Προς το περιεχόμενο

user0x

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    127
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.272 προβολές προφίλ

user0x's Achievements

  1. Καλησπέρα σας! Έχω ως σκοπό να φτιαχνώ τα δικά μου βιντεοπαιχνίδια και να τα ανεβάζω στο Steam, Playstore (πλατφόρμες αγορών βιντεοπαιχνιδιών). Μεχρί στιγμής κοντεύω να τελειώσω ένα game για το Playstore, το οποίο θα είναι δωρεάν, αλλά με διαφημίσεις (google ads). Έκανα μια έρευνα πάνω στο αν πρέπει να κάνω εταιρεία, και είδα ότι δεν χρειάζεται αν το εισόδημα μου είναι λιγότερο απο 10.000 ευρώ το χρόνο ή αν ασχολούμαι ευκαιριακά με αυτό, δηλαδή μια φορά ας πούμε την βδομάδα. Το θέμα είναι, ότι για να φτιάξω ένα game (ανάλογα και το μέγεθος του) μπορεί να μου παρεί από 2 βδομάδες μέχρι και 4+ μήνες. Προφάνως θα ασχολούμαι σχεδόν κάθε μέρα με την δημιουργία ενός παιχνιδιού, αλλά η πώληση του θα γίνεται μετά από 1-4 μήνες. Αυτό είναι ευκαιριακό; Εγώ νομιζώ πως όχι, γιατί θα ασχολουμαί σχεδόν καθημερινά με αυτό. Λόγω ότι μένω με τους γονείς μου, προφάνως θα δηλώσω ένα ποσοστό του σπιτιού ως την έδρα της εταιρείας μου. Τώρα, τι ακριβώς πρέπει να πληρώσω για να κάνω την δικιά μου εταιρεία; Ποια είναι τα βήματα; Χρειάζεται να πληρώνω κάτι μηνιαία και ετησίως; Αναγνωρίζω ότι τα ερωτήματα που θέτω 99% δεν θα απαντηθούν, γιατί αλλάζουν καθέ χρόνο, αλλά πώς μπορώ να τα μάθω μόνος μου; Να είμαι ο δικός μου λογιστής; Προφάνως αν ήταν τόσο εύκολο δεν θα πλήρωνε κάνεις τους λογιστές, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέτω μηνιαία πληρωμή για λογιστή (γιατί δεν έχω λεφτά). Κάτι ακόμα. Aν γνωρίζετε κάποιον λογιστή που γνωρίζει τι γίνεται με τα παραπάνω (και να έχει επαφή περί internet, google ads), στείλτε μου ένα μήνυμα ή απαντήστε εδώ. Θα το εκτιμούσα Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Το ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ή αλλιώς πρώην ΑΣΟΕΕ
  3. Καλησπέρα σας! Εχθές παρατήρησα κάτι πάρα πολύ μικρά άσπρα έντομα να περπατάνε στην κιθάρα μου. Την καθάρισα αλλά σήμερα ξαναείδα πάλι 2-3. Ξέρει κανείς τι έντομα είναι αυτα ( ελπίζω να μην είναι τερμίτες) (μπορει να είναι και babyspiders) τι μπορώ να κάνω για να αφανισω μια και καλή; Επίσης διάβασα ότι θα μπορούσα να βάλω την κιθάρα σε μια μεγάλη σακούλα με ναφθαλίνη αλλά αφήνει πολύ έντονη μυρωδιά. Ορίστε κάποιες φωτογραφίες:
  4. Καλημέρα σε όλους! Ξέχασα να αναφέρω ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα γίνει πολυτεχνείο και πολλοί λένε ότι δεν συμφέρει να πάει κάποιος τώρα σε αυτή την σχολή, γιατί θα πέσουμε πάνω σε αλλαγές.
  5. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα οποιος γνωρίζει και έχει χρόνο να μου πει τη γνώμη του για τα παράκατω πανεπιστήμια στον τομέα πληροφορικής: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών): https://www.uniwa.gr/ice/ Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ): https://www.dept.aueb.gr/el/προπτυχιακές-σπουδές/προπτυχιακές-σπουδές-γενικές-πληροφορίες https://www.youtube.com/watch?v=FDm_mb9RKp4 Χαροκόπειο (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ): https://www.dit.hua.gr/index.php/el/ ΠΑΠΕΙ (Πληροφορικής): https://www.unipi.gr/unipi/el/plh-home.html ΠΑΠΕΙ (Ψηφιακών Συστημάτων): https://www.unipi.gr/unipi/el/psif-home.html Καποδιστριακό ( Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ) : http://www.di.uoa.gr/ Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι το επάγγελμα που θέλω να ασχοληθώ μελλοντικά είναι το penetration testing. Όχι, δεν επέλεξα αυτό το επαγγέλμα επειδή είδα Mr. Robot ή το Matrix και πορώθηκα, αλλά επειδή για να κάνεις αυτό το επάγγελμα (με βάση αυτά που έχω διαβάσει), πρέπει να έχεις αρκέτες γνώσεις πάνω σε διάφορους τομείς της πληροφορικής (δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμό (High και low level γλώσσες) κλπ.) το οποίο εμένα μου αρέσει να γνωρίζω το πώς ακριβώς δουλεύουν συσκευές-υπολογιστές και το πώς επικοινωνούν μεταξύ τους σε βαθμό hardware-software. Προφανώς, το 90% μετράει η δουλειά που κάνεις σπίτι και όχι το πανεπιστήμιο, αλλά θέλω να επιλέξω το κατάλληλο πανεπιστήμιο το οποιό να είναι κόντα στο επάγγελμα αυτό (δηλαδή τα μαθήματα και το πτυχίο). Σίγουρα, όταν τελειώσω το πανεπιστήμιο δεν θα δουλέψω ως pen tester, γιατί θα πρέπει να αρχίσω να μαζεύω κάποια βασικά μεταπτυχιακά για να μπορέσω να γίνω πιο αναγνωρίσιμος. Κάτι τελευταίο, θα ήθελα να μου πείτε και για το αν ύπαρχουν καθηγητές οι οποίοι γουστάρουν που διδάσκουν. Το αναφέρω γιατί π.χ. στο καποδιστριακό λένε ότι επειδή είναι πολύ γνώστο πανεπιστήμιο την έχουν ψωνίσει οι καθηγητές και δεν ασχολουνταί πολύ με τους φοιτητές (δεν ξέρω αν ισχύει). Σας ευχαριστώ!
  6. user0x

