Προς το περιεχόμενο

e-fasolada

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    86
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.546 προβολές προφίλ

e-fasolada's Achievements

  1. To blockly ή το scratch , θα βοηθούσε για να ξεκινήσω? https://scratch.mit.edu/ https://developers.google.com/blockly/ https://blockly-games.appspot.com/ Μπορεί κάποιος να φτιάξει κάτι με αυτα? Ποια είναι η γνώμη σας για το stencyl? http://www.stencyl.com/
  2. Υπάρχει τοτε κατι απλο που να ειναι σε virtual μορφη ( wysiwyg) ωστε να μπορώ να φτιάχνω γρήγορα και απλά πράγματα και να γράφω λιγότερο η καθόλου κώδικα? Κατι σαν το flash με την actionscript ή ποιό απλό? Η' λόγο της λογικής του προγραμματισμού (το πως θα συμπεριφερονται τα γραφικα-collision detection ktlp) θα πρέπει αναγκαστικά να μάθει κάποιος μια γλώσσα προγραμματισμού όπως η java?
  3. Άρα ποιο είναι το πρώτο βημα που θα πρέπει να κάνει κανείς? Γιατι πάλι μπερδέυτικα απο τη μία καταλαβαίνω απο τα παραπάνω οτι δέν σε συμφέρει καθόλου να χάσεις χρόνο με το να γράφεις κώδικα και να δημιουργήσεις το δικό σου engine, αλλά απο την άλλη λέτε να πάει κάποιος σε framework ή ide (διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος) το οποίο είναι έτοιμο πράγμα. Πχ στο Gdevelop που σας έγραψα στην αρχή σου έχει την δυνατότητα να εισάγεις κώδικα,τι κάνει το unity τόσο ξεχωριστό ωστέ να ασχολήθώ με αυτό και να μήν ασχοληθώ με το gdevelop ή παρόμοια όπως το gamemaker - stencyl - cocos2d ? Μια άλλη σκέψη που έκανα είναι αν είναι ποιο εύκολο να φτιάξει κάποιος game σε html 5 και javascript και να τo κάνει μετά export σε ANDROID? http://www.html5quintus.com/ http://phaser.io/
  4. Για το Android τι χρειαζεται να μάθεις javascript ή java? ποιές είναι οι διαφορές τους? Tι πρόγραμμα για coding? Unity ή το Αdroid studio που έχει και το eclipse? Λαθος δεν ειναι να χρησιμοποιήσεις πάλι ετοιμα engine οπως το unity? Δέν ειναι καλύτερο να γράψεις καθαρο κώδικα στο Android studio ωστε να ξέρεις ακριβώς τι σου γίνεται?
  5. Καλησπέρα σε όλους Ασχολούμαι με 2d animation και tracker music Θα ήθελα να παντρέψω την μουσική και το animation με τον προγραμματισμό. Με ενδιαφέρει να δημιουργήσω old school games για ANDROID και συγκεκριμένα games με 2d sprite γραφικα. Δέν έχω ασχοληθεί ξανά με τον προγραμματισμό Θα ήθελα αν κάποιος είναι γνώστης και μπορεί να με βοηθήσει να μου ληθούν κάποιες αποροίες. Είχα βρεί ένα προγραμματάκι το οποίο δέν χρειάζεται να ξέρεις coding και λειτουργεί με events Επίσης κάνει export σε html5 και convert με intel xdk σε android ή ios http://compilgames.net/main-el.html Η ερώτηση μου είναι η εξής: Είναι λάθος να ξεκινήσει κάποιος με ετοιμα IDE ή θα πρέπει να μάθει javascript - java - eclipse - Adroid studio?
  • Δημιουργία νέου...