Προς το περιεχόμενο

noroute

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    26
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

362 προβολές προφίλ

noroute's Achievements

  1. Ψάχνω άτομο στην περιοχή της Αθηνας που να κάνει εκτυπώσεις. Απλό PLA όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά ιδανικά με Bambu+AMS. Αν έχετε κάτι υπ όψιν παρακαλώ με PM.
  2. Είναι απίστευτό πόση σαβούρα έχει μαζέψει το Netflix....μακράν το χειρότερο streaming από πέρσυ. Μακάρι να στρώσει και να αρχίσει να βγάζει καλύτερες παραγωγές αν και θα κρατήσω το μικρό καλάθι μου....
  3. Ειδικά η alexa είναι το πιο ηλίθιο AI ever. Έχουμε όλο το σπίτι με alexes κυρίως για ενδοεπικοινωνία μεταξύ των ορόφων και για να χειρίζεται τα φώτα....ακόμα και αυτό 1 στις 10 δουλεύει με ένα 90% να λάβουμε απάντηση "sorry there is no such device". Πραγματικά ένα εργαλείο που θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο και δεν είναι καθόλου....έχουμε καταλήξει να της έχουμε muted και να δουλεύουμε από την mobile εφαρμογή της για να χειριστούμε συσκευές ώστε να μην μας ζαλίζει. Πέραν αυτού, η διαχείριση στους χρήστες του σπιτιού είναι αστεία και καθόλου βολική και δεν δουλεύει με τη φωνή αλλά με αλλαγή προφίλ οπότε οποιοδήποτε parental control αμφιβάλλω αν λειτουργεί σωστά. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τις υπόλοιπες εταιρείες όπως google, apple καθώς δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά συγκεκριμένα η alexa δεν νομίζω ότι αξίζει σαν αγορά καθόλου. Φυσικά παιδιά σε τέτοιες ηλικίες δεν πρέπει καθόλου να μένουν χωρίς επίβλεψη με τέτοια AI καθώς ότι βρίσκουν το περνάνε χωρίς φιλτράρισμα στον χρήστη. Τέλος σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει η alexa ή οποιαδήποτε βοηθός στο ίδιο δίκτυο με αυτό που έχουμε τα pc μας....ξεχωριστό isolated network για όλες τις "smart" συσκευές, ώστε το χειρότερο hack να είναι απλά κλοπή internet και τίποτα παραπάνω.
  4. Θα σου πρότεινα να κρατήσεις ως πρότυπο τον σκελετό της unreal που προσφέρει σε κάποια templates της όπως το third person με όνομα Mannequin Στη συνέχεια όταν επιλέξεις το animation από το marketplace, βεβαιώσου ότι είναι rigged to mannequin. Τέλος, πρέπει να κάνεις συμβατό τον όποιο χαρακτήρα έχεις με τον skeleton του mannequin μέσω του retargeting ή να αγοράσεις χαρακτήρα από marketplace που να είναι και αυτός rigged to mannequin
  5. Νέους μπελάδες....είδα και έπαθα να μάθω τη μάνα μου να δουλεύει απλά meetings...άντε τώρα να της εξηγήσω τι είναι το VR. Πέραν της πλάκας δεν πιστεύω ότι θα γίνει τόσο σύντομα όσο πιστεύει ο Billάκος.
  6. Λες και το κάνουν επίτηδες εντωμεταξύ, κάθε φορά που βγαίνει σοβαρό vulnerability κάποια γιορτή πλησιάζει. Βαρέα ανθυγιεινά στους sysadmin...είναι η μόνη λύση
  7. noroute

