Προς το περιεχόμενο

ripper386

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    365
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με ripper386

  • Ημερομηνία γέννησης 28/06/1973

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

ripper386's Achievements

Crazy Insomniac

Crazy Insomniac (15/15)

  • Αφοσιωμένος
  • 50 Classifieds Σπάνιο
  • 10 Classifieds
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator

Πρόσφατες Διακρίσεις

173

Φήμη

  1. Χρησιμοποιώ στη δουλειά εδώ και ένα χρόνο το mac mini m1 με 16/256. Πραγματικά δεν έχω βρει κάτι που να το έχει ζορίσει. Ανοίγει έγγραφα 300-400 mb για πλάκα, με πάνω από 20-30 καρτέλες ανοιχτές σε Chrome και παράλληλα επεξεργασία video - audio με τις γνωστές εφαρμογές σε πολύ γρηγορότερες ταχύτητες από imac με i5 και από σύγχρονο pc με κορυφαία χαρακτηριστικά (μιλάω πάντα για αυτό το εύρος τιμών 100-1500 ευρώ). Το preview σε αρχείο pdf πολλών σελίδων και mb είναι αστραπιαίο. Πιστεύω το καινούργιο στην έκδοση m2 pro με 16/512, όποιος μπορεί να το προμηθευτεί από Αμερική 1299$ ή να το πάρει εδώ χωρίς ΦΠΑ, είναι κορυφαία επιλογή για χρόνια, μαζί με ένα μόνιτορ 4κ των 250-300 ευρώ. Με γύρω στα 1500 ευρώ θα έχει απίστευτων δυνατοτήτων μηχάνημα, ειδικά για αυτούς που δεν κλείνουν ποτέ τον υπολογιστή τους και λόγω χαμηλής κατανάλωσης. Υ.Γ. Παιχνίδια δεν παίζω για να έχω άποψη.
  2. Αν δεν τα γνωρίζεται, τα captchas …. γνωρίζετε (εσείς) το σωστό.
  3. Αν τικάρεις το κουτάκι με τα 30 ευρώ η τιμή δεν αλλάζει άμεσα, αλλάζει στο checkout;
  4. Όχι διάβασα ότι σε κάποιους ζήτησαν χρήματα για τις κάρτες sim, εννοώ τα πλαστικά, όχι τη συνδρομή. Κάποιος πριν κάποιες σελίδες είπε ότι του ζήτησαν 5 ευρώ/κάρτα και κάποιος άλλος 8 ευρώ/ κάρτα, για αυτό το ανέφερα.
  5. Εγώ με το Γερμανό ολοκλήρωσα εντυπωσιακά γρήγορα και με εξαιρετική εξυπηρετηση, η φορητότητα από Vodafone CU έγινε σε 24 ώρες, πήρα και την εξτρά κάρτα για το σπίτι και δεν πλήρωσα τίποτα για τις καρτούλες sim. Έχω παντού 5g, στο σπίτι που είχα πάντα δυσκολίες πιάνω μεταξύ 70/10 - 237/42 με μεγάλες αποκλίσεις ανά δωμάτιο. Έκανα δοκιμές παντού για να βρω τη θέση που θα βάλω το 4g Router. Και κλείνω με κάτι που με άφησε με το στόμα ανοιχτό γιατί δεν το έχω δει ούτε σε ξένα φόρουμ που ανεβάζουν screenshot με ταχύτητες. Η μέτρηση είναι με iPhone 13 στην πλατεία της Ερμούπολης, στη Σύρο.
  6. Εγώ πήγα σήμερα στο Γερμανό γύρω στις 12:00 ήταν ενήμεροι για την προσφορά, πολύ εξυπηρετικοί και μου είπαν τα παρακάτω: 1) 37 ευρώ όπως τα έχουμε πει με φορητότητα του αριθμού μου σε περίπου 24 ώρες. 2) Μπορώ να δηλώσω ένα οποιοδήποτε σταθερό αριθμό μαζί ΟΤΕ ακόμη κι αν δεν ανήκει σε εμένα και θα έχω έκπτωση 10%. 3) Αυτό με το μέχρι 29 ετών που είχα ρωτήσει παραπάνω, μου είπαν ότι μπαίνω και το δηλώνω με τα στοιχεία ενός παιδιού μου ή άλλου μέλους της οικογένειας κάτω των 29 (ξεκινά από 15 ετών άρα μπορείς να δηλώσει και παιδί) παρόλο που ο αριθμός θα ανήκει σε εμένα και να έχω την έκπτωση φόρου. Τώρα αν λειτουργεί συνδιαστικά με το (2) δεν το ρώτησα. 4) Για τις εξτρά κάρτες δικαιούμαι μέχρι τρεις με 3 ευρώ η μία και μπορώ να ενεργοποιήσω κάποια για όσο διάστημα θέλω. Αυτό που αλλάζει είναι αν ενεργοποιήσω μία για 2 μήνες ας πούμε και μετά την απενεργοποιήσω, πρέπει να ενεργοποιήσω νέα κάρτα μετά για να ξαναέχω. Είναι σαν να μου δίνουν μια νέα κάρτα κάθε φορά, χωρίς κόστος απ'οτι κατάλαβα που ξεκινά να ισχύει ο μήνας της με την ενεργοποίηση της. Άρα συμφέρει για κάποιον με εξοχικό που το θέλει μόνο για κάποιο διάστημα.
