Προς το περιεχόμενο

SGP

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    352
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με SGP

  • Ημερομηνία γέννησης 03/01/1984

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Χαλάνδρι
  • Απασχόληση
    Aes Sedai

SGP's Achievements

Experienced

Experienced (12/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. SGP

    Το thread της μαγειρικής!

    Το λιγκουίνι είναι σαν να πάρεις ένα νωπό σπαγγέτι και να το πατσουκώσεις, αντί για στρόγγυλο είναι πλακουτσό.
  2. Δεν είναι ένα ποσό που δεν θα χρειάζονταν ούτως ή άλλως το κράτος. Το αν θα το αντλούσε από την αγορά ήταν το θέμα. Επειδή λοιπόν δεδομένα χρειάζεσαι 150δις τα επόμενα τρία χρόνια για να ξεχρεώσεις τα προηγούμενα (των σπάταλων κακιστοδιαχειριστών κυβερνήσεων των προηγούμενων 30 χρόνων), θα πτώχευες γιατί κανένας δεν θα σου τα δάνειζε. Το ΔΝΤ σου λέει, τα χρειάζεσαι, στα δίνω (γιατί δεν συμφέρει κανέναν να πτωχεύσει αυτός που χρωστάει στους πάντες) αλλά θα κάτσεις πάνω για να εξασφαλίσω ότι θα μου τα ξαναδώσεις. Δίκαια, άδικα δεν νοιάζονται... Αυτοί τα λεφτά τους πίσω θέλουν.
  3. SGP

    Coca Cola vs Soda

    Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ένα ποτήρι κόκα κόλα έχει την ίδια ποσότητα υδρογονανθράκων... Απλά στην κόκα κόλα (κλπ) είναι επεξεργασμένη, άχρηστη λευκή ζάχαρη που προσφέρει 0 θρεπτικά συστατικά πλην των θερμίδων. Αν μένεις στο 1 ποτήρι τη μέρα, δεν είναι άσχημα (250 ml -> 100 θερμίδες -> 25 γρ ζάχαρη -> 5 κουταλάκια γλυκού -> 1 και 2/3 κουταλιές σούπας ζαχαρη). Καλύτερα ακόμα να μην πίνεις καθόλου. Ανθρακούχο νερό (όχι tonic, έχει ζάχαρη) είναι το ίδιο αποτελεσματικό για την χώνεψη αρκεί να ρεύεσαι μετά, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. Καλύτερα να τρως ισοροπημένα να μην τα χρειάζεσαι καθόλου αυτά και να αποφεύγεις τροφές που προκαλούν φούσκωμα.
  4. Εγώ μόλις γύρισα από Ρώμη (ΠΣΚ πήγα) είχα κλείσει εισιτήρια αρχές Νοέμβρη αν δεν κάνω λάθος. 76€ το άτομο πήγαινε-έλα και πήγαμε 5 άτομα μάλιστα με αυτή τη τιμή. Η τιμή του εισητηρίου ήταν 1€, 10€ χρέωση για το κλείσιμό τους και τα υπόλοιπα φόροι...
  5. SGP

    Το thread της μαγειρικής!

    Για παστίτσιο είχα φτιάξει αυτό: http://www.flickr.com/photos/stephenpougas/2294652004/ Είναι αγγλικά αλλά έχει εικονογράφηση
  6. SGP

    Το thread της μαγειρικής!

