Προς το περιεχόμενο

mp0ukLas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    123
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.118 προβολές προφίλ

mp0ukLas's Achievements

  1. mp0ukLas

    Λίγο βοήθεια!

    Θα το ξανακάνω! Θα δοκιμάσω πρώτα από internet recovery αν βγάλω άκρη. Αν όχι θα κατεβάσω ξανά το high Sierra κ βλέπουμε!
  2. mp0ukLas

    Λίγο βοήθεια!

    Θα το δοκιμάσω το βράδυ κ θα σας πω. Το είχα σκεφτεί αλλά το είχα αφήσει στην άκρη γτ να σου πω την αλήθεια δν ήθελα να μπει το lion. Δν νομίζω να μου περάσει τα high Sierra 😬
  3. mp0ukLas

    Λίγο βοήθεια!

    Το ίδιο ακριβός παράθυρο διαλόγου που έχεις ανεβάσει με το σφάλμα “An error occurred while updating firmware” restart and try again. Σήμερα το πρωί δοκιμασα να περάσω τα high sierra στο mid 2012. Έκανα Time Machine back up κ ξεκίνησα την διαδικασία. Το ίδιο μήνυμα μου έβγαλε κ σε αυτό το MacBook! Τα έκανα κ αυτό! Έβγαλα μια μια της ram το ίδιο, έβαλα άλλες ram (της πρώτες που είχε το MacBook) μ έκανε τα ίδια. Linux live δν έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια!!!
  4. mp0ukLas

    Λίγο βοήθεια!

    Καλησπέρα σε όλους! Έχω στην κατοχή μου 3 MacBooks. Ένα MacBook Pro 15" early 2011, ένα MacBook Pro 13' mid 2012 και ένα MacBook Pro m2. Το βασικό μου λαπτοπ που κάνω όλες της εργασίες μου ειναι το m2. Το mid 2012 το έχω σαν δεύτερο backup laptop και τρέχει OSX Mojave καθώς εκει δουλέυω κάποια apps που είναι 32bit. Το πρόβλημα το έχω στο 15αρι του 2011. To laptop τρέχει High Sierra σε SSD με 16gb ram αλλα για κάποιο λόγο κάνει ακριβός 5 λεπτά να μπει στο login window απο την στιγμή που θα πατήσω το power button. Αποφάσισα λοιπον να περάσω ξανά το high Sierra με clean install. Έφτιαξα λοιπόν bootable usb απο το terminal με την εντολή "createinstallmedia" με το high Sierra και ξεκιναω την διαδικασία για το clean install. Σβήνω τον δίσκο τον κάνω τον κάνω format σε mac os extended journaled και ξεκινάω την διαδικασία. Μετά απο τα 3-4 λεπτα που είμαι μεσα στο usb κανει restart μου εμφανιζει το apple logo με την bar progress και να μου λέει 30 minutes remaining. Μετά απο 5 λεπτα περίπου που εμφανίζει error στο updating firmware. Έψαξα στο google και έκανα τα πάντα με οτι βρήκα. Έκανα NVRAM Reset τπτ. Άλλαξα το format στον δίσκο απο Mac OS extended σε APFS τπτ. Κατέβασα πάλι το high Sierra και το ξαναπερασα σε usb, τπτ. Έβαλα άλλο USB τπτ και εκει. έχω δοκιμασεί τα πάντα απο οτι βρηκα στο google αλλα τπτ δεν έχει δουλεψει. Μέχρι και την ημερομηνία άλλαξα από terminal (οπώς γινόταν στο El Capitan) τπτ!!! Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει μήπως κ καταφέρω να το φτιάξω? Ευχαριστώ πολύ όλους!
  5. Καλησπέρα σε όλους καλό μήνα κ Καλή Σαρακοστή!! εχω ένα πρόβλημα αν μπορείτε να με βοηθήσετε! σήμερα 01/03 άνοιξε η πλατφόρμα για τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία. είναι η πρώτη φορά που θα γράψουμε την μικρούλα μας στο νηπιαγωγείο. Το νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκουμε (ας το πούμε νηπιαγωγείο 1) ειναι σε απόσταση 1χλμ από το σπιτι. Το νηπιαγωγείο 2 που θελουμε να πάει το παιδί ειναι σε απόσταση 500 μέτρων από το σπιτι μας 50 μέτρα από την εταιρία στην οποία εργάζομαι και 100 μέτρα από την γιαγια τις μικρής που θα την παίρνει από το σχολείο κάθε μέρα! Τι επιλογές εχω και πως μπορώ να κινηθώ; Να κάνω κανονικά την εγγραφή στο νηπιαγωγείο 1 που μου βγάζει το σύστημα κ μετά να κάνω μεταγραφή; Να κάνω αίτηση στο νηπιαγωγείο 2 με κάποιο λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα μου; Έχεις κάποιος κάποια ανάλογη εμπειρία σε κάτι τέτοιο; Παρακαλώ βοηθήστε μ δν ξέρω τι πρέπει κ πως πρέπει να το κάνω!!! Σας ευχαριστώ όλους παρά πολυ!!!!
  6. mp0ukLas

