Προς το περιεχόμενο

TheBus

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    369
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Ενδιαφέροντα
    Ηλεκτρονικά

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

TheBus's Achievements

  1. Το "ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΘΟΣ" σε έναν χώρο flame είναι μια περίεργη έκφραση. Μου θυμίζει ένα ρητό για το ποιος είναι ο σίγουρος εκεί έξω... Μακρυά από εμάς..
  2. Προσωπικά έχω άλλα κριτήρια από το "δωρεάν" που αποδέχεσαι με χαμόγελα μέχρι και με τα αυτιά... Βιοπορίζομαι στο χώρο, και τα εργαλεία μου τα θέλω επαγγελματικά, δεν με ενδιαφέρει το δωρεάν. Εκτιμώ ότι "δεν έχεις καταλάβει το λόγο της γκρίνιας" γιατί δεν σχετίζεσαι με το χώρο επαγγελματικά. Για παιχνίδια καλά είναι....
  3. Όταν η microsoft έβγαλε τα 10άρια, μόνη της είπε, για το τελευταίο λειτουργικό με τις αιώνιες ενημερώσεις. Όταν είχε βγάλει όλα τα προηγούμενα, μετά από λίγο διάστημα μόνη της έκανε ανακοινώσεις για καινούρια τα επόμενα λειτουργικά. Προσωπικά με ενοχλεί ο τρόπος που επικοινωνεί η εταιρία. Ανακατεύει το λειτουργικό, χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία, ο κόσμος παιδεύεται (εσύ όχι, έχεις παραπάνω ικανότητα από το μέσο όρο), και στην πορεία κάνει ότι μπορεί να πιέσει για να επιβάλει πράγματα που δεν τα θέλει ο μέσος όρος του κόσμου με βάση τις μετρήσεις. Κάτσε βγάλε τα bloatware με 35 γκρίζα προγράμματα (εσύ, γιατί πολλοί άλλοι δεν γνωρίζουν το χώρο και ούτε θέλουν), και στο επόμενο update είναι όλα πίσω. Αν μπορούσε να πάρει ένα παλούκι να μας καρφώσει τον edge στον απαυτό, θα το έκανε χωρίς δισταγμό. Επίσης πάντα επέτρεπε την πειρατία για να κυριαρχήσει, και το δωρεάν στα λειτουργικά που αναφέρεις δεν διαφοροποιείται από αυτή την λογική. Α και να μη ξεχνιόμαστε, τώρα πιέζει με όποιο τρόπο μπορεί να φανταστεί, και μετά θα βγάλει ανακοίνωση "τα windows 11 κυριαρχούν στο 99.99999999999% του πληθυσμού"
  4. Έστω ότι έχεις καλύτερη άποψη από εμένα. Βάλε όλες τις "εκδοσεις" windows στη σειρά, ας το απλοποιήσουμε, ας αναφερθούμε στα πιο πρόσφατα, win7 σε win8, win8 σε win10, win10 σε win11, και δώσε μου να καταλάβω, αν όλες αυτές οι μεταβάσεις είναι αναβαθμίσεις ή καινούρια λειτουργικά, και αν διαφοροποιούνται, γιατί διαφοροποιούνται. Επειδή το δίνει δωρεάν, δεν μετράει για επιχείρημα, αυτό είναι μαρκετινγκ, τα τεχνικά ενδέχεται να καταστήσουν αναβάθμιση ή όχι την κάθε σύγκριση.
  5. Κάτσε, μόλις θυμήθηκα ότι τα Windows 10 θα ήταν το τελευταίο λειτουργικό που θα αναβαθμίζονταν αιώνια... Έχω καιρό να ενημερωθώ, απέκλινε τελικά για πρώτη φορά ο κολοσσός απο τις υποσχέσεις του; Εν τέλει έχουν καταλήξει σαν τον βοσκό. Ότι και να λένε, ότι και να ανακοινώνουν πλέον, είναι ψευδές και αδιάφορο. Παλιότερα ένα λειτουργικό γουστάραμε να το εξερευνούμε. Τώρα πλέον κυνηγάμε να μην θεωρούμαστε θύματα και πρόβατα προς άρμεγμα...
  6. Επειδή ασχολούμαι με το hardware, και μου αρέσει να λαμβάνω υπόψιν το παρελθόν και όχι υποθετικά μέλλοντα, θα πω πάλι ένα παραμύθι. "Μια φορά και έναν καιρό" ο κόσμος προγραμμάτιζε μικροελεγκτές με γλώσσα assembly. Λίγοι, λίγες ανάγκες. Τα αστέρια τα κονομούσαν. Μετά ήταν μη αποδοτικό και τους προγραμμάτιζαν σε C. Περισσότεροι προγραμματιστές και περισσότερες ανάγκες. Τα αστέρια κονομούσαν. Αρχίζει και η C να χάνει από το περιβάλλον του arduino και της python. Πολλαπλάσιες ανάγκες. Επίσης είναι θέμα χρόνου να δοκιμάσει κάποιος να φτιάξει συστηματάκια με κώδικες λογικής GPT. Δυσκολάκι. Άλλα άπειρες εφαρμογές και άπειρες ανάγκες για προγραμματιστές τέτοιου είδους. Όποιος προσαρμοστεί θα έχει ψωμι να φάει. Όλα τα άλλα, τα παλιότερα, σχεδόν άχρηστα πλέον, πασατέμπο. Είσαι σαλαμάνδρα? Θα ζήσεις. Δεν είσαι? Είσαι αδύναμος κρίκος. Πάντα έτσι ήταν, και προσωπική εκτίμηση (όπως και εσείς εκτιμήσεις κάνετε) είναι και τώρα ένα επαναλαμβανόμενο βήμα σε μια επαναλαμβανόμενη ιστορία. Μπορεί να βλέπετε κάτι μοναδικό στην εποχή, αλλά νομίζω πάντα πολύς κόσμος εβλέπαν στην εποχή τους κάτι μοναδικό. Συνεπώς, ψυχραιμία..
