Προς το περιεχόμενο

so93

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    199
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

8.860 προβολές προφίλ

so93's Achievements

  1. Το πρόβλημα με το υδρογόνο αυτή τη στιγμή είναι αφενός η μεταφορά του λόγω ανυπαρξίας υποδομών και η παραγωγή του. Η αποθήκευση δεν είναι πρόβλημα, το αποθηκεύεις σε τεράστιες δεξαμενές συνήθως σε υγρή μορφή. Γενικά μακροπρόθεσμα όντως η τάση είναι το υδρογόνο. Ήδη στην Ολλανδία η Shell ετοιμάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου παγκοσμίως και η MHPS έχει θέσει σε λειτουργία τον πρώτο αεριοστρόβιλο με 30% υδρογόνο 70% φ.α. και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να πάει στο 100%. Το κόστος παραγωγής προς το παρών είναι απαγορευτικό, αλλά με τόσες ανεμογεννήτριες που κατασκευάζονται στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο.
  2. Το υδρογόνο είναι όντως το καύσιμο του μέλλοντος παρόλα αυτά το μερίδιο αγοράς τέτοιων αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά χαμηλό (Τοyota Mirai) σε πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες όπως η Γερμανία και η Αμερική και οι λόγοι είναι απλοί. 1. Οι σταθμοί παραγωγής υδρογόνου είναι ελάχιστοι, με λίγα λόγια δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές. Αντίθετα, ηλεκτρικό ρεύμα υπάρχει παντού γεγονός που καθιστά την φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων πρακτικά εφικτή παντού. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το παραπάνω είναι στους ήδη υπάρχοντες αγωγούς φυσικού αερίου να αντικατασταθούν με υδρογόνο. Στην Ελλάδα απέχουμε πολλές δεκαετίες ακόμα από κάτι τέτοιο μιας και ακόμα κατασκευάζουμε αγωγούς φ.α. και στις περισσότερες ελληνικές πόλεις δεν υπάρχουν καν τοπικά δίκτυα για οικιακή χρήση. 2. Το Toyota Mirai που υπάρχει προς το παρόν δουλεύει ως εξής. Προμηθεύεται με υδρογόνο το οποίο με fuel cell μετατρέπει το υδρογόνο σε ρεύμα για την παροχή του σε ηλεκτρικό κινητήρα. Με λίγα λόγια για την παραγωγή blue hydrogen (με ΑΠΕ ανεμογεννητριες φωτοβολταϊκά κτλ) χρησιμοποιείς μια φορά ρεύμα για να γίνει η ηλεκτρόλυση του νερού σε υδρογόνο και στη συνεχεία μετατρέπεις πάλι το υδρογόνο σε ρεύμα για την παροχή του σε έναν ηλεκτροκινητήρα. Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου πρακτικό γιατί καταναλώνεται ουσιαστικά πολύ περισσότερη ενέργεια για να πάρεις το τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την μετακίνηση του αυτοκίνητού σου. Μοναδική λύση είναι η χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης με υδρογόνο. Παρόλα αυτά έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες από την BMW και την Mazda ωστόσο υπάρχουν οι εξής περιορισμοί. Πρώτον τίθενται ζητήματα ασφαλείας καθώς το υδρογόνο είναι άοσμο και άχρωμο. Συνεπώς, οποιαδήποτε διαροή δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι και οποιαδήποτε επαφή με οξυγόνο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Για το λόγο αυτόν υπάρχουν 2 γραμμές. Είτε η αποθήκευσή του σε ρεζερβουάρ σε υγρή μορφή είτε σε αέρια (πιο ασφαλές). Τέλος υπάρχουν περιορισμοί ως προς τα υλικά γιατί η θερμοκρασία ανάφλεξης του υδρογόνου είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με καύσιμα όπως η βενζίνη και το φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα την πιο έυκολη φθορά των υλικών του κινητήρα. Με λίγα λόγια δε διαφωνώ ότι το υδρογόνο είναι όντως το καύσιμο του μέλλοντος αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν πάρα πολλά εμπόδια τεχνολογικής φύσεως για την διευρυμένη χρήση τέτοιων αυτοκινήτων με ορίζοντα από πολλές κυβερνήσεις (πχ Ιαπωνία) το 2050. Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ προτιμότερα στην παρούσα φάση και για τις επόμενες 2-3 δεκαετίες.
  3. Όχι τον χαρακτηριστικό ήχο των ηχείων της JBL. Ο ήχος αυτός είναι σαν παρεμβολή, σαν παράσιτα και σχετίζεται αποκλειστικά με τη χρήση τους στα windows 10.
  4. Καλησπέρα σας, Μόλις αγόρασα τα παραπάνω bluetooth headphones και παρατηρώ το εξής πρόβλημα που λογικά σχετίζεται με το bluetooth ή τα Windows 10. Όταν βάζω μουσική από το laptop εμφανίζεται κάθε τόσο ένας εκνευριστικός ήχος σα να αποσυνδέεται και να ξανασυνδέεται κάποιο βύσμα. Τα headphones δεν έχουν κάποιο πρόβλημα γιατί από το κινητό παίζουν άψογα. Απ'όσο έχω καταλάβει αυτό είναι γενικό θέμα με όλα τα bluetooth ακουστικά και με ψάχνοντας κάποιους αγγλικούς οδηγούς με το ίδιο θέμα συνιστούσαν κάποιες αλλαγές και το πρόβλημα λυνόταν. Σε εμένα όμως τίποτα. Θα παρακαλούσα τη βοήθεια όποιου έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  5. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα... Εφόσον υπάρχει ίντερνετ υπάρχει και πειρατία..
