Προς το περιεχόμενο

Lucifer

Moderator ε.α
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.217
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    37

6 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://veinsaw.blogspot.com/

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    As far remov'd from God and light of Heav'n, as from the Center thrice to th' utmost Pole.
  • Ενδιαφέροντα
    The Dynamics of an Asteroid & A Treatise on the Binomial Theorem
  • Απασχόληση
    Πλήρης

Πρόσφατες Επισκέψεις

47.728 προβολές προφίλ

Lucifer's Achievements

  1. Αν εννοείς το Rings of Power ξεκάθαρα ναι, αν και δεν ήταν το μόνο σημείο που έπασχε. Αν εννοείς την original τριλογία, όταν την είδα άφριζα, πλέον δέχομαι τις παρεμβάσεις ως minimal. Για το Χόμπιτ δε μιλάω, έχω δει καλύτερα πράγματα στις τουαλέτες του Fox.
  2. Είναι βραβευμένο best seller βέβαια για κάποιο λόγο. Όσο για το "καλά δομημένα σενάριο" αυτό είναι που με μαθηματική βεβαιότητα θα γ@μήσουνε, γιατί θα παρεκκλίνουν. Ποτέ δεν παρέκκλινε ταινία/σειρά από βιβλίο και έγινε καλύτερο.
  3. Ήθελα καιρό να πιάσω τα βιβλία και όταν έμαθα τις προάλλες ότι ετοιμάζεται η σειρά, το πήρα απόφαση. Είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ ιδιαίτερο sci-fi, μακριά από τα hard science πρότυπα που έχω συνηθίσει, καθώς τα πάντα μέσα είναι διαποτισμένα από την διαφορετική κουλτούρα και ιστορία της Κίνας. Από τη συμπεριφορά και το mindset των πρωταγωνιστών μέχρι τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν, αλλά και το ιστορικό παρασκήνιο που πλάθει όλη αυτή τη διαφορά κουλτούρας, είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν τα έχω τελειώσει ακόμα, είμαι στη μέση του 2ου, αλλά νομίζω είναι διάχυτη μια συνεχής εναλλαγή μεταξύ "εφαρμοσμένης πνευματικότητας" και σκληρής θεωρητικής φυσικής που είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί στην οθόνη. Με δεδομένο αυτό, και το ότι οι δημιουργοί της σειράς είναι Αμερικάνοι, δεν περιμένω πολλά. Θα ήθελα να υπάρχει έστω ένα παράδειγμα όπου η αμερικανική εκδοχή ενός υφιστάμενου έργου αποδείχτηκε έστω ισάξια, αν όχι καλύτερη, του πρωτότυπου αλλά δεν. Ακόμα και μεταφορές έτοιμων κινηματογραφικών έργων από horror μέχρι το Oldboy (Spike Lee σε ψάχνω και όταν σε βρω δε θα έχεις δέρμα να σε νοιάζει το χρώμα του) είναι θλιβερές σε σχέση με το πρωτότυπο, πόσο μάλλον μεταφορά βιβλίου. Και οι συγκεκριμένοι δημιουργοί είναι αποδεδειγμένα λειψοί, ακόμα και χωρίς το πολιτιστικό χάσμα, ακόμα και όταν είχαν καθοδήγηση και στρωμένες 6,5 επιτυχημένες σεζόν, αποδείχτηκε στο τέλος ότι δεν είχαν μάλλον καμία αίσθηση του τι πραγματικά έκαναν. Όλα τα nuisances και τα πολλαπλά στρώματα εξαφανίστηκαν στο τέλος του GoT και έμεινε μια κλασσική μπεργκεροαμερικανιά γεμάτη πασαλείμματα, με ευρήματα ίσης αξίας με τα δωράκια του Happy Meal. Εγώ λέω να είμαστε απαισιόδοξοι.
  4. Lucifer

