Προς το περιεχόμενο

Risky

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    255
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Risky

  • Ημερομηνία γέννησης 10/03/1975

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Athens

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Risky's Achievements

  1. Δεν έχω παρόμοια εμπειρία, έχω όμως 2 επεξεργαστές 12ης γενιάς στο σπίτι αλλά και τους 2 τους τρέχω με DDR4 setups. Όμως όταν πας να τρέξεις μνήμες DDR5 σε 7200, το αν θα τρέξουν σε αυτή την συχνότητα (παρότι η μητρική που σκέφτεσαι να πάρεις το υποστηρίζει γενικά σαν OC) εξαρτάται από τον επεξεργαστή (και συγκεκριμένα από τον memory controller του). Ο i5-12400F έχει κλειδωμένες εργοστασιακές τιμές σε ρυθμίσεις ρεύματος που επηρεάζουν την ικανότητα του να τρέχει RAM σε μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που επίσημα υποστηρίζει οπότε το βλέπω πολύ χλωμό. Διαβάζοντας δεν έχω βρει πολλές περιπτώσεις που να τρέχουν 12400F με RAM σε ταχύτητες πάνω από 6000ΜHz. Νομίζω οτι τα κέρδη σου σε επιδόσεις θα είναι πολύ μικρά σε σχέση με το κόστος αγοράς σε τέτοιες μνήμες. Όπως μπορείς να δεις και εδώ με DDR5-5200 έχεις σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια 1~2% (δηλαδή στατιστικά ασήμαντη) διαφορά σε σχέση με DDR5-6200. Προσοχή έχουν χρησιμοποιήσει i9-12900 για να τρέξουν τα benchmarks για αυτό πιάνει τόσο άνετα και με σταθερότητα DDR-6200. Γενικά συμβατότητα μπορείς να δεις στο παρακάτω link για την μητρική που σκέφτεσαι αλλά δες και το disclaimer που λέει οτι η ταχύτητα που θα πιάσουν οι μνήμες σου εξαρτώνται από τις δυνατότητες της CPU: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B760M-AORUS-ELITE-AX-rev-1x/support#support-memsup
  2. Risky

    Boot menu και παλιά entries

    https://tech.sadaalomma.com/tech/how-to-access-and-edit-windows-boot-manager/ Δοκίμασε με τις οδηγίες που παραθέτουν στο παραπάνω link.
  3. Προσωπικά θα πήγαινα σε ένα ωραιότατο σύγχρονο NAS με 2 SSD πάνω και 15W κατανάλωση (π.χ. Synology) εκτός αν έχεις χρόνο και μεράκι να στήσεις και να συντηρείς custom built media PC όπως πρότειναν παραπάνω οι συμφορουμίτες. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ, παρότι αναφέρεται σε 4-bay NAS ενώ νομίζω και με 2-Bay NAS θα είσαι μια χαρά. Στην περίπτωση του NAS με ελάχιστη ενασχόληση θα έχεις ένα ενεργειακά αποδοτικό media και backup server (προφανώς μπορείς να στήσεις και άλλα κόλπα αλλά αναφέρομαι στα βασικά).
  4. Risky

    Gigabyte GA-H57M-USB3 (Socket 1156 rev. 2.0)

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/03/2024 05:53 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Πωλείται πλήρως λειτουργική Gigabyte GA-H57M-USB3 στα 30€ στην Αθήνα, περιοχή Αγίους Αναργύρους. Αποστολή με BOX NOW με δικά σας έξοδα αφού προηγηθεί κατάθεση. Μπορώ να την παρέχω και ως μέρος πλήρους σετ στα 80€ (προσθέτετε ένα τροφοδοτικό και έχετε Win10 capable office PC) με τα κάτωθι χαρακτηριστικά: Κατηγορία Περιγραφή Motherboard (Socket 1156) Gigabyte GA-H57M-USB3 CPU Intel Core i3-530 Ψύκτρα Scythe Mugen 2 Rev.B RAM Corsair VENGEANCE 8gb (2 x 4GB) 1600Mhz DDR3 [CMZ8GX3M2A1600C9] (Θα δοθούν 2 σετ δηλ. σύνολο 16GB, το 1 σφραγισμένο) SSD Intel SSD X25-M 80GΒ MLC Case (Midi ATX) Thermaltake V3 VL80001W2Z Black GPU Radeon HD 5850 1G (GT1030 equivalent) Για προφανείς λόγους το σετ προσφέρεται μόνο Αθήνα (ή Λιβαδειά κατόπιν συνεννοήσης - θα περιμένετε να ανέβω κάποιο από τα επόμενα ΣΚ).

