Προς το περιεχόμενο

Gorgio

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    54
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Gorgio

  • Ημερομηνία γέννησης 04/07/1979

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Athens
  • Απασχόληση
    Τεχνικός Τηλεπικοινωνιών

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Gorgio's Achievements

  1. Ίδια περίπτωση και εγώ. Στη Λεμεσό με φωτοβολταικά 7kW στο σπίτι και με κάποιους υπολογισμούς είδα ότι μέσες άκρες λύπες, η εξοικονόμηση από την ιδιοπαραγωγή πληρώνει τη δόση. Μήπως έχεις ακούσει πότε θα ξανατρέξει η επιδότηση; Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, στην Κύπρο η επιδότηση δίνεται με κλήρωση !!!
  2. Κανονικά είναι ένα δάχτυλο στο στόμα και ένα στον κώλο...... Και αν δεν δουλεψει, αλλάζεις δαχτυλα .
  3. Κλασσικά Outlook Πήγα να ασχοληθώ με evernote αλλά δεν με πολυεντυπωσίασε. Ίσως και εγώ δεν του έδωσα πολύ χρόνο...
  4. Καλησπέρα Αντιμετωπίζω ένα θέμα γενικότερα με την οργάνωση των emails μου, αρχείων κτλ στη δουλειά μου. Τι εννοώ. Ψάχνω ένα πρόγραμμα ή μία μέθοδος ακόμα καλύτερα για την ταξινόμηση αλλά και γρήγορη εύρεση των διαφόρων emails και σχετικών αρχείων (κυρίως excel, word, pdf). Δηλαδή με το που έρχεται ένα email για ένα έργο ή προσφορά με ή χωρίς επισυναπτόμενο να μπορώ να το αρχειοθετήσω κάπου όπου σε αυτό το "κάπου" να είναι μέσα και όλα τα σχετικά αρχεία που αφορούν το έργο. Όλα μαζί σε ένα νοικοκυρεμένα. Βάσει της εμπειρίας έχετε να προτείνετε κάποια μέθοδος η οποία σας βολεύει ή ακόμα καλύτερα κάποιο software που να βοηθάει; Ξέρω βέβαια ότι υπάρχει η απλή μέθοδος φτιάξε φακέλους, υπφακέλους, σώσε μέσα τα email κτλ. Κάτι καλύτερο; Ευχαριστώ
  5. Καλησπέρα. Στην εταιρία που εργάζομαι υπάρχει η εξής ανάγκη και ζητώ τα φώτα σας. Έχουμε 4-5 συνεργεία τεχνικών στο πεδίο, συγκεκριμένα σε πυλώνες κινητής τηλεφωνίας, και θα πρέπει το κάθε συνεργείο να έχει μία φωτογραφική μηχανή έτσι ώστε μόλις τελειώσει την εγκατάσταση να τραβήξει φωτογραφίες από τη δουλειά του και αυτομάτως αυτές οι φωτό να ανεβαίνουν σε έναν λογαριασμό dropbox. Βάσει μιας πολύ μικρής έρευνας αγοράς που έκανα είδα ότι υπάρχουν compact με WiFi και μπορούν να αποθηκεύουν τις φωτό σε dropbox account. Δεν έχω καταλάβει όμως πόσο αυτόματη είναι αυτή η διαδικασία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μηδενική εμπλοκή του τεχνικού στην όλη διαδικασία. Όσον αφορά το WiFi θα υπάρχει 3G modem με WiFi κάλυψη. Οι απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα της φωτογραφίας είναι πολύ χαμηλές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Gorgio

