Προς το περιεχόμενο

laren

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    43
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

laren's Achievements

Contributor

Contributor (7/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

3

Φήμη

  1. Μετά την επίσκεψη στον τεχνικό, το τροφοδοτικό ήταν μια χαρά. Οι μνήμες επίσης. Τελικά ή ήταν από την αρχή προβληματική η mobo ή απλά δεν άντεξε την αναβάθμιση παρά την δήθεν υποστήριξη της MSI. Όσο να 'ναι 7 χρονών μητρική ήταν. Προχώρησα σε παραγγελία καινούριας B550 mobo, έκανα την εγκατάσταση και προς το παρόν όλα καλά. Μιας και έκανα πλέον αναβάθμιση και σε mobo, πρέπει να κάνω καθαρή εγκατάσταση τα Windows; Το pc δεν έχει θέμα μέχρι στιγμής, άνοιξε κανονικότατα χωρίς να μου ζητηθεί να επαληθεύσω το λογισμικό ή κάτι άλλο.
  2. Θα τσεκάρω το τροφοδοτικό αύριο σε έναν τεχνικό. Απλά για να είμαι σίγουρος. Πολύ πιθανό το πρόβλημα να είναι η μητρική και να προϋπήρχε, από τα προβλήματα που είχα παλαιότερα που γύριζαν οι μνήμες σε default χρονισμούς, και με την αλλαγή του Hardware να βγήκε στην επιφάνεια το πρόβλημα.
  3. Ένα update μιας και με το που τελείωσα το προηγούμενο μήνυμα έκλεισε το pc και με τον παλιό επεξεργαστή. Να το γυρίσω σε προηγούμενη έκδοση το BIOS δεν γίνεται. Ήθελα, δεν ήθελα μάλλον προσανατολίζομαι σε ολική αναβάθμιση. Ευχαριστώ AMD! Τα υπόλοιπα θα τα κοιτάξω όταν γυρίσω από δουλειά. Πιθανά και εγώ αυτό σκέφτομαι πλέον, μήπως δεν την πάλεψαν τα VRMs. Το είχα δει και αυτό με το boot με csm. Θα το κοιτάξω.
  4. Eπανέρχομαι μιας και τελικά μετά από 2 εβδομάδες απροβλημάτιστης λειτουργείας αρχίσαμε πάλι τα ίδια. Το pc ανοίγει και στην καλύτερη φτάνουμε μέχρι την επιφάνεια εργασίας, όπου μετά από 1 λεπτό μαυρίζει η οθόνη. Κατά τα άλλα όλοι οι ανεμιστήρες λειτουργούν κανονικά. Κλασικά κόκκινο ledάκι cpu στο debug led. Tις μνήμες τις δοκίμασα με memetest86 και δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Τώρα έχω βάλει πάνω τον παλιό ryzen 1600 και όλα καλά προς το παρόν. Δεν καταλαβαίνω τι έγινε να έχει φάει τέτοιο σκάλωμα για 1 μέρα, μετά να μην υπάρχει πρόβλημα για 2 εβδομάδες συνεχόμενες και ξάφνου πάλι τα ίδια. Ίσως, παρόλο που υπάρχει BIOS για αναβάθμιση, τελικά η μητρική να μην την παλεύει. Από της εμπειρία σας, γιατί δεν έχει χρειαστεί να κάνω επιστροφή, μετά από τόσο καιρό χρήσης υπάρχει περίπτωση; Γιατί υποτίθεται θα ήταν μια ανέξοδη αναβάθμιση, αλλά αν είναι να βάλω άλλα τόσα και για καινούρια μητρική θα το έψαχνα περισσότερο.
  5. Nαι, αλλά δεν γινόταν η αναβάθμιση αλλιώς. Θα ήθελα και καινούρια Mobo b550. Υποτίθεται υπάρχει συμβατότητα με b350. Οι μνήμες είναι στις σωστές θέσεις.
  6. Δυστυχώς τα μόνα συμβατά είναι beta εδώ και ένα χρόνο. Παραδόξως, προς το παρόν τουλάχιστον άνοιξε το pc. Δοκίμασα τα πάντα, clear CMOS, ξανά download το ΒΙOS, τα έβγαλα όλα έξω και τα ξανάβαλα. Για κάποιο λόγο λειτουργεί πλέον. Έβαλα και τις μνήμες σε axmp profile στα 3200. Τι να πω; Ίσως τα τοποθέτησα καλύτερα τη δεύτερη φορά. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, θα δω αύριο και θα επανέλθω αν χρειαστεί.
  7. msi b350m arctic white Aπ' όσο είδα υποστηρίζεται κανονικά με το τελευταίο bios.
  8. Όχι, λέω ότι ισχύουν και τα δύο. Το θέμα με τη mobo να κάνει reset τις ram υπήρχε. Τώρα που έβαλα καινούριο επεξεργαστή με το καινούριο Bios έχω κόκκινο λεντάκι στη cpu. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να μπω μέχρι επιφάνεια εργασίας όπου εκεί μετά από 1 λεπτό έχω μαύρη οθόνη. To έκανα, δυστυχώς πάλι τα ίδια.
  9. Aπό απορία απλά, μιας και από συναρμολόγηση καλώς ξέρω, αλλά από τεχνικά θέματα δεν...πώς είναι δυνατόν να μην υπήρξε θέμα την πρώτη μέρα και να έτρεχε κανονικά και την επόμενη να προέκυψε θέμα; Επίσης μιλάμε για τις ram, που θα δοκιμάσω βέβαια να δω τι παίζει εκεί, αλλά γιατί το κόκκινο λεντάκι δείχνει πρόβλημα στον επεξεργαστή; Τέλος υπάρχει περίπτωση μιας και μιλάμε για τελευταίο beta version στο bios να προκύπτει και από εκεί θέμα;
  10. Δίκιο έχεις, αλλά αφού λειτουργούσε το άφησα. Λόγω δουλειάς που προέκυψε όταν το έφτιαξα, έλειπα συχνά και τελικά το χρησιμοποιούσα κυρίως γιορτές, διακοπές κτλ οπότε δεν ασχολήθηκα πολύ.
  11. Χθες έκανα αναβάθμιση από ryzen 1600 σε 5600. Φλάσαρα το καινούριο bios πρώτα και όλα τέλεια. Έπαιζα μέχρι το βράδυ απροβλημάτιστα. Σήμερα γύρισα από δουλειά και to pc δεν ανοίγει. Ανάβει κόκκινο λαμπάκι στο ez debug της μητρικής στη cpu. Καταφέρνω να μπω μεν στο bios μετά από μερικές επανεκκινήσεις και βλέπω ότι και οι ram έχουν χρονιστεί χαμηλότερα από το axmp profile που τις είχα. Από 3200mhz πέφτουν στα 2133. Αυτό βέβαια ήταν και πρόβλημα που υπήρχε και πριν την αναβάθμιση, αλλά τουλάχιστον με μια ρύθμιση φτιαχνόταν. Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά;
  12. laren