    30 €

  5. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 03/03/2024 01:50 μμ

    • Πώληση
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Σετ: πιάτο (στο ύψος είναι λίγο πάνω από 1μ) 3 LNB και DiSEqC 4 -1 (GD-41) και βραχίονας επιτοίχιας στήριξης Τα παραπάνω 50€ Έχω και έναν Dreambox 500S κομπλέ στο κουτί του με τροφοδοτικό και τηλεκοντρολ 15€. Όλα μαζί 60€. Βρίσκομαι Αθήνα στους Αγίους Αναργύρους.

    65 €

  6. Καλησπέρα σας. Έχω ένα Samsung Galaxy Watch 46μμ bluetooth που "πέθανε". Δεν ανοίγει, δεν φορτίζει. Έχω δοκιμάσει τις προτεινόμενες λύσεις από youtube, δεν βρήκα άκρη. Εκτός και αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε. Η ερώτηση είναι αν έχετε κάποιο service center\τεχνικό αξιόπιστο να προτείνετε (τύπου the fixers ή ο Μήτσος) ή να το πάω σε εξουσιοδοτημένο/προτεινόμενο από την Samsung; Είναι εκτός εγγύησης και δεν θέλω να δώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου για ένα ρολόι που πήρα second hand στα 70€ και με υπηρέτησε πολύ καλά για 2+ χρόνια σχεδόν. ΔΡΑΠΑΝΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Διεύθυνση : ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΠΑΡΤΗΣ 6,ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, 1125 (αυτός είναι ο εξουσιοδοτημένος) Το ρολόι είναι το παρακάτω: https://www.samsung.com/gr/support/model/SM-R800NZSAEUR/
  7. https://www.skroutz.gr/s/25107396/Logitech-MK295-Silent-Ασύρματο-Σετ-Πληκτρολόγιο-Ποντίκι-Ελληνικό.html Δύσκολο να τα έχεις όλα. (αθόρυβο, low budget, gaming non-rgb). Εξαρτάται βέβαια τι εννοείς low budget (πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις και αν παίζεις fps παιχνίδια που χρειάζονται άμεση απόκριση). Το κλασσικό μοντέλο που σου προτείνω δεν είναι gaming αλλά είναι αθόρυβο και φθηνό. Τώρα αν θέλεις να δώσεις έμφαση στο gaming αλλά να κρατήσεις τον θόρυβο χαμηλά τότε ψάξε να βρεις πληκτρολόγιο με Cherry MX Red πλήκτρα που είναι "σχετικά" αθόρυβα.
  8. Να προσθέσω κι εγώ 2 κουτιά (να υπάρχουν στο thread γιατί άξιζε η ερώτηση). lian-li lancool iii https://www.skroutz.gr/s/37217285/Lian-Li-Lancool-III-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html Fractal Design Torrent https://www.skroutz.gr/s/37095014/Fractal-Design-Torrent-Black-TG-Dark-Tint-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html
  9. θα συμφωνήσω με τον @TROIDX. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να κάνεις upgrade με την χρήση που κάνεις. Ο i3-12100f είναι διαμάντι cpu, πολύ οικονομικός σε κατανάλωση ρεύματος και θερμοκρασίας. Μείνε όπως είσαι και ξόδεψε τα λεφτά σου σε κάτι πιο χρήσιμο ή περίμενε να κάνεις upgrade μεταγενέστερα που θα έχουν πέσει οι τιμές πολύ σε επεξεργαστές τύπου i5-13500 ή το refresh της 13ης γενιάς που θα βγει το καλοκαίρι.
