Προς το περιεχόμενο

overclocker

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.294
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Hellas

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.832 προβολές προφίλ

overclocker's Achievements

  1. Για αρχή να αναφέρω ότι με το ρεύμα δεν παίζουμε. Αν κάποιος δεν έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τα εργαλία για να επέμβει σε μία εγκατάσταση / πίνακα δεν αγγίζει. Όπως λένε και αρκετά παιδιά παραπάνω βρες από γνωστό / φίλο ή με έρευνα κάποιον άλλο ηλεκτρολόγο με πτυχίο, ο οποίος θα έρθει με πολυόργανο στον χώρο σου και θα πραγματοποιήσει τις κατάλληλες μετρήσεις και δοκιμές σε όλη την ηλεκτρολογική εγκατάστασή σου ώστε να βρεθεί η αιτία του προβλήματος. Συμβουλή μου είναι να μπει ρελέ διαφυγής (RCD) τύπου Α και όχι τύπου AC που βάζουν οι περισσότεροι, καθώς από 01/01/2024 είναι πλέον και υποχρεωτικό σύμφωνα με τον νέο κανονισμό ΕΛΟΤ 60364. Επίσης μιας και θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις στην εγκατάσταση καλό θα ήταν να δεις και σε τί κατάσταση είναι η ισχύ της ΥΔΕ για τον αριθμό παροχής και αν χρειάζεται να εκδώσει ο ηλεκτρολόγος που θα έρθει νέα για να είσαι καλυμμένος για τα επόμενα 10 χρόνια.
  2. Οι τιμές στις 3μηνες "τσίμπησαν" ακόμα λίγο αυτές τις μέρες και έχουν αγγίξει τα 10€... Όποιος δει καμιά πτώση τιμών της προκοπής τις επόμενες μέρες ας ρίξει καμία ειδοποίηση εδώ μπας και στακάρουμε κανένα χρόνο ακόμα.
  3. Την δοκίμασα τελικά και δουλεύει, μου έκανε κανονικά την μετατροπή. Ένα ευχαριστώ στους φίλους bill_viper και sphinxgr.
  4. Με αυτό θα μπορέσω να μετατρέψω τους μήνες που έβαλα από Live σε Ultimate; Με προβληματίζει αυτό που γραφει για non-stackable. Αν όχι τότε υπάρχει φθηνότερος τρόπος από τα 14,99€ που μου βγάζει το επίσημο store;
  5. overclocker

    Router 4g/5g για το Cosmote Unlimited

    Κάνοντας μια έρευνα αγοράς γύρω από τα 5G indoor modems που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή και κυρίως στην Ελληνική αγορά έχω κάνει μια λίστα με τα συν και τα πλην του καθενός: FRITZ! Box 6850 5G Μια ιδιαίτερη περίπτωση που από την μια έχουμε το αξιόλογο λογισμικό που συναντάμε σε όλα τα FRITZ, με αρκετά και ουσιαστικά updates, την αναμενόμενη σταθερότητα και συμβατότητα που διακρίνει την εταιρία καθώς και ικανοποιητικότατες ταχύτητες δικτύου 5G. Από την άλλη όμως η υλοποίηση δεν θα λέγαμε ότι είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ιδιαίτερα αν βάλουμε στην εξίσωση και την αδικαιολόγητα υψηλή τιμή εν συγκρίσει με το hardware που απαρτίζει την εν λόγο συσκευή. HUAWEI 5G CPE Pro 2 Ίσως μια από τις λίγες συσκευές που μπορεί αυτή την στιγμή να επιτύχει εξαιρετικές ταχύτητες δικτύου 5G, με υψηλή συμβατότητα και αξιόλογα χαρακτηριστικά που καλύπτουν ίσως την πλειοψηφία των χρηστών. Βέβαια τα παραπάνω συντελούν στην “τσιμπημένη” τιμή απόκτησης. Επίσης έχουν αναφερθεί προβλήματα σταθερότητας, κυρίως στο εξωτερικό, που περισσότερο όμως έχουν να κάνουν με το software της συσκευής παρά με το hardware. D-Link DWR-978 Για την συγκεκριμένη συσκευή δεν υπάρχει μεγάλο πλήθος κριτικών και αξιολογήσεων. Από τις λίγες που κυκλοφορούν σημειώνουμε τις αρκετά υψηλές ταχύτητες δικτύου 5G. Ωστόσο από την άλλη πλευρά υπάρχουν αναφορές για προβλήματα σταθερότητας, με συχνά restarts, καθώς και παράπονα για την υψηλή τιμή απόκτησης. Zyxel NR5101 Ανάμεικτες κριτικές για το εν λόγο modem. Από την μια έχουμε αναφορές για αρκετά καλές ταχύτητες που επιτυγχάνει σε 5G δίκτυα, καθώς και για πλήθος λειτουργιών και ρυθμίσεων που υποστηρίζεται από το λογισμικό. Από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις με προβλήματα στην σταθερότητα και την λειτουργικότητα της συσκευής. ZTE MC801A 5G Ίσως η πιο VFM πρόταση την δεδομένη χρονική στιγμή. Δίνεται από πολλούς ISP στο εξωτερικό και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε αρκετές αξιολογήσεις και επισημάνσεις. Το χαρακτηρίζουν η σταθερή απόδοση, οι πολύ καλές ταχύτητες που επιτυγχάνει, η συμβατότητα με τα δίκτυα και η πιο χαμηλή τιμή απόκτησης εν συγκρίσει με τις άλλες προτάσεις της αγοράς. Γκρίζο σημείο η υποστήριξη του με updates τόσο από τους παρόχους, όσο και από την ίδια την ZTE. MikroTik Chateau 5G Ο βασιλιάς της κατηγορίας προς το παρόν, με το ανάλογο υψηλό κόστος απόκτησης. Δεν είναι plug n play, απαιτεί την ενασχόληση του χρήστη ώστε να πάρει το 100% που μπορεί να προσφέρει η συσκευή. Το καλύτερο λειτουργικό με διαφορά από όλα τα άλλα.
  6. overclocker

