Προς το περιεχόμενο

philippas

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    101
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

philippas's Achievements

Experienced

Experienced (12/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. Για τους τελικούς χρήστες : Η σύντομη απάντηση είναι ναι http://mashable.com/2014/04/09/heartbleed-bug-websites-affected/ Για τους διαχειριστές: αν ο server είχε openssl 1.0.1 μέχρι 1.0.2 beta (π.χ ubuntu 12.04 LTS) πρέπει να γίνει αναβάθμιση της βιβλιοθήκης openssl στην 1.0.1g και να παραχθούν νέα πιστοποιητικά (ssl ceritificates)
  2. Ειναι πολυ δυσκολο να παραβιαστει ενας server με το συγκεκριμενο exploit ! 64k memmory τη φορά μπορουν να διαβαστουν, θελει πολυ υπομονή... και ικανοτητες Το cloudflare ειχε φτιαξει ενα διαγωνισμό και 14 "hackers" μπορεσαν και παραβιασαν τον demo server της εταιριας που ηταν απο τις πρωτες που εκαναν patch τους server τους (μετα απο την google και συνεργατων της) Only 1.0.1 and 1.0.2-beta releases of OpenSSL are affected, including 1.0.1f (transcript) σελίδα 13 https://www.grc.com/sn/sn-450.pdf Cloudflare competition http://blog.cloudflare.com/the-heartbleed-aftermath-all-cloudflare-certificates-revoked-and-reissued How to Fix http://kb.iweb.com/entries/51156226-OpenSSL-vulnerability-The-Heartbleed-Bug
  3. Το CentOS είναι βασισμένο στο RedHat Linux και πλέων είναιπολύ διαδεδομένο στους servers
  4. Παντως εμενα μου κανει οτι πιασανε καποια "script kids" με αρση του απορρητου isp-->ip-->onoma που ισως ειχαν καποια μικρη σχεση με τους anonymous αλλα κατα τα αλλα ηταν λιγο ασχετα με το σπορ...
  5. Αν θυμαμαι καλα το wpa σπαει με brute-force(rainbow tables) με λιγη προσπαθεια, το wpa2-aes ειναι ασφαλες και πρεπει να χρησιμοποιειται, ολλες οι αλλες μεθοδοι(π.χ mac filtering,hidden ssid) ειναι απλα μια μικρη χρονοκαθυστερηση. Τωρα το wps pin security ειναι ενα αστειο πραγματικά
  6. Επιτελους με 10mbits up κανεις ενα αρκετα καλο hosting απο το σπιτι σου... Για να δουμε στην πραξή, απο marketing εχουμε χορτάσει.
  7. Χαλια μαυρα αυτη η συσκευή ! εχω φτιαξει δικτυα με σχεδον ολλες τις μαρκες router και τοσα προβληματα δεν ειχα ποτε ! Ενα σωστο client bridge δεν μπορει να κανει αυτη η συσκευή με ενεργοποιημενο wpa2 Μακριά δοκιμαστέ ubiquity ή αλλα προιάντα δεν υπαρχει κανενας λογος ενα ακομα Χ στην TpLink απο εμενα.
  8. Στις Α.Ε οι ισολογισμοί δημοσιεύονται και το capital.gr είναι έγκυρο επιχειρηματικό ηλεκτρονικό περιοδικό. Το link είναι το παρακάτω http://www.capital.gr/Articles.asp?id=967254 Όσο για το άλλο άρθρο, http://amoirakagem.w...%CE%BD%CE%BF-4/ , δεν το υιοθετώ 100% αλλά πολλά από όσα λέει αποδεικνύονται γιατί όπως είπα οι μετοχικές συνθέσεις και οι ισολογισμοί των Α.