Προς το περιεχόμενο

Baator

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    39
  • ΜΕΛΟΣ

Σχετικά με Baator

  • Ημερομηνία γέννησης 27 Αυγούστου

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Ενδιαφέροντα
    PC building, Electronic Cigarettes, TV Series

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.922 προβολές προφίλ

Baator's Achievements

  1. Baator

    συνθηκες εργασιας

    Συγγνώμη, η απορία μου είναι, ΒΡΙΣΚΕΙ άτομα να πάνε να δουλεύουν 4 ώρες την μέρα + υπερωρίες, χωρίς δώρα για 280 Ευρώ; Τα πήγαινε-έλα σου, ο καφές που θα πιεις και κανά σάντουιτς για την βάρδια, τελικά παίζει να βάζεις και λεφτά από την τσέπη σου στο τέλος του μήνα για να "δουλεύεις". Ποιοι πάνε;;; Τόσο ακραίο σενάριο δεν έχω ακούσει ποτέ, ξέραμε για τα δώρα που επιστρέφονται, αλλά να επιστρέφεις πίσω και τον ΜΙΣΟ βασικό (!!) μισθό είναι τρέλα, δεν είναι υπερβολή ότι άμα βγάλεις τους καφέδες σου και τα πήγαινε έλα τελικά θα δουλεύεις τσάμπα εντελώς. Ειδικά πλέον που όλες οι εταιρείες ψάχνουν υπαλλήλους και δεν βρίσκουν, ποιος θα δεχτεί να πάει σε αυτόν τον κάφρο; Ποιος θα δεχτεί να δουλεύει για ένα τοστ;
  2. Εξαρτάται. Γενικώς, όχι, δεν θα έχεις θέμα. Αν έχουν λήξει πρόσφατα, και εννοούμε ακόμα και 1 χρόνο πριν, δεν θα καταλάβεις τίποτα. Άμα είναι τίποτα 6 ετών και φαίνονται ότι έχουν μαυρίσει, κτλ., η γεύση τους θα είναι ψιλοαηδία και δεν θα ατμίζεται, θα ναι σαν χώμα. Άμα είναι συμπυκνωμένο άρωμα, ειδικά κάποιες γεύσεις που είναι σκούρες (σοκολάτες, κτλ.), πιο εύκολα "χαλάει", αν είναι SNV και φαίνεται νορμάλ, κατά 99% δεν θα καταλάβεις τίποτα. Έχω κάνει άπειρα λίτρα από ληγμένα και ακόμα εδώ είμαι, γενικά δεν θα το πρότεινα, ειδικά για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν έχεις θέμα. Τα μόνα που μπορώ να πω ότι με χάλασαν ήταν κάτι αρώματα που φαινόντουσαν και εμφανισιακά ότι είναι για τα σκουπίδια και περισσότερο ως πείραμα τα έκανα, αλλά μιλάμε να έχουν λήξει εδώ και 6-7 χρόνια. Ε, αυτά δεν ατμίζονται, το καταλαβαίνεις από την πρώτη τζούρα.
  3. Baator

