Προς το περιεχόμενο

GiannisKr

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    220
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Crete

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

GiannisKr's Achievements

  1. Καλημέρα σας. Έχετε δίκιο σχετικά με το σκεπτικό και το δικό μου στηρίζεται περισσότερο στα δεδομένα της ελληνικής αγοράς: Όπως προανέφερα στο αρχικό post, το προϊόν κυμαίνεται σε τιμές από 1369€ έως 1519€, άρα μιλάμε για διαφορά στην τιμή 270€-420€. Τελευταία φορά που ο φακός στην ελληνική αγορά έπιασε αυτά τα επίπεδα ήταν το 2019 νομίζω την περίοδο black friday (την ίδια περίοδο όπου η D750 βγήκε στα 799€) όπου αν δείτε στα σχόλια του skroutz κάποιος αναφέρει ότι τον αγόρασε με 975€ (νομίζω η mediamarkt το είχε). Επίσης, σε περυσινό cashback με 10%, η τιμή του κατέβηκε στα 1245€ και στο cashback Απριλίου, επειδή ο φακός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος σε πολλά φωτομάγαζα, το cashback ουσιαστικά δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Επιπλέον, είχα διαβάσει ότι η Nikon πλέον δεν δέχεται εγγυήσεις στα service points της από άλλα regions (στο κάτω μέρος του άρθρου έχει την παραπομπή σε site της Nikon) οπότε γιατί να ρισκάρω να το πάρω από κάπου που αν συμβεί κάτι στο πρώτο έτος, θα πρέπει να πληρώσω service και με δεδομένο το βάρος του και υψηλά μεταφορικά (αναφέρομαι σε όσους μένουν μακρυά από Αθήνα). Για να πω την αλήθεια τέτοια ανακοίνωση δεν έχω δει ακόμα από τον Δαμκαλίδη και αν γνωρίζει κάποιος συμφορουμίτης ας μας ενημερώσει. Να υπενθυμίσω το κομμάτι δασμολόγηση προϊόντος από αγορά του εξωτερικού (εκτός Ε.Ε.) όπου πραγματικά η όποια ευκαιρία αγοράς του έξω, στο τελωνείο θα μετατραπεί σε "ευκαιρία" ή μικρή ευκαιρία λόγω δασμών και ΦΠΑ που θα του επιβληθούν. Ακόμα και σε χώρα της Ε.Ε. η τιμή του καινούριου που εγώ βρήκα είναι 1249€ (Γερμανία), χωρίς το κόστος μεταφορικών και οποιαδήποτε τιμή κοντά στο 1000ευρω ή πιο κάτω, αφορούσε μεταχειρισμένο προϊόν. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι η μοντούρα F εξαφανίζεται σταδιακά από τις γραμμές παραγωγής της Nikon για χάρη της Ζ και συνήθως όταν ένα προϊόν σπανίζει στην αγορά ειδικά μετά τη διακοπή παραγωγής του η τιμή του ανεβαίνει. Μπορεί ο συγκεκριμένος φακός επειδή πουλάει καλά να μην περάσει σε αυτή την ανατίμηση άμεσα, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη προσφορά ο προβληματισμός μου για την απορία μου στηρίχτηκε στα εξής σημεία: Αυτή την περίοδο δεν "τρέχει" κάποιο cashback από τη Nikon, εκτός και αν είναι από αυτά που ανακοινώνονται λίγο καθυστερημένα, αφού η αγορά τα έχει ήδη εφαρμόσει. Η συγκεκριμένη αλυσίδα ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών ειδών στο skroutz έχει ένδειξη "επίσημος μεταπωλητής" άρα θεωρητικά πουλάει προϊόντα από την ελληνική αντιπροσωπεία, από την οποία δεν είδα κάποια ανακοίνωση cashback, όπως προανέφερα. Ο συγκεκριμένος φακός, δεν διατέθηκε, από όσο γνωρίζω σε κάποιο kit για να πει κάποιος ότι είναι από "σπασμένο" kit και γι αυτό η χαμηλή τιμή του, όπως συνηθίζεται να βλέπουμε ευκαιρίες σε φακούς 18-140mm, 24-120mm και παλιότερα 18-105mm. Φυσικά παίζει και το ενδεχόμενο λάθους στην ιστοσελίδα της αλυσίδας, μπορεί και όχι.
  2. Πριν λίγο σε αναζήτηση στο skroutz μου έβγαλε τον Nikon 200-500mm στα 1099€ (κατόπιν παραγγελίας) σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών ειδών, όταν όλοι οι υπόλοιποι στα ίδια αποτελέσματα της αναζήτησης τον δίνουν στα 1369€. Να ανησυχούμε όσοι θέλουμε να τον αγοράσουμε για refurbished ή παραεισαγωγής κομμάτι ή να τρέξουμε να προλάβουμε; 🤔
  3. GiannisKr

    NIkon D750 > 799 euros!

