Προς το περιεχόμενο

melody

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    231
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.artinoi.gr

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Arta

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

melody's Achievements

  1. Εδώ και 2 χρόνια, στη δουλειά μου (Δημαρχείο) έχω εγκαταστήσει Ubuntu (τους πάω στα μαλακά) στον υπολογιστή μου (Τμήμα Πληροφορικής - δεν θα γινόταν αυτό αν ήμουν απλός υπάλληλος φυσικά). Τους απέδειξα ότι δουλεύω τα πάντα, δεν μου λείπει τίποτε (όλες οι εφαρμογές τους είναι web based), έχω πρόσβαση στο Domain και στο NAS, τυπώνω και σκανάρω στα Konica-Minolta, κτλ. Αποτέλεσμα είναι, πλέον, αρκετοί να έρχονται σε μένα για να τους ανοίξω ένα αρχείο που φοβούνται ή είχαν μήνυμα ότι 'μπορεί να περιλαμβάνει ιό'. Περιμένω τη μέρα που θα υπάρξει κάποιος να μου πει 'βάλτο και σε μένα'. Θα αργήσει λιγάκι αυτό, αλλά θα γίνει.
  2. Δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά έχω χρόνια RAM DISK στο Ubuntu, μιας και είμαι και εγώ "παιδί της Amiga" από το 1987. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις (ίσως να κάνω ένα θέμα στο forum) και κάνει ακριβώς ότι έκανε στην Amiga. Αποθηκεύεις όλα τα προσωρινά σου αρχεία εκεί και δεν τα βρίσκεις στο επόμενο reboot. Με έχει βολέψει τρομερά και έχω γλυτώσει από εκατοντάδες temp αρχεία που θα είχα στη διάρκεια της ημέρας. Σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη δεκαετία του 90... Λόγω του genlock.
  3. melody

    Μουσικό αφτί

    Καλησπέρα. Ένα νέο παιχνίδι, μάλλον ένα ακόμη παιχνίδι για το Artinoi.gr (από τα τελευταία ενεργά forum στην Ελλάδα, που παρέμεινε ενεργό κυρίως λόγω των παιχνιδιών του). Ένα μουσικό παιχνίδι, που είχα στο μυαλό μου από τον καιρό του RAI Uno. Τις Κυριακές έπαιζαν ένα παιχνίδι που ακουγόταν Η ΠΡΩΤΗ ΝΟΤΑ ενός γνωστού τραγουδιού. Η πρώτη νότα, το πρώτο beat. Βάναυσο σίγουρα. Εμείς το κάναμε λίιιγο πιο εύκολο, αφήνοντας τα πρώτα 4/4 του τραγουδιού, σχεδόν 2". Ακούγονται 3 τραγούδια στη σειρά και ο παίκτης πρέπει να βρει όσα γίνεται περισσότερα. Έχει 2 κατηγορίες, γνωστά και (σχεδόν) γνωστά !!!!!!! https://www.artinoi.gr/ear Δεν χρειάζεται εγγραφή, παίζεις ως επισκέπτης, απλά η εγγραφή θα κρατήσει το σκορ σου. Αν είσαι δε, 40+ η μουσική που ενσωματώνει, σε κάνει να παίζεις συνεχόμενα, μέχρι που να χάσεις το χρόνο. Η ένδειξη "beta" είναι γιατί δεν έχει ακόμη στη βάση του τον αριθμό τραγουδιών που θέλουμε. Έχει 1100 τραγούδια και σκοπός είναι να φτάσει/ξεπεράσει τα 5000.
  4. To Dell Inc. Inspiron 5510 που έχω εδώ και ένα χρόνο (εξαιρετικό μηχάνημα), πήρε το 22.04 LTS άψογα. Στις προηγούμενες εκδόσεις είχα μόνο ένα θέμα, με το δακτυλικό αποτύπωμα, δεν διάβαζε όλα τα δάχτυλα (μέχρι που σκεφτόμουν ότι εγώ έχω το πρόβλημα!!!). Για την ιστορία τον προηγούμενο Αύγουστο που το αγόρασα, δεν έκανα ΠΟΤΕ εκκίνηση με windows, αλλά άμεσα εγκατάσταση Ubuntu. Και ήταν η πρώτη φορά που δεν χρειάστηκε να ψάξω για wifi, ή οτιδήποτε άλλο. Το συνοδευτικό βιβλιαράκι άλλωστε ήταν χωρισμένο σε WIndows/Ubuntu οδηγίες εγκατάστασης. Σοβαρή δουλειά, σοβαρή εταιρία. Έχω και ένα XPS13, 12 ετών, που δουλεύει ακόμη άψογα (με SSD) και έχει μέχρι την αυθεντική του μπαταρία. Τι να λέμε, ότι πληρώσεις παίρνεις.
  5. melody

    Αυτόματη αλλαγή network (XP)