    Δωρεάν δικηγόρος

    Τα αυτονόητα ποια είναι; Να παίρνει κανά 200άρι τον μήνα από τον πατέρα; (Ή έχει τεράστια έσοδα ο πατέρας και πάλι δεν δίνει μία;) Εγώ για τέτοιες διατροφές ακούω τουλάχιστον όταν μιλάμε για νορμάλ δουλειές, τώρα αν ο άλλος έχει εργοστάσιο π.χ. και έχει εξαφανιστεί, άλλη ιστορία. Να μιλήσουν να του πει να παίρνει το παιδί όταν έχει υποχρέωση, δεν παίζει; Ή θέλει αποκλειστική επιμέλεια ντε και καλά; Με καλή διάθεση ρωτάω, δεν ειρωνεύομαι, αλλά αν ο άλλος π.χ. κάνει καμιά δουλειά της πλάκας και παίρνει 700-800 ευρώ (ή ακόμα χειρότερα φαίνεται στα χαρτιά ότι παίρνει βασικό), πόσο θα είναι η διατροφή; 200 ευρώ μπορεί πολύ να λέω. Θα την σώσουν;
  4. 1. Ισχύει ακριβώς ό,τι σου είπαν. Εννοείται δεν χρησιμοποιούμε αντίσταση που έχει κάτσει τόσο καιρό, ειδικά οι συσκευές που ανέφερες εσύ είναι πανάρχαιες. Τσάμπα ασχολείσαι, πέραν του ότι δεν έχει νόημα γιατί άντε βρες αντιστάσεις για αυτές πλέον. 2. Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με τον όρο "rechargables με refills". Κλασικό ηλεκτρονικό τσιγάρο με ενσωματωμένη μπαταρία ή μη που χρειάζεται υγρό αναπλήρωσης σαν αυτά που έχουμε όλοι ή κάτι άλλο; Έχει ένα σωρό πολύ καλά καταστήματα στην Ελλάδα με άπειρες επιλογές, μπες σε ένα και διάλεξε κάτι ή αν δεν έχεις ιδέα, πάρτους τηλέφωνο να σου προτείνουν αυτοί κάποιο. Στο Skroutz έχει καλές τιμές αλλά τα ""Δημοφιλή" του στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λίγο ό,τι να 'ναι, για μένα αν δεν έχεις ιδέα πάρε τηλέφωνο σε ένα αξιόπιστο κατάστημα με μεγάλη ποικιλία. Θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν και αναλόγως τις ανάγκες σου γιατί έχει διάφορους τύπους ηλ. τσιγάρου, μπορεί να θες κάτι απλό σε στυλ pod, μπορεί να βολευτείς με disposable, kit ή μη, τσιγαρίσιος/πνευμονικός. Συν ότι μετά πρέπει να διαλέξεις και υγρό, τι ποσότητα έχεις στο μυαλό σου, 10μελάκια, 60ml/120ml, νικοτίνη, κτλ. Πες τους τι ψάχνεις πάνω κάτω και θα σου προτείνουν αυτοί. Εκτός και αν μένεις σε κανά ακριτικό νησί, την άλλη μέρα θα το έχεις στα χέρια σου και πιθανώς με δωρεάν μεταφορικά.
  5. Σωστά το κάνεις. Το 30% του 120, είναι 36ml. Θες λοιπόν 36ml PG. Έχεις ήδη 24 από το άρωμα, σου λείπουν άλλα 12. Παίρνεις άλλα 10ml από τα boosters (20ml είναι και τα 2 μαζί, αφού είναι 50-50 σημαίνει τα 10ml από τα 20 είναι pg) και τα 2 που σου λείπουν τα αγνοείς, δεν πρόκειται να καταλάβεις την διαφορά, ούτε έπεσε η ζάχαρη στο νερό αν δεν βγει ακριβώς 70/30 το υγρό.
  6. Σκέτη γλυκερίνη και σκέτη προπυλενογλυκόλη δεν υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα σχεδόν τσάμπα είναι. (3 ευρώ τα 100ml στα ατμομάγαζα) Η μίξη 50-50 είναι το πρόβλημα που τα σαίνια της κυβέρνησης το πιάνουν σαν έτοιμο υγρό. Προφανώς οι πάντες αγοράζουν ξεχωριστά pg και ξεχωριστά vg και κάνουν ό,τι μίξη θέλουν. Τσάμπα παίδεμα δηλαδή γιατί κάποιοι άσχετοι αγνοούν τα βασικά σε αυτά που νομοθετούν. Πάντα μιλάμε για μηδενικές βάσεις προφανώς που ΔΕΝ περιέχουν νικοτίνη.
