Προς το περιεχόμενο

polaki

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    7.152
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    3

Σχετικά με polaki

  • Ημερομηνία γέννησης 07/09/1980

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Απασχόληση
    Ε-Business

Πρόσφατες Επισκέψεις

20.446 προβολές προφίλ

polaki's Achievements

  1. Kάνω quote το πρώτο μου μύνημα για να έχουμε μία γενική εικόνα και να το κλείνουμε σιγά σιγά γιατί πλατιάζουμε και χαλάμε τις καρδιές μας χωρίς κανένα λόγο. Ανέφερα MAINSTREAM χρήστης. Και θα επιμείνω, ο mainstream χρήστης αν δεν κατεβάζει τσόντες, ταινίες (που δε θα δει ποτέ, γιατί αν θέλει να τη δει την κατεβάζει τη βλέπει και τη σβήνει), και games (που δε θα παίξει ποτέ) δεν χρειάζεται πάνω από 512GB, άντε ας πω 1TB για να μη μου λέτε για τα 100gb που θέλει το λειτουργικό. Είσαι mainstream εσύ, είτε είσαι pro είτε amateur photographer? Νομίζω όχι. Είναι mainstream ο gamer με τα 20 games installed? Πάλι νομίζω όχι. Είναι mainstream ο backuper που δε θέλει να πληρώνει συνδρομή για cloud backups αλλά θέλει (καλώς) να στήσει NAS με 12x10TB δίσκους σε raid1? Ε σίγουρα όχι. Το αρχικό άρθρο/νέο αναφέρει αυξήσεις της τάξης του 10%. Και τελικά αναρωτιέμαι, στο ΣΥΝΟΛΟ της παγκόσμιας αγοράς, πόσοι τελικά είναι αυτοί που θα επιρρεαστούν, και σε τί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ βαθμό?
  2. Κόπτεσαι για το e-waste και προτιμάς την κλοπή ε? Τα καλαμάκια πρόσεχε να είναι χάρτινα μόνο και αν σου φέρουν με πλαστικό ποτήρι τον καφέ να τους το γυρίσεις πίσω και τους πεις θέλω σε χάρτινο. Τί διαβάζουμε Δευτεριάτικα...
  3. Υπάρχουν games και games βέβαια αλλά ναι οκ ας συμφωνήσουμε ότι τα 20 δε χωράνε σε 2TB, αν κάποιος ασχολείται μόνο με AAA titles. Παρ΄όλα αυτά, μιλάμε για μία αύξηση της τάξης του πόσο, 30-40%? Οκ είναι τόσο τραγικό? Δηλαδή ο gamer που περιγράφουμε, θεώρησε οκ να σκάσει 1000€ για μια κάρτα γραφικών, αλλά θα πέσει έξω επειδή αντί για 300€ για 2 δίσκους θα πληρώσει πλέον 400€-450? Έχει ΤΟΣΟ μεγάλη αξία η συζήτηση? Για ερασιτέχνης που λες, αν όντως χρειάζεσαι τόσο όγκο δεδομένων και δεν μπορείς/δεν θέλεις/βαριέσαι να κάνεις ξεσκαρτάρισμα, οκ θα τους πληρώσεις αναγκαστικά τους δίσκους. Το χόμπι πληρώνεται. Που να δεις άλλα χόμπι τί έξοδα έχουν. Ρώτα και κανέναν windsurfά να σου πει για τις σανίδες και τα πανιά του. Παιδιά για να το κλείνουμε γιατί είναι και Δευτέρα και όλοι έχουμε και δουλειές. ΔΕΝ είμαι υπέρμαχος των αυξήσεων, ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Αλλά είμαι υπέρμαχος της λογικής, και η λογική δεν είναι ούτε να κρατάμε 27ΤΒ δεδομένων που δε θα χρησιμοποιούν ποτέ (84 καρέ φωτογραφίας της στήλης του ολυμπίου Διός), ούτε 75 games απτην εποχή του Dune 2 στην Amiga. Και στην τελική όποιος θέλει να τα κρατάει, με γεια του με χαρά του. Χόμπι είναι, ας το πληρώσει. Και εγώ έχω γύρω στα 25-26 lego sets φτιαγμένα, έχω κάνει το δεύτερο δωμάτιο show room. Αν θελήσω να τα 100στήσω, ε μετά δε θα μου φτάει το AirBNB που έχουν αυξηθεί οι τιμές για τα 120 τετραγωνικά.
