Προς το περιεχόμενο

yannis27gr

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    3.522
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    3

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με yannis27gr

  • Ημερομηνία γέννησης 18/10/1973

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Thessaloniki

Πρόσφατες Επισκέψεις

22.807 προβολές προφίλ

yannis27gr's Achievements

Crazy Insomniac

Crazy Insomniac (15/15)

  • 10 Classifieds
  • Μηχανή Δημοσιεύσεων Σπάνιο
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης

Πρόσφατες Διακρίσεις

10,9k

Φήμη

  1. Είναι άλλο πράγμα να σε ζορίζει το εργασιακό περιβάλλον κι άλλο να τα παρατήσεις κι από γραφείο να πας οικοδομή. Επειδή έχω κάνει χρόνια οικοδομή στο λέω. Είναι ζόρικη δουλειά. Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις!
  2. Διατροφολογία σημαίνει οτι πάλι θα είσαι σε γραφείο. Μείνε σε τεχνικό επάγγελμα αφού θες δράση. Δεν είσαι μεγάλος και αφού νιώθεις ότι πνίγεσαι, κάντο. Υ.Γ. Έχεις εμπειρία από δουλειές σε οικοδομή; Να χάσεις την άνεση του γραφείου και να δουλεύεις έξω είτε έχει 0 βαθμούς είτε 40;
  3. Το έχω κάνει. Δεν ήταν καλή επιλογή. 1. Χωρίς ρεπό σημαίνει ότι πολύ σύντομα όλες οι μέρες θα σου φαίνονται ίδιες και θα χάσεις την όποια όρεξη για δουλειά. 2. Οι 11 ώρες θα γίνουν 12+ 3. Διαμονή-διατροφή να περιμένεις χαμηλής ποιότητας. Αν έχεις μεγάλη ανάγκη τα χρήματα, ΟΚ.
  4. Έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα αλλά πάει αργά. Αργααααά. Το χειρότερο όμως είναι το φινάλε που το βρήκα εντελώς αχαρακτήριστο. Αφού νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα... 6/10 λόγω της ατμόσφαιρας και μόνο.
  5. Πάντως για το τυπικό της υπόθεσης, αναφορικά με τον τίτλο του νήματος, το να ξεκινά από 694 δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αριθμός vodafone.
  6. Ό,τι και να σου πουν, στη θέση σου θα πλήρωνα δικηγόρο για να με καθοδηγήσει.
  7. yannis27gr

    True Detective

    Θα σας το χαλάσω αλλά εμένα μου άρεσε η 4η σεζόν. Φυσικά δεν μπορεί να φτάσει την 1η, ούτε τη 2η αλλά είναι ισάξια της 3ης. Γενικά έχω δει πολλές καλές σειρές φέτος. Slow horses, Godfather of Harlem, Fauda, Lawmen, κτλ. Ίσως να είναι ότι δεν έχω τρελές απαιτήσεις από μια σειρά. Είναι και θέμα γούστου. Το the Bear το εκθειάζουν, εγώ δεν άντεξα να δω 2ο επεισόδιο, δε μου άρεσε η μιζέρια των ηρώων. Το Reacher το βρήκα γελοίο κι εκτός ύφος βιβλίων (δεν άντεξα ούτε το 1ο επεισόδιο ολόκληρο να δω). Νομίζω πώς αν η σειρά αυτή είχε άλλο τίτλο και γλίτωνε τη σύγκριση θα πήγαινε καλύτερα.
  8. Έχω φίλο που πήγε να σπουδάσει Αγγλία και δεν είχε ούτε lower. Σε μερικούς μήνες τα μιλούσε σαν μητρική. Λογικό κι αναμενόμενο, αφού ήταν υποχρεωμένος να τα μιλά στο κολλέγιο, στις συναναστροφές, κτλ Η βιωματική μάθηση απαιτεί βίωμα. Δεν μπορείς να πετύχεις βιωματική μάθηση με ιδιαίτερα μαθήματα, 1-2 ώρες την εβδομάδα. Απαιτεί να ζεις σε ένα ξένο τόπο και να είσαι υποχρεωμένος να μιλήσεις μια ξένη γλώσσα, όσα λάθη κι αν κάνεις. Αυτό το "θέλω να μάθω να μιλάω" έχει λογική όταν ξέρεις ήδη μια γλώσσα, έστω και σε intermediate επίπεδο, αλλά δεν έχεις κάνει επαρκή εξάσκηση στο κομμάτι της ομιλίας και δε νιώθεις άνετα να εκφραστείς προφορικά. Αλλά να ξεκινήσεις από το 0 και να θεωρείς ότι μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων θα μάθεις λεξιλόγιο και γραμματική χωρίς βιβλία και γραπτές ασκήσεις, είναι για μένα ουτοπικό.
  9. yannis27gr

    Προτάσεις βιβλίων

    Ναι, το έχω στο πρόγραμμα. Θενξ!
  10. Έχουν γίνει τέτοιες προσπάθειες, καθώς και συναντήσεις μελών -εγώ έχω πάει σε 2-3 στη Θεσσαλονίκη. Πριν αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω αν γίνονται πια.
  11. yannis27gr