    Τρέξιμο

    Για Νίκαια έχει να προτείνει κανείς κάτι?
  7. Πριν καιρο συζητούσα με τεχνικούς της εταιρίας fsona (www.fsona.com) εταιρια που ασχολείται με free space optics και μου είχαν αναφέρει οτι γίνονται πειράματα για χρήση τέτοιας τεχνολογίας για τη διασύνδεση Γης με διαστημικούς σταθμούς η δορυφόρους. Εάν έγινε οπως μας έλεγαν τοτε το εντυπωσιακό δεν ειναι το latency, το οποίο σίγουρα θα ειναι μικρό, αλλα η διάρκεια της επικοινωνίας αφου το δύσκολο κομμάτι ειναι η ευθυγράμμιση σε τέτοιου είδους επικοινωνία. Πολυ θα ήθελα να μάθω για πόση ώρα ´ηταν συνδεδεμένοι.
  8. Μια γρήγορη ερώτηση. Πόσες μοίρες είναι η γωνία Κτήμα - Βουνό - Σπίτι;;
  9. Εγώ θα συνεχίσω να επιμένω... Κάντε μια απλή αναζήτησ στο google για wd 40 bicycle ...
  10. Αν και είμαι μοτοσυκλετιστής και όχι ποδηλάτης, ξέρω ότι στις μοτοσυκλέτες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ WD40 στην αλυσίδα και για να είμαι ειλικρινής το έψαξα λίγο παραπάνω για τα ποδήλατα και παντού λένε σε σχετικά sites ότι το WD40 δεν κάνει για αλυσίδα ποδηλάτου. Οπότε εγώ θα προτείνω την κλασσική λύση. Πας και πέρνεις παραφινέλαιο (ναι το γνωστό παραφινέλαιο που είναι για τα καντήλια) και με αυτό θα καθαρίσεις την αλυσίδα σου. Θα εκπλαγείς με το πόσο αποτελεσματικό είναι. Αφού λοιπόν την καθαρίσεις την ψεκάζεις με ένα απλό γράσσο αλυσίδας. Αυτά υπάρχουν παντού. Σε βενζινάδικα, Praktiker κτλ. Το WD40 την καταστρέφει την αλυσίδα !!!
  11. Φίλοι βάζελοι Φυσικά και οι δύο κεραίες είναι κατευθυντικές και όχι πολυκατευθυντικές/ πανκατευθυντικές κτλ. Σημείωση εδώ ότι ισοτροπική κεραία δεν υπάρχει. Είναι μία θεωρητική κεραία η οποία εκπέμπει σε σχήμα σφαίρας, δλδ παντού και χρησιμοποιείται ως κεραία αναφοράς. Δεν υπάρχει πρακτικά. Το μόνο που θα ήθελα εγώ να προσθέσω είναι ότι πέρα από τις γωνίες εκπομπής (που σαφώς υπερτερεί η Grid, τώρα αν εσύ δεν μπορείς να την ευθυγραμίσεις ή να την στηρίξεις σωστά είναι δικό σου θέμα) ένα άλλο στοιχείο είναι το Front to Back ratio. Δηλαδή αν εκπέμπουν και προς τα πίσω. Εδώ οι Grid είναι ακόμη καλύτερες διότι δεν εκπέμπουν/λαμβάνουν σχεδόν τίποτα από πίσω σε αντίθεση με τις panel όπου μαζεύουν RF από μπρος/πίσω/πλάγια κτλ. Σε point to point links η λύση είναι Grid. Το θέμα ευθυγράμμισης δεν είναι δύσκολο στα WiFi. Εδώ για link με ΠΟΛΥ στενότερο λοβό (38GHz) δεν χρησιμοποιούν laser στα 5GHz θα χρησιμοποιήσεις;;
  12. Καλημέρα. Το έχω κάνει 2 φορές από Χανιά με ΑΝΕΚ και πόσες άλλες γνωστοί μου. Και βέβαια μπορείς να στείλεις ασυνόδευτο αυτοκίνητο και είναι κοινή πρακτική για πολλούς. Βγάζεις κανονικό εισητήριο για το αυτοκίνητο και απλώς θα πας νωρίς για να το βάλεις πίσω πίσω. Παραδίδεις τα κλειδιά σε έναν υπεύθυνο εκεί όπου τους λες ποιός θα το παραλάβει και αριθμό ταυτότητας. Την άλλη μέρα το πρωί πάει ο δικός σου στο καράβι, δείχνει ταυτότητα, του δίνουν τα κλειδιά και καθάρισες. Πήγαινε από τα γραφεία της ΑΝΕΚ να σιγουρευτείς.
  13. Θα εμπλουτίσω το παράδειγμά σου έτσι ώστε να γίνω πιο κατανοητός. Έστω ότι έχεις μία χ κεραία με απολαβή 10 dbi και η κάρτα wifi που έχεις έχει ισχύ εκπομπής PTx 20 dbm. Ο απέναντι έχει μία μεγαλύτερη κεραία με απολαβή 30 dbi και η κάρτα wifi του έχει ισχύ εκπομπής PTX 20 dbm (έχετε δηλαδή ίδιες κάρτες). Για λόγους απλότητας ας υποθέσουμε ότι το Free Space Loss (τα πόσα db δηλαδή χάνονται στον αέρα κατά το εναέριο ταξίδι των bits (sic..) είναι Plos=100db. 'Ένας πολύ απλοποιημένος τύπος για να υπολογίσεις το τί ισχύ θα λαμβάνει ο απέναντι από εσένα είναι Λαμβανόμενη Ισχύς(Δική σου)=Εκπεμπόμενη Ισχύς (του απέναντι) + Κέρδος κεραίας πομπού (του απέναντι) - Free Space Loss + Kέρδος κεραίας Δέκτη (δικής σου). Δηλαδή στο δικό μας παράδειγμα Λαμβανόμενη Ισχύς= 20dbm + 10dbi - 100db + 30= -40dbm Αν τώρα αυτό το ξαναυπολογίσεις για την αντίθρτη φορά, δηλαδή τώρα εκπέμπει ο άλλος και λαμβάνεις εσύ έχουμε Λαμβανόμενη Ισχύς=20dbm + 30dbi - 100db + 10dbi=-40dbm. Παρόλο δηλαδή που έχετε διαφορετικές κεραίες τα ίδια επίπεδα λήψης έχετε και οι δύο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εκπέμπεις πιο δυνατά, να χρησιμοποιήσεις δηλαδή κάρτα με μεγαλύτερη ισχύ εξόδου. Σχετικά με τι κεραίες, το ότι ο απέναντι έχει μεγάλη κεραία, αυτό είναι πλεονέκτημα και για σένα, αν προσέξεις τους παραπάνω τύπους. Στο παράδειγμα που ανέφερες, το ότι εσύ λαμβάνεις το SSID του απέναντι αλλά ο απέναντι όχι, οφείλεται στο ότι ο απέναντι έχει πιο ισχυρή κάρτα από εσένα και όχι στην κεραία του. Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να βοήθησα. ΥΓ1: Συγνώμη για το αυστηρό ύφος της προηγούμενης απάντησής μου, αλλά ήμουν στο γραφείο και έπρεπε να βιαστώ. Εννοείτε πως δεν μαλώνουμε και είμαι πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε για να βοηθήσω όσο μπορώ.
  14. Δεν είναι έτσι. Αν θέλεις να εκπέμψεις πιο μακριά και να λαμβάνεις από πιο μακριά μεγαλώνεις την κεραία σου. Έτσι αυξάνεις τη συνολική απολαβή του συστήματος (πομπού + δέκτη). Το δορυφορικό δεν έχει καμία σχέση γιατί εκεί όχι μόνο πρέπει να αλλάξεις LNB αλλά όλο το σύστημα γενικά. Τέλος πάντων όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες pm ή καλύτερα http://www.awmn.net
  • Δημιουργία νέου...