Προς το περιεχόμενο

Billator

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3.125
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

7 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

13.678 προβολές προφίλ
  1. Αυτό είναι αλήθεια, εγώ έχω mini PC που έχει (πραγματικό) tdp στα 90W (το θεωρητικό στα tdp 54W), σε idle με ένα adaptive profile που χρησιμοποιώ έχει idle 12-13W και max peak (γιατί έχει και gpu) τα 200-210W. Θα μπορούσε να πέσει και άλλο το Idle αλλά για εμένα δεν έχει νόημα η διαφορά των 3-4Watt. Αλλά επειδή έχω και ένα (όχι του θέματος) με N100 cpu (95 ευρώ αγορά αν θυμάμαι καλά από ali) το max peak που κάνει στο 100% load από άποψη tdp είναι 25W, το performance per watt στο Peak είναι "χάλια" (ίσως επειδή τρέχουν και σαν τρελά τα fan, έχει 2 fans), ενώ με το "δυνατό" cpu τις ίδιες λειτουργίες τις κάνει σε σχεδόν idle κατάσταση (18-21W) και χωρίς θόρυβο μιας και δεν ξεκινάει καν ο ανεμιστήρας. PS. Κάνω hosting κάποια webapp οπότε τα συγκρίνω με βάση ακριβώς το ίδιο workload. Αλλά από άποψη κόστους απόκτησης και απόδοσης το N100 είναι πιο vfm (βέβαια με τα πιο νέα cpu αλλάζουν τα δεδομένα πάλι αλλά αυτό συμβαίνει πάντα). Εφόσον φυσικά καλύπτει κάποιον το performance που έχει είναι τέλεια επιλογή για πολλά σενάρια.
  2. Είτε τα κάνεις όλα με φόρμουλες οπότε εφόσον ξέρεις βασικό excel και με λίγο ψάξιμο, και με βάση αυτά που σου έγραψα, τα κάνεις εύκολα έτσι. Είτε πηγαίνεις σε πιο solid solution σε Google script, που από ότι βλέπω θα δυσκολευτείς στο κομμάτι αυτό, βέβαια αν ξέρεις κώδικα θεωρώ είναι πιο εύκολο από το να το στήσεις με φόρμουλες. Για το 2: Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι η ιστοσελίδα θα μεριμνήσει για το σωστό preview του κειμένου. Αν κάνεις change line θα φαίνεται όπως νάνε σε διαφορετικές οθόνες δεν θα είναι δυναμικό το text.
  3. Δεν αξίζει να πας σε μεταχειρισμένο, δεν υπάρχει κάποιο μεταχειρισμένο που σε αυτό το Price range να χτυπά κάποιο καινούριο Laptop σε cpu performance. Εκτός και αν θες να πας καρφωτός σε συγκεκριμένη σειρά όπου εκεί εσύ "φταις". 1. Στα 500 ευρώ βρίσκεις το πιο VFM Laptop με το πιο δυνατό CPU. 2. Στα Plus να έχει Type C θύρα με δυνατότητα charging μέσω αυτής (δύσκολο φυσικά να βρεις σε αυτή την τιμή να έχει αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Μαζί με ένα PD powerbank (20,000-30,000mah) έχεις μία αυτομία πάνω από 15 ώρες και δεν περιορίζεται με το να ψάχνεις πρίζες. Αν δεν σε απασχολεί το On the go φυσικά δεν το χρειάζεσαι, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα το χρειαστείς. 3. Αν τα παραπάνω τα βρεις σε Dell, πηγαίνεις σε Dell λόγω του Service, αν όχι απλά να είναι ελληνικής αντιπροσωπείας τουλάχιστον. 4. Επίσης οθόνη λογικά θα πας σε 15,6" μιας και δύσκολα θα βρεις (όχι αδύνατον) 16"
  4. 1. Δεν γίνεται να αλλάξεις αυτό το action. Απλά υπάρχουν άπειρα workarounds ανάλογα πως θα το σκεφτείς. (Αυτό πλησιάζει όσο πιο κοντά στο να γίνει σαν default) Να κάνεις ένα απλό shorting Google script function onFormSubmit(e) { var spreadsheet = SpreadsheetApp.openById('your-spreadsheet-id'); var sheet = spreadsheet.getSheetByName('SheetName'); sheet.sort(1, false); // εφόσον το timestamp είναι στο column A } Να κάνεις μία απλή φόρμουλα με Sort σε ένα άλλο tab (ή στο ίδιο σε διαφορετικά columns, πέρα όμως από το range του original table) =SORT('Form Responses 1'!A:Z, 1, FALSE) 2. Απλά κάνε clip το cell δεν αξίζει να το κάνεις προγραμματιστικά αν δεν υπάρχει λόγος πρακτικός, απλά με το column width ορίζεις χονδρικά τα characters per row/cell https://prnt.sc/l22Aj-kyd6jG 3. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να κάνεις σε αυτό το βήμα. Γενικά μπορείς με ένα απλό SUBSTITUTE να το καταφέρεις, διαφορετικά αν θες να εφαρμοστεί κατευθείαν στα Form Responses πρέπει να το κάνεις σαν επιπλέον ενέργεια στο μέσα στο "onFormSubmit(e)" ώστε να λειτουργεί το replacement / check σε κάθε Submit. Δεν είναι κάτι δύσκολο από αυτά που θες να κάνεις. Μία λογική και επαγωγική σκέψη χρειάζεσαι και θα τα λύσεις όλα. Αν δεν σε βοηθάει το AI είναι επειδή δεν καταλαβαίνεις ίσως και εσύ ακριβώς τι πρέπει / θες να κάνεις, οπότε σκέψου λίγο καλύτερα το workflow σου (δεν ξέρω φυσικά και που ρωτάς ή τον τρόπο που ρωτάς).
  5. Billator

