Προς το περιεχόμενο

dion1978

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    9
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

446 προβολές προφίλ

dion1978's Achievements

  1. Αν καει στο λαιμο σημαινει οτι ειναι πλουσιο σε φαινολες,αρα πολυ καλο λαδι.Αν ειναι σωστα αποθηκευμενο το καψιμο στο λαιμο διαρκει και πανω απο ενα χρονο.Αν η γευση του λαδιου ανεξαρτητα αν καει η οχι σας αφηνει μια αισθηση δυσαρεστη(στυφη ή ταγγισματος ή μουχλας) τοτε το λαδι δεν εχει παραχθει η αποθηκευτει σωστα και δεν ειναι καλο.Επισης οση αγοραζετε τενεκε να ελεγχετε 1.οσμη (να μην ειναι δυσαρεστη) 2.γευση(αυτα που ανεφερα παραπανω)3.οξυτητα παρτε ενα κιτ μετρησης και να το μετρατε μονοι σας(δεν ειναι δυσκολο),εγω χρησιμοποιω ενα κιτ γυρω στα 20 ευρω που ειναι για 15-20 μετρησεις.Βεβαια και μ αυτους τους ελεγχους δεν αποκλειεις οτι το λαδι μπορει να ειναι νοθευμενο με σπορελαια που ειναι φθηνα ή να ειναι παλιο,αν και οπως προειπα το σωστο αποθηκευμενο καλο λαδι διατηρειτε και για τρια χρονια. Μια φορα που εκανα οξυμετρηση σε λαδι που ειχε απομεινει σε ανοξειδωτη δεξαμενη που εχω δυο χρονια ειχε οξυτητα 0,4 απο 0,2 που ειχε πριν( τα εξτρα παρθενα ελαιολαδα που πουλανε στο σουπερ μαρκετ παιζουν συνηθως 0,6-0,8).Τωρα ως προς την τιμη τα ελαιοτριβεια το παιρνουν απο τους παραγωγους αυτη την στιγμη 7,5-8,3 το κιλο με αυξητικες τασεις, δηλαδη ο τενεκες 130-145 ευρω μαζι με την αξια του τενεκε, οπου προσοχη σε αυτους που πουλανε πολυ χαμηλα ακομα.
  2. Αγορά διαμερίσματος 200,000 το 2020 κατασκευής 2015 94τμ .΄Εξοδα το χρόνο ΕΝΦΙΑ 400 + φθορές/ανακαίνιση 1200 (στα 30 χρόνια μια ανακαίνιση 35,000 χρειάζεται και λιγα λέω) μας κάνουν 1600. Α)Ενοίκιο 500/μηνα το χρόνο 6000 -ενφια 400-φθορες/ανακαίνιση 1600-φορος (15%) 900 = 3100 αποδ.κεφ1,5% Β)Ενοίκιο 600/μηνα το χρονο 7200 - ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 1080 =4120 αποδ,κεφ 2% Γ)Ενοίκιο 700/μηνα '''''''''''''''' 8400- '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 1260 =5140 ''''''''''''''' 2,5% Δ) ''''''' 800 9600- '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 1440 =6160 3% Ε) 900 10800 1620 =7180 3,5% Ζ) 1000 12000 1800 =8200 4% Οι αποδόσεις είναι οι ιδανικές όπου υπολογΙστε τους μήνες που μένει ανοίκιαστο και φέσια /ζημιες/δικαστικα εξοδα σε περίπτωση κακού ενοικιαστή. Σε ποια τίμη θα το νοικιάζατε? Ο ιδιοκτήτης που νοικιάζει έχει επενδύση ενα κεφάλαιο στο ακίνητο, τυχεροί όσοι βρήκαν περιουσία, και θέλει κάποια απόδοση.