  7. 400 Ευρώ κάνει στην Ελλάδα 1 λίτρο (100 boosters δηλαδή, γιατί λίτρο δεν επιτρέπεται η πώληση του). Σε λάθος μέρος γκρινιάζεις. Είμαστε χειρότερα από αυτό που περιγράφεις εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα σε μια νύχτα, η τιμή της νικοτίνης πήγε 50 και 100 φορές πάνω. Απαγορεύσανε όλες τις νικοτίνες με συγκέντρωση μεγαλύτερη των 20mg/ml, απαγορεύσανε την πώληση από ο,τιδήποτε περιέχει νικοτίνη σε ποσότητα μεγαλύτερη των 10ml, τα πάντα χαρακτηρίστηκαν καπνικά προιόντα και πήρανε επάνω Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Έπαιρνες με 30 ευρώ 1 λίτρο νικοτίνης συγκέντρωσης 50mg/ml και τώρα πληρώνουμε 4 ευρώ τα 10ml 20άρας νικοτίνης. Παίρνουν ΕΦΚ και θεωρούνται καπνικά προιόντα έτοιμα υγρά ΧΩΡΙΣ νικοτίνη. Θεωρείται υγρό η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ 50-50. Το ό,τι να 'ναι. Από εκεί που το άτμισμα ήταν σχεδόν τσάμπα, ξαφνικά για κάποιον που ατμίζει αρκετά έγινε ακριβότερο από το τσιγάρο. Η νικοτίνη από εκεί που ήταν ένα σχεδόν αμελητέο κόστος, ξαφνικά έγινε απλησίαστη. Είναι τόσο τρελό και εκτός πραγματικότητας όλο αυτό, που όλοι λέγαμε δεν γίνεται να κρατήσει, ΚΑΠΟΙΟΣ θα νιώσει και θα πει "τι κάνουμε ρε παιδιά;". Τελικά καθιερώθηκε μια χαρά και δεν κουνήθηκε φύλλο. Και τώρα πληρώνεις 4 ευρώ το boosterάκι.
  8. Κανένας δεν έχει σκοπό να ξεγελάσει κανέναν, ούτε έχει όρεξη να μαλώνει με όποιον έβαλε παραγγελία το απόγευμα και την άλλη μέρα το πρωί το περιμένει στην πόρτα του. Κάποιοι πρέπει να καταλάβετε ότι ΑΝΘΡΩΠΟΙ δουλεύουν και στις αποθήκες και στα Eshops και ότι δεν είναι πάντα εύκολο ένα μαγαζί με χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες κωδικούς να είναι ακριβές στο 1 κομμάτι στο στοκ του. Ένα μέσο κατάστημα, ειδικά όταν λέει παράδοση σε 1-3 μέρες, ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΧΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΟΚ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ. Το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται, οι άπειρες χαμένες εργατοώρες να εξυπηρετήσουν παραγγελίες ενώ δεν έχουν στοκ, να ψάχνουν να βρουν και να παραγγείλουν τα προιόντα εκείνη την ώρα, αν δεν τα βρουν να κάνουν επιστροφές χρημάτων, κτλ., ΔΕΝ είναι προς όφελος της επιχείρησης. Δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω σας, ούτε θέλουν οι πάντες το κακό σας. Συνήθως οι περισσότεροι να σας εξυπηρετήσουν θέλουν, όσο καλύτερα μπορούν. Από ΄κει και πέρα και λάθη ανθρώπινα γίνονται, και το τελευταίο κομμάτι μπορεί να παραγγείλατε σε κάτι που τελικά να μην υπήρχε για τον οποιονδήποτε λόγο, πολλά μπορεί. Δεν πουλάνε πλέον κουλούρια μόνο τα μαγαζιά, διαχειριστείτε για μισή ώρα ένα διαδυκτιακό κατάστημα με 10.000 κωδικούς και μετά άμα τα πάντα πάνε ρολόι, αν ποτέ δεν λείπει κάτι, αν ποτέ δεν στείλετε παραγγελία την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα γιατί δεν προλάβατε, αν ποτέ κάτι που είχατε παραγγείλει 800 κομμάτια και το site έλεγε πως έχει απομείνει 1 αλλά τελικά κάπου είχε δοθεί και αυτό, ελάτε γκρινιάξτε.
  9. Baator

