Προς το περιεχόμενο

kyanos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    144
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Πατρα

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.614 προβολές προφίλ

kyanos's Achievements

  1. Η παραγωγή των 12v μέσα στο τροφοδοτικό γίνεται έτσι και αλλιώς κεντρικά, ύστερα μέσω buck converter δημιουργείς ότι τάση θέλεις και την σταθεροποιεις. Τώρα στο θέμα της θερμοκρασίας που έχετε αναφέρει συμφωνώ εν μέρει. Πιο εύκολα ψυχεις κάτι που είναι απλωμένο πάνω σε μια μητρική με καλή κυκλοφορία αέρα παρά μέσα σε ένα τροφοδοτικό. Ακόμα ένα θετικό είναι πως έτσι μπορείς να κάνεις πιο κόμπακτ το τροφοδοτικό αν δημιουργείς μόνο μια τάση. Βασικά υποπτευομαι κάτι άλλο. Μήπως η intel έχει ανακαλύψει κάποιο άλλο υλικό περαν του πυριτίου για τους ημιαγωγούς της. Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί δεν θέλει να κατέβει στα 7 που έχει πάει ήδη η amd.
  2. Όπως έχουμε πει άπειρες φορές σε τέτοιου τύπου συζήτησεις έχει σημασία να κάνεις benchmarking όταν η CPU "τρεχει" το ίδιο λειτουργικό. Άρα το σωστό θα ήταν ή να βάζαμε τον Α11 να "τρέχει" android και τότε να μετρήσουμε ή το αντίθετο να "τρεξουν" οι άλλες CPU iOS (βλέπε Snapdragon,mediatek,Kirin,exynos). Αυτό δεν το βλέπω να γίνεται στο προσεχές μέλλον πάντως. Εκτός και γίνει καμία κοσμογονία!!!
  3. http://www.pcworld.com/article/3175014/computers/qualcomm-details-plans-for-windows-10-pcs-with-snapdragon-835.html Μήπως έχετε για χαζή την microsoft για την στροφή της και στην arm τεχνολογία;; Όλοι γνωρίζουμε πλεον πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι υπολογιστές θα πάψουν να είναι σταθεροί. Όταν λυθούν κάποια προβλήματα (μπαταρίες γρήγορης φόρτισης και μεγαλης χωρητικότητας είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα και κάποια στιγμή θα βρεθεί σίγουρα κάτι άλλο εκτός απο το πυρίτιο για να δούμε ισχύ χωρίς θερμοκρασίες 'βρασμού').
  4. https://www.quora.com/Which-processor-is-better-faster-more-efficient-Snapdragon-or-Intel-Core Σιγά σιγά όλοι βλέπουμε την προσπάθεια που κάνουν οι κατασκευαστές τσιπ να αυξήσουν επεξεργαστική ισχύ, αλλά για μένα (προσωπική γνώμη) σημασία έχει να έχεις υπολογιστική ισχύ με οικονομία στο ρεύμα. Βλέπουμε σε όλα τα γραφήματα πως οι snapdragon σε σχεση με το ρεύμα που τραβούν έχουν πολλαπλάσια επεξεργαστική ισχύ σε μία ανάλογη κατάσταση (tdp) επεξεργαστών intel και amd. To tdp έχει άμεση σχέση με το ρεύμα που περνάει μέσα απο τον επεξεργαστή. Κάνω το εξης ερώτημα τώρα: Αν βάλουμε οποιοδήποτε "τέρας" πυρήνων intel ή amd απο τις τελευταίες γενιές να δουλέψει στο tdp του snapdragon και κάναμε συγκριτικό τι αποτέλεσμα πιστεύετε πως θα έβγαινε;
  5. Μου θυμιζει λιγο το unlock στους επεξεργαστες πολλα χρονια πισω με το μολυβακι αν θυμαστε! Πηγαν και πηραν παρα πολλοι τοτε απο αυτους τους επεξεργαστες. Ξεπουλησε τοτε. Υπαρχει περιπτωση να κανει το ιδιο και τωρα. Ρίχνει το δολωμα. Ποσο νομιζετε να στοιχιζουν στην amd 4 γιγα παραπανω;;; Τιποτα σε σχεση με τις πωλησεις που μπορει να υπαρξουν μονο με την ιδεα οτι "κοροιδευεις" την εταιρεια και κερδιζεις παραπανω υλικο απο τα χρηματα που εδωσες.
  6. Δεν παιζόμαστε εε;; Εδω σε λιγο δεν θα εχουμε να φαμε και μιλαμε για κινητα που στην κατηγορια τιμης τους για μενα εχουν παραπανω απο οτι χρειαζομαι εκτος και εκεινοι που τα ξεφορτωνονται γρηγορα ειναι επαγγελματιες φωτογραφοι!!!
