Προς το περιεχόμενο

alexpatras

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    146
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με alexpatras

  • Ημερομηνία γέννησης 11/03/1992

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

alexpatras's Achievements

  1. Καλησπέρα στο φόρουμ . αντιμετωπιζω ένα θέμα στη δουλειά και θα ήθελα τα φώτα σας . Πρέπει να τραβάω κάποιες φωτογραφίες ενώ ταυτόχρονα αυτός που θα πατάει το «κλικ» στην κάμερα κάθεται σε υπολογιστή και πρέπει να βλέπει και αυτός ότι βλέπει η κάμερα live. όπως καταλαβαίνετε η λύση είναι μια webcam , ο ένας την κρατάει και τραβάει λεπτομερείς φωτογραφίες και ο άλλος βλέπει στο pc που είναι συνδεδεμένη , ότι βλέπει η webcam και πάταει το κλικ . 1. μπορείτε να μου προτείνετε την καλύτερη κάμερα web που υπάρχει σε ποιότητα φωτογραφιών ; 2. υπάρχει κάποια άλλη λύση που μου διαφεύγει για την κατάσταση με τις πιο πάνω προϋποθέσεις ;
  2. alexpatras

    Windows Server για γραφειο

    Καλημερα παιδες, εχω λιγο πελαγωσει και δεν ξερω απο που να αρχισω να διαβαζω και που να ψαξω. Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ακρως ευπροσδεκτη. θελω σε ενα γραφειο οπου εργαζονται 5 ατομα να εγκαταστησω ενα δικτυο/ σερβερ. Θελω δλδ να υπαρχει ενα κεντρικο μηχανημα οπου να μπορω να κανω backup αρχεια, να εχω κοινοχρηστους φακελους για ανταλλαγη αρχειων και προβολης τους, φακελους οπου καποιοι θα μπορουν να μπουν και καποιο οχι, φακελους οπου τα αρχεια θα διαγραφονται στο τελος της ημερας, να εχω active directory οπου θα δημιουργησω χρηστες και θα addαρω τα pc του γραφειου και γενικα να φτιαξω ενα office server αν το λεω και καλα. Αν λοιπον εχω καταλαβει καλα, χρειαζομαι ενα pc οπου θα εγκαταστησω το λειτουργικο Windows Server και τα υπολοιπα pc του γραφειου θα λειτουργουν ως clients. Ετσι, θα εχω ενα δικτυο υπολογιστων για να κανω ολα τα παραπανω. Τωρα, οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης: 1)H λογικη μου να παω σε Windows Server ειναι σωστη ή υπαρχει κατι αλλο καλυτερο και πιο αποδοτικο για ενα γραφειο με 5 ατομα και 5 pc? Το προτιμω να ειναι κατι απλο απο το να παω σε cloud server κτλ κτλ ειναι η αληθεια αλλα θελω να ακουσω την γνωμη σας. 2) Μπορω να φτιαξω ενα pc με καποιον Ryzen (πχ Ryzen 7 5700G) και καποια καλα υλικα (πχ gold τροφοδοτικο, 32gb ram, ssd και hdd κτλ κτλ) για να φορτωσω το Windows Server ή ειναι λαθος αυτη η πρακτικη και χρειαζεται αλλο μηχανημα πχ με Xeon επεξεργαστη; 3) Που μπορω να βρω ενα ποιοτικο tutorial για να παρω τα εφοδια να τα μονταρω ολα αυτα; ενα tutorial δλδ που να δειχνει πως θα βαλω το windows server, να δημιουργησω accounts, shared folders, back up αυτοματο καθε οποτε του πω εγω κτλ κτλ . 