    Γνώμη για συναγερμό Pandora

    Αυτόν έχω βάλει και είμαι ευχαριστημένος. Παραμένει βέβαια ένας ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. Είναι για να αποτρέπει το 99% των περιπτώσεων. Αν έρθουν με εγκέφαλο και GSM Jammer και φορτηγό με shielding, εντάξει, τι να κάνουμε. Η μόνη λύση για αυτά είναι να προσλάβεις 3 φουσκωτούς να στέκονται δίπλα στο αμάξι όσο εσύ λείπεις. Αν πέσεις στο 1%, έπεσες, δεν γλυτώνεις, προφανώς. Για έναν συναγερμό μιλάμε.
  10. Το μεγάλο κόστος είναι η νικοτίνη. Τα 120άρια SNV, περίπου 12-16 ευρώ έχουν όλα. Από 'κει και πέρα, το κόστος ανεβαίνει αναλόγως με το τι νικοτίνη ζητάει να γίνει το υγρό ο πελάτης. Για 12άρα π.χ., θα χρειαστούμε 8 boosters. Πες 3.5 ευρώ να χρεώνουν το ένα, άρα το υγρό τελικά θα κοστίσει γύρω στα 40 ευρώ. Για 9άρι, γύρω στα 35. Το κόστος του snv με λίγα λόγια είναι το λιγότερο, η νικοτίνη είναι το κόστος. Τώρα από κάθε μαγαζί παίζουν οι τιμές. Θα σου χρεώσουν και την μιηδενική βάση; Βάλε άλλα 3 ευρώ περίπου. Πόσο κοστολογεί το κάθε μπουστεράκι; 2.5? 3? 4? Κάνει έκπτωση άμα χρειαστείς πολλά, π.χ. 8 ή όχι;
  11. Δεν την θεωρώ και παράλογη την συμπεριφορά του υπεύθυνου, ούτε είπε κάτι τρελό. Από την άλλη, ούτε εσείς κάνατε κάτι εξωφρενικό. Η δικιά του η δουλειά είναι να βγει το πρόγραμμα, και όταν οι μισοί λείπουν με κανονική άδεια, αναρρωτική, λόγω κόβιντ κτλ., λογικό να υπάρχουν πίεση και νεύρα. Εσείς, κοιτάτε την δική σας δουλειά. Η γυναίκα όντως είναι άρρωστη, έχετε τις οδηγίες του γιατρού, κάνετε την δουλειά σας και τον αφήνετε αυτόν να βρει λύση. Δημιουργούνται κάθε μέρα τέτοια θέματα στις εταιρίες. Δεν πήγατε να εκμεταλλευτείτε κάτι, άρα έχετε την συνείδηση σας καθαρή. Αλλά μην τρελένεστε και με αυτό που είπε. Βρέθηκε πιεσμένος, είπε κάτι, όχι και πολύ τρομερό. Τελείωσε.
  12. Baator

    Γονικη παροχη μετρητων

    5 λεπτά είναι για να πάρεις το γνήσιο της υπογραφής ηλεκτρονικά ΑΝΤΙ να πας σε ΚΕΠ και να φας 1+ ώρα. https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou ΟΛΗ η διαδικασία, για ΟΛΑ τα χαρτιά, αν τα κάνεις μέσω υπολογιστή, θα σου φάει 1-1.5 ώρα. Κατανοητός τώρα; Πάμε να σε βοηθήσουμε και έχεις και υφάκι; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να πας ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε σε ΚΕΠ, ούτε σε λογιστή, ούτε σε συμβολαιογράφο, ούτε ΠΟΥΘΕΝΑ αν έχεις έναν υπολογιστή. Αν τα γκούγκλαρες όλα αυτά αντί να γράφεις συνέχεια δεν γίνεται και δεν γίνεται, θα είχες τελειώσει από χθες. Επειδή εσύ λοιπόν δεν έχεις ούτε υπολογιστή, ούτε σκάνερ, ούτε κινητό να βγάλεις φωτογραφίες αντί για σκάνερ, ούτε τίποτα, καλή τύχη σου εύχομαι και καλή υπομονή.
  13. Baator