  7. Μια σύντομη ερώτηση κι από εμένα μιας και έχουν απαντηθεί όλα 2 και 3 φορές. Όσον αφορά την τιμή για κάτω των 29, θα μπορούσα να το κάνω στο όνομα της κόρης μου που είναι φοιτήτρια και ποια είναι η τιμή σε αυτή την περίπτωση; Επίσης αυτή η έκπτωση 10-15% που αναφέρουν κάποιοι, με αφαίρεση κάποιων φόρων είναι με εισοδηματικά κριτήρια και τι πρέπει να έχω μαζί μου για να το δικαιούμαι; Τα ρωτάω γιατί θέλω να πάω άμεσα σε κατάστημα και επειδή ο υπάλληλος μπορεί να μην είναι πολύ ενήμερος ή συνεργάσιμος να ζητήσω κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είμαι σε ευχή συγκυρία που μου τελείωσε η 2ετία Vodafone Triple Play και στη γειτονιά μου ενώ όλα τα γύρω στενά έχουν vdsl και fiber, για εμένα υπάρχει μόνο 24αρα dsl... Οπότε φαίνεται εξαιρετική λύση γιατί σε επίπεδο 4g οι ταχύτητες σπίτι μου είναι άνω των 100mbit.
  8. Εμένα σε iPhone 6s, πάει πραγματικά πιο γρήγορα από το 14 και δουλεύει κανονικά το application της AlphaBank.
  9. Νομίζω όσα κι αν πούμε, θα λες τα ίδια και δε θα αλλάξεις ούτε για λίγο την άποψη σου. Όσα περνάει ένας οδοντίατρος το να μιλάει σε μαθητές είναι ξεκούραση; Είναι πιο εύκολα να μιλάς σε παιδιά δημοτικού από φοιτητές; Που αν πεις σε δάσκαλο να δουλέψει Σάββατο θα κάνουν πορεία και απεργία επ αόριστον; Τι να πρωτοσχολιάσω για τα στερεότυπα που έχεις στο μυαλό σου... Μήπως όμως με τόσα παράπονα και μιζέρια που βγάζεις κάνεις με το ζόρι το επάγγελμα σου; Δεν εξηγείται αλλιώς. Θα κλείσω εδώ την κουβέντα από πλευράς μου. Καλή συνέχεια σε εσένα και σε όλους.
  10. Γιατί δεν το κανείς κι εσυ λοιπόν; Ξεκίνησε από αναπληρωτής σε ΕΠΑΛ στον τομέα υγείας με τη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω. Είναι από τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στα ΕΠΑΛ. Εισαι διατεθειμένος να κανείς κάτι τέτοιο για να αισθανθείς πιο τυχερός και προνομιούχος;
  11. Αδελφέ, η έκφραση να είχαμε εμείς οι γιατροί τα προνόμια των δασκάλων, για κάποιον που είναι στην εκπαίδευση είναι τουλάχιστον αστεία ή δείχνει άγνοια. Έχει περάσει από το μυαλό σου με τι υλικά καλούνται κάθε χρόνο να κάνουν μάθημα οι δάσκαλοι; Τι εργαστήρια (λέμε) πληροφορικής χρησιμοποιούν για να διδάξουν προγραμματισμό; Σε τι αίθουσες χωρίς σχεδόν πάντα θέρμανση καλούνται να είναι όρθιοι ώρες; Πόση προσωπική εργασία βάζουν κάθε χρόνο για να κάνουν το σχολείο πιο ανθρώπινο; Ποιος νομίζεις ότι βάφει, στολίζει, προσπαθεί να βρει πόρους από το πουθενά για να πάρει στοιχειώδη υλικά για το σχολείο; Ο Δήμος; Το υπουργείο; Έχει κανείς ποτέ σκεφτεί για τους αναπληρωτές που οι προηγούμενοι λιγουρεύονται τη θέση τους, ότι κάθε χρόνο ειδικά όσοι έχουν οικογένεια, μαθαίνουν 8-10 Σεπτεμβρίου σε πιο χωριό ή απομακρυσμένο νησί θα περάσουν τη χρονιά τους; Έχει κανείς υποθέσει (επειδή φαντάζομαι οι περισσότεροι είστε νέοι) πως είναι να μαζεύεις 2 παιδιά και να φεύγεις για την Κάσσο, Κάλυμνο, ορεινά χωριά όλης της Ελλάδας , να βρεις 10 Σεπτεμβρίου σπίτι, να τα γράψεις