    ΑΓΟΡΑ STAGE ΠΙΑΝΟΥ

    Πού θα χρησιμοποιείται το πιάνο; Ρωτάω γιατί αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς σαν MIDI input για σύνθεση στον υπολογιστή, δεν ξέρω αν σε αφορά τόσο ο ήχος του αυτόνομα. Μέσα από το DAW που θα επιλέξεις, θα μπορείς να το κάνεις να ακούγεται όπως θες, από grand μέχρι τσέμπαλο και όργανο (και αυτά αν είσαι συντηρητική, μετά θα σε καταπιεί το avant garde). Οπότε σε τέτοια περίπτωση ίσως το μόνο που παίζει ρόλο είναι η γενικότερη απόκριση του οργάνου, το βάρος και η πιστότητα των πλήκτρων, το interface κτλ αλλά όχι τόσο τι ήχο βγάζει από τα ηχεία του.
  5. Ο γενικός κανόνας είναι τα βασικά είναι για οργανικούς λεκέδες που θα βρεις κυρίως σε κουζίνες ή για μαρμάρινες επιφάνειες τις οποίες το οξύ θα καταστρέψει. Τα όξινα είναι για ανόργανους, όπως τα άλατα από σκληρό νερό κτλ. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα ένα ορθόδοξο βιακάλ, δεν έχω χρειαστεί ποτέ κάτι παραπάνω και το νερό εδώ που μένω θέλει μάσημα πριν το καταπιείς.
  6. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΙΑΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ SCREENSHOT ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
  7. Ο γενικός κανόνας είναι πως αν κάποιος τσιμπήσει κάτι πειρατικό, δεν σκόπευε ποτέ να το αγοράσει. Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα με το να στερείς θέση ΑΜΕΑ σε κάποιον, γιατί κανείς δεν έχασε το Switch του επειδή κάποιος άλλος κάνει emulate. Ο προσωπικός κόπος και προσπάθεια όσων έφτιαξαν το παιχνίδι ανταμείβεται με χρήματα, αλλιώς θα τους στέλναμε συγχαρητήρια και δυο φερέρο ροσέ και θα μας έδιναν τα παιχνίδια δωρεάν. Οι τύποι που πήγαν να κερδοσκοπήσουν από αυτό, καλά έκαναν και την έφαγαν και η Nintendo έχει ακριβώς όσα χρήματα θα είχε και χωρίς να κυκλοφορούν emulators. Μπορώ να το αποδείξω; Όχι. Μπορείς να αποδείξεις εσύ ότι εγώ θα αγόραζα Switch για να παίξω Donkey Kong αλλά δε το έκανα επειδή προτίμησα το emulation;
  8. Lucifer

    Καθαρισμός αυτιών.