    Θα συμφωνήσω με τον murcielago580 και θα προτείνω σε Nikon τον 24-85mm f/3.5-3.5G E VR AF-S, ο οποίος κάνει τα μισά από τον 24-120mm, κάτι λογικό λόγω μικρότερου εύρους ζουμ. Όσοι μπόρεσαν να πάρουν το κιτ D750+Nikkor 24-120 στα 1300€ ακόμα καλύτερα γιατί ήταν πολύ καλή προσφορά κι αυτή. Εναλλακτική πρόταση σε τρίτο κατασκευαστή με επίσης πιο προσιτή τιμή θα πρότεινα τον Sigma 24-105mm F4 DG OS HSM. Ως τιμή και εύρος ζουμ, μεταξύ 24-85 και 24-120, αλλά με σταθερό διάφραγμα f/4 και αυτός.
  4. Εσείς ακόμα στα κινητά είστε; έχει πάει μπροστά αυτός https://www.facebook.com/tzervoudakis/photos/pcb.1261772413885761/1261763843886618/?type=3&theater Ολόκληρος όμιλος επιχειρήσεων και να μην έχει μια διαφημιστική;
  5. δεν το έχω παίξει ποτέ αλλά μετά το σχόλιό σου μπήκα και εγώ να δω τα σχόλια στο store! xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa! έχω λιώσει και εγώ από τα γέλια!
  6. Πόσο δίκιο έχεις...Τα είπες όλα!
  7. και φυσικά δεν δημιούργησε κάτι για μόστρα και για να βγάζει χρήματα η εταιρεία του στα χρηματιστήρια (βλ Steve Jobs, Bill Gates κλπ) Δυστυχώς αυτή η χρυσή εποχή των ερευνητών της πληροφορικής που ουσιαστικά τη διαμόρφωσαν με την έρευνά τους και όχι με το marketing έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί...
  8. Προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιες τεχνολογίες δεν είναι για τα σπίτια μας γιατί δεν τις έχουμε πραγματικά ανάγκη. Ήδη υπάρχουν καταναλωτικά προϊόντα ασύρματων δικτύων των 150, 300 και 400 Mbps που μας βοηθούν να κάνουμε γρήγορα τη δουλειά με μια ικανοποιητική ταχύτητα. Το θέμα της ακτινοβολίας πρέπει να μας ανησυχεί γιατί όπως είπε και κάποιο μέλος παραπάνω, πλέον δεν έχουμε μία ασύρματη συσκευή μέσα στα σπίτια μας, αλλά περισσότερες. Σε αυτη την περίπτωση οι ακτινοβολίες δρουν αθροιστικά και δεν ξέρω αν έχει γίνει σοβαρή έρευνα έως σήμερα για επίδραση συνδυασμού τεχνολογιών πάνω σε ανθρώπινους ιστούς. από εκεί και μετά μια τεχνολογία σαν την παραπάνω, πιστεύω ότι ουσιαστικά είναι χρήσιμη για μεγάλους επαγγελματικούς ή συνεδριακούς χώρους ή χώρους εκδηλώσεων.
  9. Ξεφτίλα και οι δυο τους, αλλά ειδικά η Seagate. Είναι προφανές ότι μάλλον ρίχνουν και την ποιότητα των υλικών κατασκευής οπότε ξέρουν ότι θα γεμίσουν την αγορά με μειωμένης ποιότητας προϊόντα που δεν θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής. Πάντως σε συνέχεια σχετικού σχολίου από μέλος πιο πάνω το οποίο είναι εύστοχο, μάλλον μιλάμε για καρτέλ! Αν είναι δυνατόν ποτέ ένα προϊόν που αφοράει μέσο αποθήκευσης να έχει εγγύηση 1 έτος. Ρε παιδιά μήπως όλος ο κόσμος γυρνάει στη δεκαετία του 80 εκτός από τις οικονομίες των κρατών που θα πάνε στη δεκαετία 60-70; Πάλι καλά που η WD κρατάει τα προσχήματα στους Black δίσκους. Η Seagate έκανε μείωση και σε ποιο "επαγγελματικά" μοντέλα.