    El Capitan σε MacBook Pro 2009

    Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα μια βοήθεια γτ μ έχουν σπάσει τα νεύρα! Προσπαθώ σε MacBook Pro 2009 να περάσω το El Capitan. Είναι η τελευταία έκδοση που υποστηρίζει το λαπτοπ, έχω φτιάξει το usb με το λειτουργικό σε άλλο MacBook! Το λειτουργικο το έχω κατεβάσει μέσα από το site της apple! Ξεκινάω την διαδικασία του clean install από usb! Έχω φορμάρει σωστά τον δισκο που θα κάνω το install! Όταν ξεκινάει μου πετάει παράθυρο ότι είναι αλλοιωμένο το λειτουργικο κλπ! Άλλαξα την ώρα μέσα από terminal αλλά κ πάλι μ βγάζει το ίδιο! Κατέβασα πάλι το λειτουργικο έκανα πάλι το usb bootable από την αρχή κ πάλι μ βγάζει το ίδιο σφάλμα! Άλλαξα πολλές ημερομηνίες το ίδιο πράγμα!! Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση εκτός από το να το πετάξω; 😁 σας ευχαριστω!!
  7. Ναι και εγώ αυτό είδα στο mobile banking. εκανα την διαδικασια κ στο τελος ειδα οτι οντως δεν με συμφερει.. καλυτερα να περιμενω να κερδισω στο κινο παρα αυτο.. χαχαχαχαχα Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Καλές γιορτές εύχομαι!
  8. Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές με ασφάλεια και υγεία! Έχω μια ερώτηση αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Σκέφτομαι να πάρω το καινούργιο δάνειο εξπρές που δίνει η εθνική, τα 2000 ευρώ. Ο λόγος που σκέφτομαι να το πάρω είναι για να ανανεώσω τον εξοπλισμό τις δουλειάς μου. Υπόψιν ότι εργάζομαι σταθερά τα τελευταία 3 χρόνια με αορίστου σύμβαση και δηλώνω περίπου στα 12.000 και δεν χρωστάω πουθενά. Η άλλη μου δουλειά λόγο κορονοϊού πήγε πίσω το τελευταίο χρόνο. Είμαι dj σε γαμους και ηδη εχουν αρχισει να κλεινουν για το καλοκαιρι του 2021 και χρειαζεται να κανω μια ανανεωση στον εξοπλισμο μου. Με συμφερει να το παρω? δν εχω ιδεα απο επιτοκια κτλπ κτλπ. Το μονο που ξερω ειναι οτι μεχρι Πασχα αντε αρχες καλοκαιριου θα πληρωνω κανονικα τις δοσεις και μετα απο 4-5 γαμους που σιγουρα θα γινουν θα κανω εξοφληση. Απλα δεν εχω παρει ποτε δανειο για να ξερω τι παιζει και ποτε δεν ειχα τετοιες σχεσεις με τις τραπεζες παρα μονο οταν πηγαινα να βγαλω απο το ΑΤΜ λεφτα. Υποψιν 2 η μισθοδοσια μου ειναι στην Εθνικη!!! Ευχαριστώ πολύ!!!
  9. mp0ukLas

    αναβαθμιση σε CATALINA

    Οπως εχουν πει πολλα ατομα στο φορουμ καλο ειναι να μην κανουμε upgrade σε καινουργιο OS μεχρι να βγουν τουλαχιστον 2 updates, εκτος κ να το χρειαζεσαι για develop κτλπ. 1τα βλεπεις αν το καiνουργιο OS μπορει να τρεξει της εφαρμογες σου και μετα προχωρας στο upgrade ποσο μαλλον σε ενα καθαρο 64bit OS που εχει σοβαρο προβλημα με εφαργμογες 32bit. Εδω με το Mojave εγινε χαμος κ εγω προσωπικα πριν 5 μηνες το εβαλα αφου πηρα το "ok" απο τις εφαργμογες που εχω.. Στον φιλο που λεει οτι εχει θεμα με το HDMI τσεκαρε τον ανταπτορα μηπως εχει καποιο θεμα. Αλλιως μετα η λυση ειναι αυτη που ειπε ο Atheatos κ αν δν βρεις καποια λυση θα σου ελεγα να κανεις παλι downgrade να δεις μηπως κ χτυπαει κατι το Catalina. Να σου πω την αληθεια δεν χρειαστηκε να κανω καποιο downgrade με το να κατεβασω παλι το OS αλλα εχω παντα Time Machine Backup. Παντα πριν απο καποιο major upgrade να κρατας backup!!
  10. Ρωτησα σε ifastrepair καταστημα (ειναι το μονο που εχουμε στην πολη μου για Apple Products) κ μου ειπαν 170 με 200 ευρω για μπαταρια!! Με βαρεσε εγκεφαλικο.. που απ'οσο ξερω δν εινα δυσκολο να την αλλαξεις μονος σου! SSD & Ram μονος μου τις εχω βαλει. μαλλον θα παω στο iFixit που εστειλε ο φιλος ποιο πανω!! Να κανω μια ερωτηση, στην photo που εχω ανεβασει ειναι details απο την μπαταρια μου. Παιζει να φταiει η μπαταρια που μου ανεβαζει θερμοκρασια το laptop? Ανεβασα κ μια photo απο το iStat Menu με της θερμοκρασιες
  11. Καλημερα σε ολο το φορουμ! Θελω να αλλαξω την μπαταρια στο macbook !! Εχετε να μου προτεινετε καποια ετερεια? Macbook pro mid 2012 ειναι το μοντελο μου. Δν εχω καμια ιδεα τι τιμες παιζουν τοσο σε original μπαταριες για Apple αλλα ουτε και στις "δευτερες"!! Αν μπορειτε να μου πειτε τιμες για original κτλπ!! Ευχαριστω πολυ!! Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους!!
  12. mp0ukLas

