Προς το περιεχόμενο

spot

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    89
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.midlife.gr

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Thessaloniki

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Thessaloniki

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.126 προβολές προφίλ

spot's Achievements

  1. spot

    Ψάχνω για...

    Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα ποστ
  2. spot

    Ψάχνω για...

    2310545258 Αυτόν μου έστελνε η Dell όταν χρειαζόμουν κάτι εντός εγγύησης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
  3. spot

    Ψάχνω για...

    Πάρα πολύ καλό - υπάρχει και διπλό, αν κάνεις συνεντεύξεις κτλ. Μακρύ καλώδιο (5 μέτρα). Δουλεύει και με κάμερα, και με κινητό και με υπολογιστή. https://www.skroutz.gr/s/9123032/Boya-BY-M1.html
  4. spot

    Ψησταρια Υγραεριου

    Ας ξεκινήσω έτσι: έχω διαβάσει ΟΛΟ το τόπικ (μου πήρε 2 μήνες). Κάτοχος μιας Camping Gaz Adelaide 2 Woody πάνω από 15 χρόνια. Υπάρχει, είτε στο ινσόμνια είτε αλλού, παρόμοιο θέμα συζήτησης για ψήσιμο στο κάρβουνο? (όταν λέω παρόμοιο εννοώ αξιόπιστο και ενεργό, όχι κάτι που γράψανε 2 σελίδες πριν 5 χρόνια τέλος). (έχω αρχίσει και ξεστρατίζω .... επιστρέφω στην καρβουνίλα με αργά πηδηματάκια). Ευχαριστώ!
  5. spot

    Ψάχνω για...

    Δεν ξέρω αν μπαινει σε πορτοφόλι. Εγώ με αυτό ουσιαστικά αντικατέστησα το πορτοφόλι (το δίπλωμα οδήγησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ταυτότητα - μπορούσες να πας να ψηφίσεις στις εκλογές με αυτό). Το βάζω στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού και είμαι ήσυχος. Το πορτοφόλι είναι πλέον χωμένο σε μια κρυφή θήκη της τσάντας λάπτοπ και θα χρειαστεί σπανιότατα να το αναζητήσω για κάτι. Τα χαρτονομίσματα τα διπλώνω δύο φορές και τα βάζω σε μια από τις θήκες/σχισμές. Δες ένα βιντεάκι που σου ετοίμασα κάπως βιαστικά. edit: και το πορτοφολάκι του φίλου στο προηγούμενο ποστ είναι πολύ καλό, αλλά εγώ προτίμησα το δερμάτινο (μαλακό) γιατί σκέφτηκα οτι ίσως το πλαστικό/μεταλλικό να προκαλέσει φθορά ή αποχρωματισμό στα παντελόνια, εκεί που τρίβονται οι γωνίες του πορτοφολιού - το έχω πάθει στην άλλη τσέπη από την σκληρή θήκη του κινητού. Έχεις επιλογές πάντως!
  6. spot

    Ψάχνω για...

    Αν θέλεις κάτι πιο "κιμπάρικο", σε δέρμα, σου προτείνω αυτό που έχω τα τελευταία 3-4 χρόνια https://www.amazon.de/HUSKK-Herren-Geldbörse-Dunkelbraun-CSC-DBCH-RFID/dp/B06ZZB8ZYP/ Χωράει 1 κάρτα μπροστά, 1 πίσω και σίγουρα 4-5 στην μέσα θήκη (οκ, αν βάλεις 5 θα τις χωρέσει αλλά όσο νάναι θα ανοίξει η θήκη, και μετά αν πας να βάλεις μόνο μια, θα κολυμπάει.). Εγώ πλέον με το καινούριο δίπλωμα (μορφή κάρτας) που το έχω στην θήκη αυτή, όπου πάω έχω και τις κάρτες και το δίπλωμα οπότε δεν κουβαλάω το τσαντάκι μου για να έχω μαζί ταυτότητα). Α! Αυτό με το "προστασία RFID" που λέει, δεν παίζει. Εγώ έχω μέσα σε αυτό (στην εσωτερική θήκη) και την κάρτα εισόδου στην δουλειά μου (ανέπαφη κάρτα), βγάζω το πορτοφολάκι, το πλησιάζω στον αισθητήρα της πόρτας και μου ανοίγει κανονικά, οπότε υποθέτω δεν πρέπει να προστατεύει και από RFID theft.
  7. Καλησπέρα και από εμένα. Έχοντας διαβάσει τις τελευταίες 120 σελίδες μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. 1. Τι εννοούμε όταν λέμε Capacity? 2. Γιατί βλέπω μια επιμονή στα "τουλάχιστον 3 μέτρα" σωληνώσεων μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας; Τι επηρεάζει αν πχ είναι 2 μέτρα; 3. Για Toshiba Edge 18άρι που θα μου εγκαταστήσουν αύριο, να αγοράσω το δικό του wifi μπιχλιμπίδι ή το Broadlink RMmini 3 είναι ΟΚ? 4. Ωραία screenshots βλέπω να βάζετε από το TP-Link HS110 (πήρα ένα σήμερα). Έχω και sonoff 16A. Το sonoff δείχνει στιγμιαία, ημερήσια κτλ κατανάλωση; Εκεί που θα μπει αύριο πρωί πρωί το Edge, έρχεται "γυμνό" καλώδιο από τον πίνακα. Να βάλω επιτοίχια μπρίζα ώστε να βάλω το HS110 ή μπορεί να γίνει η ίδια δουλειά (στατιστικά κτλ) και με το sonoff? Ευχαριστώ!
  8. spot