  7. Μια φορά και έναν καιρό υπήρχαν οι χειρονακτικές εργασίες που στη πορεία σταμάτησαν γιατί τα εργοστάσια φτιάχναν πιο αυτόματα, μαζικά και φτηνά. Επίσης θα υπήρχαν άπειρα χαρτιά σε υπηρεσίες και εργασίες και έντυπα μέσα που πλέον αντικαθίσταται από ηλεκτρονικά. Στην έρευνα έπρεπε να ψάχνεις τα papers με βιβλιοθήκες με έντυπα περιοδικά, και μετά είχες το ιντερνετ και ένα απλό search στο google scholar που στα έδινε όλα στο πιάτο. Ή ένας "προγραμματιστής" δούλευε σε υπολογιστές αποκλειστικά και πλέον προγραμματίζει και τις άπειρες συσκευές που έχουν υπολογιστική ικανότητα όπως πλυντήρια και ψυγεία. Φαντάζομαι όσο κοιτάω μπορώ να βρίσκω άπειρα παραδείγματα εξέλιξης. Το ΑΙ είναι μια καινούρια τεχνολογία, θα σταματήσει κάποιες δουλειές και θα ανοίξει καινούριες. Ψυχραιμία..
  8. Ρε σεις καταντάει βαρετό... Κάθε φορά βρίσκουμε το κουράγιο να θάψουμε την όποια έκδοση των windows, που την έχουν βαφτίσει ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ! Και μετά μαθαίνουμε δεν είναι τελευταία; Λυπηθείτε μας!
  9. Ακριβώς! Από που και ως που λανσάρεται σαν PC και συγκρίνεται με τα PC; Η μαγεία του είναι να αποτελεί ένα μικρό υπολογιστικό σύστημα που καταναλώνει 5W, με φοβερή ικανότητα να χειρίζεται hardware DIY, να σηκώνει project embedded λογικής, να αποτελεί τον διαδικτυκο headless gateway για ένα σκασμό λειτουργίες και υπηρεσίες, και να είναι φτηνό και διαθέσιμο! Και τώρα το κάνουν PC, σε λίγο θα το πουλάνε με κόστος PC (τόσο καταλήγει αν κάποιος θέλει κατάλληλη τροφοδοσία, κουτί, σκληρό), και η κοινότητα που το ανέβασε θα το παρατήσει και θα ψάξει εναλλακτικά, και καλά θα κάνει.
  10. Να έχεις στο γραφείο 5-10 μηχανήματα που τα έχεις να δουλεύουν απρόσκοπτα 24/7, και να ξέρεις ότι ξαφνικά θα κάνουν όλα restart και ποιος ξέρει τι δεν θα δουλεύει αύριο (ναι, είχαν ρυθμιστεί να μην κάνουν restart και στο παρελθόν, αλλά κάναν τελικά γιατί μάλλον ήταν πολύ τεχνητά ευφυή...)
  11. Ούτε θα του λείψουμε, ούτε θα μας λείψει, ευκαιρία για εξέλιξη και προσαρμογή..
  12. Πάντως, χωρίς να έχω iphone ή προιόντα apple, το usb-c αρχίζει να "πολυμερίζεται" σιγά σιγά και στα υπόλοιπα προιόντα, άσχετα με την apple. Για το κάθε καλώδιο ισχύει, αν περνάει το thunderbolt, αν υποστηρίζει PD, τι ταχύτητες περνάνε, τι ρεύμα περνάει, και γενικότερα αρχιζω να έχω στο ντουλάπι μου καλώδια usb-c που δεν θυμάμαι τι υποστηρίζουν και εξυπηρετούν. Δεν θα έλεγα βέλτιστη προσέγγιση και εξοικονόμηση καλωδίων και σκουπιδιών....
  13. Window 10 μέχρι να σβήσει ο ήλ.. η τσατίλα μου από τις χαζομάρες στη συμπεριφορά της microsoft....
  14. Πάντως, εφόσον ο Trump κουτσά στραβά έχει τον δικό του τρόπο να μοιράζεται ότι έχει στο κεφάλι του με τους υποστηριχτές του (θα φανταζόμουν ότι όποιος μπορεί να επηρεαστεί από τις προτροπές του, είναι αρκετά φαν ώστε να είναι και στο δικό του σοσιαλ μέσο) , το να μπορεί να τα λέει και στο twitter εκτιμώ ότι θα μπορεί να του κάνει περισσότερο κακό από ότι καλό, γιατί θα τα διαβάζουν και αυτοί που μπορεί να τα κρίνουν και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του. Προσωπικά, απλά αναμένω να δω τι έχει τελικά στο κεφάλι του το καινούριο boss του twitter, ότι διαπλοκή πολιτική και μη υπάρχει να εμπλακεί, πως στην ευχή δεν θα εξανεμιστούν τα 44δις της αγοράς του... Γιατί αν ποντάρει στον Trump, και ο Trump σε αυτόν, δεν θα κοιμούνται και πολύ ήσυχα τα βράδια..
  15. Άραγε αν νομίζεις ότι αγόρασες ένα παιχνίδι, ακριβό παιχνίδι, δεν κοιτάς τις οδηγίες γιατί είσαι ζάμπλουτος και τα ξέρεις όλα καλύτερα από όλους τους άλλους, και πατάς τα κουμπιά του όπως να ναι, πόσο καιρό θα σου πάρει να το χαλάσεις;;;;
  • Δημιουργία νέου...