Προς το περιεχόμενο

alekoskaiyao

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    64
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με alekoskaiyao

  • Ημερομηνία γέννησης 15/10/1994

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.925 προβολές προφίλ

alekoskaiyao's Achievements

  1. alekoskaiyao

    iPad Pro 2020 - 11 inch - 256GB - WiFi/Cellular + Apple Pen

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31/12/2023 05:15 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Καλησπέρα, πωλείται το iPad που βλέπετε στις φωτογραφίες, σε πολύ καλή κατάσταση. Η απόδειξη και τα κουτιά είναι διαθέσιμα. Χέρι με χέρι Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ, Αλέξανδρος

    800 €

  2. 😂 σόρρυ μεταχειρισμένο εννοούσα
  3. Καλησπέρα παίδες! Πριν από λίγες μέρες αγόρασα ένα μεταχειρισμένο MBP από eBay, και θα ήθελα να μου πείτε (ίσως και από εμπειρία που έχετε), τι πρέπει να ελέγξω ώστε να είναι όλα καλά, εκτός από τα κλασικά (κύκλοι μπαταρίας, πληκτρολόγιο, touchpad, φορτιστής, κάμερα, wifi/bluetooth). Αυτό που με απασχολεί είναι να μην έχει καμία μεταχειρισμένη οθόνη ή καμία αλλαγμένη μπαταρία της πλάκας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελένξω μέσα από το macOS άμα η οθόνη ή η μπαταρία είναι εργοστασιακή? Θενξ!
  4. Τι ακριβώς να το κάνεις το 1TB μνήμη? Άντε πες θέλεις καλύτερη κάμερα και καλό display, αλλά τόση χωρητικότητα ποιος την χρησιμοποιεί? Προσωπικά εγώ ακόμα και με 32άρι είμαι καλυμμένος. Αυτή τη στιγμή οι εταιρίες προσφέρουν τεχνολογία η οποία δεν συμβαδίζει με τα καθημερινά δεδομένα, εκτός και αν σκοπεύεις να τρέχεις το κινητό σαν database.
  5. alekoskaiyao

    Ποιο iphone αξίζει;

    Είναι πολύ ανάλογα το τι θέλεις ρε φίλε... Προσωπικά πήγα από android (Είχα το Nexus 6p εδώ και 4 περίπου χρόνια, σκυλί μεγάλο) σε ios (Πήρα το 7άρι προχθές) και έχω να πω ότι το να πάρεις το 7άρι ή το 8άρι δεν θα σου δώσει πολλά από τα προνόμια που μπορεί να προσφέρει ένα android κινητό, όπως μία πολύ καλή κάμερα, καλή μπαταρία και καλύτερη ανάλυση. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν το ότι τα μη plus μοντέλα έχουν βγει περισσότερο για επαγγελματική χρήση, δηλαδή χρήση email, επικοινωνία και ενημέρωση και κρατάνε για μία συνάντηση ή μία έξοδο. Με βάση τα παραπάνω και το μπάτζετ σου, η καλύτερη αγορά που θα μπορούσες να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι το 7+ το οποίο παίζει στα 550.
  6. Καλησπέρα φίλε. Ας ξεκινήσουμε από την υπόθεση ότι ξέρεις ότι το λειτουργικό σου θα μπει στον SSD, ενώ τα λοιπά αρχεία στον HDD σου. Με απλά λόγια, δεν λειτουργούν μαζί. Ο SSD μέσα στον οποίο θα έχεις το λειτουργικό είναι αυτός που θα τρέχει κανονικά. Και ο άλλος τροφοδοτείται από ρεύμα και λειτουργεί, απλά αναγνωρίζεται από το σύστημα ως δεύτερος δίσκος. Σκέψου τον HDD σου σαν να έχεις συνδέσει ένα USB στον υπολογιστή, το οποίο αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σύστημα που τρέχει στον SSD. Όταν εσύ κάνεις μία εγκατάσταση ενός προγράμματος, από default εγκαθίσταται στον σκληρό που έχει εγκατασταθεί το λειτουργικό σου, στην περίπτωσή σου δλδ στον SSD. Αλλιώς, ισχύει αυτό που λέει ο ASTOU. (Δεν αποθηκεύουν χώρο, έχουν αποθηκευτικό χώρο. 😁)
  7. Σημαντικό καταρχάς να μας πεις εάν θέλεις να καλύψεις όλο το ποσό, δλδ όσο πάει μέχρι τα 900, ή να δημιουργήσεις ένα budget pc το οποίο θα κάνει αυτά που θέλεις και με 600 ευρώ. Αυτά που θέλεις να κάνεις πιστεύω αντιστοιχούν σε ένα pc των 550-600 ευρώ, ειλικρινά δεν θέλεις παραπάνω.
  8. Ελλάδα + 400 + Value for money = δεν γίνεται, πόσο μάλλον ολοκαίνουριο και όχι μεταχειρισμένο, πρέπει να μας το καθορίσεις αυτό Εξωτερικό + 400 + Value for money = γίνεται
  9. Καλησπέρα φίλε! Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου με αυτό το συγκεκριμένο μπάτζετ είναι να πάρει ένα μεταχειρισμένο από το εξωτερικό. Με 300 ευρώ μπορεί να βρει καλά μεταχειρισμένα λάπτοπ στο eBay. Πάντα με bidding μπορεί να χτυπήσει πολλές καλές τιμές σε λάπτοπ. Πάντα όμως να βλέπει αγγελίες εντός Ευρώπης, για να μην περάσει από τελωνείο. Συγκεκριμένα για την χρήση που το θέλει ο φίλος σου μπορεί να πάρει κανένα Macbook Air όπου οι τιμές κυμαίνονται γύρω εκεί στα μεταχειρισμένα. To macOS είναι ίσως το καλύτερο stock λογισμικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή έαν θέλει να μην αντιμετωπίζει κολλήματα. Πιστεύω θα είναι μία πολύ καλή κίνηση γ αυτόν. Τώρα, άμα θέλει να περιοριστεί σε καινούριο λάπτοπ, οι επιλογές είναι ελάχιστες και θα έλεγα απογοητευτικές. (Προσωπικά φίλος μου αγόρασε πρόσφατα Macbook Pro 2015 με 680 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών, με bidding από eBay. Το λάπτοπ σε πολύ καλή κατάσταση. Ελλάδα? 950 ευρώ μεταχειρισμένο. Διαλέγεις και παίρνεις.)
  10. alekoskaiyao