    Clip για 1150 socket

    Καλησπέρα σας! Έχω μια ψύκτρα για socket 775, όπου ήταν σε αυτή την motherboard - > https://www.asus.com/Motherboards/RAMPAGE_FORMULA/ και για μισό εκατοστό τα κλιπάκια δεν μπαινούν σε αυτή την motherboard με socket 1150 https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z97P-D3-rev-10#ov Εγώ θέλω ακριβώς τα ίδια κλιπάκια (με αυτά που είναι στην φώτο) άλλα ελαφρώς πιο μεγάλα για να κάνουν στο socket 1150 Έχω ψάξει και δυσκολεύομαι να βρω τα συγκεκριμένα που θέλω. Θα ήθελα αν κάποιος έχει χρόνο να με βοηθήσει και να μου πει την γνώμη του. Ευχαριστώ! Υ.Γ. Επίσης αυτά λέγονται clips;
  7. Επίσης τι χάνω αν δεν κάνω σπουδές; π.χ. μεταπτυχιακά μπορώ να κάνω από ιεκ ή από κάποια άλλη σχολή; (Μπορεί να ρωτώ χαζά πραγμάτα αλλά δεν γνωρίζω :/ )
  8. Καλησπέρα σας! Πώς κάποιος χώρις σπουδές πάνω στην πληροφορική αλλά αυτοδίδακτος μπορεί να βρει εργασία; π.χ. ως software engineer Θα μου φανεί πολύ περιέργο οι σπουδές να είναι μονόδρομος. Ευχαριστώ!
  9. Ξέχασα να αναφέρω ότι θέλω να να είμαι ανεξάρτητος (από τους γονείς).
  10. Καλησπέρα σας! Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1.Πώς ένας φοιτητής μπορεί να καλύπτει τα βασικά έξοδα του (ενοίκιο, φαγήτο, μεταφορά); ΔΕΗ = 30-40 € ΕΥΔΑΠ = 15-20 € Ενοίκιο = 150-250 € (το μήνα) Μεταφορά (λεωφορεία) = 15 € (το μήνα) Φαγητό = 150-200 € (το μήνα) Τι δουλεία θα μπορούσες ένας φοιτητής να κάνει για να καλύπτει τα παραπάνω; Επίσης, σε μερικές σχολές (απ'όσο έχω ακούσει) τα μαθήματα είναι πρωί-μεσημερί-βράδυ. Π.χ. 10π.μ. - 1μ.μ., 3μ.μ. - 5μ.μ. , 7μ.μ - 9μ.μ. Αν όντως ισχύει αυτό που λέω, τότε, ούτε part-time job δεν μπορείς να κάνεις. 2.Πώς ένας πτυχιούχος μπόρει να καλύπτει τα δίδακτρα(για μεταπτυχιακό) και τα βασικά του έξοδα (τα ίδια με τα παραπάνω) στο εξωτερικό; Είμαι μαθητής τρίτης λυκείου, γνωρίζω ότι είναι πολύ νωρίς να κάνω τέτοιες ερωτήσεις (ειδικά για τη δεύτερη ερώτηση), αλλά δεν θέλω να τα αφήνω τελευταία στιγμή.
  11. Ξέρω, χάζη ερώτηση, αλλά δεν γνώριζα. Πάντως, σε ευχαριστώ για την απάντηση! Παιδιά είμαι καλυμμένος! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και το χρόνο σας! Κάλο σας βράδυ!