    αλλιώς την ώρα που δεν κοιτάει ο οδοντίατρος, χώσε στο αυτί αυτό που ρουφάει τα σάλια
  9. 1) Η αναγνώριση της "κιτρινοπώτητας" από μόνη της αποτελεί απόδειξη ότι ακόμα και τα μετρήσιμα πράγματα ερμηνεύονται διαφορετικά από τον κάθε παρατηρητή. Οτιδήποτε λοιπόν είτε είναι αναγκαστικά προϊόν υποκειμενικότητας (πχ έννοιες όπως η αγάπη, ο έρωτας, η φιλία, μπλαμπλα) είτε ερμηνεία ενός αντικειμενικού φαινομένου, δε μπορεί ποτέ να αποτελεί αξίωμα. 2) Αν μια ερμηνεία ενός φαινομένου είναι πολύ δημοφιλής, αυτό δεν εγγυάται την ορθότητά της. Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι η μουσική της Taylor Swift είναι αντικειμενικά καλύτερη από τον Bach, ακόμα και αν την ακούνε 5 δις άνθρωποι. Ούτε μπορείς να πειστείς ότι η βίβλος τα λέει σωστά όταν υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια Ινδουιστές. 3) Τα βιολογικά μοτίβα ανακαλύπτονται, τα κοινωνικά μοτίβα εφευρίσκονται.
  10. Ευχαριστώ κι ευχαριστώ, αλλά το blog είναι αρχαίο απομεινάρι των νιάτων μου, δε μου μοιάζει πια!
  11. Αδερφέ δεν υπάρχει καν τρόπος να αποδείξουμε ότι βλέπουμε το ίδιο πράγμα όταν κοιτάμε ένα αντικείμενο και συμφωνούμε ότι είναι κόκκινο. Δεν μπορώ ποτέ να ξέρω ακριβώς ούτε τι βλέπεις, ούτε πώς το ερμηνεύεις. Αν τώρα σου πω εγώ, ξέρεις pirmen56, εγώ τη γυναίκα τη θέλω μπερλάτζα και τον άνδρα τον θέλω τζαρταλή, αυτά είναι έννοιες που είναι στο δικό μου κεφάλι και που για σένα είναι απλώς ήχοι. Αν μου ζητήσεις να σου εξηγήσω τι εννοώ, θα σου κάνω μια λίστα με το τι χαρακτηριστικά θέλω και τι χαρακτηριστικά προτιμώ και θα καταλήξω "αυτά θεωρώ ότι πρέπει να έχει κάποιος για να είναι τζαρταλής". Αν είμαστε αρκετά άτυχοι και υιοθετηθεί αυτή η λέξη και τη λένε κι άλλοι, είναι βέβαιο ότι όσοι τη λένε, δε θα συμφωνούν μεταξύ τους στο τι σημαίνει, βλέπε παράδειγμα με το κόκκινο. Αν τώρα περάσουν και μερικές δεκαετίες πάνω απ' τη λέξη και αρχίσουν κάποιες έννοιες να είναι πιο ελαστικές, γάμησέ τα, μπορεί ξαφνικά να θεωρείται κάποιος τζαρταλής ακόμα κι αν βάζει γάλα στο τσάι του, πράγμα απαράδεκτο για μένα γιατί οι τζαρταλήδες δεν πίνουν ποτέ τσάι, αυτά είναι για τις μπερλάτζες. Και έχουμε φτιάξει απλά 2 ασαφείς έννοιες πάνω στις οποίες σφαζόμαστε όπως σφαζόντουσαν κάποτε οι χριστιανοί για το αν το άγιο πνεύμα είναι δεκαοχτούρα ή περιστέρι. Τα μοτίβα που βρήκε το ΑΙ εγώ πιστεύω πως υπάρχουν, αλλά αυτό που βλέπει εκείνη τη στιγμή δεν είναι δέσμιο ερμηνείας. Σου λέει μέτρησα το τάδε και αυτός ο εγκέφαλος ανήκει σε άνθρωπο με ΧΧ φαινότυπο, άρα σε γυναίκα. Τέλος, δε σου λέει αν είναι όμορφη (δεν ορίζεται), αν είναι θηλυκή (δεν ορίζεται), αν της αρέσει η μπύρα ή το κρασί (δεν ορίζεται). Και όντως το κάνουμε και εμείς αυτό σε πάρα πολλά πράγματα χωρίς συνειδητή διεργασία, αλλά αν κάτσεις κι εσύ με ένα μικροσκόπιο και κοιτάς τους νευρώνες ενός εγκεφάλου 5 χρόνια μέχρι να σου βγουν τα μάτια και μετά ξαναπεράσεις άλλα 5 χρόνια να συγκρίνεις τις μετρήσεις σου, κι εσύ θα μου πεις "κοιτάω έναν θηλυκό εγκέφαλο" γιατί υπάρχουν δεδομένα μετρήσιμα που μπορείς να βασιστείς. Το ΑΙ απλώς θα το κάνει πολύ πιο γρήγορα από εμάς. Για την προϊστορία δεν ξέρω. Λέγεται έτσι ακριβώς επειδή δεν είχαμε αρχίσει να καταγράφουμε την ιστορία, οπότε αν ήταν πιο επιθετικοί και ανταγωνιστικοί οι άνθρωποι τότε δεν το ξέρω.
  12. Συμφωνώ σε όλα, πέραν του όρου "θηλυπρεπίζει" που θεωρώ ότι είναι αυθαίρετος και λάθος. Όχι για κανέναν "καθωσπρέπει" λόγο αλλά εμένα η στερεοτυπική συμπεριφορά που περιγράφεις πρώτον δε μου θυμίζει καθόλου γυναίκα και δεύτερον το τι θεωρώ εγώ θηλυκό, αρρενωπό και δεν ξέρω κι εγώ τι, ούτε ποσοτικοποιείται, ούτε μετριέται, ούτε και σημαίνει ότι υπήρχε πριν κάτσω εγώ να του φορέσω μια ταμπέλα. Για εμένα αρρενωπή συμπεριφορά είναι να σπας το κρανίο της γαζέλας στο γόνατο και να ρουφάς το μυαλό της σφηνάκι, τι πα να πει, ότι εσύ που τρως χωριάτικη είσαι θηλυπρεπής αντικειμενικά;
  13. Την πρώτη φορά που παρατέθηκε το άρθρο νόμιζα πως κάτι δεν κατάλαβα καλά εγώ, τώρα έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι όντως αν έχετε καταλάβει τι λέει και γιατί δεν αναφέρεται ούτε μία φορά στο κείμενο η λέξη "gender". Διάφορα όργανα στο ανθρώπινο σώμα διαφέρουν από το αρσενικό στο θηλυκό. Ενδεχομένως να εκπλαγεί κανείς αν μάθει ότι κάποια από αυτά όχι απλά διαφέρουν, αλλά είναι και αποκλειστικότητες κάθε φύλου! Ένα σχετικά διαδεδομένο παράδειγμα είναι τα παπάρια, που τα συναντάει κανείς σε αρσενικούς ανθρώπους ή η μήτρα που, κατά κανόνα, απαντάται σε θηλυκούς ανθρώπους. Ανέφερα τις λεκάνες στο προηγούμενο ποστ, ενδεχομένως να πήγε το μυαλό σας στην πορσελάνη αλλά εννοούσα αυτό το συσσωμάτωμα οστών που έχετε στη μέση του σώματός σας και που διαφέρει αρκετά από αρσενικό και θηλυκό. Οπότε ενδιαφέρον μεν ότι ο εγκέφαλος είναι ακόμα ένα όργανο που παρουσιάζει διμορφισμό, δε μας λέει τίποτα δε για την ταυτότητα φύλου (gender) και τις κοινωνικές προεκτάσεις που έχει (ή δεν έχει) το βιολογικό φύλο (sex).
  14. Lucifer

    Στειρωση γατας

    Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν το πρότεινα γιατί δεν ήξερα αν είναι ασφαλές για γατιά, τελικά απ' ό,τι βλέπω είναι.
  • Δημιουργία νέου...