Ε δημοσιεύονται και ο τζίρος δεν κρύβεται, αλλά τα έξοδα μπορούν να εξογκωθούν όσο θέλουν για να μην πληρώνουν φόρους αφού δεν υπάρχει έλεγχος στο Ελλαδιστάν. Δεν μπορεί ρε φίλε εταιρία να παράγει τζίρο 120 ΕΚ. Ευρώ και να δηλώνει κέρδη 1ΕΚ. ευρώ έλεος δηλαδή και ο πιο άχρηστος λογιστής μπορεί να δει την κομπίνα. Τέλος για το πόσα επενδύουν αυτοί οι επιχειρηματίες γελάω φίλε, όλα σχεδόν με δανεικά είναι φίλε, ομολογιακά δάνεια, κεφάλαια κίνησης, κτήρια υποθηκευμένα με δάνεια κτλ. Να σου θυμίσω την περίπτωση της Altec Telecoms A.E που ήταν θυγατρική της Altec 100% και αυτή έπεσε έξω κάποια εκατομμύρια ευρώ αλλά η Altec η «μαμά» εταιρία δεν επηρεάστηκε καθόλου απλά έπεσε αρκετά η μετοχή της γιατί φοβήθηκαν οι επενδυτές για ενδεχόμενο ντόμινο. Το shop21 δεν θα μπορουσε να επηρεασει καθόλου τη ΔΟΛ, άλλο ΑΦΜ άλλη εταιρία.
  9. @BikousDikous --> monty python H Μετοχική συνθεση είναι δημοσιευμένη στο capital.gr στο link που εβαλα στο προηγουμενο post. Σε αυτο εδω το φορουμ ειχε βγει πριν μερικα χρονια η φουσκα του shop21.gr και τι και ποσα φάγανε, η ιστορια επαναλαμβάνεται σε βάρος του κλαδου της πληροφορικής. Διαβαστε λιγο και το παρακατω αρθρο για να δειτε το ΚΑΡΤΕΛ της πληροφορικης : http://amoirakagem.wordpress.com/2009/07/03/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF-4/
  10. Ακολουθει η προπαγάνδα : http://www.capital.gr/Articles.asp?id=967254 Το πρώτο online megastore, το GETITNOW.GR, δημιουργείται στην Ελλάδα, σε μια συνεργασία ανάμεσα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και την Publicworld, (συμφερόντων Π. Γερμανού). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα ανήκει κατά 57% στην ΡublicWorld i.e public.gr , κατά 38% στον ΔΟΛ και κατά 5% στον επιχειρηματία Β. Ρέστη. Και ο κύκλος συνεχίζεται.
  11. @abc to shop21 ήταν ένα eshop που έκλεισε πριν λίγα χρόνια φάγανε κάποια λεφτά έσπασε η φούσκα και τώρα οι ίδιοι μέτοχοι έφτιαξαν τώρα το www.getitnow.gr Πως δουλεύει το σύστημα ? είναι πολύ απλό όταν βλέπεις εξωφρενικά καλές τιμές σε επώνυμα προϊόντα τότε παίζονται βρώμικα παιχνίδια, φούσκες κτλ.
  12. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές , 400 € ? σε πιο είδος ρε φιλέ έλεος δώσε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μη γενικολογούμε είναι πολύ ανώριμο. Η διάφορα επίσης με τις μεγάλες εταιρίες είναι ότι υπολογίζουν και το bonus του έτους που παίρνουν που δεν είναι καθόλου αμελητέο και μπορεί να φτάσει και το 8%. Επίσης οι μεγάλες εταιρίες έχουν τις τράπεζες πίσω που τις στηρίζουν αλλά όταν κοπούν αυτά βλέπουμε τι γίνεται. Μην πω και τα παιχνίδια που γίνονται και με τις μετοχές εισηγμένων εταιριών στο Χ.Α που το εμπόριο περνά σε δεύτερη μοίρα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν τζίρο δεν μπορεί να έχεις αποδοτικότητα 1% (καθαρά κέρδη) σαν εταιρία και να περιμένεις να επιβιώσεις κάτι βρωμάει πολύ έντονα όπως είχα πει στο προηγούμενο post, για να καλύψει δηλαδή το eshop τα 43εκ. ευρώ που είναι μέσα πρέπει να δημιουργήσει τζίρο 4.3δις ευρώ τρέχα γύρευε δηλαδή, απλά όπως το βλέπω θα κρατηθεί λίγο ζωντανό ώστε να πάρουν ένα ορισμένο μέρος των χρημάτων τους οι τράπεζες (π.