    Iris Instant payment

    Παιδιά υπάρχει κάποια τράπεζα που να δέχεται Schedule payments μέσω IRIS; Βολεύει αρκετά για μικρά ποσά για να μην έχεις προμήθειες καθόλου.
  6. Billator

    Google forms

    Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, αν θες να κάνεις feed, με σταθερό url, στην ουσία που πρέπει να έχει τα δεδομένα του Google sheet σε XLS format, θα χρειαστεί να κάνεις σε Google script webapp το οποίο όταν κάποιος το κάνει call να κάνει live μετατροπή του αρχείο Google sheet σε XLS / CSV (προτείνω csv για λόγους καλύτερης συμβατότητας), και μετά από την πλευρά του site ένα trigger για να διαβάζει το url αυτό. Κάθε φορά που το site θα καλεί τo webapp url, θα δημιουργείται νέο αρχείο (και δεν θα έχεις προβλήματα caching) με τα updated δεδομένα. Φυσικά θα πρέπει να διαχειριστείς με αυτόν τον τρόπο πως θα διαχειρίζεται το file αυτό από το site. Ίσως ένα API connection μεταξύ Google sheet (ή του Google form) και του site θα ήταν η καλύτερη long term λύση.
  7. Σε όσους έφαγαν payment block στο τούρκικο λογαριασμό δείχνει αυτό το μήνυμα. Αυτό έδειχνε και σε εμένα πριν ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι.
  8. Έχεις μήπως δοκιμάσει και προτείνεις κάποιο σωστό πολύμπριζο και σταθεροποιητή; Να βάλω 1-2 καλά set τουλάχιστον εκεί που έχω υπολογιστες / nas / servers, το να σβήσουν δεν πειράζει το να καούν πειράζει Για αυτό δεν ξέρω αν αξίζει UPC γιατί δεν με ενδιαφέρει το uptime αλλά να μην καεί ο εξοπλισμός. Βέβαια μιλάμε για πολύ μικρές καταναλώσεις στο σύνολο, στο max να τρέχουν όλα στα 500-600W, δεν ξεπερνάμε σίγουρα τα 600W (σε περίπτωση που παίζει ρόλο και το φορτίο). PS. Δεν μπορώ να το ζητάω σε κάθε ιδιοκτήτη δυστυχώς, να μου πεις είναι επένδυση για το σπίτι τους, ε δεν τους νοιάζει τους περισσότερους. Βέβαια για να μην τους αδικώ (σε αυτούς που έτυχα), ότι πρόβλημα έτυχε να είχα το πλήρωσαν, με λίγο ζόρι κάποιοι, αλλά μιλάμε για έξοδα συντήρησης και όχι αναβάθμισης.
  9. Σε περίπτωση κάποιος που είναι σε ενοίκιο τι θα μπορούσε να κάνει; Προσωπικά αλλάζω σπίτια λόγω εργασίας αρκετά συχνά, και το μόνο που κάνω είναι να βάζω από ένα πολύμπριζο APC PM5-GR στις συσκευές. Διακοπές ρεύματος τυχαίνει ακόμα και σε κακό καιρό να έχω 1-2 max το χρόνο, και μία φορά μόνο "έπεσε" η ασφάλεια του πολύμπριζου όταν είχε "σκάσει" κάτι στον υποσταθμό της περιοχής μας και όλη η πόλη δεν είχε ρεύμα.
  10. Εμένα το account που έφαγε block είναι ένα από τα main μου που υπάρχει σε όλες μου τις συσκευές, οπότε δεν έκανα κάτι πρακτικά. Οι άλλες συσκευές μου ή από τον υπολογιστή συνέχιζαν να φαίνονται Ελλάδα. Όπως δούλευε το κινητό μου απλά έβαλα το VPN , και κάποια στιγμή (2-3 μέρες μετά αφού είχα σερί ανοιχτό το VPN) κατεβάζω ένα app το οποίο ήθελα κάνω subscription και λέω ας δοκιμάσω πριν ανοίξω τον δεύτερο λογαριασμό που έχω σε ευρώ και απλά πέρασε η πληρωμή σε λίρες. Μπορεί να γινόταν και από day 1 απλά δεν έτυχε να το δοκιμάσω (μιας και ο λόγος ήταν άλλος που δούλευα VPN) και μετά αφού διάβασα αντίστοιχα reports αναφέρουν ότι αν κλειδωθεί ο λογαριασμός θέλει 48 ώρες αφού "επιστρέψεις" για να λειτουργήσει πάλι. Από εκεί και πέρα δεν σε παίρνω στο λαιμό μου, σε εμένα όμως δούλεψε.
  11. Δεν γνωρίζω αν το basic το έχει, εγώ έχω το Standard δωρεάν από την Revolut που το δίνει ως δώρο στις συνδρομές της.
  12. Billator