    Λιγο τα φωτα σας!!!

    Καλμερα κ καλο μηνα (που δν ειναι αλλα anyway) Σημερα μου εστειλε η Infoquest μηνυμα για το προβλημα που εχω! Το μονο που μου στειλανε ειναι η προσφορα για επισκευη 386+Φπα κοστος οθονης και 56.45+ ΦΠΑ κοστος επισκευης!!!!! ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ???? οταν τους πηρα τηλ για να ρωτησω λεπτομερειες μου ειπαν να στειλω email κ οτι δν εχουν τηλ κεντρο!!! Τι στο καλο να κανω??
  13. mp0ukLas

    Λιγο τα φωτα σας!!!

    Αν ηταν καποιο "σκουπιδακι" η κατι αλλο που προκαλεσε αυτο το πραγμα η ζημια θα ηταν απο εξω προς τα μεσα της οθονης. αυτο που εχει γινει σε εμενα ειναι απο μεσα προς τα εξω. λες κ ειναι καποιο σπυρακι κ εχει πεταχτει!! κ ειναι δυσκολο να εχει γινει κατι τετοιο γτ οταν το κλεινω παντα καθαριζω το πληκρολογιο!! anyway! Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις!! Δευτερα θα παρω τηλ στην Apple να δω τι θα γινει!!
  14. mp0ukLas

    Λιγο τα φωτα σας!!!

    Καλησπερα στο φορουμ. εχω το εξης προβλημα. 30/07 αγορασα απο πλαισιο το macbook air 2019 με τιμολογιο. Σημερα που ανοιξα να στειλω καποια email ειδα ενα περιεργο σημαδι στην οθονη. Ειναι σαν βρωμια στην οθονη. Προσπαθησα να το καθαρισω αλλα δν βγαινει με τπτ.. Πηγα σε εναν τεχνικο εδω στην πολη μου κ μου ειπε οτι μαλλον καμμενο πιξελ κ εσκασε η οθονη εκει που ειναι το πιξελ. Στην αφη το σημαδι αυτο ειναι σαν "σαγρε" δν ειναι λειο Ανεβαζω μια φωτο αν μπορειτε κ εσεις να καταλαβετε τι μπορει να ειναι αυτο! Μιλησα με πλαισιο κ μου ειπαν να καλεσω την apple. Αυτο θα γινει απο Δευτερα. Αν ειναι καμμενο πιξελ κ εχει κανει τετοια ζημια στο laptop με καλυπτει η εγγυηση? Ευχαριστω πολυ!!
  15. Καλημερα! Οσο αφορα την Ram πηγαινε σε 16gb. μην κοιτας καν σε 8. Απο θεμα τιμης κ αποδοσης αξιζει. 2x8 Dual Channel κοιτα σε Corshair. Τωρα για δισκο θα σου ελεγα κατι σε Samsung pro αλλα εξαρτατε κ απο το budget που εχεις. Τωρα σχετικα με το Caddy. γνωμη μου μην το κανεις. δν αξιζει! μονο εαν εχεις πολυ σοβαρο προβλημα χωρου. κ εγω εχω το ιδιο λαπτοπ. για την ιδια ακριβος δουλεια με 250ssd πανω κ κανω απιστευτα καλα την δουλεια μου απο θεμα χωρου. καλυτερα για εμενα να βαλεις εξωτερικο κ να εχεις εκει οτι δν δουλευεις κ αν χρειαστεις κατι το βαζεις. αλλα αν θες κοιτα σε σκουτζομαγαζω υπαρχουν παρα πολλα. Απο την στιγμη που θα βαλεις κανουργιο δισκο πανω γνωμη μου παλι ειναι να κανεις ενα clean isntall απο την αρχη για να καθαρισει απο τα αχρηστα αρχεια κτλπ κ να περασεις τα αρχεια σου απο time machine η απο τον σκληρο που εχεις το back up σου!
  • Δημιουργία νέου...