4) Στο νεο αυτο μηχανημα με το λειτουργικο συστημα Windows server (που θα δρα ως ο server του γραφειου) θα μπορει να εργαστει ο ιδιοκτητης του γραφειου (δλδ να δει τα μειλ του, να googlαρει, να ανοιξει excel, καποια προγραμματα διαχειριστικα που χρησιμοποιει , δλδ να ειναι και το pc του με λιγα λογια) ή θα πρεπει να αγοραστει και ενα αλλο μηχανημα που να ειναι το pc του και ο server να παει σε μια ακρη μονιμα ανοιχτος; Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον εχει την ορεξη να βοηθησει.
  3. Καλησπέρα , αν κάποιος έχει γνώση / όρεξη να βοηθήσει καλοδεχούμενος . Υπάρχει κάποιο φροντιστήριο / κάπου να μάθεις ( ότι και αν είναι αυτό) όπου μπορείς να μάθεις/εξασκήσεις το autocad electrical ; Με αυτό εννοώ να κανείς ηλεκτρολογικά σχέδια , μόνογραμμικά και πολύγραμμικά , να πάρεις τα πακέτα συμβόλων , να εξασκήθεις με ασκησεις και τέλος να μάθεις την διαδικασία για να κανείς μια μελέτη .Φαντάζομαι θα υπάρχει και μηχανολογικό σχέδιο στο πακέτο για να σχεδιάσεις τοίχους κτλ κτλ . Μπορεί να είναι φροντιστήριο ή κάποιος άνθρωπος που το διδάσκει φαντάζομαι . Οποτε αν κάποιος έχει εμπειρία στο θέμα , όρεξη να την μοιραστεί , ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  4. Παντως μου εστειλαν μηνυμα πως εγινε η διαδιακασια υπαναχωρησης. Μπαινοντας σε site της Β' εταιρειας οπου βλεπεις την εξελιξη της αιτησης σου, λεει: η αιτηση ακυρωθηκε . Αρα ειμαι κομπλε τωρα?
  5. Αν έχει κάποιος εμπειρία και μπορεί να πει κάποια γνώμη, θα ήμουν υπόχρεος. Ήμουν για πολλά χρόνια στην Α' εταιρεία τηλεφωνίας (σταθερο τηλ ) και αποφάσισα να "μετακομίσω στη Β" λόγω οικονομικότερου συμβολαίου. Η Β' εταιρεία μου απέστειλε με mailτο συμβόλαιο μαζι με μια υπεύθυνη δήλωση πως παραιτούμαι του δικαιώματος υπαναχώρησης , με τα οποία και συμφώνησα ( απέστειλα mail-απάντηση πως συμφωνώ) Η Α' εταιρεία με πήρε τηλ και μου πρόσφερε ενα νεό πολύ καλυτερο συμβόλαιο, το οποίο και θελω να αποδεχθω. Τωρα εχει αντιμετωπισει κανεις παρόμοια περιπτωση ; Επειδη παραιτήθηκα του δικαιωματος υπαναχωρησης δεν μπορω να σταματησω το νεο συμβολαιο της Β' εταιρειας απο το να μπει σε ισχυ; θα πληρωσω καποιο πεναλτι; Ρωτάω μην βρεθω να πληρωνω 2 συμβολαια για το ιδιο σταθερο τηλεφωνο. Οποια βοηθεια, εμπειρία καλοδεχούμενη.
  6. alexpatras

