Προς το περιεχόμενο

Usagi

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    0
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Usagi's Achievements

Contributor

Contributor (7/15)

  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. Αν το χεις όπως η Ντενίση, σώθηκες :Ρ Κοίτα, σίγουρα παίζει ρόλο και το ταλέντο, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θέλει πολλή δουλειά, και μέσα στη σχολή και μετά. Συνεχής προσπάθεια. Και να πας σε μια σχολή, ό,τι και να μάθεις, όσο καλός κι αν είσαι -αν δεν δουλέψεις και μόνος σου/διαβάσεις κλπ κλπ κλπ είναι δώρον άδωρον.
  2. Θέατρο Τέχνης, καλή σχολή στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει στη μετριότητα. Ραζή και Τράγκα, δεν έχω ακούσει καθόλου καλά λόγια. Ιασμος, επειδή αναφέρθηκε, πολύ ακριβή σχολή, συν του ότι δεν είναι τόσο καλή όσο ακούγεται. Ωδείο... Αφού περάσεις τις εξετάσεις του Υπ.Πο. (απαραίτητη προϋπόθεση), μετά κάνεις αίτηση για εξετάσεις. Αν περάσεις στη δεύτερη φάση -δηλαδή στους 50, μετά γίνεται η τελική επιλογή (σαν το Εθνικό δηλαδή). Πολύ καλές πέραν Ωδείου, η Δήλος και η Αρχή.
  3. Γενικά, η Δήλος θεωρείται πολύ καλή σχολή. Λέγεται δηλαδή, ότι μετά το Εθνικό και το Ωδείο είναι η καλύτερη σε ποιότητα, γι αυτό και την προτιμούν πολλοί. Η αρχή είναι επίσης πολύ καλή σχολή (προσωπικά, την εκτιμώ πολύ, πιστεύω είναι η καλύτερη μετά το Εθνικό και το Ωδείο). Πολλοί δεν την προτιμούν λόγω ωραρίων (10-17,00) και λόγω "εσωστρέφειας". Αν πας σε δραματική, όχι στο Αλλαγών. Το Αλλαγών είναι καλό για κανα τρίμηνο, όχι για παραπάνω λόγω του ότι το τμήμα δεν είναι σταθερό, είναι ανομοιογενές και το δίωρο που γίνεται ουσιαστικά δεν είναι δίωρο αλλά πολύ λιγότερο λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων.
  4. Μπορείς να δώσεις στο εθνικό, αρκεί να μην έχεις κλείσει τα 25 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Υπάρχει δηλαδή όριο ηλικίας.
  5. Whitesoul, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Μιας και έχεις εμπειρία και μπορείς να βοηθήσεις, ήθελα να σε ρωτήσω τι ψάχνουν στο Υπουργείο. Εχω ακούσει ότι κόβουν χωρίς λόγο και αναρωτιέμαι τι παίζει... Δυστυχώς, οι σχολές που αναφέρεις, αν και είναι πολύ καλές (ειδικά για την αρχή τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση) είναι πολύ ακριβές και διερωτώμαι αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική. Επίσης, θεωρείς ότι βγάζοντας κάποιος μια σχολή όχι τόσο καλή, έχει πιθανότητες να τα βγάλει πέρα ή χρειάζεται συνεχής επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων που διοργανώνουν σχολές κλπ;
  6. Aν μπεις στη σελίδα γράφει ότι οι εξετάσεις γίνονται Σεπτέμβρη, καθώς και σε τι εξετάζεσαι
  7. Koϊτα, δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Φίλη μου έδωσε -χωρίς να έχει κάποιον δικό της μέσα στη σχολή, ούτε είχε περάσει Υπουργείο, κι όμως την πήραν. Η Σχολή ξεκινάει πριν βγουν τα αποτελέσματα του Υπ.Πο.-νομίζω αρχές Οκτώβρη. Μέσα με τέλη Σεπτέμβρη διενεργούνται οι εξετάσεις εισαγωγής κι αυτό -όποιος τους κάνει, περνάει.
  8. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορείς να περάσεις χωρίς να έχεις δώσει Υπουργείο. Επίσης, δε μίλησα για προετοιμασία, μόνο για δίδακτρα
  9. Γενικά στα πρώτα έτη γύρω στους 20-25 παίρνουν όλες οι σχολές. Οντως είναι πολλοί, αλλά μετά λιγοστεύουν. Τώρα για καλές σχολές, πλην Εθνικού και Ωδείου είναι η Δήλος -της Δ. Χατούπη. Γύρω στα 320 ευρώ το μήνα είναι και θεωρείται η αμέσως καλύτερη από τις 2 που ανέφερα. Μετά από τη Δήλο είναι η σχολή της Ν. Καρρά- η Αρχή. 350 ευρώ ο μήνας. Αν τώρα ψάχνεις για κάτι πιο οικονομικό υπάρχει και η σχολή της Αγ. Βαρβάρας που είναι ημιδημόσια και έχει χαμηλά δίδακτρα (150ε).
  10. Eχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για τη σχολή του ωδείου. Αν και δεν ήταν πάντα καλά, τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως είναι η καλύτερη μετά το εθνικό. Ναι, είναι απαραίτητο να έχεις περάσει υπουργείο -οι εξετάσεις του ωδείου γίνονται μόλις ανακοινωθούν οι επιτυχόντες του Υπ.Πο. Οι πρόβες είναι καθημερινές 12ωρες 10.00-22.00. Ρίξε και μια ματιά στο σάιτ για να δεις δίδακτρα και καθηγητές Επίσης, ρίξτε καμιά πρόταση για σύγχρονο μονόλογο. Δεν ξέρω από πού να αρχίσω :lol:
  11. Γεια σας! Και γω ενδιαφέρομαι για προετοιμασία για Υπουργείο και τις κρατικές σχολές, αλλά δεν ξέρω πού να απευθυνθώ. Είχα συμμετάσχει σε κάτι ερασιτεχνικές παραστάσεις του Δήμου μου, αλλά φέτος λόγω εργασίας δεν μπορώ... Εχει κανείς εμπειρία από το Θέατρο των Αλλαγών; Αξίζει ή είναι τσάμπα χρόνος και χρήματα; Το σκεφτόμουν μιας και τα εργαστήρια των δραματικών σχολών έχουν ήδη ξεκινήσει αφενός, αφετέρου είναι αρκετά ακριβά... Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα ή εναλλακτική, ομάδα, εργαστήρια, οτιδήποτε, ας το μοιραστεί μαζί μας... Ευχαριστώ!
  • Δημιουργία νέου...