Προς το περιεχόμενο

Nelnel

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    0
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Nelnel's Achievements

  1. Κ ο οδοντιτρος μου επισης. Κ επειδη τον ξερω κ 20 χρονια κ εχει κ πολυ καλη φημη προτιμω να βασιζομαι σ αυτα που λεει κ οχι στον οποιονδηποτε αγνωστο, τουλαχιστον σε ιατρικα θεματα. Κ δεν ειναι ο μονος που χαρακτηριζετε ως οδοντιτρος σκετο κ συστηνει χειρουργο οδοντιατρο οταν χρειαζεται η κ γναθοχειρουργο. Οποτε απο τη στιγμη που μονοι τους διαχωριζουν την ειδικοτητα τους, δε μ απασχολει αν εχουν επιπλεον γνωσεις που ομως δε χρησιμοποιουν. Να υποθεσω ρε idomeneas οτι ξερεις με τι κοσμο μιλαω κ συναναστρεφομαι κ το σχολιαζεις; Σορρυ κιολας αλλα δε ξερεις. Οποτε τετοιες συγκρισεις να σου λειπουν.
  2. Τι ακριβως δε θα μου ηταν κατανοητο στην προταση που εγραψα παραπανω; Κατανοητη κ για δεκαχρονο νομιζω. Να υποθεσω επισης οτι δε ξερω κ να διαβαζω και μπερδεψα το χειρουργος οδοντιατρος με το γναθοχειρουργος στην ταμπελα κ στην καρτα του. Κ με οσους εχει τυχει να μιλησω, ξεχωριζουν το οδοντιατρος απο το χειρουργος οδοντιατρος και το γναθοχειρουργος, το ορθοδοντικος κ το παιδοδοντιατρος. Χωρις αναλυση για το αν διδαχτηκαν τα ιδια στο πανεπιστημιο κ τι εξειδικευση πηραν κ τι μεταπτυχιακα εκαναν. Αν ολοι οι υπολοιποι κανετε τετοια αναλυση, οκ. 30+ χρονια παντως μια χαρα συνεννοουμε...
  3. Ο οδοντιατρος μου δηλαδη οταν ρωτησα γιατι δε τον βγαζει αυτος, μου ειπε λαθος οτι χρειαζεται χειρουργος οδοντιατρος κ ο ιδιος δεν ειναι κ ο αλλος γιατρος στην ταμπελιτσα στην πορτα του γραφειου του, στο κουδουνι, στις καρτες του εγραφε λαθος "χειρουργος οδοντιατρος". Να θυμηθω να τους ενημερωσω απο Δευτερα, να μη τα λενε/γραφουν λαθος.
  4. Δεν ειναι ολοι οι οδοντιατροι κ χειρουργοι. Επισης πρωτη φορα ακουω για αξονικη. Πριν μερικα χρονια που εβγαλα εναν (πανω αριστερα), θα εβγαινε στραβα, ηταν ολος κατω απ το ουλο, εκανα μια πανοραμικη 30€ κ 150€ πηρε ο οδοντιατρος μου απο τα οποια πληρωσε κ τον χειρουργο οδοντιατρο (ο 2ος ηρθε στο ιατρειο του 1ου -εξαιρεση λογω δικου μου θεματος) κ ο επανελεγχος ηταν δωρεαν. Μου εκαναν τοπικη αναισθησια, η διαδικασια ηταν γρηγορη κ ο πονος ελαχιστος. Μας δυσκολεψε λιγο που στην αρχη φοβομουν με τοσα που ακουγα για τους φρονημητες κ αρχισαν να λενε ανεκδοτα για να ξεχαστω. Ελα ομως που μ επιασε νευρικο γελιο κ ημουν ολο "κχι χι χι" ευτυχως δε μου βγηκε ξυνο (σοβαροτις 0). Κανα δυο μερες ετρωγα πουρε κ σουπιτσα. Κ νομιζω μου χε δωσει κ αντιβιωση για λιγες μερες. Μου θυμισες οτι πρεπει να βγαλω αλλον ενα.
  5. Οι τριετιες που συμπληρωθηκαν μεχρι κ το 2012, υπολογιζονται κανονικα. Απλα οι περισσοτεροι εργοδοτες "ξεχνανε" να το αναφερουν, αφου γενικα ακουγεται οτι κοπηκαν.
  6. Ψαξτο λιγο εδω μεσα, εχει καναδυο σχετικα θεματα. Γενικα, οχι δεν αξιζει. Πολυ φασαρια για το τιποτα. 2 τοστ το μηνα το κερδος.
  7. Ουπς, μου ξεφυγε ενα space...Μεταξυ μας τελειως, μη το πεις παραεξω: μερικες φορες απ αυτα που θες να πεταξεις παντοφλα να τα ξεκανεις
  8. Εγω δεν εξεταζω τι ποιοτητες υπαρχουν στο οποιοδηποτε ναρκωτικο κ πως προκυπτει η καθεμια (btw σε οτι εχει να κανει με τη φαρμακευτικη χρηση της κανναβης, ειμαι υπερ). Ανηκω κ εγω στα παιδια που μου λεγανε να προσεχω μη μου ριξουν ναρκωτικα στο ποτο! Αλλα ποτε δε μου ειπαν να μη βγω. Γενικα δεν ηξεραν να μου πουν πολλα πανω σ αυτα τα θεματα, αλλα επειδη ημουν μαμουνι, ενημερωθηκα μονη μου. Και η αληθεια ειναι οτι ημουν περιεργη να δοκιμασω τα παντα (εκτος απο απλο τσιγαρο που απεχθανομουν απο παντα) αλλα μαλλον με αγαπαω πολυ για να ρισκαρω να εξαρτηθω απ οτιδηποτε.