  4. Αφού αναφέρει iPhone 15 και μεταγενέστερα το Touch ID πού κολλάει; Touch ID πλέον έχουν μόνο οι υπολογιστές της, όχι τα τηλέφωνα.
  5. Τα 8gb ειλικρινά πρέπει να καταργηθούν. Having said that, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να μην μπορεί να κάνει «απλός κοσμάκης» με τα 8gb. Ο οποιοσδήποτε semi-επαγγελματίας που σέβεται το εργαλείο δουλειάς του, θα πάρει κατ’ελαχιστο κάτι με 16gb. Και ξαναλέω, τα 8gb θα πρέπει να απαγορευτούν με νόμο..
  6. Σε εμάς που κάνουμε web development τα 16 είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται παραπάνω. Φυσικά όπως είπες ο κάθε κλάδος έχει τα δικά του, ομως για το business κομμάτι η κουβέντα είναι άλλη. Τί εννοώ. Υπάρχουν μηχανήματα πέραν των υπολογιστών που κοστίζουν και κάποιες 10δες χιλιάδες ευρώ. Από εκτυπωτές θηρία για εκδοτικούς οίκους, 8k κάμερες για βιντεάδες, φακούς DSLR μερικών χιλιάδων ευρώ που ένας φωτογράφος θα χρειαστεί σίγουρα 4-5 διαφορετικούς και ούτω καθ’εξης. Ενα σάντουιτςάδικο να ανοίξεις θες 10k για ψυγεία για πλάκα, συν καμία 5αρα χιλιάδες για σοβαρή μηχανή καφέ με τα συμπράγκαλα. «Εμείς» της πληροφορικής είμαστε απτά πιο ΕΛΑΧΙΣΤΑ costs to entry στην αγορά που υπάρχουν. Δηλαδη τί συζητάμε ρε παιδιά. Για το αν σε μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή σε έναν επαγγελματία θα του κοστίσει 2 ή 3000€ το εργαλείο δουλειάς του; Σοβαρά τώρα; Ας δώσει άλλα 500€ να βάλει 32gb αντί για 16… 3000 κάνει για πλάκα να φτιάξεις μια ψευδοροφή ενός γραφείου 50-60τμ. Δηλαδή κάπου ας έχουμε και λίγο ένα μετρο σύγκρισης με άλλα επαγγέλματα… σε άλλο thread ο άλλος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και γκρινιάζει για το αν θα πάνε +30% πάνω οι δίσκοι…
  7. Εσύ είσαι επαγγελματίας και βγάζεις λεφτά από αυτό. Και 30% πάνω να πάει, κλαιν. Δηλαδη και 2000€ να πρέπει να δώσεις με σημερινές τιμές για δίσκους (που πραγματικά ούτε ξέρω ποσα TB σου αγοραζουν), άντε να σε πάει 2600. Αν τα 600€ one off αγοράς σου ρίχνουν το πλοίο στα βράχια, μάλλον πρέπει να ξαναδείς το business model σου. Ενα τσαφ upselling να κανεις σε 2-3 γάμους και τα έβγαλες. Για τους gamers να το καταλάβω, σε κάποιο βαθμό. Πόσα παιχνίδια θέλει ο average gamer να παίζει σχεδόν ταυτόχρονα; Γιατί αν μου λες ότι θέλει άλλον ένα δίσκο αξίας 150€ για να βάλει το 21ο του παιχνίδι εκεί και ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ (τα 150 για τον δίσκο), ε οκ, ας μείνει με τα 20 παιχνίδια. Στην τελική ας σβήσει 2-3 και ας τα ξανακατεβασει να τα παίξει όταν του έρθει πάλι η κάψα, σε 1 χρόνο δηλαδή που θα έχουν πέσει και οι τιμές πάλι.
  8. Ε κάνας πόλεμος θα τους φταίει πάλι. Εντωμεταξύ πριν 15 χρόνια άντε να πεις κατέβαζες τσόντες και ταινίες και τα χρειαζόσουν. Τωρα ένας mainstream χρήστης τί σκατα χρειάζεται πάνω από 1TB? Για να μην πω 500gb…
  9. Ας μαγείρευες σπίτι σου, να πλένεις και τα πιάτα. Να τα εφερνες απτό σουπερμάρκετ, να καθάριζες και τα λέπια απτά ψαρια να βρωμαγε όλη η κουζίνα απτό ψήσιμο. Μπορεί να ήταν και πιο νόστιμα, σίγουρα πιο οικονομικά, αλλά Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ. Ατυχέστατο παράδειγμα παρ’όλα αυτά. Σε τεχνολογικό φόρουμ.