  12. Ας πούμε ότι μπαίνω σε ένα πανεπιστήμιο πληροφορικής, αφού τελειώσω τη σχολή και θέλω να κάνω ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αλλά η σχολή δεν έχει αυτό το μεταπτυχιακό, μπορώ να πάω σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο (π.χ. εξωτερικό) που να έχει αυτό το μεταπτυχιακό;
  13. Πληροφορική 100%. Αυτά που ανέφερα για arduino και ηλεκτρολογία είναι πιο πολύ για χόμπι. Πάντως, με βάση τα τρία πράγματα που μου αρέσουν, θα ήθελα να ασχολήθω με την ασφάλεια δικτύων-υπολογιστών, δηλαδή για την προστασία από τους crackers. Θα ήθελα να κάνω ανάλυση κακόβουλων λογισμικών, ώστε να τα αποτρέπω με προγράμματα-scripts τα οποία τα φτιάχνω εγώ, όπως επισής να βρισκώ και κένα ασφάλειας.
  14. Πρώτα απ'όλα ευχαρίστω πολύ για τις απαντήσεις και για το χρόνο σας! Έχω ακούσει για το κυβερνοέγκλημα(cyber crime) και αναρωτιόμουν αν αξίζει να πάω σε κάποιον τέτοιο τόμεα εργασίας που ασχολήτε με αυτό(Π.χ. cybersecurity engineer). Ποια είναι η γνώμη σας; Ναι, ξέρω, αναφέρομαι σε επαγγέλματα που <<διαφημίζονται>> πολύ(penetration tester, cybersecurity engineer).
  15. Ναι, είχα κάτσει όλο το χρόνο αυτό και διάβαζα πολύ περισσότερο πράγματα που ήθελα εγώ. Στην αρχή ξεκίνησα να μαθαίνω το πως δουλεύει ο υπολογιστής(λογικές πύλες, binary) και άρχισα να φτιάχνω ένα σύστημα που έχει CPU(Registers, ALU, Control Unit) και RAM, με την βοήθεια του βιβλίου <<But how do it know?>>, βέβαια, δεν το έχω τέλειωσει γιατί μετά από κάποιο σημείο τα έπαιξα, αλλά τουλάχιστον κατάλαβα το πώς δουλεύει η CPU με τη RAM και το πώς εμφανίζονται τα πράγματα στην οθόνη. Μετά από αυτό ασχολήθηκα με φυσική(ηλεκτρολογία). Κάθησα έμαθα τι είναι Volt, Watt, Ampere, Hertz και τέλος πάντων τα βασικά, του τύπους τους, πώς γίνονται οι μετρήσεις, και όλα αυτά να για ασχοληθώ με arduinο, όπου δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ασχολήθηκα τόσο όσο περίμενα γιατί ξέφευγα από το κομμάτι του υπολογιστή και θεώρησα ότι χάνω χρόνο. Μετά ξεκίνησα networking και αφιέρωσα κάποιες βδομάδες. Και τέλος, για το hacking όπου και έκει αφιέρωσα -περίπου- τις ίδιες βδομάδες. Με python είχα ασχοληθεί από τον προηγούμενο χρόνο Ναι, είμαι μαθητής τρίτης λυκείου.
  • Δημιουργία νέου...