    site παροχης email

    Έχεις αρκετές επιλογές πλατφόρμας αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό χρηστών σε χρεώνουν. Μερικές δωρεάν λύσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις: 1. iredmail - δωρεάν αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να δουλέψεις γραμμή εντολής για τις ρυθμίσεις. 2. zimbra - παρέχει και δωρεάν και επί πληρωμή με περισσότερες δυνατότητες. Αρκετά πιο εύκολες ρυθμίσεις από iredmail. 3. zentyal - προσπάθεια εξομοίωσης microsoft exchange Προσωπικά θα σου πρότεινα να εξετάσεις και το ενδεχόμενο cpanel που προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση αλλά δυστυχώς είναι επί πληρωμή με τον μήνα. Γενικότερα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι κωδικοί e-mail όπου αν είναι εύκολοι μπορούν εύκολα να κλαπούν και να ξεκινήσει πρόβλημα με spam. Για να το αποφύγεις αυτό πρέπει να δίνεις δύσκολους κωδικούς. Επίσης πάντα θα υπάρχει κίνδυνος κλοπής του κωδικού μέσω ιού που μπορεί να έχει ο υπολογιστής του χρήστη.
  8. Γενικότερα 40.000-45.000 επισκέπτες τον μήνα δεν είναι μεγάλος αριθμός. Με ένα VPS και nginx, php-fpm και με wp-supercache σε συνδυασμό με ρυθμίσεις σε nginx όντως το site θα πηγαίνει πολύ καλά. Αν το συνδυάσεις και με SSD δίσκο τότε ακόμα καλύτερα.
  9. noroute

    Έχω ιό?

    Αν ο server είναι δικός τότε θα σου πρότεινα να κάνεις εγκατάσταση το clamav και το maldet. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνεις scan τον φάκελο που είναι το wordpress. Αν είσαι σε κοινόχρηστο διακομιστή καλό είναι να ενημερωσεις τον provider για να σε βοηθήσει
  10. noroute

    administrator panel

    Εγώ άλλο hosting διαβάζω. Σε περίπτωση sub account τότε αλλάζει το πρόβλημα και πιθανόν να είναι δικαιωμάτων στα αρχεία.
  11. noroute

    administrator panel

    Καλησπέρα και Καλή χρονιά, Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να εμφανίζεται αυτό το λάθος. Αν σου αργεί, πιθανόν να φταίει το timeout που έχει ρυθμιστεί στη php του διακομιστή. Το καλύτερο θα είναι να εξετάσεις το error_log της σελίδας σου ή να το παραθέσεις εδώ για να σε βοηθήσουμε περισσότερο.
  12. Λογικά κάτι συμβαίνει με την κωδικοσελίδα που έχει ρυθμισμένη ο διακομιστής. Σε γενικές γραμμές όμως καλύτερα κατά την γνώμη μου τα links να είναι Αγγλικά για να εμφανίζονται και στην google σωστά.
  13. noroute

    managed VPS ή unmanaged ;

    Καλημέρα, Γιατί σε ένα VPS που φιλοξενεί μόνο μία σελίδα να μπει cPanel το όποιο κοστίζει; Προσωπική μου άποψη θα είναι καλύτερα χωρίς cPanel και με manage προκειμένου να λύνονται προβλήματα και εργασίες που απαιτούν cPanel. Δεδομένου ότι μία ιστοσελίδα μεμονωμένα μπορεί να αποδώσει καλύτερα χωρίς cPanel με σχετικά tweaks.
  14. Αυτό εξαρτάται από το τι θέλεις να πετύχεις και τι cms θα υπάρχει μέσα. Ακόμα όμως και να χρεωθείς ένα ποσό, για παράδειγμα 20-30 ευρώ αρχικά πάλι σε λίγο καιρό το έχεις κάνει απόσβεση. Απλά προσωπικά δεν συμφωνώ με το ότι μετράμε τα πάντα σε διακομιστές σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους. Το καλό optimazation είναι σημαντικότερο.
  15. Δεν παίζει μόνο ρόλο ο server που θα πάρεις. Μπορείς και με πιο φτηνά VPS να πετύχεις καλές ταχύτητες αρκεί να κάνεις ένα καλό setup και σωστές ρυθμίσεις στο caching.
  • Δημιουργία νέου...