Προς το περιεχόμενο

Renaki17

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    59
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Γυναίκα

Πρόσφατες Επισκέψεις

780 προβολές προφίλ

Renaki17's Achievements

  1. Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση, όταν περιμένουμε πακέτο με EMS από χώρα εκτός ΕΕ, αξίας άνω των 150€ (Περιλαμβάνει κόστος αντικειμένων, μεταφορικά και VAT) πληρώνουμε ξανά το VAT σωστά? Δηλαδή όταν μπει Ελλάδα θα πληρώσω 20€ + 24% της αξίας + δασμούς? Έχω προσπαθήσει να πάρω τηλέφωνο στο τελωνείο αλλά τίποτα… και mail έστειλα και δεν μου απάντησαν ποτέ Ευχαριστώ πολύ (είχα ξανά ρωτήσει, αλλά δεν μου ειπαν κάτι σίγουρο ας το πούμε)
  2. Όχι όχι ένα μικρό φακελάκι τύπου αλληλογραφίας. Πιο μικρό από λογαριασμου να φανταστείτε. Και σίγουρα δεν είναι βόρεια Ιρλανδία, είναι από το Wexford όποτε…. πιστευω ότι απλά ίσως ήθελε να με ξεφορτωθεί ή νόμιζε ότι ήταν από βόρεια Ιρλανδία (αν και δεν με ρώτησε για να το διευκρινήσει)
  3. Μα και εγώ αυτό ηξερα… αλλά μου ειπαν ότι επειδή εδώ έρχεται μέσω Royal Mail και πρώτα περνάει από Λονδίνο…. Αλλα και πάλι δεν βγάζει νόημα, βεβαια πλέον τι βγάζει με αυτούς? Τωρα άλλαξε σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Α.Τ και είναι έτσι από το μεσημέρι. Ούτε κάτι για ΚΔ κλπ
  4. Αχ Θεε μου…. Το θέμα είναι πως είναι κυριολεκτικά μια κάρτα όποτε δεν ξέρω… και απόδειξη κλπ δεν υπάρχει οποτε…..
  5. Γεια σας και πάλι ρε παιδιά μια ερώτηση γιατι θα ψιλό τρελαθώ. Πήρα τωρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση των ελτα, γιατί περίμενα ένα γραμματακι από μια φιλη από Ιρλανδία. Το έστειλε συστημένο, και τωρα λέει εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο από χθες το πρωι… Στο τηλέφωνο μου ειπαν ότι περιμενει να περάσει τελωνείο🤔🤔 ξερει κανείς κάτι γι’ αυτό? Και θα ισχύει ο χρονος αναμονής που έχουν όλα τα υπόλοιπα? Δηλαδή ίσως το πάρω του χρόνου…..
  6. Ευχαριστώ πολύ! Αυτό το είχα βρει, απλά μετά την αλλαγή έχω μπερδευτεί λίγο με το τι πληρώνουμε ακριβώς. Και προσπαθώ να βρω ποσο χρεώνονται οι δασμοί αλλά δεν μπορω να βρω κάτι. Και τηλέφωνο παίρνω αλλά…. γιατι αν τα υπολογίζω σωστά είναι 20€ + 24% (περίπου 58€) και μετά οι δασμοί
  7. Καλησπέρα σας! Θα ηθελα να κάνω μια ερώτηση, καθώς προσπαθώ εδώ και μέρες να πάρω τηλέφωνο στο τελωνείο αλλά καμία τύχη. Για παραγγελία μουσικών άλμπουμ τελικης αξιας περίπου 240€ (συμπεριλαμβάνει αξία προϊόντων, μεταφορικά και VAT) από κορεα που θα αποσταλεί μέσω EMS (εδώ elta courier) το ποσο του εκτελωνισμού/ δασμών ποσο περίπου θα είναι? Ισχύει το 20€ + 24% της αξίας + δασμοί? Και αν ναι οι δασμοί πως κοστολογούνται? ευχαριστώ παρα πολύ για κάθε απάντηση!
  8. Renaki17