  3. Καλα ΗΠΑ δινει peak 01/04, Ολλανδια 07/04 Γερμανια 28/03 χωρες που ειναι ακομα στην αρχη και δεν εφαρμοζουν καραντινα.Σου φενεται λογικο οτι αυτες οι χωρες εχουν ή θα εχουν μειωση τις επομενες μερες? Εγω δεν το νομιζω ηδη στην ΗΠΑ εχει πεσει εξω
  4. Δεν μας λεει τις αλλες 8 χωρες.Αν παιρνει για παραδειγμα Ταιβαν Ν.κορεα που εχουν συγκρατησει τη εξαπλωση και ειναι σε υφεση τοτε αστο γιατι αυτα που εχουν κανει αυτες οι χωρες εμεις δεν εχουμε κανει ουτε το 10%(εκτος απο την ποιο αυστηρη καραντινα)
  5. Καλα οτι να΄ναι η εκθεση. Πηρε δεδομενα λεει απο την Κινα οπου τα στοιχεια που εχει δωσει ειναι ψευτικα.Ακομα και με αυτα τα στοιχεια η Κινα εφαρμοσε αυστηρη καραντινα και οχι αυτο που γινεται εδω.Το peak θα ειναι μετα απο μηνες στην Ελλαδα. Κοινη λογικη ,αν σκεφτεις οτι αυτη την στιγμη ο ιος διαδιδετε σε αυτους που πανε S/M, στις δουλειές και το κυριοτερο στις δομες τον προσφυγων που αποτελουνται απο χιλιαδες ατομα μπορει να συμπερανει κανεις οτι τα κρουσματα θα συνεχιζουν να αυξανονται αρα και επομενως αυτοι που χρειαζονται ΜΕΘ και αυτοι που θα καταληγουν.
  6. Η υφασματινη μασκα κανει δουλεια αν στο χωρο που βρισκεσαι φορανε ολοι μασκες αλλιως δεν κανει δουλεια γιατι αν καποιος δεν φοραει τα σταγονιδια που εκτοξευει ακομα και οταν μιλαει ή αναπνεει εποκαθονται πανω στο υφασμα και να αναπνευσεις των ιο(οποιονδηποτε ιο).
  7. Με αυτά τα μέτρα το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ανεβαίνουμε με αργό ρυθμό σε κρούσματα, σε όσους χρειάζονται ΜΕΘ ,θανατους.Το peak θα έρθει πάρα πολύ αργότερα σε μερικούς μήνες.Για να δουμε μειωση πρεπει να παρουν ποιο αυστηρα μετρα .Αυτη την στιγμη ο ιος διαδιδεται σε αυτους που πηγαινουν στη δουλεια, στα σουπερ μαρκετ και εκει που φοβαμαι οτι θα ξεφυγει η κατασταση ειναι στις δομες των προσφυγων που η καθεμια εχει χιλιαδες ατομα. Απο αυτο που διαβασα χτες οτι οι προσφυγες αντεδρασαν να τους κανουν ελεγχο οι γιατροι που πηγαν στη δομη Ριτσωνας και υστερα απο συζητησεις δεχτηκαν να τους γινει ελεγχος δεν ξεκιναμε καλα. Απο την ιχνηλατιση που εγινε σε 63 ατομα τα 20 βγηκαν θετικα το 30% δηλαδη. Η ριτσωνα εχει 2800 ατομα ποσοι λετε να εχουν κολλησει και αν δεν μπορεσουν να εφαρμοσουν καραντινα (δηλ να παραμενουν μεσα στους οικισκους και να βγαινουν μονο σε ορισμενες περιπτωσεις) μεσα στη δομη τοτε μιλαμε οτι θα κολλησουν οι περσσοτεροι.Αυτο ξερετε τι σημαινει?
  8. Με ανυσηχεί τι θα γίνει με τις δομές των προσφύγων τωρα που εμφανιζονται κρουσματα .Προβλεπω τραγικες καταστασεις και σε ορισμενες απο αυτες δεν θα μπορουν να τις ελεγξουν,
  9. Στο βιντεο βλεπω εναν να επιτίθεται στον δημοτικο αστυνομικο με σκοπο ν'αρπαξει- καταστρεψει το μπλοκ. Εκεινη την στιγμη ο αλλος δημοτικος ατυνομικος επεμβαινει κανωντας ενα υποτυπώδης κεφαλοκλείδωμα ωστε να τον αποτρέψει πραγμα που καταφέρνει και στην συνεχεια δεν χρησιμοποιει βια.Αρα ο δημοτικος αστυνομικος ενεργει με βια τοση ωστε να αποτρεψει την επιθεση πραγμα που εχει δικαιωμα ( ακομα και ενας απλος πολιτης που δεχεται επιθεση εχει δικαιωμα να προστατευσει τον εαυτο του ή ακομα και αντικειμενα που ειναι δικα του και ο αλλος παει να καταστρεψει η αφαιρεσει).Ο ηλικωμενος διαπρατει ποινικα αδικημετα της αντιστασης κατα της αρχης και της φθορας δημοσιου εγγραφου (αν το εσκισε).Ο δημοτικος αστυνομικος εχει δικαιωμα (σιγουρα) και δεν ξερω και την υποχρεωση λογω της ιδιοτητας του να τον συλλαβει και να τον παραδωση στις αστυνομικε ς αρχες πραγμα που εκαναν . Αρα αποψεις οτι δεν επρεπε ν'ασκησει βια ο δημοτικος ή δεν εχει το δικαιωμα να τον συλλαμβει ειναι λανθασμενες.