    Το συγκεκριμένο τρέχει 24 ώρες από το 2004 και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με ιούς & επιθέσεις. Μην το πάμε εκεί. Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, είναι να αλλάζει αυτόματα IP/gateway σε περίπτωση που η πρώτη γραμμή πέσει.
  6. melody

    Αυτόματη αλλαγή network (XP)

    Λοιπόν, πρώτον υπάρχει λόγος που γίνεται η ερώτηση και μάλιστα για λειτουργικό ληγμένο. Πάει το ένα. Θέλω σε έναν υπολογιστή με XP, που κάνει μια συγκεκριμένη εργασία, να βρω τρόπο να αλλάζει τις ρυθμίσεις του δικτύου, όταν πέφτει μια γραμμή.Επάνω του (switch) έχει μια γραμμή οπτικών ινών (100/100) και 2-3 άλλες απλές ADSL/VDSL). Σπάνια, αλλά συμβαίνει, οι οπτικές ίνες πέφτουν, λόγω προβλήματος που δεν είναι στη δικαιοδοσία μου να ρυθμίσω (syzefxis).Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάω στο χώρο και να αλλάξω το network από 10.160.χχχ.χχχ σε από 192.168.χχχ.χχχ. Υπάρχει κάποιος τρόπος (tool) να αλλάζει αυτόματα σε 2ο network όταν βρει ότι η γραμμή δεν δουλεύει και ίσως να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή όταν η σύνδεση αποκατασταθεί; Για την επαναφορά δεν καίγομαι και τόσο, γιατί αν υπάρχει σύνδεση το αλλάζω από μακριά. Αλλά αν πέσει η πρώτη γραμμή πρέπει να πάω στο χώρο και αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, ειδικά αν γίνει Σαββατοκύριακο. Σας ευχαριστώ.
  7. melody

    Πρόβλημα με dual boot Windows 10-Debian

    Φυσικά και θα έβρισκα ανοιχτό θέμα για το πρόβλημά μου. Έχω φάει μια πίκρα αυτές τις μέρες, μετά από 2 χρόνια με εγκατεστημένο Ubuntu. Υπόψιν, ότι είμαι παλιός στο χώρο και αναγκαστικά γνώστης (αλλά όχι σε βάθος) του linux, μιας και το χρησιμοποιώ στον webserver μου από το 2001. Αλλά σίγουρα όχι ο ειδικός! Λοιπόν, 2 χρόνια στημένο dual-boot με Windows 10 & Ubuntu 18.04. Όλα καλά, υποδειγματικά καλά. Τα Windows μη ρωτάτε γιατί τα κρατάω, διότι υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που χρειάζομαι που δεν υπάρχουν ή δεν συνεργάστηκαν καλά με το Wine. Όλα καλά μέχρι προχθές που αποφάσισα να αλλάξω τον SSD Samsung EVO750 σε Samsung EVO860. Έβαλα τον νέο δίσκο, πέρασα τα Win10, αφήνοντας 250GB partition για το Linux. Εγκατάσταση του Ubuntu, παραμετροποίηση και εγκατάσταση όσων χρειάζομαι για τη δουλειά μου (και το τονίζω για τη δουλειά μου). 24 ώρες όλα καλά. Και τότε ένοιωσα ότι ήρθε η ώρα να πάρω backup τα αρχεία που είχα στον παλιό δίσκο. ΔΕΝ τον έβαλα με usb/εξωτερικό, αλλά έβγαλα τον νέο και τον έβαλα μέσα στο laptop (ευτυχώς γιατί έτσι βρέθηκε το πρόβλημα που θα αναφέρω). Βάζω τον παλιό και bootάρει Windows10 χωρίς το grub menu. Πρώτο σοκ. Επανεκκίνηση, δοκιμές, τίποτε. To partition του linux εκεί (sda6) αλλά το grub πουθενά. Και τότε τρώω το φρίκη και βάζω τον νέο δίσκο (24ώρες λειτουργικό). ΠΟΥΘΕΝΑ το grub, εκκίνηση μόνο windows. Η λογική λέει ότι δεν είναι στανταρ έτσι τα πράγματα. Η δική μου λογική λέει ότι το Tosbiba C55 που κάπου στην αφαίρεση του δίσκου (ή την εισαγωγή άλλου) μπερδεύεται ή χάνει κάτι. Και ρωτάω ο αδαής, συμβαίνει συχνά αυτό, το έχετε ξαναδεί; Φταίει πράγματι ο κατασκευαστής (Toshiba) ή κάτι άλλο; Εν το μεταξύ, έχουν γίνει όλες οι αναβαθμίσεις windows μέχρι το 1903 χωρίς πρόβλημα. Απογοητεύτηκα... Θα χρειαστεί (λέω εγώ) να βάλω ένα δίσκο, μια δοκιμή, μια βλακεία. Θα πρέπει κάθε φορά να πρέπει να επαναφέρω (manual ή με εργαλεία) το grub menu? Κάνω κάτι λάθος στην αρχική εγκατάσταση;
  8. melody