    Για χοντρά κομμάτια εγώ χρησιμοποιώ http://cgi.ebay.co.uk/Digital-Instant-Read-Thermometer-with-Probe-Catering_W0QQitemZ150388010821QQcmdZViewItemQQptZUK_Kitchen_Accessories?hash=item2303d2ef45 θερμομετράκι που διαβάζει άμεσα και δεν τρυπάει το κρέας πολύ (μη φύγουν τα ζουμιά). 60 κελσίου αν θες medium επίπεδα (εκεί που το τρώω εγώ δλδ), αν το κάνεις κάποιες φορές πάντως θα το καταλαβαίνεις και μόνος πότε είσαι έτοιμος. Τις λίγες φορές που κάνω (δεν τρώω πολύ κρέας γενικά) βάζω της φίλης μου 3-4 λεπτά παραπάνω από κάθε πλευρά και μου γκρινιάζει κι όλας... τες πα δεν ξέρουν οι Έλληνες να τρώνε κρέας. Αυτό που λέει ο φίλτατος τούφας για μαντεμένιο τηγάνι μετράει πολύ (όσο ή και περισσότερο από την ποιότητα του κρέατος). Πάτε όλοι να φτιάξετε κρέας σε αντικολλητικά τηγάνια: Πρώτον δεν ζεσταίνονται πολύ, δεύτερον όταν ζεσταθούν με το που βάλεις το κρέας χάνουν πολύ θερμοκρασία (α, το κρέας πάντα σε θερμοκρασία δωματίου έτσι?) και τρίτον δεν κολλάει τίποτα! Που πα ρε φίλε, δε κολλάει κάτω τπτ... και πως σκατά θα φτιάξω σαλτσίτσα για τις πατάτες? Εγώ παρήγγειλα ένα σετ μαντεμένια http://www.headcook.co.uk/lodge-logic-combo-cooker-9-3-4-dia.html και πλήρωσα κερατιάτικα μεταφορικά γιατί ζυγίζουν ένα τόνο αλλά απλά ΔΕΝ βρίσκεις στην Ελλάδα (έψαξα και σε μαγαζιά εστιατορίων στο κέντρο). Ένα τελευταίο είναι ότι υπάρχει ο μύθος ότι το αλάτισμα πριν το ψήσιμο θα αποξηράνει το κρέας (στην πραγματικότητα το ανελέητο ψήσιμο το κάνει αυτό). Αλατίστε καλά και αφήστε να κάτσει και ένα τέταρτο και θα δείτε πόσο πιο νόστιμο είναι
  7. αν έχει διαρκείς ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν να γίνουν οι απαραίτητες μεταθέσεις και να τις καλύψουν... Η κρατική μηχανή νομίζω δεν χρειάζεται να φορτωθεί άλλα άτομα, να αξιοποιήσει αυτούς που έχει.
  8. SGP

    Photos from your cameras

    μωρέ κι εγώ, μόνο ψηφιακά έχω ασχοληθεί... απλά, μη νομίζεται ότι το Photoshop ανακάλυψε το τροχό, απλά μετέτρεψε το μονόκυκλο σε ferrari. Και τα δύο σε πάνε κάπου στη τελική αλλά το δεύτερο πιο εύκολα και γρήγορα...
  9. SGP

    Photos from your cameras

    http://www3.telus.net/drkrm/retouch.htm ... Και άλλα πάρα πολλά, όπως κολάζ, κροπάρισμα κτλ κτλ...
  10. SGP

    Photos from your cameras

    RAW αρχείο δεν μπορώ να σας δώσω... α) είναι 11,5mb και 12 megapixel... β) δεν θα μπορείται να το δείτε χωρίς κάποιο software... c) Έχω ανάγκη να διαφυλάξω ελάχιστα και τα όποια πνευματικά δικαιώματα μου... Ανέβασα τις φωτό απευθείας μετατροπή από το raw σε jpeg με 1024 ανάλυση όπως ακριβώς τα διαβάζει το πρόγραμμα της canon (digital photo professional) χωρίς να πειράξω τίποτα. Προφανώς βγήκαν έγχρωμες... Δεν ισχυρίζομαι ότι οι συγκεκριμένες είναι καλές φωτό, αλλά γενικά, μη δυσπιστείται και αφορίζεται τόσο με την εύκολη λύση "είναι φτιαγμένες στο photoshop" όταν βλέπετε κάτι καλό. Μία φωτογραφία αν είναι καλή στέκεται από μόνη της, το αν επιδέχεται βελτίωσης και το αν εγώ επιθυμώ να την βελτιώσω μέσω των επιλογών που έχω με ένα πρόγραμμα εμφάνισης όπως το Lightroom (που δεν είναι ούτε κατά διάνοια photoshop) δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο στην κρίση της όποιας φωτογραφίας. Τον όρο digital art τον δέχομαι, αλλά όχι για τις δικές μου φωτογραφίες... υπάρχουν μέλη που πράγματι ασχολούνται με αυτό (αν και θα εκπλαγείται πόσα πράγματα μπορούσε να κάνει κάποιος με ταπεινά χημικά στο σκοτεινό θάλαμο). Τις φωτό τις τράβηξα εξ'αρχής α/μ... δηλαδή θεωρώ ότι by default θα έπρεπε να είναι α/μ... το RAW δεν έχει α/μ έγχρωμο όμως. Επίσης, τις τράβηξα με δεδομένη την επεξεργασία... που σημαίνει χωρίς αυτήν δεν είναι βέλτιστες. edit: απλά να πω ότι η φωτογραφία δεν καταγράφει την πραγματικότητα, ο φωτογράφος επιλέγει κάδρο, κόβει ότι δεν του αρέσει... επιλέγει στιγμή, δεν αποτυπώνει διάρκεια χρόνου... Washcloud η πρώτη (ή τρίτη σε αυτό το ποστ) φαίνεται απόκοσμη γιατί με ρυθμίσεις στην μηχανή μου (υποφωτισμός) πέτυχα κάτι που απλά το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί...
  11. SGP