    Προτάσεις βιβλίων

    1. Ανθρωπότητα, Μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορία - Bregman Rutger Βιβλιάρα, με διαφορά το καλύτερο non fiction που έχω διαβάσει ποτέ. Από τα βιβλία που μπορούν να σου αλλάξουν ολόκληρη οπτική και να δεις τον κόσμο αλλιώς. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο κατεβατό. Δεν θα το κάνω. Απλά διαβάστε το. 2. Η θέση 7Α - Sebastian Fitzek. Εντυπωσιακό θρίλερ. Σε αρπάζει από τις πρώτες σελίδες και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Πολύ προσεγμένη ιστορία, παρόλο που έχει ανατροπή στην ανατροπή, δεν βρίσκεις κενά (σε αντίθεση με άλλες ιστορίες τέτοιου τύπου). Οι ήρωες πάντα λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και σε λογικά πλαίσια σε σχέση με τον ψυχισμό τους και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αν σας αρέσει αυτό το είδος, είναι must. Σκοπεύω να διαβάσω και τα υπόλοιπα του Fitzek, με κέρδισε. 3. Κλοιός θανάτου - Lee Child Είναι η σειρά βιβλίων που έψαχνα για να αντικαταστήσω τον Χάρι Χόλε. Απλή, στακάτη γραφή που σε βάζει στο πνεύμα της ιστορίας χωρίς φιοριτούρες και πολλά στολίδια. Πολύ ενδιαφέρον που βλέπουμε την ιστορία αποκλειστικά από την οπτική γωνία του ήρωα. Το μόνο που με χάλασε είναι ότι πήγα να δω τη σχετική σειρά που βγήκε πρόσφατα, η οποία είναι τεράστια μπούρδα (δεν κατάφερα ούτε το 1ο επεισόδιο να δω ολόκληρο) και φοβήθηκα ότι θα είναι και το βιβλίο έτσι (είδα το επεισόδιο πριν ξεκινήσω το βιβλίο) αλλά ευτυχώς το βιβλίο αποδείχτηκε πολύ καλό για το είδος που εκπροσωπεί.
  12. Επειδή έχω φροντιστήριο, να σου πω μερικά πράγματα: 1. 7 χρόνια για Β2, είναι πολλά εκτός κι αν ο μαθητής είναι σχετικά αδύναμος ή πάει για το FCE (που είναι το μόνο πραγματικά απαιτητικό πιστοποιητικό). Ένας καλός μαθητής παίρνει οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό επιπέδου Β2 σε 6 χρόνια ή λιγότερο. Οι πολύ καλοί μαθητές μου συνήθως στην Α-Β Γυμνασίου παίρνουν ECPE / CELP (proficiency δλδ) εύκολα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και μέσα από netflix, spotify, youtube, κτλ πολλά παιδιά έχουν έντονη επαφή με τη γλώσσα. Για πιο πιστοποιητικό προετοιμάζεται το παιδί σου; Σας έχει πει; 2. Όταν είναι σε γκρουπάκι, μην τα λες ιδιαίτερα. Ιδιαίτερα σημαίνει να είναι μόνος του και να προχωράει το μάθημα με βάση τις απαιτήσεις του μαθητή, όχι τις απαιτήσεις του βιβλίου. Εδώ έγκειται και η τέχνη του καθηγητή. 3. Τα ιδιαίτερα τα προτείνω μόνο σε αδύναμους μαθητές ή σε αυτούς που έχουν τόσες πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες που δεν μπορούν με τίποτα να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της τάξης. 4. Τα ιδιαιτερα δεν έχουν ικανοποιητικό κέρδος. Εξ ου και σας έχει σε γκρουπάκι ή αύξησε την τιμή επειδή μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών στο γκρουπ). 5. Σου κοστίζουν πάρα πολύ τα μαθήματα. Στα επίπεδα Β1-Β2, η τιμή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 800-900€ ετησίως.
  13. yannis27gr

    κάψιμο κλαδιών κλπ

    Αγόρασε ο πεθερός μου έναν τεμαχιστή κλαδιών ακριβώς επειδή οι ελιές του είναι κολλητά σε σειρά σπιτιών και όποτε έκαιγε τα κλαδέματα ενοχλούσε τους γείτονες. Έδωσε 700€ και ακόμα τα κλαίει. Για να διαλύσει τα κλαδιά έπρεπε πρώτα να τα κόψει σε μικρά, σχετικά ίσια τμήματα. Εκεί που πριν απλά συγκεντρώναμε τα κλαδιά σε μία στοίβα και τα καίγαμε, τώρα απαιτούνταν πολλές περισσότερες εργατοώρες για να κοπούν τα κλαδιά ώστε να μην κολλάει το τεμαχιστής. Χώρια που τα πιο χοντρά δεν τα έπαιρνε, οπότε το κάψιμο τελικά δεν το γλύτωνες. Και το χειρότερο απ' όλα: Στην ουσία ο τεμαχιστής τα έκοβε σε πολύ μικρά κομμάτια του 1-2εκ τα οποία μετά έμεναν στο έδαφος, οπότε μερικούς μήνες μετά που ήρθε η ώρα της συγκομιδής, αυτά κολλούσαν στα δίχτυα. Δυστυχώς, το κάψιμο είναι η μοναδική λύση.
  14. yannis27gr

    TV Season 2023-2024

    Πάρα πολύ καλή σειρά! Κόλλησα από τα πρώτα λεπτά.
  15. Όχι, θέλω διαφημιστικό αυτοκόλλητο που να αντέξει στον ήλιο.
  • Δημιουργία νέου...