    Scrabble στο Artinoi.gr

    40 μέρες και 3000 γραμμές κώδικα. Άξιζε η κάθε γραμμή, το κάθε ξενύχτι... Για 1 ή και 2 παίχτες (λογικό ότι έχει ενδιαφέρον μόνο για 2 παίχτες), δυνατότητα (πλέον) να παίζεις χωρίς εγγραφή, ΟΛΟΙ οι κανόνες, 750.000 λέξεις στο λεξικό για έλεγχο, 100% multiplayer, ακύρωση λέξης (δικής σου ή του αντιπάλου) και chat 1:1 σε κάθε παρτίδα. Το βασικό συστατικό όμως, είναι οι παίχτες, εσείς... Σας περιμένουμε... http://www.artinoi.gr/ http://www.artinoi.gr/cgi-bin/forumV2/scrabble.pl Είναι το 4ο παιχνίδι του Artinoi.gr, μετά το Σταυρόλεξο & ΛΕΥΚΟ Σταυρόλεξο (που μονοπωλούν την κίνηση μας) και το Sudoku.
  9. melody

    400 online Σταυρόλεξα

    10 χρόνια και 400 σταυρόλεξα μετά. Εδώ είχα κάνει την πρώτη παρουσίαση και είχα ακούσει τα πρώτα σχόλια και διορθώσεις. http://crossword.artinoi.gr/ 400 Σταυρόλεξα μετά, με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας θα πρέπει να παραδεχτώ, αν και για τους φανατικούς του Artinoi.gr ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι ποτέ αρκετός. Και συνεχίζουμε...
  10. Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις γραμμές του ΟΤΕ προς Αμερική. Ενώ από Ελλάδα ακούω ραδιόφωνα κανονικά και συνδέομαι χωρίς πρόβλημα σε οποιαδήποτε σελίδα, σε sites που φιλοξενούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα προβλήματα είναι μεγάλα. Παράδειγμα, κατέβασα αρχείο 500KB σε πάνω από 1 λεπτό!!! Δεν είναι πρόβλημα της γραμμής μου αλλά γενικό, τουλάχιστον στην Άρτα. Οι άλλοι πάροχοι δουλεύουν 100%. 3 γραμμές που δοκίμασα ΟΤΕ (2 ISDN και 1 PSTN) έχουν σοβαρό πρόβλημα.
  11. Καλησπέρα. Προσπαθώ να κάνω το Archos μου (79 Xenon) να παίξει live streaming από τη σελίδα μας και μου κάνει "νερά", Δεν συνδέεται στον shoutcast server, ή ξεκινάει μόνο του μετά από 2-3 λεπτά χωρίς λόγο. Το κάνει και με wifi και με 3g. Η ίδια σελίδα παίζει σε μια μεγάλη γκάμα άλλων κινητών/tablets. ΟΚ, δεν έχω πρόσβαση σε όλα τα μοντέλα, αλλά σε όσα δοκίμασα (ακόμη και ipad) παίζει κανονικά. Έχω δοκιμάσει 2-3 html5 players (με προσθήκη flash παίζει, αλλά αυτό πάω να αποφύγω). Όποιος θέλει ας δοκιμάσει και να μου πει και αν κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα, ή το έλυσε ας βοηθήσει. http://live.artinoi.gr/ και ένας άλλος player http://live.artinoi.gr/pad.html Αλέξης
  12. melody

    Domnas BadArt

    Της γυναίκας μου
  13. melody

    Domnas BadArt

    "Είμαι μία αντικοινωνική καλλιτέχνης με έντονη ανάγκη να εκφράσω τον εαυτό μου. Παρ 'όλα αυτά, έχω τη ματαιοδοξία να θέλω να εκθέσω τα έργα μου. Αν όχι σε πολυσύχναστες και κοσμικές αίθουσες, τουλάχιστον εδώ. Πιστεύω ότι ίσως η τέχνη μου εκφράζει κάποιους ανθρώπους... Αυτό είναι ο σκοπός αυτής της ιστοσελίδας" http://www.domnasbadart.gr/
  14. melody

    Τέλος εποχής για το Winamp

    Πλάκα κάνετε;;; Το βάζω ακόμη, μέχρι τα windows 8.1!!! Τα mp3 τα έχω ΠΑΝΤΑ συνδεδεμένα με το winamp, ενώ έχω και την παλιά έκδοση (winamp281_lite) για "γρήγορα"!! Μην ξεχνάτε και κάτι άλλο, όλο το wer-radio εξαπλώθηκε λόγω του winamp. Τα περισσότερα ραδιόφωνα ακόμη στριμάρουν με το winamp/shoutcast.
  15. Το avast μου το έσβησε και μένα. Στο dell μου έχω άλλο πρόβλημα. Από τα 16" που έκανε η εκκίνηση πήγε στα 40"!!!! Και εδώ είναι και το πιο περίεργο. Με μπαταρία ξεκινάει στα 16", με το ρεύμα στα "40 !!!!!!!
  • Δημιουργία νέου...