Προς το περιεχόμενο

Νυσταγμένος

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.597
  • ΜΕΛΟΣ

3 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    In my mind
  • Ενδιαφέροντα
    Electricity!

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.212 προβολές προφίλ

Νυσταγμένος's Achievements

  1. "Εντυπωσιάζομαι" με το γεγονός ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, θα εξακολουθήσει να γίνεται αυτή η σφαγή στα comments ακόμα και μεταξύ moderator κλπ. Πραγματικά προς τι αυτή η υπερβολική προσήλωση κάποιων στο να υποστηρίζουν την μια ή την άλλη εταιρεία? Ας καταλάβουμε όλοι ότι καμία εταιρεία δεν νοιάζεται τόσο για τους χρήστες της που να δικαιολογείται το να σφαζομαστε μεταξύ μας για εκείνη. Όλες οι εταιρείες το κέρδος τους κοιτάνε. (Και τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φάει delete το comment μου γιατί "θίγει" κτλ κτλ, άσχετα απ' το γεγονός ότι δεν είναι comment fanboyσμου όπως είναι τα comment πολλών εδώ μέσα. Μακάρι να κάνω λάθος.)
  2. Αν δε βαριέσαι να περιμένεις, eBay. Εγώ από κει πήρα ότι πήρα όταν έκανα το custom μου. Επίσης για power μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο και να του δώσεις 12V από τροφοδοτικό για το led γύρω γύρω (φαίνεται ωραίο! 😎) Και για front panel με usb c μπορείς να δεις σε κάτι τέτοιο
  3. Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω ρούτερ, δε θα χρειαζόταν τίποτα από όλα αυτά. Ως τώρα έχω κάνει 2 Vlans. Ένα το κεντρικό που δίνει IP διευθύνσεις το er605. Και ένα το vlan2 που είναι στην 192.168.10.1 και εκεί δίνει διευθύνσεις το άλλο ρούτερ. Ως εδώ όλα καλά. Έχω κάνει assign και μια πόρτα του switch στο vlan2 κουμπωσα πάνω το δεύτερο ρούτερ και δεν έχει καμία πρόσβαση στο subnet του er605. Όπως ακριβώς το ήθελα για να μην έχω 2 DHCP server και προσπαθούν να απαντήσουν και οι 2 στις συσκευές που ζητούν IP. Τώρα τι routing ή και ACL settings πρέπει να κάνω για να βλέπω μέσα στο vlan2 από το vlan1 ?
  4. Καλημερα στην παρεα. Λοιπον εξοπλισμος: router: tp-link er605 switch: TL-SG2428P cloud controller: oc200 Η κατασταση: Εστω οτι εχω το er605 να κανει διευθυνσιοδοτηση σε ενα subnet 192.168.0.1 και πανω του ειναι το switch. Και εστω οτι εχω ενα δευτερο ρουτερ το οποιο εχει καποιες συσκευες πανω του και κανει διευθυνσιοδοτηση σε ενα subnet 192.168.10.1. Το προβλημα: το δευτερο ρουτερ ειναι "κλειδωμενο" για Χ λογους, επισης δεν μπορω να το βγαλω εκτος δικτυου για κανενα λογο, εχει συγκεκριμενες ρυθμισεις για τις συσκευες που εξυπηρετει. Δεν υπαρχει δυνατοτητα port forwarding απ το δευτερο ρουτερ, ουτε και vpn πανω σε αυτο. Η μονη προσβαση που μπορω να εχω στο subnet του ειναι αν κουμπωσω μια συσκευη πανω του, θα παρει κανονικα ip αλλα μεχρι εκει. Αυτο που θελω εγω ειναι να εχω προσβαση σε καποιες συσκευες στο subnet του δευτερου ρουτερ απ εξω απο αυτο, αλλα δε μπορω να κανω port forward ουτε οτιδηποτε αλλο. Οποτε σκεφτηκα να κανω ενα vlan στο switch και να δωσω απο το δευτερο router στο switch. Οποτε ετσι θα ειναι isolated και δε θα πηγαινει να δωσει ip στις συσκευες του δικτυου που ειναι στην 192.168.0.1. Εγω ομως θεωρητικα θα εχω προσβαση στο vlan του απο το parent vlan που ειναι και το 192.168.0.1 Αρχικα ειναι σωστο σαν σκεψη ή υπαρχει αλλος τροπος? Ουσιαστικα θελω να παρακαμψω το δευτερο ρουτερ, επειδη δε μπορω να το πεταξω εκτος της εγκαταστασης.
  5. Πολύ ωραίος! Καλή φάση τα DIY midi controllers ψήνομαι να φτιάξω κι εγώ για χρήση με το midi mixer. Ρίξε μια ματιά στο προγραμματάκι είναι θησαυρός: https://www.midi-mixer.com/
  6. Και φαντάσου λέει να rageαρεις και να το κοπανησεις κάνα 2-3 στο γραφείο... Αντίο Steam library 😅
  7. Καλά. Απλά είπε να ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά της σειράς note σε άλλη σειρά. Οπότε γιατί να υπάρχει η Note? Λογικό.
  8. Μήπως, λέω μήπως αντιγράφει apple? Δεν φαίνεται λίγο ίδιο το: iPhone 12 με το Xiaomi 12 σαν ονομασίες? Όσο για αυτούς που λένε για το Miui.. ποιο λειτουργικό δεν έχει bugs?
  9. Ποσα gb ram εχει δεν λες. Περα απο αυτο, ειναι αρκετα καλη τιμη τα 470€
  10. Σ'ωραιος! Μια χαρά είναι και τα μικρά mod, έτσι για να μη ξεχνάμε το άθλημα. Κι εγώ κάνα χρόνο πριν έκανα μια μικρή ανακατασκευή σε ένα παλιό κουτί που είχα.
  11. Νομίζω αρκετοί απ' τους "παλιούς" πλέον το έχουμε παραμελήσει λόγο χρόνου δυστυχώς.
  12. Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία με VR η λογική μου λέει ότι λογικά θα μπορείς να διαλέξεις μέσα από τις ρυθμίσεις του εκάστοτε παιχνιδιού σε ποια συσκευή θα κάνει output. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Αλλά δε χάνεις κάτι να κάνεις μια δοκιμή.
  13. μαλλον εννοεις τα χαρτια που στελνουν μαζι με το μηχανημα? Κατι αντιστοιχο βλεπεις αν στα windows πατησεις Win Key+R και γραψεις msinfo32. νομιζω ενα τετοιο report βγαζει και το hwinfo αν θυμαμαι καλα.
  • Δημιουργία νέου...