    Google forms

    Θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα Google script. Το workflow είναι: 1. Δημιουργία Google script το οποίο λαμβάνει τα δεδομένα του form 2. Δημιουργείς ένα email format στο Google script, και μπορείς να βάλεις και συγκεκριμένο html body όπου θα γίνονται στο format που θες populate τα δεδομένα, για να κάνεις ακόμα πιο εύκολο το copy paste, και απλά διαχειρίζεσαι το url της φωτογραφίας ως image για να γίνει preview. 3. Δημιουργείς ένα trigger διαλέγοντας την επιλογή "On submit" , οπότε κάθε φορά που θα συμπληρώνεται το Google form αυτόματα θα σου έρχεται email. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και για Google doc, εκεί πρέπει να έχεις όμως δημιουργία νέων doc σε κάθε submit, και αποθήκευση σε συγκεκριμένο φάκελο στο drive, γιατί αν μπαίνουν χύμα θα χαθεί η μπάλα γιατί είναι πολύ δυσκίνητο το UI του Drive. Πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα στο Google script να προσθέσεις στα "Services" το "Drive API" αλλιώς δεν θα μπορείς να διαχειριστείς σωστά τα doc (σε περίπτωση που πας σε αυτό το solution).
  13. NordVPN, και έγινε τυχαία επειδή είχα Geolocation Lock από το Netflix και το είχα μόνιμα ανοιχτό για 15-20 μέρες σερί. Η αύξηση έχει γίνει ήδη, στις 4 Ιουνίου απλά λήγει η συνδρομή σου. Οπότε όχι δεν μπορείς να το πάρεις στην προηγούμενη τιμή.
  14. Βασικά αν είναι η 120W λογικά θα είναι πρακτικά στα ίδια. Το δικό μου HX99G Unit (έχει 1+ χρόνο που το έχω) έχει την 6600M 100W, που οκ παίζει τα πάντα σε περίπτωση που θέλω να παίξω κάτι, αλλά δεν το πήρα και για gaming pc οπότε δεν μπορώ να δώσω feedback σε αυτό το κομμάτι.😅
  15. Πρέπει να φαίνεσαι 48ωρες ότι έχεις γυρίσει "πίσω", αυτό μπορεί να γίνει με κάποιο Obfuscated VPN , πρέπει να μην φαίνεται δηλαδή ότι έχεις VPN. (υπάρχουν και άλλοι τρόποι που δεν δοκίμασα όμως).
  • Δημιουργία νέου...