Προς το περιεχόμενο

zbutsam

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    62
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με zbutsam

  • Ημερομηνία γέννησης 10/03/1979

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

zbutsam's Achievements

  1. zbutsam

    Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

    Παρηγγειλα πριν απο 3-4 μερες κατι και δεν εχει φύγει ακόμη και σήμερα μου έστειλε μήνυμα ο πωλητης Dear friend, we are sorry to tell you the order can't be shipped out due to unqualified product quality inspection, we will improve it. In order to save your time.could you please cancel the order and then we will refund you in 3-15 days.Thanks for your understanding. Τι κάνω; Πατάω cancel order ή θα μου κανει καμια μλκια ο κινέζος; Μήπως να περιμένω γιατι στην παραγγελια λεει Order will ship in 8 days. If shipping is delayed an automatic refund will be issued.
  2. Τελικά δεν το ψαξαμε περισσότερο γιατί ο μελλοντικός κάτοχος αποφασισε να αγοράσει εντελώς καινούριο οικονομικό PC οπότε τα παρόντα εξαρτήματα έμειναν προς το παρόν στην άκρη.
  3. Ο υπολογιστης αυτός είναι το παλιο μου PC (i5 2500K, 8 giga DDR3) το οποιο προορίζεται για τον πατέρα μου για να μπαινει στο ιντερνετ. Αν δεν δουλεψει με το παρον τροφοδοτικο, δεν ξέρω αν αξίζει να δωσω κανα 80αρι να πάρω καινουριο τροφοδοτικο ή με κανα 100αρικο κανα refurbished PC απο ebay και να του κοτσαρω τον SSD και επιπλέον μνήμες από αυτο.
  4. Update: Έκανα αυτά που μου είπατε με το ρευμα και εκανα Clear CMOS και o υπολογιστης ξαναανοιξε αλλά μου έβγαλε error code 60 (asrock μητρική) το οποιο έχει σχεση με τη ram και το PC εκλεισε και δεν ξανανοιγε. Εβγαλα και ξαναέβαλα τις μνημες πολλές φορές και καποια στιγμη δούλεψε αλλά μόλις ξεκινησα την εγκατασταση των Windows μετά από κανα 10λεπτο ξαναέσβησε. Τώρα είμαι μεταξύ κουρασμένου τροφοδοτικού και κάποιο θέμα με τις μνήμες (να εχουν πάρει λάθος ρύθμιση volt μετα τα πολλά reset). Είναι πάντως μεγάλη μ*λακια να νομίζεις οτι το εφτιαξες και να ξαναχάλασε λολ έχω διαολιστει.
  5. Πώς μπορώ να ελεγξω το τροφοδοτικο αποσυνδεμενο απο τη μητρική. Αν εννοεις με πολύμετρο, δυστυχως δεν έχω ούτε τις γνωσεις, ούτε τον εξοπλισμό. Το άλλο με το clear cmos θα το δοκιμάσω. Αν κατάλαβα καλά, εννοεις να βγάλω την μπαταρία και το τροφοδοτικο κ να κάνω bridge το jumper στη μητρική;
  6. Ναι τα έβγαλα όλα αλλά δεν φαινεται να παίρνει καθόλου ρεύμα. Δεν ανάβει τίποτα, ούτε fans ουτε ενα led πάνελ που έχει μέσα η μητρική που εμφανίζει error messages. Τώρα το έχω εκτός ρευματος εντελώς μήπως θέλει κάποιο χρόνο να ξεμπουκώσει το τροφοδοτικο. Κάποια φορα μου έχει τύχει να βοηθήσει αυτό.
  7. Προσπαθούσα σήμερα να στησω ένα PC με εξαρτήματα από 2 άλλα PC που δουλευαν μεχρι σήμερα κανονικά. Τέλος πάντων, αφου έστησα το hardware, καρτα γραφικών, σκληρούς, τα παντα κάνω ένα power on μην ελπίζοντας πολλά γιατι πάντα καποια παράλληψη έχει γινει. Παραδόξως το Pc ανάβει κανονικα κ με βγάζει στην οθόνη που λέει reset bios defaults κλπ. Ωραία, λεω εγω, χαίρομαι, το κλεινω από το διακόπτη του τροφοδοτικου κ συνδέω πληκτρολογιο, ποντικι και καλώδιο δικτυου για να ξεκινησω να περνάω Windows. Τζίφος, το PC δεν ξαναάναψε ποτέ. Δεν πείραξα τίποτε, έβαλα μονο πληκτρολογιο ποντικι και καλωδιο δικτυου. Μέσα στο κουτι δεν άγγιξα τιποτα. Ξανακοιταξα τα εσωτερικά καλωδια, εβγαλα μια μνημη, εβγαλα την καρτα γραφικων, εκανα reset το bios απο το Jumper της μητρικης, ελεγξα το κουμπι του power μηπως βγηκε, δοκιμασα να το αναψω από ενα κουμπι power on που εχει επανω η μητρικη αλλά τιποτε. Φαντάζομαι το τροφοδοτικο πέθανε, αν κ μου κάνει εντύπωση πως δεν μυρίζει καμμένο κ πως άναψε την πρώτη φορα. Η αλήθεια είναι πως ήταν ενα τροφοδοτικο 12 ετων αλλά μεχρι στιγμης δεν είχε βγάλει κάποια αστάθεια. Τί λέτε κι εσείς;
