Προς το περιεχόμενο

AbreLosOjos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    264
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Πάσπαργος

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

AbreLosOjos's Achievements

  1. Αν έχεις Revolut, δοκίμασε να τα στείλεις πρώτα εκεί από το Kraken, με την μέθοδο Bank Frick SEPA.
  2. AbreLosOjos

    Καφές γαλλικός

    1. Εταιρεία καφέ: διάφορους μονοποικιλιακούς, πάντα σε κόκκους και τρίψιμο σε μύλο εκείνη τη στιγμή. 3. Σε καφετιέρα ατομική με έμβολο και συγκεκριμένα Aeropress. Ιδανική για 1-2 καφέδες μαζί. 5. Φίλτρα τα δικά της αλλά μπορεί κανείς να κόψει (στρογγυλά) και τα φίλτρα των κλασικών καφετιέρων φίλτρου. 6. Πόσες κουταλιές καφέ: συνήθως 10-16 γραμμάρια ανά καφέ.
  3. AbreLosOjos

    Smart Home

    Οπωσδήποτε ένα NUC είναι η ιδανική λύση για Home Assistant + ότι άλλο θέλει να εγκαταστήσει κανείς, αλλά βλέπω έντονη την απογοήτευση για το Raspberry Pi, ενώ δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα. Αν, ας πούμε, σε ένα Pi4 χρησιμοποιήσεις την SD μόνο για boot και τα πάντα βρίσκονται, φορτώνονται και καταγράφονται σε έναν SSD δίσκο στην USB3 θύρα του Pi, νομίζω ότι ανεβαίνει κατακόρυφα η αξιοπιστία του (https://jamesachambers.com/raspberry-pi-4-usb-boot-config-guide-for-ssd-flash-drives). Προς το παρόν δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως το usb boot για να μην χρειάζεται καν sd κάρτα στο Pi4, αλλά αναμένεται κι αυτό.
  4. AbreLosOjos

    Smart Home

    Καταρχάς μια χαρά είναι ο browser που αν θες κάνεις customize μια καρτέλα στο lovelace να περιέχει μόνο τα βασικά που χρειάζεσαι και έχεις στα αγαπημένα αυτή. Για απομακρυσμένη πρόσβαση: ή α) θα στήσεις vpn (με άνοιγμα πόρτας στο router), θα συνδέεσαι στο VPN σου και μετά browser σαν να ήσουν στο LAN ή β) θα ανοίξεις port στο modem/router αποκλειστικά για το HA για να γλιτώσεις το βήμα σύνεσης στο VPN ή γ) θα πληρώνεις μηνιαία συνδρομή στο nabu casa (5 Ευρώ το μήνα) που απλοποιεί τα πάντα, δίνει τη δυνατότητα για χρήση Google Assistant και Alexa από παντού και είναι και πιο ασφαλές.
  5. AbreLosOjos

    Smart Home

    Δεν ξέρω αν είμαι απλά τυχερός αλλά 1.5 χρόνο με pi2 και από τον Αύγουστο με pi4 όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα στο HA με 24/7 χρήση και συχνά updates. Νομίζω ότι τα προβλήματα με το Pi προέρχονται κυρίως από κακής ποιότητας τροφοδοτικό και από ταλαιπωρημένες κάρτες SD.
  6. AbreLosOjos

    Home Assistant Hassio RPi

    Κι εγώ έχω δοκιμάσει bluetooth και λειτουργεί αρκετά καλά, το θέμα όμως είναι ότι δεν έχουμε μόνιμα το bluetooth ανοικτό. Το life360 λειτουργεί επίσης αρκετά καλά αλλά βλέπω συχνά πυκνά διάφορα errors στο log του HA τα οποία δεν έχω κοιτάξει αναλυτικά. Άσε που έχω την αίσθηση ότι τρώει πολλή μπαταρία στα κινητά. Γενικότερα στην περίπτωσή μου δεν ξέρω αν τελικά χρειάζομαι home presence, δεν έχω σκεφτεί κάποιον χρήσιμο αυτοματισμό.
  7. AbreLosOjos

    Home Assistant Hassio RPi

    Αφού έχεις ενεργό SSL για το HA, μάλλον δεν μπορείς να ενσωματώσεις σε κάρτα του HA την web page του σταθμού, αν δεν ενεργοποιήσεις SSL και για αυτόν. Δεν το έχω κάνει, αλλά δες κι εδώ (αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη): https://www.home-assistant.io/integrations/panel_iframe/
  8. AbreLosOjos