    Xbox Series X Topic v3

    Όπως σωστά αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω το καλώδιο που έχει μέσα το Series X είναι 2.1. Αν για οποιοδήποτε όμως λόγο (π.χ. μήκος καλωδίου) θέλεις να πάρεις κάποιο άλλο, τότε νομίζω το Hama Ultra High Speed HDMI 8K από εδώ νομίζω είναι ότι πιο vfm με πιστοποίηση μπορείς να βρεις αυτή την στιγμή στην ελληνική αγορά.
  7. overclocker

    Xbox Series X Topic v3

    Θα συμφωνήσω στο ότι είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεις καταστήματα να φέρνουν retail παιχνίδια για Xbox ή διαθεσιμότητα σε λίγο πιο παλιούς τίτλους ( 2-3 χρόνων). Το ίδιο και με μεταχειρισμένα σε αγγελίες. Εγώ ήμουν τακτικός πελάτης σε on-line shops από UK μεριά, αλλά μετά το Brexit και την υποχρέωση τελωνείου είτε δεν συμφέρει πια , είτε σταμάτησαν τα εν λόγο καταστήματα να στέλνουν Ευρώπη. Μόνη λύση πλέον είναι μάλλον κανένα ευρωπαϊκό Amazon, αν και πρέπει να κυνηγάς προσφορές γιατί τις τιμές των UK καταστημάτων δεν τις έχω πετύχει δυστυχώς σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κατάστημα.
  8. Αυτήν την στιγμή είναι -300€ από την επόμενη τιμή από ένα πρόχειρο search που έκανα σε Ελληνικά καταστήματα, για τον ίδιο κωδικό (65C11). Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να πέσει ακόμα η τιμή της εν όψει BF, δεδομένου ότι σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες (αν και εκεί μιλάμε για το μοντέλο 65C14) η τιμή της είναι κατά πολύ μεγαλύτερη;
  9. overclocker

    Xbox Series X Topic v2

    Πρόλαβα και "χτύπησα" και εγώ ένα! Thanks για το info. 👍
  10. overclocker

    Xbox Series X Topic v2

    https://www.amazon.de/dp/B07TSXQ38S/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_RPVY375CRWR9FA87Q98Z
  11. Για την καινούργια Dell U2414H έχουμε καμία γνώμη;
  12. Κανένα format δεν είναι ανώτερο από το άλλο γιατί το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και τις δικές του αδυναμίες. Αν η σύνδεση στην οθόνη είναι μέσω HDMI τότε προτιμήστε το YCbCr (YCbCr 4:4:4), αν η σύνδεση είναι μέσω DVI τότε προτιμήστε το RGB. Η μετατροπή του ψηφιακού RGB σε αναλογικό είναι το γνωστό σε όλους μας VGA. Ωστόσο μιας και τα παιχνίδια προγραμματίζονται σύμφωνα με το RGB format τότε αν πρόκειται να παίζεις μόνο παιχνίδια και να μην βλέπεις ταινίες ή σειρές στη συγκεκριμένη οθόνη επέλεξε το format RGB (Full 0-255).
  13. overclocker

    Αγορά οθόνης DELL ή EIZO?

    Η εμφάνιση είναι ενα θέμα καθαρά υποκειμενικό. Κάτι που μπορεί να αρέσει σε κάποιον μπορεί να προκαλεί ναυτία σε κάποιον άλλο! Αλλα αυτό που αναφέρεις για τα κουμπιά ρυθμίσεων πανω στην οθόνη είναι το μόνο αρνητικό που βρήκα και εγώ για την Eizo. Το συμπέρασμα που έβγαλα εγώ από όλα τα παραπάνω και αφού κατάφερα και είδα και τα δύο monitor από κοντά είναι ότι αν έχεις τα λεφτά (100+ ευρώ) και σε ενοχλεί το backlight bleeding πας για την EIZO αν όχι τότε και με την DELL θα είσαι το ίδιο ικανοποιημένος.
  14. overclocker

    Αγορά οθόνης DELL ή EIZO?

    Και εγώ αυτό το διάστημα είμαι σε αναζήτηση οθόνης για ένα νέο PC που ετοιμάζω. Η χρήση του θα είναι κατά 40% gaming, 30% internet και 30% audio/video editing. Λόγο budget και GPU έχω ταβάνι την ανάλυση 1920 x 1080 οπότε μιλάμε για 23 ή 24 ίντσες. Μετά από διάβασμα review και εμπειριών χρηστών κατέληξα στην EIZO Foris FS2333. Απλά θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος έχει εμπειρία με το service της EIZO εδώ στην Ελλάδα, σε τι επίπεδα είναι, γιατί καλά τα 5 χρόνια εγγύηση αλλά αν είναι να σου βγαίνει η ψυχή αν τυχόν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, τότε πάμε για άλλα. Επίσης μου έχει κάνει εντύπωση το ότι είναι δυσεύρετη ακόμα και στο εξωτερικό. Μήπως περιμένουμε κανένα νεότερο μοντέλο;
  15. overclocker

    Playstation 3 Topic v1

    Περίπου στις 9 ώρες, άντε βαριά 10. Πάντως από όσα παιχνίδια υποστηρίζουν το move αυτό το βρίσκω το πιο ενδιαφέρον.
  • Δημιουργία νέου...