  6. Δείτε την ταινία Snowden... Τα λέει όλα και για την FISA... Πραγματικά συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό πώς μπορούν να παρακολουθούν τον οποιοδήποτε...
  7. Σε μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν 1.4 δις τα 840 εκ εχουνε 4G... Περίπου σα να λέμε ένας στους 3...
  8. Τα zuk γενικά είναι ωραία κινητά όπως και το ui τους. Απλά το κακό με τους φίλους μας τους κινέζους είναι ότι δεν φτιάχνουνε ένα καλο λειτουργικό για όλο τον κόσμο που να παίρνει updates και αναγκαζόμαστε να βάζουμε ό,τι να ναι πειραγμένες ρομ. Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να βγάλουνε τις χαζές συνδρομητικές κινέζικες υπηρεσίες και να βάλουνε ένα playstore και ελληνικά? Στο τέλος αναγκαζόμαστε να βάζουμε κάτι ινδικές ρομ κάτι ρομ του ιταλού κτλ κτλ.. Τουλάχιστον με τον τρόπο αυτό είναι πιθανό να δουμε ενα βελτιωμένο zui που να υποστηρίζεται και για μη κινεζους-ασιαστες.. Τo zuk z2 σαν design δεν με τρέλανε και μπαταρία περίμενα λίγο καλύτερη σε σχέση με τα specs... Αν υπάρχει ένας λόγος που σχεδόν τα χαρίζουνε είναι γιατί συνολικά σαν κινητά είναι κάτω από τον ανταγωνισμό βλ Xiaomi, Oneplus, Huawei Κατά τ άλλα καλά κινητα
  9. Ναι οκ.. Την καραμέλα αυτήν την ακούμε τόσο καιρό.. Εκτός όμως αυτού όσον αφορά το design η xiaomi έβγαλε το κλασσικού τύπου ακουστικό και proximity sensor και τα ενσωμάτωσε στο κινητό με ultrasonic τεχνολογία Αυτά τα έκανε για να αυξήσει ακόμα περισσότερο το screen to body ratio εισάγοντας νέες τεχνολογίες παντελώς άγνωστες για το καταναλωτικό κοινό. Άρα μη λέμε ό,τι να ναι... Εϊναι πραγματικά καινοτομία και μάλιστα επανατατικό χαρακτηριστικό τη συγκεκριμένη περίοδο που η τάση στο σχεδιασμό ήτανε η αφαίρεση του audio jack, ότι το κουμπί "έχει την αίσθηση του φυσικού κουμπιού αλλά δεν είναι" και πώς θα κάνουμε πιο κυρτή την οθόνη..
  10. Ας κάνουνε το πιο απλό πράγμα στο youtube. Να ακούς μουσική και όταν κλείνεις το κινητό ή ανοίγεις άλλη εφαρμογή να συνεχίζει να παίζει το βίντεο.
  11. To μήνυμα το έγραψε εκπρόσωπός τους στο σάιτ του ozbargain. Κινέζος μπορεί να μην είναι αλλά είναι εκπρόσωπος του καταστήματος. Επίσης στα σχόλια γράφει ότι θα στείλουνε κανονικά στην αυστραλία μιας και δεν υπάρχει κάποιος νομοθετικός περιορισμός για τις μπαταρίες. Ο τυπάς πάντως στο σάιτ έγραφε ότι δν ξέρει και ο ίδιος γιατί τις ακυρώσανε αν και πιστεύει ότι αφού τις ακυρώσανε σε κάποιους θα τις ακυρώσουνε σε όλους. Καλύτερα θα ήτανε αυτοί που φάγανε άκυρο, να μας πούνε τί ώρα παραγείλανε.Εγώ που παρήγγειλα το μεσημερι δεν μου ήρθε τπτ. Το λέω αυτό γιατί ενδεχομένως να είχανε ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο παραγγελιών και να τους ακυρώσανε. Γενικά, μπέρδεμα η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες που θα τελειώσει και η Κινέζικη πρωτοχρονιά. Πηγαίνετε κάτω κάτω και δείτε τα σχόλια. https://www.ozbargain.com.au/node/289076#comment
  12. As YOSHOP support are currently closed due to Chinese New Year national holiday(yoshop.com) I have been unable to determine if this affects all or some purchases. My guess would be yes, all who have purchased now are affected by this issue. Through reading the email communication it's clear that a speedy resolution is desired by YOSHOP; there is nothing sinister in this despite some user comments. Once again on behalf of YOSHOP I apologise for this issue. Please try and appreciate the resultant workload associated with this unforseen cancellation for all involved in this promotion and rest assure that there is nothing to be gained by YOSHOP. Λογικά θα πέσει πιστόλι σε όλους. Ενδεχομένως να απαιτείται επικοινωνία εκ των προτέρων με το κατάστημα.
  13. Ό,τι απαγορεύονται βάση νόμου απαγορεύονται...Για αυτό και στις σακούλες της NL Post είχε μια ταμπέλα κίτρινη που έγραφε για την απαγόρευση σε χώρες τις ΕΕ την εισαγωγή τέτοιου είδους αντικειμένων αλλά μέχρι πρότινος τα φέρνανε κανονικά...To banggood ακόμα στέλνει πάντως...επομένως μπορεί να έχουνε βάλει περιορισμούς σε καταστήματα, λόγω τεράστιου όγκου.. Και εγώ δεν το κατέχω απολύτως το συγκεκριμένο θέμα αλλά εφόσον υπάρχουνε καταστήματα που στέλνουνε δεν το θεωρώ τόσο πιθανό.. Με ποιά μεταεφορική?
  • Δημιουργία νέου...