  9. @ irene.j Λογικα υπαρχουν σταδια στις εξαρτησεις...δεν εισαι απο το 0 στο 10...οποτε μεχρι ενα σημειο, μαλλον μπορεις να δεις τι συμβαινει... Σαφως κ υπαρχουν κ περιπτωσεις που δε σωζονται. Αλλα δεν αξιζει η προσπαθεια εστω για τον 1 στους 100;
  10. Ευχαριστω πολυ! Οι υπολοιποι που εβλεπαν τα κειμενα, ηταν για διορθωσεις ή να αποκτησουν γενικη εικονα του θεματος για να συνεχισουν με την προσθηκη ενοτητων. Δακτυλογραφηση κ μορφοποιηση ηταν αποκλειστικα δικα μου. Αλλα χρησιμο, για το μελλον ισως. Ποτε δε ξερεις.
  11. Ναι, μιλαμε για οποιαδηποτε εξαρτηση. Και συμφωνω σ αυτα που λες οτι η οικογενεια οδηγει πολλες φορες, τις περισσοτερες αν θες, σ αυτο. Κ αν η οικογενεια δε ξυπνησει να ενδιαφερθει γι αυτο το ατομο, δηλαδη οι υπολοιποι στο περιβαλλον του (που δεν ειναι αυτοι που δημιουργησαν το προβλημα), δεν θα πρεπει να βοηθησουν; Με την εννοια του να δειξουν στον αλλο πως αυτο που ζει, ειναι λαθος. Να στηριξουν για λιγο, οδηγωντας τον να σταθει στα ποδια του. Ενθαρρυνοντας. Αλλιως διαιωνιζεται η κατασταση. Ηταν αντιμετωπος με λαθος συμπεριφορες, στα παιδια του θα κανει το ιδιο αφου δε ν εχει γνωρισει κατι καλυτερο... Το ιδιο το ατομο, δεν πρεπει να (δεχτει να) δει καποια στιγμη οτι υπαρχει κ κατι καλυτερο απ αυτο που ζει κ να προσπαθησει να καλυτερευσει (αντιλαμβανομαι οτι σε καποιες περιπτωσεις, δεν ειναι εφικτο, για τις υπολοιπες λεω); Ενα παραδειγμα...το παιδακι που χτυπαει τα αλλα παιδακια (συνηθως ειναι κατι που βιωνει σπιτι του). Αν κανεις δε του πει οτι αυτο ειναι λαθος, να ασχοληθει να μαθει γιατι συμβαινει, να προσπαθησει να βρεθει μια λυση,θα συνεχισει...φτανοντας ξερω γω στα 22, που θα εχει δει οτι σε αλλες οικογενειες δεν υπαρχει βια, που θα εχει ισως 1-2 φιλους που δε θα εχουν τη συμπεριφορα του, δε θα πρεπει να αναρωτηθει μηπως ειναι λαθος;
  12. Το ξερω, το ξερω...Συμφωνω οτι η οικογενεια φταιει, αλλα μεχρι ενα σημειο. Καποια στιγμη ο καθενας μας, φτανει σε μια ηλικια που μπορει να ενημερωθει, μπορει να σκεφτει πως θελει να ειναι η ζωη του στο μελλον, να παρει την ευθυνη του εαυτου κ των πραξεων του. Καλως η κακως ζουμε με αλλους ανθρωπους κ οφειλουμε να σκεφτουμε κ μια δευτερη φορα πως επιρρεαζονται απ τις πραξεις μας, πριν κανουμε κατι. Την εννοια του εθισμου, δε μπορω να την αναλυσω επιστημονικα, δεν εχω τις γνωσεις, αλλα με την εννοια που την αντιλαμβανομαι (οπως κ οι περισσοτεροι ισως), φτανω να εκνευριζομαι πολυ οταν ακουω αυτο "δε πειραζει που κανω το ενα, δε πειραζει που κανω το αλλο, τον εαυτο μου βλαπτω αλλωστε, οποτε ολα καλα κ φυσιολογικα"...οποτε ανεφερα τις παραπανω περιπτωσεις σαν μια υπενθυμιση οτι οχι...δεν ειναι ολα καλα ρε φιλε... Κ φυσικα θεωρω οτι πρεπει να παρεχουμε οση βοηθεια μπορουμε στα ατομα που ειναι εξαρτημενα απο οτιδηποτε, να καταφερουν καποια στιγμη να βγουν με τις λιγοτερες απωλειες.
  13. Nelnel

    Δωρο σε γάμο.

    Γιατι δε φτανουν οσες βγαζουν εκεινη τη μερα; Πρωτη φορα το ακουω αυτο...Απιστευτο :-O
  14. Nelnel

    Δωρο σε γάμο.

    @Soufesis "99,99% η γυναίκα δεν θα είναι τόσο αγνή πριν το γάμο για να δικαιούται τόσο άσπρο " Και να εκτεθει βρε η κοπελα; Ακους να μη βαλει ασπρο κατασπρο νυφικο! Θες να πεθανει η δολια η μανα που διαλαλουσε στις φιλεναδες οτι η κορουλα της, το καμαρι της, το τριανταφυλλακι της, θα εμενε αγνο μεχρι την πρωτη νυχτα του γαμου;; Ο ερμος ο πατερας πως θα ξαναβγει στο καφενειο; Απορια: τι εννοεις αναπαρασταση; δε φτανει μια φορα; γιατι να θελησει καποιος να ξαναβαλει το γαμπριατικο; κ η αλλη βαζει παααλι το νυφικο; βρε δε παμε καλα...
  • Δημιουργία νέου...