  10. Η Apple πέραν από τα specs δίνει και ακριβώς αυτό που είπες, εμπειρία χρήσης. Να δουλεύουν όλα απροβλημάτιστα μεταξύ τους, να παίρνεις καινούριο ρολοι και σε 15 λεπτά μέσα να είναι σα να το είχες από πριν. Όλα τα προϊόντα μεταξύ τους σε μια αρμονία, βλέπεις πχ άρθρο στο insomnia στο κινητο να μπορείς να το μεταφέρεις στο iPad να συνεχίζεις από εκεί που είσαι. Instantly. Ακόμα και το design είναι κάτι που πληρώνεται, πως να το κάνουμε δηλαδή. Σίγουρα αρκετοί κατασκευαστές την πλησιάζουν σε αυτό, αλλά η Apple ήταν εξαρχής πρωτοπόρος στο design. Να βάζεις ρε παιδί μου έναν iMac στο χώρο και ακόμα και στην κουζίνα να τον βάλεις να μην είναι ένα άσχημο πραγμα. Σκατα στα μούτρα των κατασκευαστών οθονών που παίζουν με την πλαστική μαύρη ασχήμια. Εχεις ένα mouse, το Magic Mouse που για χαλαρή χρήση είναι κόσμημα στο τραπέζι. Ναι δεν είναι για πολύωρη χρήση. Αλλά σχεδιαστικά είναι κόσμημα. Όπως και να έχει, είναι κρίμα να βλέπει κάποιος τα προϊόντα της apple απλά ως «επεξεργαστής και RAM», οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει κάτι μεγαλύτερο από αυτό. Όποιου του ταιριάζει λοιπόν το ΟΛΟ concept, ναι χαρά εκτιμάει και ξέρει ότι αν θέλει κάτι για πιο σοβαρή δουλειά θα το πληρώσει +250€ για να έχει 16GB. Το 9 στα 10 όμως που το θέλει για να μπει ένα Facebook και να στείλει ένα email και το 8αρι μια χαρά θα του είναι. Και μέχρι να το αλλάξει, ο δίσκος δε θα έχει προλάβει καμία απολύτως φθορά η οποία πιο πολύ στη θεωρία είναι παρά πρόβλημα της πράξης. Εκτός αν κάποιος από εσάς μπορεί να μας δείξει εδώ μηχανάκι Apple που να έχει κλατάρει ο δίσκος απτά πολλά γραψίματα..
  11. Στη Κίνα κατασκευάζονται όλα τα προϊόντα της Apple.
  12. Μέτρο στάχτη στα μάτια μόνο και μόνο για να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Και πριν μια χαρά ονομαστικά και με ΑΜΚΑ ήταν τα εισιτήρια. Έλεγχος δεν υπήρχε, όπως δεν θα υπάρχει ούτε τώρα, εκτός αν εσείς πιστεύετε ότι θα βάλουν χιλιάδες αστυνομικούς να ελέγχουν την ταυτότητα. Γελοίο μετρο. Το φαινόμενο είναι κοινωνικό, όχι αθλητικό. Ούτε το Μιχάλη της ΑΕΚ σκότωσαν μες το γήπεδο, ούτε τον Αλκη του Άρη στο Χαριλάου. Και σίγουρα δε σκότωσαν φίλαθλοι την κοπελίτσα έξω απτό αστυνομικό τμήμα Αγ. Αναργύρων.
  13. Όπως ψάχναμε παλιά καλλιτέχνες να ανακαλύψουμε ετσι μπορούμε και τώρα. Πραγματι στο ραδιόφωνο μόνο τα γνωστά ονόματα θα ακουσεις αλλά οι σταθμοί αφού από εκεί βγάζουν λεφτά, αυτά θα παίξουν. Μια χαρά όμως υπάρχουν λιγότερο γνωστοί καλλιτέχνες που αν ψάξεις θα βρεις αξιόλογα κομμάτια τους. Σε σχέση δε με το παρελθόν, είναι και πολύ πιο εύκολο να τους βρεις. Από εκεί και πέρα σε προσωπικό επίπεδο ποτέ δεν είχα ΚΑΝ ρυθμισμένους σταθμούς στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου εκτός από sporFM, έτσι δεν έχω και τώρα. Αγνοησε τα και ψάξε να βρεις δικά σου ακούσματα.
  • Δημιουργία νέου...