  10. Θα συμφωνήσω με τον niko13. Μάλλον κάτι άλλο ευθύνεται. Στο κάνει σε όλα τα παιχνίδια ή σε κάποιο συγκεκριμένο; Το έκανε και πριν ή ξεκίνησε πρόσφατα; Στο κάνει και όταν πας να ακούσεις μουσική; Που δίνεις ήχο; από το pc σε ηχεία/ακουστικά ή σε τηλεόραση (μέσω hdmi); Κάποια πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κάνεις uninstall και να ξαναβάλεις τους drivers για τον ήχο (μήπως είναι corrupted). Ρίξε μια ματιά εδώ (με τους manual τρόπους χωρίς χρήση του driver support). Δες και τις συνδέσεις καλου κακού, να ακουμπάνε σωστά τα καλώδια στις θύρες (εσωτερικά και εξωτερικά). Τέλος την επόμενη φορά που θα συμβεί ρίξε μια ματιά και στον event viewer μήπως και αποκαλύψει κάποια άλλη αιτία.
  11. Δοκίμασε και με άλλο καλώδιο αν έχεις. Την αλλαγή στο καλώδιο μεταξύ κάρτας γραφικών και οθόνης να την κάνεις με το pc και την οθόνη κλειστά.
  12. Αν είσαι Αθήνα στείλε μου pm, έχω ένα 12100F που θα κάθεται για λίγες ημέρες ακόμη και δεν ε΄χω πρόβλημα να στον δανείσω να κάνεις την δουλειά σου.
  13. Συνήθως βάζεις το ένα σετ στις θέσεις 1 & 3 και το άλλο στις θέσεις 2 & 4. Επειδή αναφέρεσαι σε DDR3 μνήμες συμπεραίνω οτι η μητρική είναι παλαιότερη, οπότε δεν βλάπτει να ρίξεις και μια ματιά στο manual και τις σχετικές οδηγίες του κατασκευαστή για τοποθέτηση και συμβατότητα.
  14. https://noctua.at/en/nh-u14s Κάνει στη μητρική σου και είναι σχεδόν αθόρυβη. Τις χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και δεν την αλλάζω με τίποτα για αέρα. Κάνει για τον 13700Κ και για την μητρική σου.
  15. Αν και δεν είχα ποτέ AM3 μητρική φαντάζομαι οτι ισχύουν πάνω κάτω τα παρακάτω: Βρίσκεις λίστα με συμβατές για την μητρική σου RAM, στο site της Asus. Δεν γνωρίζω πιο μοντέλο έχεις ακριβώς αλλά για παράδειγμα η αντίστοιχη σελίδα για το M5A78L-M PLUS/USB3 είναι εδώ Απο εκεί βλέπεις RAM που έχουν τεσταριστεί να δουλεύουν 100% με την μητρική σου και επιλέγεις ανάλογα πάντα και με την διαθεσιμότητα τους. Αν δεν βρίσκεις ακριβώς αυτές που θέλεις, καλό θα ήταν να επιλέξεις να ψωνίσεις από μαγαζί που αν δεν κάνουν θα τις δεχτούν πίσω εύκολα και θα μπορείς να τις αντικαταστήσεις με άλλες Βοηθάει να ψάξεις να δεις και άλλους χρήστες με την ίδια μητρική τι μνήμες χρησιμοποιούσαν Τέλος προτείνω να αγοράσεις RAM kits και οχι να κάνεις mix and match παρόμοια γιατί μπορεί να μην εργάζονται αρμονικά μεταξύ τους (μπορεί να έχουν φτιαχτεί με διαφορετικά ICs - τσιπάκια να το πούμε πιο απλά) Πόσο μάλλον δε όταν μιλάμε για σχεδόν μια δεκαετία μετά.
  • Δημιουργία νέου...