  10. 1.elpedison.Τηλεφωνικα μου ειπαν 0 παγιο χωρις ΟΤΣ και ελαχιστη παραμονη με 0,076075 την KW με εμπροθεσμη πληρωμη. Ομως σε αναζητηση στο ιντερνετ δεν ειδα τετοιο προγραμμα. To ποιο σχετικο ειναι με 3 ευρω παγιο χωρις ΟΤΣ χωρις ελαχιστη παραμονη με 0.076075 την KW με την εκπτωση συν 1,5 ευρω το μηνα (fixed) για να μην ισχυει το ΟΤΣ.Θα δω το συμβολαιο που θα ερθει τι τελικα ισχυει. 2.electricon Eλιν οικιακο .0 παγιο χωρις ΟΤΣ και ελαχιστη παραμονη με 0,076075 με εμπροθεσμη πληρωμη . Αυτα αναφερει το σαιτ, αν δεν ισχυει αυτο της ELPEDISON που μου ειπαν τηλεφωνικα με συμφερει αυτο εκτος και αν ισχυουν και τιποτα αλλο στην ελιν. Συνεχεια των ανωτερω καλο ειναι να υπαρχει και ηλεκτρονικη καταχωρηση της μετρησης απο εσας ωστε να χρεωνεστε καθε μηνα για το ρευμα που καταναλωνεται γιατι διαβαζω διαφορα(μη σωστη καταγραφη κ.α) Για ελιν το σωστο ειναι 0,0765 η KW
  11. Πρόσεχτε 1.α. την οριακή τιμη συστηματος (ΟΤΣ) ποσο θα είναι..Αν ειναι μεχρι 50 ενδέχεται ορισμενους μηνες να σας χρεωνει αρκετα περιπου +30% η και παραπανω. Απο τον ιουλιο 2018 το ΟΤΣ παιζει κατα μεσο ορο πανω απο 65. β .αν προβλεπονται αλλες χρεωσεις απο την εταιρεια 2. Διαρκεια συμβολαιου. Καλο ειναι να μην εχει ελαχιστη παραμονη 24 μηνες που συνήθως προτεινουν, μονο με κλειδωμα τιμης KW και το ΟΤΣ να ειναι υψηλό (με τα τωρινα δεδομενα να ειναι περιπου στο 70).Ενδεικτικα αναφερω οτι το ΟΤΣ ΤΟ 2016 κατα μεσο ορο ηταν κατω απο 45 και εχει φτασει πανω απο 65 σημερα. Φανταστειτε να υπαρχει αναλογη αυξηση του ΟΤΣ για τα επομενα δυο χρονια 3.Να ειστε επιφυλακτικοι τι σας λενε απο το τηλεφωνο .Διαβαστε προσεκτικα το συμβολαιο που υπογραφεται.Προσωπικο παραδειγμα απο το τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν υπαρχει ρητρα ΟΤΣ οταν ηρθε το συμβολαιο προεβλεπε..Οταν τους πηρα παλι και τους το ειπα μου ειπαν οτι δεν εφαρμοζεται ,τα συμπεράσματα δικα σας. 4.Οι τιμες που δινουν στα περισσοτερα συμβολαια ειναι με εκπτωση για εμπροθεσμη πληρωμη .Σε περιπτωση εκπροθεσμη πληρωμης και συνδιασμο παγιο, χρεωση ΟΤΣ να πληρωνεται περισσοτερα και απο την ΔΕΗ. Αυτα εχω να επισημάνω μεχρι τωρα που ασχολουμαι εδω και μια βδομαδα για αλλαγη παροχου. Προσωπικα θα επιλεξω συμβολαιο χωρις δεσμευσης παραμονης και ρητρα OTΣ. Επισης βλεπω και αρκετα παραπονα πελατων με θεματα εξυπηρετησης, χρεωσεις λογαριασμων (πχ να μην περιλαμβανει την εκπτωση,να γινονται χρεωσεις που δεν προβλεπονται στο συμβολαιο) .Γενικα θελει προσοχη τι συμβολαιο υπογραφεις αλλα και στους λογαριασμους που θα σου ερχονται στη συνεχεια.