    Photos from your cameras

    Η κάποια επεξεργασία της φωτογραφίας στην ψηφιακή εποχή, είναι ανάγκη... Με το που διάλεξες μηχανή συγκεκριμένης μάρκας, έχεις επιλέξει όλες τις ρυθμίσεις που θεωρεί η εταιρεία ως "ευχάριστες" στο μάτι. Η επέμβαση σε μία φωτογραφία μπορεί να επιτύχει ότι και ο σκοτεινός θάλαμος παλαιότερα, απλά πιο εύκολα. Εγώ "επεξεργάζομαι" (προτιμώ το εμφανίζω ως όρο), κατά μέσω όρο 1 λεπτό τη μία. BLISS φίλε μου, και μόνο που τραβάς με το φιλμ που τραβάς, πηγαίνεις στο συγκεκριμένο φωτογραφείο που πηγαίνεις, σκανάρεις με το συγκεκριμένο σκάνερ που σκανάρεις (και το πρόγραμμά του)... έχεις επεξεργαστεί τις φωτογραφίες σου πολλάκις (με τη διαφορά ότι μάλλον δεν έχεις επέμβει εσύ προσωπικά ενεργά σε κάποια στιγμή της διαδικασίας). Δεν υπάρχει (αναλογική ή ψηφιακή) φωτογραφία απείραχτη, η οθόνη (ακόμα και ο net browser) από την οποία τις κοιτάτε έχει από μόνη της "αλλοιώσει" το αποτέλεσμα. Το οξύμωρο είναι ότι τις όποιες διαμαρτυρίες "καθαρότητας" θα τις ακούσεις από άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο... Που βλέπουν πολύ επιφανειακά μιά φωτογραφία... Αφήστε το καθαρό κομμάτι της φόρμας, το περιεχόμενο σας λέει κάτι? Εκεί είναι η ουσία...
  12. SGP

    Photos from your cameras

    Conversion από raw με το lightroom έχει γίνει... Μετατροπή σε α/μ, λίγα levels, ίσιωμα κάδρου...
  13. SGP

    Photos from your cameras

    Photoshop? Για τις δικές μου μιλάς?
  14. SGP

    Photos from your cameras

    Λίγες πρόσφατες
  15. SGP

    Πεινάσαμε! Τι θα φάμε;

    Λοιπόν, θα πάρεις αυτές τις κονσέρβες heinz baked beans και θα βάλεις σε ταψάκι στραγγισμένες δύο τέτοιες κονσέρβες, ένα τέταρτο της κούπας μαύρη ζάχαρη, ένα τέταρτο της κούπας κέτσαπ, δύο κουταλιές σούπας Worcestershire sauce, tabasco όσο αντέχεις, και λίγο λάδι θα ανακατέψεις καλά και θα τα βάλλεις στο φούρνο καμιά ώρα... Αν θες να το κάνεις πιο περιποιημένο, βάλε και κομμάτια χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά.
  • Δημιουργία νέου...