    dhl και τελωνειο

    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Τελικά βγήκε γρήγορα, στα 56€ ήταν.
  9. Renaki17

    dhl και τελωνειο

    Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτησω για ένα πακέτο συνολικής αξίας 60€ (μεταφορικά και τιμή προϊόντος) που ήρθε με dhl, ξέρετε ποσο περίπου θα βγει το τελωνείο? Ευχαριστώ πολύ!
  10. Renaki17

    dhl και τελωνειο

    Με συμφέρει αυτό όποτε όλα εντάξει😁
  11. Renaki17

    dhl και τελωνειο

    Τελικά το πακέτο ήρθε και πέρασε το τελωνείο ελεύθερο. Σε 4 μέρες αφού το έστειλαν ήρθε, ζύγιζε 0.7kg και ήταν σχετικά μικρό το μέγεθος. Επάνω έψαξα και δεν είχε καμία τιμή ούτε κάτι που να λέει gift κτλ. Μόνο είχε γραμμένο Music compact cd.
  12. Renaki17

    dhl και τελωνειο

    Ευχαριστώ πολύ! Γενικά γνωρίζω ότι βάζουν πάντα μικρότερη αξία από την κανονική αλλά τωρα δεν ξέρω ακριβώς ποσο είχαν βάλει στην φιλη μου. Θα δείξει! Παντως σας ευχαριστώ πολύ!
  13. Renaki17

    dhl και τελωνειο

    Ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση!! Η παραγγελία μου είναι ακριβώς από το ίδιο site με την γνωστή μου και με τον ίδιο τρόπο αποστολής, όπως προανέφερα στο site έχει μόνο την επιλογή DHL (και μετά EMS που γράφει ότι δεν είναι διαθέσιμη λόγω της κατάστασης). Στην γνωστή μου το πακέτο πήγε κατευθείαν σπίτι της με κουριερ, δεν το έφεραν τα ΕΛΤΑ γι αυτό προβληματίστηκα. Στο μεταξύ όταν ρωτησα στο τηλ την κοπέλα αν πρώτα από νοτιο κορεα πάει Γερμανία μου είπε ότι και να γίνει αυτό (που μου είπε ότι πάντα γίνεται Γιατι δεν υπάρχει κατευθείαν Ελλάδα-νοτιο κορεα) τελωνείο θα περάσει:/
  14. Renaki17

    dhl και τελωνειο

    Γεια σας! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση καθώς δεν γνωρίζω πολύ τις αποστολές με κουριερ κτλπ. Θέλω να παραγγείλω κάποια μουσικά άλμπουμ (2) από νότιο κορεα, η αξία μαζί με μεταφορικά dhl είναι 54$. Λόγω του ότι πλέον η KoreaPost έχει ban μόνο εταιρείες κουριερ εξυπηρετούν Ελλάδα. Ειχα πάρει τηλέφωνο πριν κάποιες μέρες στην dhl και η κοπέλα μου είπε ότι θα πληρώσω για τον εκτελωνισμό 42€ την dhl + 24% της συνολικής τιμής αυτό ισχύει έτσι? Γνωστή μου αγόρασε από το ίδιο σαιτ με τον ίδιο τρόπο 1 άλμπουμ και αυτό είναι το tracking του, εκείνη δεν πλήρωσε τίποτα για τελωνείο. (Η συνολική αξία του πακέτου της ήταν 39,40$ εκείνης) (Το δικό μου πακέτο θα ζυγίζει περίπου 0.980gr) Ευχαριστω εκ των προτέρων!
  15. Δεν εννοώ τα κέντρα διαλογής αλλά όπως έγραψα το κέντρο διανομής....Έχω ξαναπάει να παραλάβω από εκεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία
  • Δημιουργία νέου...