    Γονικη παροχη μετρητων

    Ανέφερα ότι πρέπει να υπάρχει γνήσιο υπογραφής, αλλά γίνεται όπως σου απάντησαν και από κάτω ψηφιακά, είναι τα βήματα 2 και 3 που έγραψα. Μέσω υπολογιστή είναι κυριολεκτικά 5 λεπτά δουλειά, αν φυσικά δυσκολεύεται κάποιος, αναγκαστικά πρέπει να πάει στα ΚΕΠ και να περιμένει. Τώρα για το πως μπορεί ο γονιός να βεβαιωθεί ότι τα χρήματα θα πάνε σε συγκεκριμένο σκοπό (αποπληρωμή δανείου), δεν το γνωρίζω. Αυτό καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον λογιστή που να έχει ασχοληθεί με το θέμα, γιατί και από άσχετο λογιστή πάλι παίζει να ακούσεις το μακρύ και το κοντό του. Ακόμα καλύτερα, μια ερώτηση στην εφορία από κοντά, αυτό και αυτό θέλουμε να κάνουμε, "δωρεά αλλά για αυτόν τον σκοπό 100%, γίνεται;".
  14. Baator

    Γονικη παροχη μετρητων

    Κανά παιδί δεν έχει να του τα κάνει; Είναι τρομερά απλό. Αλλιώς, ναι, πάει στον λογιστή, του δίνει τους κωδικούς Taxisnet του και το κάνει αυτός. Λόγο στην μεταφορά των χρημάτων γράφει απλά "δωρεά τάδε προς τέκνο τάδε", μετά ο άλλος απλά έχει χρήματα, είναι δικά του, ό,τι θέλει τα κάνει, τέλος. Η δωρεά μετά θα φανεί στην επόμενη φορολογική σου δήλωση έχω την εντύπωση, δεν νομίζω να χρειάζεται να πας να κάνεις κάτι άλλο. Έχει ενημερωθεί η εφορία, η ΔΟΥ σου στέλνει το χαρτί που επιβεβαιώνει την δωρεά, πρέπει να την εγκρίνει πρώτα, όλα τα χαρτιά που μαζεύεις και τους στέλνεις τα τσεκάρουν και σου στέλνουν επίσημο έγγραφο πίσω. Edit: Τώρα πρόσεξα το ότι δεν έχει και ebanking. Δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχει καν κωδικούς να μπορέσει να κάνει την μεταφορά κάποιος άλλος; Υποθέτω αναγκαστικά τότε πηγαίνει στην τράπεζα στο γκισέ και κάνει έτσι την μεταφορά και μετά σκανάρει το χαρτί που θα του δώσει ο υπάλληλος. Same thing, the hard way.
  15. Baator

    Έπιπλα Videnov

    Εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Πολύ καλύτερα από 'τι τα περίμενα όλα. Γωνιακός καναπές, τραπέζι, πολυθρόνα, μια χαρά για τις τιμές του, καλύτερα από του ΙΚΕΑ που είναι 1.5 φορά πιο ακριβά και τα παιδιά που τα φέρανε ευγενέστατοι και συνεργάσιμοι. Συν ότι όλοι μιλάνε Ελληνικά (και στα τηλέφωνα) και για κάθε βήμα σε ενημερώνουν. Γενικά πολύ ευχαριστημένος.
  • Δημιουργία νέου...