σε σχολείο, να μην μπορεί να σε ακολουθήσει κάτα πάσα πιθανότητα ο/η σύζυγος σου και μόλις με χίλια βάσανα καταφέρεις να προσαρμοστείς, να σκέφτεσαι ότι του χρόνου θα πρέπει να κάνεις πάλι όλη αυτή τη διαδικασία για κάπου αλλού; Να μη μιλήσω για το πως χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τον Covid, σε αίθουσες 30τμ με 26 παιδιά που βήχουν από τον Οκτώβριο πάνω σου, στη συνέχεια σε μια τηλεκπαίδευση με μηδαμινά μέσα και τώρα πάλι σε μια φουλ εποχή ιώσεων. Κι αν αρνηθείς να πας, για 3 χρόνια να μην μπορείς να δουλέψεις (Κεραμέως). Κι αν μετά από 10-15 χρόνια περιοδεύων θίασος διοριστείς και ίσως φτάσεις κοντά στο μέρος που ήθελες να ζήσεις, να υπάρχει κόσμος που να σε λέει τεμπέλη κι ότι όλα σου ήρθαν εύκολα. Φαντάζομαι ότι επειδή πέρασες μια δύσκολη περίοδο, μίλησες αρκετές φορές φορτισμένα, αλλά προς λάθος στόχο. Δεν μπορείς να φανταστείς (όπως έγραψε και κάποιος πιο πάνω) πόσο στήριξε η δημόσια εκπαίδευση τα παιδιά στην 10ετή αυτή κρίση, όντας τα περισσότερα σε δηλητηριώδη οικογενειακά περιβάλλοντα, φαρμακωμένα από τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας. Νομίζω καλά θα ήταν να σκεφτείς λίγο παραπάνω την όλη συζήτηση που συνεχίζεις για τα προνόμια των δασκάλων. Και κάτι τελευταίο (μιλάω κι έγω σαν μόνιμος εκπαιδευτικός τα τελευταία περίπου 20 χρόνια), οι μόνοι λόγοι που επιλέγει κάποιος να παραμείνει σε αυτό το επάγγελμα, μόνο οι παραπάνω που γράφετε όλοι δεν είναι. Τα συναισθήματα που μπορεί να σου δώσει αυτή η δουλειά αν την αγαπάς, μόνο σχέση με προνόμια και λεφτά δεν έχει. Για αυτό όσοι την ονειρεύεστε για να αράξετε και να τα ξύνετε όπως ανέφερε κάποιος παραπάνω, μάλλον θα μαρτυρήσετε από το πρώτο συνεχόμενο 3ωρο και θα πείτε καλύτερα delivery στο κρύο.
  12. Επειδή, δεν άντεξα να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος, που τυχαία έπεσα πάνω, επειδή εμφανίστηκε εκείνη την ώρα στην αρχική του insomnia σαν hot topic, ένα σχόλιο μόνο έχω να κάνω για τους περισσότερους. Λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια των απόψεων των νέων κυρίως ανθρώπων, φαντάζομαι οι περισσότεροι που έγραψαν είναι κάτω των 30. Όλα όσα θέλησαν να περάσουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, για να μας διχάσουν και να στοχοποιήσουν τα λίγα πράγματα που ακόμη έχουν μια αξία, τα κατάφεραν τελικά με τον καλύτερο τρόπο.
  13. Ναι αλλά όταν θα μπει το παιδί με το δικό του στο XBOX θα εμφανιστεί η λίστα με τα παιχνίδια που έχω εγώ;
  14. Μια σύντομη ερώτηση για όσους το έχουν χρησιμοποιήσει, με ποιο λογαριασμό μπαίνεις σαν διαχειριστής της οικογένειας; Εγώ εχω μόνο ένα, αυτόν που είναι συνδεδεμένος με τη βιβλιοθηκη παιχνιδιών και το game pass. Αν μπω με αυτόν σαν διαχειριστής, θα φτιάξω άλλον για το παιδί (που όμως δε θα έχει παιχνίδια) ή θα φτιάξω εγώ ένα νέο και θα θα κάνω το διαχειριστή της οικογένειας με παιδί τον υπάρχων λογαριασμό με τα παιχνίδια;
  15. Την εχω χρησιμοποιήσει μόνο για streaming από άλλες χώρες και για να μπω γενικά σε sites που έχουν άλλη συμπεριφορά από συγκεκριμένες χώρες, Επίσης ο Ελληνικός server ξεπερνάει περιορισμούς που έχουν συγκεκριμένοι πάροχοι για συγκεκριμένα sites ή για σελίδες που σε ένα εταιρικό περιβάλλον δε θα εμφανίζονταν.
  • Δημιουργία νέου...