χ Ραδιο κορασίδη) και μετά θα δοθεί τέλος στη μεγάλη κομπίνα του shop. Στην τελική θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι του που είναι μήνες απλήρωτοι, οι προμηθευτές του (που καλά να πάθουν γιατί δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εταιρίες σαν αυτή) και το κράτος που θα χάσει τους φόρους που δικαιούται αλλά ας πρόσεχε γιατί οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Ο καταναλωτής θα ζημιωθεί ίσως και να επωφεληθεί ταυτόχρονα αλλά νομίζω δεν θα αλλάξει κάτι γιατί πάλι νέες φούσκες θα δημιουργούνται δες π.χ www.shop21.gr --> www.getitnow.gr τώρα που έχει τους ίδιους μέτοχους.
  13. είναι πολλοί οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση το e-shop μερικοί κατά την γνώμη είναι οι εξής: 1. Μεγάλο ψαλίδι στα πλαφόν από τις τράπεζες και ταυτόχρονο ψαλίδι στις πιστώσεις από τους προμηθευτές. το δεδομένο είναι ότι το eshop δούλευε με δανεικά εδώ και χρόνια και πλέον δεν μπορεί να "γυρίσει" τόσα λεφτά γιατί όταν παίζεις με το τζίρο και όχι με την κερδοφορία κάποτε θα χτυπήσεις στο κρίσιμο όριο που θα κοπούν τα δανεικά. 2. Πολύ χαμηλό ποσοστό κέρδους που δεν ήταν ικανό να καλύψει στα χαρτιά τις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης εταιρίας με 500 άτομα προσωπικό ! 3. Πλέον ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος υπάρχουν πάνω από 500 eshop στην Ελλάδα. 4. -25% στο τζίρο είναι πολύ μεγάλο νούμερο ώστε να μπορέσει να ανακάμψει αφού άλλωστε τα περιθώρια είναι πολύ μικρά. 5. Τα έξοδα σίγουρα είναι εικονικά και το χρήμα έχει μοιραστεί σε δαπάνες και μισθούς των μετοχών και συγγενικών τους προσώπων αφού σε αυτή τη χωρά δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά, στην Αμερική πχ αν δηλώνεις υπέρογκα έξοδα και μισθούς με αυτόν τον τρόπο πας φυλακή όχι να ενταθείς στο άρθρο 99 ! αλλά το σπίτι θα σου πάρουν και θα πας και φυλακή αν διαπιστωθεί δόλος. Δείτε την περίπτωση του www.edirect.gr, όποιοι θυμούνται βάρεσε κανόνι μετά από μόλις 2 χρόνια λειτουργιάς με την ιδία ακριβώς συνταγή. Όσο ο κόσμος οι τράπεζες και οι προμηθευτές υποστηρίζουν αυτά τα ελεεινά μαγαζιά όλο τέτοια φαινόμενα θα έχουμε. Στην τελική ζημιώνουν την αγορά και τον καταναλωτή μακροπρόθεσμα, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει την ορυμοτητα να το δει παρά μόνο βλέπει το κοντόφθαλμο κέρδος και τίποτα άλλο. Είμαι και εγώ ενας ελεύθερος επαγγελματίας με μαγαζί υπολογιστών που τα βλέπει αυτά καθημερινά και έχει σιχαθεί με το ποσό σάπιο και βρώμικο είναι το εμπόριο στην Ελλάδα.
  14. Καλά να πάθουν γιατί αυτοί οι κύριοι κατέστρεψαν ένα κλάδο του εμπορίου που ήταν Υγιείς με υποστήριξη από τις τράπεζες και τους εισαγωγείς, δεν μπορείς να έχεις κέρδος κάτω από 10% και να περιμένεις να επιβιώσεις ! Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση με την πληροφορική, είναι κρίμα γιατί ένας ανοδικός κλάδος του εμπορίου να είναι τόσο βρώμικος, αλλά στο Ελλαδισταν όλα επιτρέπονται
  • Δημιουργία νέου...