  12. Πρόσεχτε 1.α. την οριακή τιμη συστηματος (ΟΤΣ) ποσο θα είναι..Αν ειναι μεχρι 50 ενδέχεται ορισμενους μηνες να σας χρεωνει αρκετα περιπου +30% η και παραπανω. Απο τον ιουλιο 2018 το ΟΤΣ παιζει κατα μεσο ορο πανω απο 65. β .αν προβλεπονται αλλες χρεωσεις απο την εταιρεια 2. Διαρκεια συμβολαιου. Καλο ειναι να μην εχει ελαχιστη παραμονη 24 μηνες που συνήθως προτεινουν, μονο με κλειδωμα τιμης KW και το ΟΤΣ να ειναι υψηλό (με τα τωρινα δεδομενα να ειναι περιπου στο 70).Ενδεικτικα αναφερω οτι το ΟΤΣ ΤΟ 2016 κατα μεσο ορο ηταν κατω απο 45 και εχει φτασει πανω απο 65 σημερα. Φανταστειτε να υπαρχει αναλογη αυξηση του ΟΤΣ για τα επομενα δυο χρονια 3.Να ειστε επιφυλακτικοι τι σας λενε απο το τηλεφωνο .Διαβαστε προσεκτικα το συμβολαιο που υπογραφεται.Προσωπικο παραδειγμα απο το τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν υπαρχει ρητρα ΟΤΣ οταν ηρθε το συμβολαιο προεβλεπε..Οταν τους πηρα παλι και τους το ειπα μου ειπαν οτι δεν εφαρμοζεται ,τα συμπεράσματα δικα σας. 4.Οι τιμες που δινουν στα περισσοτερα συμβολαια ειναι με εκπτωση για εμπροθεσμη πληρωμη .Σε περιπτωση εκπροθεσμη πληρωμης και συνδιασμο παγιο, χρεωση ΟΤΣ να πληρωνεται περισσοτερα και απο την ΔΕΗ. Αυτα εχω να επισημάνω μεχρι τωρα που ασχολουμαι εδω και μια βδομαδα για αλλαγη παροχου. Προσωπικα θα επιλεξω συμβολαιο χωρις δεσμευσης παραμονης και ρητρα OTΣ. Επισης βλεπω και αρκετα παραπονα πελατων με θεματα εξυπηρετησης, χρεωσεις λογαριασμων (πχ να μην περιλαμβανει την εκπτωση,να γινονται χρεωσεις που δεν προβλεπονται στο συμβολαιο) .Γενικα θελει προσοχη τι συμβολαιο υπογραφεις αλλα και στους λογαριασμους που θα σου ερχονται στη συνεχεια.
  13. Πρωί στον AB Περικλέους Χολαργό ήταν ενας τυπος που γέμιζε τρια καροτσια με μπύρες μολις που προλαβα να παρω 4.Παω και στον αλλο AB Νομισματοκοπειο δεν ειχε τιποτα.Ρωταω εναν υπαλληλο και μου ειπε οτι πριν λιγο ηταν γεματο το ραφι αλλα περασε ενας και το αδειασε ,γεμισε δυο καροτσια. Προφανως ο τυπος τα ειχε παρει με την σειρα τα ΑΒ.
  14. Τα Schweppes στον ΑΒ εχουν 1,65 η 4δα.Εγω πηρα Schweppes mojito που μ αρεσει 7 4δες και ενα κουτακι μονο του γιατι ειδα οτι με την αγορα 12 ευρω Schweppes ειχες 100 ποντους (3 €). 0,31€ το κουτακι σχεδον μιση τιμη
  • Δημιουργία νέου...