    Ψάχνω για...

    Δεν έχω να προτείνω κάποια συσκευή, αλλά κάτι που ίσως πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι οτι πολλές φορές το βύσμα που έχουν οι "σταθερές" συσκευές είναι 2.5mm και όχι το συνηθισμένο 3.5mm που έχουν τα ακουστικά και τα handsfree μας (κι εγώ τώρα ψάχνω για adaptora, ώστε να συνδέσω το handsfree μου). Edit: έχω το δεύτερο που έβαλες λινκ, και σίγουρα έχει 2.5mm βύσμα.
  9. spot

    Ψάχνω για...

    Καλησπέρα. Ψάχνω για router που να μπορώ να ρυθμίσω "πρόσβαση στο facebook/insta/pinterest/whatever επιτρέπεται από τις 15:00 και μετά". Ξέρω πόσο εύκολα ξεπερνιούνται αυτά με ένα VPN αλλά ο φίλος που θέλει να το βάλει στον εργασιακό του χώρο επιμένει. Ευχαριστώ.
  10. spot

    Ψάχνω για...

    Ψάχνω για αγορά από Ελλάδα (ιδανικά από Θεσσαλονίκη) τέτοια εξαρτήματα για ανάρτηση προβολέων σε τράσσα. Έχετε κάποιον υπόψιν σας? Κατά προτίμηση με eshop/site για να μπορώ να δω τιμές κτλ. Ευχαριστώ.
  11. Πήρα την κάρτα πριν από κανά χρόνο (μάλλον παραπάνω, αλλά την ενεργοποίσα πριν ένα χρόνο,) και σε 20 μέρες λήγει. Πολύ καλή περίπτωση για ταξίδια. Την χρειάστηκα σε διάφορες χώρες και με κάλυψε άψογα. Τώρα που λήγει, να αγοράσω καινούρια ή μπορώ να την φορτώσω χρήματα και να συνεχίσω να έχω την ίδια? Έχετε βρει κάτι καλύτερο από αυτήν για 12μηνο, αρκετά γίγα και αρκετές χώρες;
  12. spot