  8. Εφτιαξα ένα νεο fan curve από αυτο που είχε από τη μάνα του κι έβαλα και τις επιλογές "CPU fan1 step up" και CPU fan1 step down time" στις μεγαλύτερες τιμές που παίρνει (0,7 κ 1 sec αντιστοιχα) να δούμε τι θα γίνει.
  9. Γειά χαρά σε όλους. Είμαι νέος χρήστης πλατφόρμας ΑΜ4. Το σύστημα είναι MSI 550-A Pro, Ryzen 5600X, ψύκτρα Deepcool Gammaxx 400 και δύο case fans, έναν πίσω κι έναν μπροστά. Chipset drivers κανονικά εγκατεστημένοι οι τελευταίοι, Windows 10 με balanced power plan. Δεν έχω κάποιο προβλημα με θερμοκρασίες όταν είμαι σε single core ή multi core load. Έχω παρατηρήσει όμως ότι σε κάτι άκυρες στιγμές, πχ όταν κάνω browsing ή διαβάζω ένα κείμενο, δηλαδή σε μηδενικο load, ξαφνικά αρχίζει ο ανεμιστηρας της cpu να δουλεύει στο φουλ. Αν πατήσω στο task manager, βλέπω για κλάσμα του δευτερολέπτου ενα load γυρω στο 20%, το οποίο βέβαια εξαφανίζεται αμέσως προτου προλάβω να δω από ποια εφαρμογη προέρχεται. Στο γράφημα του task manager στο cpu δείχνει ένα μεγαλο καρφι σε έναν ή σπανιότερα δύο πυρήνες. Έχω διαβάσει ότι αυτό είναι μάλλον κανονική συμπεριφορα σε Ryzen, γκαζώνει δηλαδη στιγμιαία για κάποιο ασχετο process των Windows, οπότε θέλω να μου το επιβεβαιώσει κ κάποιος από εδώ. Απ' ότι καταλαβαίνω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ρυθμίσω το fan curve στο bios για να μην παίρνει μπροστα τόσο εύκολα το φουρφούρι. Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη γιατί έχει αρχισει και μου τη δίνει.
  10. Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό topic, αν όχι ας μεταφερθει. Σήμερα, επιτέλους μετά από δέκα χρόνια έκανα αναβάθμιση. Έφυγε ο ηρωικός i5-2500Κ και μπήκε Ryzen 5600x σε Msi 550-A Pro και 32 γιγα 3600 μνήμη. Γράφω τα βήματα που έκανα για να μου πείτε αν είμαι οκ ή ξέχασα κάτι. Clean install των W10 σε SSD. Όλα τα προσφερόμενα update από Windows Update. Εγκατάσταση AMD chipset, ethernet και sound drivers από τη σελίδα της MSI. Εγκατάσταση drivers για κάρτα γραφικών. Ενεργοποιήση στο BIOS το A-XMP για να τρεχει η μνημη στα 3600. BIOS update δεν κάνω γιατι ειναι πρόσφατο κ δε νομίζω ότι χρειάζεται. Ryzen Master δεν έχω βάλει ακόμη, δεν ξέρω αν χρειάζεται. Αυτά. Αν κάποιος βλέπει κάποια παράλειψη παρακαλώ να μου πει. Thanks.
  11. Ναι κι εγώ πήγα από εκεί και μου είπαν ότι είναι ακόμη στη διανομή και καλά θα το φέρει ο ταχυδρομος (+μια βδομάδα καθυστέρηση) και τους παρακάλεσα και με αφησαν και μπήκα στη διανομή και το πήρα.
  12. Εμένα χθες και σήμερα μου εμφάνισαν τα ελτα δύο πακέτα από 10 Μαϊου Ουγγαρία. Μάλιστα το πιο καινουριο εμφανίστηκε πρώτο. Το πρώτο ήρθε και σε μόλις μια μερα στην πόλη μου.
  13. Ωραία και τώρα τι κάνουμε; Να πάω να βγάλω καινούρια ταυτότητα και να πρέπει να τη δηλώσω σε όλες τις τράπεζες και υπηρεσίες; Υποτίθεται κάποια στιγμή σύντομα θα βγουν οι νέες ταυτότητες με το τσιπακι κ θα πρέπει να ξανακάνω τη διαδικασία. Μήπως δέχεται η Revolut το δίπλωμα οδήγησης νέου τυπου να πάω να βγάλω, τουλάχιστον να μου μείνει;
  14. Η αστυνομικη ταυτότητα υποτιθεται ότι λήγει στα 15 χρόνια. Εμένα έχει εκδοθει 4/2007 και τώρα τελευταία η revolut μου βγάζει μήνυμα να ξαναεπαληθεύσω την ταυτότητα μου (η οποια είναι με λατινικούς χαρακτηρες και την είχα επαληθεύσει χωρίς πρόβλημα πριν από μερικά χρόνια). Παρ' όλο που προσπάθησα 4-5 φορές όμως δεν τη δέχεται. Να θεωρεί άραγε η revolut την ταυτότητά μου ληγμένη;
  • Δημιουργία νέου...