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Τελευταία μέρα αραλίκι παιδιά.. από αύριο πρέσσα
  11. Άλλο "πιο πολλες πληροφοριες περα απο τις γενικου σκοπου που βρισκονται στο ιντερνετ", άλλο άποψη. Άποψη μπορεί να σχηματίσει ο καθένας από οποιαδήποτε τύπου πληροφορία, είτε αυτό είναι Ίντερνετ είτε αυτό είναι εμπειρίες από γνωστούς, είτε οτιδήποτε άλλο. Ίσως θα έπρεπε να το προσδιορίσεις από την αρχή, γιατί η ερώτησή σου ήταν "Καλησπέρα, έχει κανείς άποψη για τα μεταπτυχιακά σε Marine Engineering στο Southampton ή/και το Strathclyde?". Με λίγα λόγια ψάχνεις λοιπόν κάποιον ο οποίος έχει πάει σε κάποια από αυτά τα προγράμματα, και θέλεις να σου πει τις εμπειρίες του, όχι την άποψη του. Γιατί όλα τα υπόλοιπα μπορούν να βρεθούν στο Ίντερνετ. Μη περιμένεις να γνωρίζουμε τι θέλεις ακριβώς και το τι ξέρεις από μία γενικού τύπου ερώτηση. Σόρρυ που ξεφεύγω από το θέμα και ελπίζω να βρεις κάποιον ο οποίος θα μπορέσει όντως να σε βοηθήσει με βάση αυτά που έχει ζήσει στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό.
  12. Τι εννοείς όχι τα παρεμφερή? Το Offshore, Naval κλπ π λες συμπεριλαμβάνονται στο Marine Engineering. Απλά εσύ όταν μπαίνεις στα πανεπιστήμια και βλέπεις τα μεταπτυχιακά, βλέπεις Marine Engineering MSc και Offshore Engineering MSc κλπ κλπ και νομίζεις ότι είναι διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε αυτά τα μεταπτυχιακά υπάρχουν εξειδικεύσεις. Eσύ θέλεις απλά Marine Engineering MSc με εξειδίκευση στο Marine Engineering (που τελικά και αυτό αποτελεί εξειδίκευση αλλά είναι γενικότερη). Aπ όσο κοίταξα τον οδηγό σπουδών του Southampton, το πρόγραμμα της εξειδίκευσης στο Marine Engineering είναι ένα μίξ Μηχανολογικών αλλά και Ηλεκτρολογικών μαθημάτων, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην σε δεχτούν σαν Ηλεκτρολόγο Μηχανικό. Ίσως λίγα μαθήματα Μηχανολογικά να σε ζορίσουν λόγω γνώσεων, αλλά το ίδιο θα ίσχυε και για έναν Μηχανολόγο αντίστοιχα για τα ηλεκτρολογικά. Προσωπικά θα έλεγα να μην προσπαθείς να ψάχνεις άμα είναι καλό το πρόγραμμα συγκεκριμένα γιατί οι γνώσεις είναι γνώσεις και (σχεδόν) όλοι οι καθηγητές στα πανεπιστήμια είναι καταρτισμένοι. Αυτό που θα έπρεπε να βλέπεις είναι το reputation του κάθε πανεπιστημίου. Το Southampton είναι μέσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια μέσα στον κόσμο, οπότε πιστεύω θα είσαι καλά. Το ότι ψάχνεις για μεταπτυχιακό ενός χρόνου σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο και γενικά καταλαβαίνεις ότι το να συνεχίσεις να δίνεις χρόνια για ένα χαρτί είναι λίγο BS. Στην τελική η πρακτική εμπειρία πάντα μετράει πρώτα.
  13. alekoskaiyao

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Ναι καλα ειναι στα χωκ στον χορτιατη, ειχα 2 φιλαρακια π πηγαν εκει.. Αν καταλαβα καλα ψιλοβαρεμαρα πεφτει ρουτινα υπηρεσιες κλπ αλλα νταξει εισαι πολυ κοντα Θεσσαλονικη οποτε κλαιν.
  • Δημιουργία νέου...