    Smart Home

    Ναι, όταν κλείσει το κύκλωμα, δίνεται εντολή στη μονάδα και ενεργοποιεί το μηχανισμό της πόρτας. Αλλά επειδή το sonoff basic έχει είσοδο και έξοδο 220 volt ίσως δεν γίνεται έτσι απλά με αυτό και πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο.
  9. AbreLosOjos

    Smart Home

    Η μονάδα ελέγχου του μηχανισμού της γκαραζόπορτας έχει υποδοχή (δυο pins) για να συνδέεις διακόπτη. Σε αυτές τοποθέτησα καλώδιο (δύο σύρματα) και το πήγα σε ένα relay switch που έχω συνδέσει και ελέγχω μέσω node-red σε ένα pi-zero (δηλαδή το έχω συνδέσει π.χ. στο GPIO24). Μετά μέσω MQTT χειρίζομαι το relay από το Home Assistant. Ίσως βέβαια να μην κατάλαβα ακριβώς την ερώτησή σου.
  10. AbreLosOjos

    Smart Home

    Κι εγώ στη θέση του button που λες εγώ βάλει ένα relay με ένα raspberry pi zero και δουλεύει άψογα. Λογικά γίνεται και με το sonoff. Θα το ενεργοποιείς για πχ 0.5 sec και θα το κλείνεις. Σαν να πατούσες ενα μπουτόν τύπου κουδουνιού.
  11. AbreLosOjos

    Smart Home

    Προσωπικά, είδα τι χρειάζεται από το επίσημο site και παρήγγειλα ένα σετ που τα είχε όλα (τα 3 πρώτα αντικείμενα στη λίστα) από aliexpress γύρω στα 15 Ευρώ. Το φλασάρισμα ήταν απλή υπόθεση. Βέβαια, αν ήταν να έπαιρνα τέτοιο στικάκι τώρα, θα προτιμούσα ένα σαν κι αυτό, με θήκη και εξτρα κεραία.
  12. AbreLosOjos

    Smart Home

    Είχα το home assistant σε Rpi 2 για σχεδόν 2 χρόνια και δεν μου έτυχε ποτέ να χαλάσει η sd. Βέβαια είχα περιορίσει τα logs στα σημαντικα για εμένα, ώστε να μην έχω πολλές εγγραφές στην κάρτα. Πολλοί το λύνουν αυτό με ένα στικάκι όπου εκεί γράφονται τα logs και το αρχείο db του ha ή ακόμα καλύτερα όλο το σύστημα το στήνεις σε usb SSD πάλι στο pi. Δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά αν τυχόν κρασαρει κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω. Εξάλλου το να κρατήσεις backup δεν είναι και τίποτα. Μερικά συγκεκριμένα αρχεία κειμένου είναι τα σημαντικά. Τώρα έχω από τον Αύγουστο το pi4 με sd κάρτα και πάει σφαίρα και απροβληματιστα. Είναι ακόμα νωρίς αλλά κι αυτό νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα. Επίσης μπορείτε να δείτε και τη λύση του zigbee2mqtt που υποστηρίζει πάρα πολλές συσκευές και ασύρματους διακόπτες χωρίς gateway. Μόνο ένα στικάκι βάζεις στο pi.
  13. Μέσα από το ίδιο το site (euroleague.tv) μου επέτρεψε να ακυρώσω την τρέχουσα (περσινή) συνδρομή μου και επι τόπου έκανα νέα χωρίς κανένα κόλλημα.
  14. AbreLosOjos

    Smart Home

    Έχω το shelly1 και λειτουργεί κανονικά, άσχετα με τη θέση του διακόπτη.
  15. AbreLosOjos

    Home Assistant Hassio RPi

    Έχω μια ceiling lamp και μια απλή Ε27 led λάμπα Philips-Xiaomi, καθώς και μια RGB yeelight και ένα desk light της yeelight και τα έχω καταφέρει να παίζουν όλα στο HA. Δεν ξέρω βέβαια για πόσο ακόμα, καθώς η Xiaomi προσπαθεί να αλλάζει τα tokens και να τα κρύβει, σαμποτάροντας την απεξάρτηση από τις εφαρμογές της (βλ. Mi Home). Δεν το έχω σε docker αλλά σε Pi 2B έχω το HA, kodi και pihole να δουλεύουν ταυτόχρονα. Αλλά όπως είπε και ο Spect~ δεν νομίζω ότι το Pi είναι για περισσότερα.
  • Δημιουργία νέου...