  7. Εχετε αναρωτηθει ποτε το κοστος κατασκευης ενος feature phone?? Οταν τωρα παιρνεις με 20 ευρω και το θεωρεις παμφθηνο απο πισω εχουν κερδος τουλαχιστον 300% και ανησυχειτε αν θα παει απατο το ινδικο των 4 δολλαριων??
  8. Πρεπει γενικοτερα να ανεβηκε στην ιεραρχια της apple τοτε με την "αξια" της! Σιγουρα ολοι θα εχουν κατι να θυμουνται απο αυτην!
  9. Δωστε χρονο λιγο να ξεκαθαρισει το τοπιο. Καλως η κακως υπαρχουν στην αγορα την παγκοσμια πληθωρα smartphone που καποια κανουν αυτο που διαφημιζουν και καποια οχι. Ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος διοτι ειναι πολυ μεγαλη η αγορα (η παγκοσμια). Ποιος θα ειναι ο μεγαλος κερδισμενος; Σιγουρα εκεινος που συνδιαζει ποιοτητα και εμφανιση και χαρακτηριστικα στη σωστη τιμη(εκεινη που ειναι προσιτη σε ολα τα βαλαντια). Υπομονη λοιπον διοτι πλεον οι δυνατοτητες που εχουν πλεον τα smartphone ειναι σαν να εχεις ενα μικρο PC στο χερι σου που ουσιαστικα τρεχει Linux (εκτος των windows phone πιθανοτατα). Περσι ειχα παρει κινητο κινεζικο με 100 ευρω περιπου 4πυρηνο με 960x540 οθονη, 1 γιγα, 4000 μπαταρια και 3g. Φετος στα ιδια χρηματα βρισκεις 8πυρηνο, full hd με 2 γιγα και 4g. Το μελλον θα δειξει!!!
  10. Το "κινέζικο" έχει παρεξηγηθεί λίγο πάνω σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Στην κίνα έχουν μαζευτεί σχεδόν όλα τα εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας λόγω φτηνού εργατικού δυναμικού. Τώρα για την HUAWEI. H εταιρεία απο την στιγμή που φτιάχνει δικούς της επεξεργαστές και μόντεμ lte αν θυμάμαι καλά και κάνει και σημαντικές συμφωνίες (leica) τι έχει να ζηλέψει απο τις άλλες εταιρείες που έχουν υψηλές πωλήσεις παγκοσμίως; Ίσα ίσα πιστεύω πως σιγά σιγά εδραιώνετε και ίσως σε λίγο καιρό να δούμε τα πάνω κάτω σε αυτόν τον τομέα της τεχνολογίας. Την γνώμη μου λέω χωρίς να έχω αγοράσει ποτέ κινητό huawei, βέβαια έχω πιάσει στα χέρια μου κάποια (honor 7, p8 lite) και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος απο την αποδοσή τους, design και μπαταρία (εννοείται πως έκανα ερώτηση, δεν το πήρα σπίτι μου!).
  11. Apple: ξεφτερι στην δημιουργια αναγκων. Με μια λεξη, marketing!
  12. Η εφαρμογη ενος rendering οπως και να το λενε αυτο θα φτασει σε ενα ειδος κορεσμου καποια στιγμη και θα το δειτε πως ολες οι εταιρειες θα αναγκαστουν να υιοθετησουν ενα στανταρτ διοτι οι μελλοντικες συσκευες θα το ζητησουν. Καλως η κακως το ηλεκτρονικο μεσο με το rendering πρεπει να δενει για μεγιστη αποδοση.
  13. Δωστε smartphone στο λαο! Αυτο που πρεπει να καταλαβετε πως η τεχνολογια τρεχει! Μεσα σε μια πενταετια εχουμε φυγει απο το desktop και εχουμε παει σε επεξεργαστικη ισχυ εν κινησει. Το μελλον ολοφανερα θα ειναι ακομα πιο ισχυροι και πιο αποδοτικοι επεξεργαστες με ελαχιστη καταναλωση. Δεν μπορω να βγαλω καποιον τυπο να σας πω τι θα γινει τα επομενα 5 χρονια, αλλα αν λυθει και το προβλημα της μπαταριας ολο το θεμα θα απογειωθει!
  14. Ως παθητικος καπνιστης πιστευω πως αν ειναι να πας απο καρκινο δεν θα στον δημιουργησει μονο το τσιγαρο. Μετα τσερνομπιλ εποχη ειμαστε βομβαρδισμενοι ακομα φουλ ραδιενεργεια που εχει περασει και στην τροφικη αλυσιδα. Οπως καταλαβαινετε τα επομενα χρονια θα ειναι πολυ σπανιο να πεθανεις απο τα βαθια γεραματα επειδη πλεον τα οργανα σου κουραστηκαν!!!! Ακομα και στο νεπαλ να πας να ζησεις η σε γυαλα!
  • Δημιουργία νέου...