρω κάνα 3ήμερο και χώσω καμιά εκδρομή κάπου και αυτή με δυσκολία λόγω οικονομικών.
  7. Καλησπέρα και από εμένα! Για σπίτι με οικογένεια μου αρέσουν πάρα πολλά από αυτά που έχετε βάλει και μελλοντικά θα σας ρωτήσω για λεπτομέρειες σίγουρα. Δεν αναφέρω τα 5-6 δικά μου γιατί είναι αμελητέα σε σχέση με τα δικά σας. Αυτό που σκεφτόμουν είναι είτε για το σπίτι είτε για το εξοχικό αν υπάρχει σύστημα που να μπορούμε να ανοίγουμε παράθυρα κάποιου τύπου έτσι ώστε να αερίζετε ειδικά το εξοχικό. Για εξ αποστάσεως ενεργοποίηση θέρμανσης έχω ήδη κάποιες λύσεις αλλά αυτό με την κλεισούρα είναι ένα θέμα που δεν βρίσκω κάποια σχετική ιδέα ή άλλη λύση.
  8. Από τη στιγμή που δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει δεν μπορεί να κάνει τίποτα και μιλάμε πάντα θεωρητικά. Αν φύγει δεν έχει νόημα να κάνει. Για αυτό το λόγο κάνουμε συμβόλαιο για να είμαστε προστατευμένοι ότι και αν κάνει ο ιδιοκτήτης, οπότε αν ο επόμενος δε θέλει να κάνει συμβόλαιο ξέρει εξ αρχής ότι μπορεί να μπλέκει. Πάντως χωρίς να ξέρω τη διαμόρφωση του χώρου, υπάρχει η πιθανότητα να είναι χωρισμένοι οι χώροι του κτίσματος επίσημα και να μπορεί και να ενοικιάζει σπίτι και να δηλώνει κάποιο δωμάτιο σαν έδρα/επαγγελματικό χώρο χωρίς κανένα θέμα εντελώς νόμιμα.
  9. Επειδή έκανα κάτι παρόμοιο το μόνο που θα σου συστήνω είναι να τα χωρίσεις από άποψη ρεύματος αλλά και ύδρευσης γιατί με εσωτερικούς μετρητές είναι ένας Α κόπος κάθε τόσο να τα φτιάχνεις και αν ξεκινήσει ο ανοικιαστής τα "μα εγώ δεν καίω τόσο", "δεν θα πληρώσω τώρα αλλά σε κάνα 3μηνο όλα μαζί" ή το κακό σενάριο που έγινε σε μένα να υπάρχει απόκλιση της τάξεως 5%-7% από το σύνολο και μετά τρέχα γύρευε. Να έχει το ρολόι στο όνομα του και να κάνει ότι θέλει και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμα και αν του το κόψουν λόγω χρέους.
  10. gmenex

    PlayStation 4 Topic v2 [PS4][PS4 Pro]

    Αγορασμένο από Ευρώπη λογικά Ελληνικό store αλλά όπως είπα πουθενά δεν λέει ότι θα έχει Ελληνικά όπως και στο Frantics. Οπότε σίγουρα θα παίξει αν το αγοράσω από το store.(Ελληνικά το έχω μόνιμα) Τι παίζει όμως με το DISK που ανέφερα? θα έχει διαφορά ποιο θα πάρω ή θα μου δόσει επιλογή να αλλάξω στα Ελληνικά?
  11. gmenex

    PlayStation 4 Topic v2 [PS4][PS4 Pro]

    Είσαι σίγουρος? Το ίδιο είχε γίνει και με το Η γνώση είναι δύναμη που αγόρασα από το store δεν είχε καμία επιλογή και δούλεψε κανονικά Ελληνικά(ενώ ακόμα και τώρα στις γλώσσες ππυ έχει σαν επιλογές δεν βγάζει καθόλου τα Ελληνικά). Νομίζω Έχει σημασία η χώρα και η γλώσσα του Playstation και του Playstore.
  12. gmenex

    PlayStation 4 Topic v2 [PS4][PS4 Pro]

    Καλησπέρα Αν αγοράσω το Frantics disk έχει σημασία να είναι στα Ελληνικά? Ακόμα και στα αγγλικά να είναι δεν θα πρέπει να παίξει στα Ελληνικά κανονικά? Έχει αυτές τις επολιγές στο Skroutz https://www.skroutz.gr/c/1413/playstation_4_games.html?keyphrase=frantics όποιο και να αγοράσω κομπλέ δεν θα είμαι?
  13. Καλησπέρα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το Frantics. Έχει στο skroutz 2 εκδόσεις Ελληνικά και Αγγλικά. Και το αγγλικό αν αγοράσω δεν θα μπορέσω να γυρίσω τη γλώσσα στα Ελληνικά;
  14. Κοίτα προσωπικά στο σπίτι μου το έχω 23 και είμαι με κοντομάνικο και σορτσάκι. Αλλά ο παππούς θέλει 25 και να λειτουργεί για να είναι οκ(όντως όταν σταματάει τη καταλαβαίνει τη διαφορά), η γιαγιά δεν έχει θέμα είναι οκ. Θα δοκιμάσω αυτά που έγγραψα και ότι είναι πιο οικονομικό θα αφήσω προς το παρόν αλλά πιστεύω ότι όταν αρχίσουν τα κρύα που θα επιβαρυνθεί λίγο θα δουλέψει σωστά στα δεδομένα που λες και εσύ γιατί δεν το θεωρώ υγιεινό στη τελική να έχει μεγάλη διαφορά ο χώρος πριν βγεις έξω.
  15. Ναι το δοκίμασα και αν κατάλαβα καλά αυτό θα μείωνε μόνο τις πολύ υψηλές καταναλώσεις χωρίς ουσιαστικά να μειώνει την απόδοση. Διάβασα βασικά ότι αυτή η λειτουργία είναι για χώρες(κάποιες το ορίζουν) ή πιο απλά περιπτώσεις που δεν μπορείς να έχεις μεγαλύτερη από κάποια ορισμένη κατανάλωση. Οπότε για τις χαμηλές που είναι το ζητούμενο δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Πάντως μόνο με το γεγονός ότι υπάρχει εσωτερική σκάλα που έχει άλλα 45 τετραγωνικά και μπορεί και κάνει αισθητική τη διαφορά θερμοκρασίας (ουσιαστικά το σπάει και δίνει λίγη αίσθηση ζεστασιάς) με κάνει ήδη να νιώθω περήφανος για την αγορά του. Από τη πρώτη φορά που αγόρασα το δικό μου και τώρα με των δικών μου νιώθω πολύ τυχερός που άρχισα να διαβάζω εδώ. Μπράβο παιδιά, δε ξέρω για του υπόλοιπους εδώ, αλλά εμένα προσωπικά με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ με το θέμα ζέστης τον χειμώνα σε βαθμό που να το κατά ευχαριστιέμαι ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα. Προς το παρόν το έχω αφήσει έτσι να δω σε βάθος 24ώρου πόσο κατανάλωση θα έχει και υπολογίζω 8.4Kwatt κατανάλωση που δεν είναι και αυτό κακό . Τα επόμενα σενάριο που έχω σκεφτεί είναι: 1ον Να το βάλω να δουλεύει μόνιμα στην 1η σκάλα σε ίδιους ή παραπάνω βαθμούς 2ον Να το αφήσω στο auto και όπως είπες και εσύ στους 27 βαθμούς ζητούμενη 3ον Να ανοίξω από τώρα το σαλόνι μήπως και στρώσει έτσι.
  • Δημιουργία νέου...