    Ψησταρια Υγραεριου

    Έχω μια αερίου Camping Gaz Adelaide, με 2 φλόγιστρα και μαντεμένιες σχάρες (όχι πέτρες). Την έχω 15 χρόνια, στο μπαλκόνι, πάντα σκεπασμένη με κουκούλα. Την έχω καταευχαριστηθεί. Το μόνο πρόβλημα είναι μάλλον από δική μου χαζομάρα χάλασε ο σπινθηριστής, και δεν τον άλλαξα - ανάβω τις εστίες με τα μακρυά σπίρτα ή με μακρύ αναπτήρα. Η εμπειρία μου με την συγκεκριμένη είναι οτι ΔΕΝ κερδίζεις χρόνο όσον αφορά την προετοιμασία (κάποιος ανέφερε οτι τα κάρβουνα θέλουν κανά μισάωρο για να ετοιμαστούν). Αυτές που έχουν μαντεμένιες σχάρες, θέλουν την φροντίδα τους. Αν ψήσεις, την πέσεις στο φαγητό, και μετά από κανά τρίωρο πας και την βάλεις απλά στην θέση της χωρίς να καθαρίσεις τις σχάρες, τότε την επόμενη φορά που θα πας να ψήσεις, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο να καθαρίσεις τις σχάρες, οι οποίες θα έχουν επάνω από κομμάτια κρέατος και λίπη, μέχρι σκουριά. Αυτό σημαίνει "συρματόβουρτσα και ξύσιμο" + "εφημερίδες στο πάτωμα για να μαζέψεις τα ξύσματα κτλ. Σε μπαλκόνια δεν είναι εύκολο - αν είσαι στην εξοχή (χώμα), είναι εύκολο. Το μαντέμι θέλει την περιποίηση του - ιδανικά μετά το ψήσιμο θα πρέπει να καθαρίσεις τα υπολλείματα, να στεγνώσεις τις σχάρες, να αλείψεις κάποιο προστατευυτικό λάδι ώστε να μην πιάσει σκουριά. Υπάρχουν στο youtube βίντεο που δείχνουν την διαδικασία. Προχθές πρωτομαγιά, δεν είχα αέριο, οπότε έψησα στα κάρβουνα. Για μένα το αέριο είναι στο 8/10 σε σχέση με το κάρβουνο σε γεύση, αλλά 12/10 σε ευκολία. Επίσης όταν ψήνεις σε αέριο+μαντέμι, χρειάζεται κάποια στιγμή στην διάρκεια του ψησίματος να καθαρίσεις τις σχάρες, γιατί το μαντέμι κρατάει επάνω του λίπος (δεν αποστραγίζεται όλο, όπως στις σχάρες με αραιή "πλέξη"). Θυμηθείτε στα σουβλατζίδικα που ψήνουν σε αέριο+μαντέμι (επίπεδο συνήθως), ότι συχνά τους βλέπετε με μια σπάτουλα να ξύνουν την λίγδα πάνω απο την επιφάνεια ψησίματος - αν δεν το κάνεις τότε το κρέας "τσιγαρίζεται" στα λίπη που έχουν μείνει επάνω στην επιφάνεια, μαυρίζει απέξω και δεν καλοψήνετε μέσα. ΔΕΝ προτείνω το αέριο+μαντέμι για ψάρι (εκτός ίσως αν υπάρχει επίπεδη μαντεμένια σχάρα αντί για την κυματιστή - η δική μου στο επόμενο μοντέλο είχε 2/3 κυματιστό μαντέμι και 1/3 επίπεδο, σαν τις τάβλες των σουβλατζίδικων). Με τους απαραίτητους συμβιβασμούς, λέει πολύ!
  13. Έχω αρκετά χρόνια την κάρτα του Ευ Club. Σκέφτομαι σοβαρά όταν φτάσει η λήξη της, να μην την ανανεώσω, γιατί δεν την χρειάζομαι πλέον. Την έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα (εκτιμώ οτι χοντρικά τα έβγαλε τα λεφτά της - δίνω γύρω στα 130 ευρώ το χρόνο για 4 άτομα). Κατά τη γνώμη μου, τέτοιες κάρτες είναι σχεδόν απαραίτητες για γονείς με μικρά παιδιά. Τα παιδιά αρρωσταίνουν τακτικά, οπότε είναι τεράστια ευκολία να μπορείς να πας άμεσα σε γιατρό/κλινική. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό, όταν αρρώσταινε η μικρή μας, να παίρνουμε τηλέφωνο και σε 3-4-5 ώρες να επισκεπτόμαστε το ιατρικό κέντρο που έχουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μπαίνεις, σου φέρονται ευγενικότατα, δεν φοβάσαι μην πας με μια ίωση και φύγεις με 2-3 ακόμα, όπως στα νοσοκομεία. Αξιοπρέπεια και σωστή υπηρεσία. Δεν μας κάλυψαν σε μια χθεσινή υπόθεση όπως θα θέλαμε, αλλά εγώ στους συγκεκριμένους (και μόνο λόγω του ιατρικού κέντρου στην Θεσσαλονίκη) άνετα βάζω 9 στα 10 - αρκεί να την αξιοποιείς την κάρτα, όπως στην περίπτωση παιδιών και ηλικιομένων.
  14. Παρέλαβα με την προηγούμενη προσφορά και η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι μεγαλύτερη από ότι μου φαινόταν στις φωτό και τα βίντεο που είχα δει.
  15. Ben4, ενδιαφέρον. Ποια είναι η διαδικασία;
  • Δημιουργία νέου...