    Καινούριο smartphone ~300€

    Πολύ πετσόκομμα στις αξιολογήσεις πάντως στο skroutz. Αναφέρουν αρκετοί για κολλήματα κ.α. Έχουν υπάρξει αντίστοιχες εμπειρίες από άτομα του forum;
  13. laren

    Καινούριο smartphone ~300€

    Xiaomi, όπως ανέφερα παραπάνω, δεν θα πήγαινα πάλι. Από αυτά το Realme 9 Pro+ φαίνεται σε καλή τιμή. Σε σχέση με τα Samsung δεν αναφέρει κάτι σε αδιαβροχοποίηση και δεν έχει ΝFC. Eπίσης από τα Sasmung δεν βλέπω πολλές διαφορές που να δικαιολογούν τη διαφορά κόστους ανάμεσα σε Α34 και Α54. Το πρώτο φαίνεται συμπαθητικό και κοντά στο Realme στις επιδόσεις με μικρές διαφορές. Μάλλον ανάμεσα σε αυτά είμαι. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή.
  14. laren

    Καινούριο smartphone ~300€

    Μας άφησε το Redmi Note 5 ξαφνικά (ώρα του ήταν) και είμαι σε αναζήτηση καινούριου smartphone. Δεδομένου ότι τα κρατάω για αρκετό χρονικό διάστημα ψάχνω για κάτι αξιόλογο γύρω στα 300€. Οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές. 1) Το ποσό που διαθέτουμε: Γύρω στα 300€ πάνω κάτω 2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Browsing, Socials, Hearthstone (recommended 1.5Ghz, 2GB RAM) 3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: Aδιάφορο 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): Αδιάφορο 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Ικανοποιητικές/Άνω του μετρίου 6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Αδιάφορο 7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; - 😎 Στην SD, θα θέλαμε να υπάρχει δυνατότητα να πηγαίνουν οι εφαρμογές εκεί; Αδιάφορο 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android 10) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Ικανοποιητική για τη χρήση που το κάνω 11) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Ελλάδα 12) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Όχι 13) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Καινούριο Από τη σχετικά μικρή αναζήτηση που έχω κάνει, έχω ξεχωρίσει τα Α34 και Α54 της Samsung. To τελευταίο ξεφεύγει ελαφρώς από budget, αλλά αν αξίζει θα το σκεφτώ. Σκέφτηκα και Α52S και κρίμα που δεν έκανα την αναβάθμιση όταν ήταν στα 280€. Τώρα δεν ξέρω αν αξίζει σε σχέση με τις νέες προτάσεις της εταιρείας. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα από άλλη εταιρεία; (Realme πχ:) Xiaomi δε θα ήθελα πάλι γιατί με προβλημάτισαν οι αρρυθμίες της συσκευής στις διάφορες αναβαθμίσεις, τόσο στο δικό μου, όσο και στο Poco του αδερφού μου.
  15. Καλησπέρα! Αν μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω αν λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό. Είναι ένα καινούριο 9000btu Morris. Το τελευταίο διάστημα και μόνιμα σε ζήτηση 22 ανά κάποια διαστήματα, κάνει έναν ήχο (σαν μπουφ) και σταματάει τη λειτουργία του. Δεν κλείνει τελείως βέβαια, απλά μαζεύει τις περσίδες μέχρι ένα σημείο και δεν βγάζει ζεστό αέρα. Παράλληλα σταματάει και η λειτουργεία της εξωτερικής μονάδας. Μετά από 2-3 λεπτά συνεχίζει τη λειτουργία του κανονικά. Αυτό γίνεται επειδή πιάνει τη θερμοκρασία του χώρου και κλείνει για ένα διάστημα; Είναι φυσιολογικό αυτό;
  • Δημιουργία νέου...