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Έλα φιλε, πρωην ΓΕΠ εδω που υπηρετησε και στο δοξασμενο 511. Ναι το 511 ειναι στο Ηλιοπούλου. Στειλε μου dm αν θες περισσοτερα.
  7. Καλησπέρα, εχω μια ερώτηση σχετικά με την παραπάνω προκηρυξη. Προέρχομαι απο την σχολή ΗΜΤΥ του πολυτεχνείου Πατρών και δεν μπορώ με τπτ να καταλάβω για την ΓΝΩΣΗ Η/Υ τι αρχείο πρεπει να ανεβασω. Η σχολή μου είναι στην λίστα της σελίδας 51. Αυτό σημαίνει πως ανεβάζω στο πεδιο ΓΝΩΣΗ Η/Υ το πτυχίο μου πάλι ή όπως λεει πρέπει να βρω 4 εξαμηνιαία μαθήματα σχετικά με Η/Υ και να στείλω αναλυτική (bullets 2 και 3 σελιδας 50); Αν καποιος απαντήσει, τον ευχαριστώ ΥΠΕΡ θερμά εκ των προτέρων.
  8. Αν κάποιος εκανε αίτηση στην προκηρυξη σαν ΠΕ, ας μου στειλει ενα προσωπικο μηνυμα να ρωτησω κατι, παρακαλω πολυ!
  9. Κανεις απο Πατρα να πει αν εχει κλεισει?
  10. Οχι δεν είναι πάνω στην εξέταση η ερώτηση μου. Η ερώτηση μου είναι πως βγάλανε ανακοίνωση για να κλείσουμε ημ/νια εξέτασης για εξέταση από απόσταση και όταν μπαίνω στην εφαρμογή μου βγάζει “no data to display” στην καρτέλα των ραντεβού. Έχουν και άλλοι το ίδιο θέμα ή μόνο εγώ ;
  11. Δινει καποιος εξετασεις στο ΤΕΕ αυτη την περιοδο να ρωτησω κατι?
  12. Καλησπέρα, θέλω τα φώτα σας σε ένα θέμα που δεν ξέρω καλά . Ακολουθεί σεντόνι , οποίος έχει την διάθεση , ας βοηθήσει . Σε γραφείο λογιστικό υπάρχει ένας υπολογιστής ( απλός υπολογιστής ι7) που δρα ως server και 4 άλλοι υπολογιστές που δρουν ως clients . Λογισμικό έχει Win10 απλά αν καταλαβαίνω καλά λειτουργεί ως sever μέσω file sharing των windows κτλ κτλ .Γενικά το γραφείο χρειάζεται να υπάρχει file sharing, administrator και clients με certain access, αυτοματοποιημένο backup , printer managing και αλλά τέτοια απλά πράγματα + λογιστικά προγράμματα ! Πλέον ο υπολογιστής με τον i7 τα έχει παίξει και ήρθε η ώρα για αλλαγή . Ακολουθούν οι παρά πολλές ερωτήσεις μου . 1) Μπορώ να φτιαξω ένα pc δυνατό σε specs που να δρα ως server αλλά με Win10; Τι specs πρέπει να έχει ; Γίνεται με win10 και πως το κάνω ; 2) Άξιζει να έχει win10 η πρέπει να μπει windows server λογισμικό ; 3) Πρπεει καλύτερα για αυτό το μικρό δίκτυο να μπει ολόκληρος server με κόστος μεγάλο και δυσβάσταχτο ; 4) θα εκτιμούσα να υπάρχει κάποιος οδηγός ή κάτι παρόμοιο κάπου να μου πείτε να ψάξω για ολά αυτά δλδ servers , Lans κτλ 5) Γενικά μπορεί να φτιαχτεί ένα δίκτυο με windows 10 λογισμικό που να έχει όλες αυτές τις λειτουργίες του server ? Που υστερεί ; Ευχαριστω όποιον έχει την όρεξη Να ασχοληθεί !
  13. Στηνω αυτο το συστηματακι και θελω την γνωμη σας.Δεν εχω τρελες απαιτησεις δουλειες γραφειου , κανα προγραμματακι της δουλειας, να ειναι futureproof θελω και θα παιξω και κανα παιχνιδακι πχ cs go , fifa ισως και κτ πιο απαιτητικο αλλα λιγα πραγματα. CPU: Ryzen 3 3100 Mobo: https://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-b450m-ds3h-retail-p-PER.527450?fbclid=IwAR22cvBhbTVSm6Ru1CjgUwRpRTff17FddGtYpt40nPZrGMN9bqftyDAESCM RAM: https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gvkb-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.557818?fbclid=IwAR2i2xu9z99SHuL4L8OZX8sjY0A0YB3y6cF8zaPlch8Ymw3aHq4BQlh6Lyw GPU: Asus GTX 1650 SSD: https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-pbu480gs25ssdr-burst-480gb-25-sata-3-p-PER.323191?fbclid=IwAR19sq2b77WAD0A-xZ1bCe6jH1VpoUlQKBG9yqIwe21ocv7wUYoxQYuGmA0 γνωμες?θα φαω πολυ bottleneck?πως το βλεπετε? αξιζει να παω σε nvme δισκο που βρηκα σε προσφορα?
  14. @LaMereda 142 για την ακριβεια, η προσφορα του eshop ειναι.Δεν αξιζει λες?
  • Δημιουργία νέου...