Προς το περιεχόμενο

kogba

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    461
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.278 προβολές προφίλ

kogba's Achievements

  1. https://www.ot.gr/2024/04/16/epixeiriseis/trapezes/trapezes-meionoun-epitokia-stis-katatheseis-kai-katargoun-proionta-diarkeias-ano-ton-12-minon/ Επειδή ήταν σε ιλιγγιώδη νούμερα, 0,01% ή κάτι παρόμοιο, είπαν να τα μειώσουν στο 0,000000000000000001%. Για την Ελλάδα μιλάω, στας Ευρώπας ισχύουν άλλα (νομίζετε ακόμα ότι είμεθα στην Ευρώπη; )
  2. Μάλλον θα κρατήσω τελικά έναν λογαριασμό στην eurobank. Θέλω να έχω και ακόμη μια χρεωστική διάθεση. Έχω ακόμα έναν, δεν μπορώ να τον κλείσω από την ιστοσελίδα τους, έκλεισα συνάντηση. Θα επέλεγα να κρατήσω μόνο της Εθνικής στην αρχή, αλλά το e-banking τους δεν με βόλεψε ποτέ ιδιαίτερα.
  3. kogba

    Σκουλίκια υγρασίας

    Το διάβασα βιαστικά και νόμιζα ότι λέει "Σκουλαρίκια υγρασίας"... 😃 Στο θέμα: ευτυχώς δεν είδα πολλά φέτος. Πέταμα στην τουαλέτα κατευθείαν και καζανάκι.
  4. Από μεταπώληση τρίτων(όχι απευθείας από τράπεζα), αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κανένα όριο ποσού, υπάρχει όμως προμήθεια που θα πληρώσεις. Δεν το έχω κάνει να ξέρω.
  5. Τότε που έγινε το κούρεμα, ευτυχώς δεν είχα γραμμάτια ή ομόλογα ή ότι κούρεψαν, έχω συγγενή που έπαθε μεγάλη ζημιά. Είχα όμως 3 ασφαλιστικά/ προγράμματα, εγγυημενης απόδοσης , τα οποία δεν τα πείραξαν.
  6. Μήπως ξέρεις: κάθε φορά που βάζεις εκεί χρήματα και μετά τα γυρνάς πίσω σε ελληνική τράπεζα πρέπει να δηλώνεις και τόκους και κεφάλαιο; Γιατί είναι σπαζοκεφαλιά να δηλώνεις την παραμικρή κίνηση και να κρατάς λογαριασμό. Από ότι κατάλαβα, συμφέρει περισσότερο η revolut, για ταξίδια και μετατροπές νομισμάτων. Κάτι ακόμα: επειδή κάποιους τους πάγωσαν τον λογαριασμό για καππιον λόγο, τους κράτησαν δηλαδή και τα χρήματα τους; Δεν τα γύρισαν;
  7. Δυστυχώς, δεν λένε πάντα ότι υπάρχει διαθέσιμο. Ίσως υπάρχουν πράγματα που ξέρουν ακόμα λιγότεροι. Ναι, δεν μπορούν να αρνηθούν πώληση, θα πας στις ημερομηνίες έκδοσης. Τώρα υπάρχουν εξάμηνα και δωδεκαμηνα έντοκα γραμμάτια. Αναμένεται πτώση επιτοκίων από Ιούνιο, σταδιακά, όπως διαβάζω. Επίσης, υπάρχει πρόθεση του κράτους να περιορίσει τον δανεισμό του από έντοκα γραμμάτια, ειδωμεν. Ασφάλεια 100% δεν υπάρχει, ναι. Δεν είναι όμως και τζόγος, ζάρια. Μάλλον τα σχετικώς πιο ακίνδυνα είναι τα έντοκα γραμμάτια και τα α/κ ομολογιακά; Ίσως δοκιμάσω και εγώ για μικροποσα αυτή την revolut, κάποια στιγμή. Λένε πολλοί για το 2032 ότι θα υπάρξει νέα κρίση με πιθανή χρεωκοπία, δεν ξέρω αν ευσταθεί ή αν θα σταματήσουν ποτέ να μας ελέγχουν (με τους εκάστοτε κυβερνώντες θα μπορούσαμε άνετα να χρεωκοπουμε ανά λίγα χρόνια, μυαλό δεν βάζουμε) .
  8. Δεν ξέρω να απαντήσω για όλα, αλλά, για τα έντοκα γραμμάτια δημοσίου, δεν έχουν κανένα συμφέρον οι τράπεζες να τα προωθούν, γιατί απλά δεν βγάζουν κέρδος από αυτά , δεν κρατούν προμήθεια (τουλάχιστον στην Πειραιώς που πήγα). Υποτίθεται ότι, τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων ελληνικού δημοσίου, είναι υψηλότερα σκοπίμως από το κράτος, ώστε να πιεστούν και οι τράπεζες να ανεβάσουν τα δικά τους... σχεδόν μηδενικά επιτόκια, αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε. Έχει μόλις λίγους μήνες που μπορούν και ιδιώτες - φυσικά πρόσωπα να τα αγοράσουν (όπως διάβασα, έγινε τελευταία αυτό για τους παραπάνω λόγους). Οι συστημικές τράπεζες όμως λειτουργούν ως καρτέλ, μέχρι στιγμής δεν άλλαξαν τακτική. Έτσι και αλλιώς, μέχρι 15000€ είναι για τα έντοκα γραμμάτια. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό το ποσό αφορά μια και μόνο μοναδική φορά στην ημερομηνία έκδοσης ή, αν μπορείς εκ νέου να βάλεις τόσα χρήματα σε κάθε επόμενη ημερομηνία έκδοσης. Επίσης, έχουν μηδενική φορολόγηση τόκων (δεν ισχύει το 15%).
  9. kogba

    ΕΝΦΙΑ 2024

    Είδα και εγώ το δικό μου ποσό.
  10. Εμένα πάντως, αν ειχε λήξει ο χρόνος, πάντα μου χτυπούσε καινούργιο εισιτήριο (10+1 αγοράζω κυρίως και κάποιες φορές ανανεώνω την μηνιαία κάρτα όταν χρειάζεται) .
  11. Τι διαδικασία έκανες δηλαδή, μήπως μας βοηθήσεις; Εμένα δεν με αφήνει online.
  12. Μου ήρθε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ενώ λέει όμως πως μπορώ να αλλάξω τύπο λογαριασμού απο το e-banking, δεν με αφήνει! Απαράδεκτο που θα πάει αυτόματα στο καινούργιο πρόγραμμα.
  13. Δεν ξέρω τι διαχείριση εννοείς ακριβώς. Δεν μπορείς να πειράξεις κάτι. Σε εμένα απλά το εμφανίζει στο "Οι Επενδύσεις μου/Λογαριασμός Χρεογράφων" (drop down βελάκι) στο e-banking Πειραιώς. Αυτό είναι όλο, απλά βλέπεις το, δεσμευμένο, ποσό που έβαλες.
  • Δημιουργία νέου...