  10. Τώρα το ανακαλύψανε; Από όσα έχουν περάσει στα χέρια μου τα τελευταία 3 χρόνια όλα είναι "καυτά". Τώρα που είδανε την παραμόρφωση σκεφτήκανε να κάνουν κάτι ε;
  11. Το ξέρω απλά δεν το διατύπωσα σωστά. Ήθελα απλά να παρομοιάσω την κατάσταση στους SSD τώρα, όπως στα 80's που γινόταν χαμός με τις εταιρείες υπολογιστών. Έχει βγάλει και η κουτσή Μαρία SSD. Μόνο η Crypto δεν έχει βγάλει ακόμα. Ήμαρτον δηλαδή.
  12. Προτιμώ αυτούς που όπως λέει και το ανακοινωθέν έχουν σταθερές επιδόσεις παρά τα πυροτεχνήματα αμφιβόλου ποιότητας που βγάζει η κάθε εταιρεία και ζούμε καταστάσεις περιόδου 1980 που κάθε εταιρεία προσπαθούσε να επικρατήσει στην αγορά υπολογιστών με το δικό της πρότυπο (ΙΒΜ, ΑΤ, ΧΤ, AMIGA κλπ). Επίσης, μου αρέσει που η εταιρεία σκέφτηκε το ΡΑΤΑ.
  13. Δεν απαγορεύεται. Οι προδιαγραφές σε ένα διαγωνισμό πρέπει να υπάρχουν και περιγράφονται σε τεχνικές εκθέσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τις απαιτήσεις του αγοραστή. Ο διαγωνισμός δε γίνεται για το τι software & hardware θα αγοράσουν, αλλά για το ποιος θα υλοποιήσει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις στη χαμηλότερη τιμή. Τώρα το ότι η Microsoft θα βγει κερδισμένη είναι λογικό στα πλαίσια της συμφωνίας Microsoft (Bill Gates) - Ελληνικής Κυβέρνησης (Αλογοσκούφης). Απορώ γιατί σας κάνουν εντύπωση όλα αυτά. Επίσης, κάποτε μια γνωστή μου που δούλευε παλιά στη Dell μου είχε πει ότι η εταιρεία έχει ποσοστό κέρδους 60-70% από την πώληση κάθε server στην Ελλάδα. Έτσι είναι αυτά κύριοι. Δεν μας φταίει μόνο o Bill Gates. Όλες οι εταιρείες, σε όλες τις χώρες όταν κάνουν συμφωνία με το δημόσιο επειδή ξέρουν ότι θα πάρουν τα χρήματά τους σίγουρα αλλά μετά από καιρό βάζουν υψηλές τιμές, όπως γίνεται και με τα φάρμακα. Το δημόσιο παντού αργεί! Απλά αλλού αργεί λιγότερο και αλλού περισσότερο.
  14. Παιδιά εγώ σας είπα αυτό που μου είπαν. Δεν ξέρω αν ισχύει. Πάντως πιο πιθανό και πιο λογικό θεωρώ το κόλπο με τη RAM.
  15. Σπουδάζω στο ΤΕΙ Κρήτης, στο τμήμα Πληροφορικής και σε ένα εργαστήριο (αρχιτεκτονικής υπολογιστών) ο καθηγητής μας είχε αναφέρει ότι το Google έχει περάσει όλο το index στην μνήμη cache των CPU και γι αυτό η εταιρεία έχει αυξήσει τα μηχανήματα σε σχέση με το παρελθόν!!! Όταν τον ρωτήσαμε πως το ήξερε μας είπε ότι εργαζόταν η αδερφή του στη Google. Τώρα δεν ξέρω αν τα έχουν σε cache ή σε ram το πιθανότερο είναι ότι το index πρέπει να είναι μάλλον περασμένο σε τέτοιου είδους μνήμη για να μπορούν τα αποτελέσματα να βγαίνουν άμεσα.
  • Δημιουργία νέου...