Προς το περιεχόμενο

spocky

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.139
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

7.046 προβολές προφίλ
  1. Στο ebill μου εχω 3 παροχες ρευματος. Δινω καθε μηνα μετρηση με self metering η οποια παντα ανοιγει και για τις 3 την ιδια ημερομηνια. Τωρα στις 2 μου εχει την καρτελα self metering ενω στην τριτη οχι. Να ειναι bug του ebill η παιζει κατι αλλο?
  2. spocky

    PS5 Portal

    Εγω που ειχα δοκιμασει το remote play σε ενα Xiaomi mi A3 οταν ανοιγα bluetooth γινοταν unplayable εστω και αν ημουν συνδεδεμενος στα 5GHz. Με το που το εκλεινα ολα οκ. Δυστυχως οταν παρεμβαλεται wifi σε streaming δεν μπορεις να πεις θα δουλευει σιγουρα. Ειναι ανα περιπτωση και αναλογα το hardware, συνδεσμολογια, τοιχοι κτλ. Ενα να μην ειναι οκ απο ολα αυτα θα υπαρχει προβλημα. Για μενα οποιος θελει να δοκιμασει το portal καλυτερα θα ηταν να κανει πρωτα ενα test με το remote play μεχρι να δει τι ρυθμισεις πρεπει να κανει στο δικτυο/εξοπλισμο του ετσι ωστε να μην εχει lag
  3. Εχει αρχισει παλι τις καθυστερησεις η ΔΕΗ στους λογαριασμους? Στον τελευταιο που εχω ελεγε επομενη καταμετρηση 4/1/24 και ακομα δεν εχω λαβει λογαριασμο.
  4. spocky

    Speedport 2 Plus DHCP problem

    Sorry δεν το διατυπωσα καλα. Εχω πχ ορισει μια συσκευη με MAC xx:xx:xx:xx:xx να παιρνει απο το DHCP την 192.168.1.13. Το ιδιο εχω κανει σε αλλες 20. Αντι λοιπον να παιρνουν αυτες που εχω ορισει, παιρνουν τυχαιες απο το Pool.Εχω κανει και επανεκκινηση στις συσκευες και στο ρουτερ. Ετσι κι αλλιως το lease διαρκει 24h συμφωνα με το Speedport Plus. Κατι αλλο παιζει και βαριεμε να κανω factory reset. Εν τω μεταξυ κατι περιεργο συμβαινει. Στην παρακατω καρτελα οι IPs αλλαζουν μονες τους καθε καποια δευτερολεπτα χωρις να πατησω refresh. πχ το Mini PC Ethernet μια μου δειχνει οτι εχει την 1.123 (αυτην εχω βαλει σαν reserved και μια μου δειχνει την 1.171 που δινει μονος του ο DHCP) Επισης μολις παρατηρησα οτι ενω του οριζω static dns 1.1.1.1 , 1.0.0.1 και παταω save, οταν παω ξανα στο menu το static dns ειναι ανενεργο. Ειναι κλειδωμενο μηπως?
  5. spocky

    Speedport 2 Plus DHCP problem

    Εβαλα προσφατα σε νεα συνδεση fiber 100 της cosmote το Speedport Plus 2. Το router εχει το τελευταιο firmware αλλα ενω του εχω ορισει τις συσκευες μου με DHCP Reservations, αυτο εξακολουθει να δινει απο το Pool. Επανω του ειναι συνδεδεμενα 3 Deco M4 αλλα ειναι σε AP αρα δεν εχουν DHCP. Εχω κανει ρεσταρτ και στα deco και στο Speedport αλλα τπτ. Ειχε κανεις παρομοιο θεμα?
  6. spocky

    PS5 Portal

    Και dial up να εχετε κανονικα θα επαιζε. Δεν εχει καμια σχεση το ιντερνετ με την ταχυτητα του τοπικου δικτυου. Φανταζομαι εχει cap στα 1080p σωστα; Ξερει κανεις τι wifi φοραει; Λογικα wifi 6;
  7. Ναι μωρε πιο πολυ αισθητικο ηταν το θεμα γιατι το Speedport εχει αυτη τη μακακια απο κατω που δεν διπλωνει για να στεκετε ορθιο και δεν κρυβεται ευκολα. Ετσι κι αλλιως τρεχει ο VPN server απο Xpenology αλλα ελεγα να το καταργησω.
  8. Τελικα δυστυχως δεν εχει γινει ακομα deploy το τελευταιο fw που προσθετει VPN server στο M4, οποτε πηγα με το setup του Speedport για basic router και αφησα τα deco σαν AP οπως τα ειχα. Ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις
  9. 2. Bridge Mode είναι η κατάσταση κατά την οποία η συσκευή δουλεύει μόνον ως Modem και όχι ως Router. Το Speedport θα ρυθμισθεί ως απλό WiFi Router, συνδεδεμένο στο Deco (από το οποίο θα παίρνει σύνδεση) μόνο για να δουλέψει η τηλεφωνία. Το speedport δλδ σε τι mode θα το βαλω? Bridge ή όπως είναι για να δουλεψει η τηλεφωνια? Θα εχει δλδ και αυτο το ρόλο του router? Θα χρειαστω διπλα NAT κτλ? Αν ειναι έτσι παραμπλεκει το setup
  10. Απο οτι βλεπω εδω μαλλον γινεται https://www.tp-link.com/us/support/faq/2465/ Οποτε αν βαλω deco σαν router εχω το θετικο του VPN server και αρνητικο την διαχειριση απο το APP και οχι απο Web Interface. Ισως καταληξω παλι στο speedport θα δειξει οταν κανουν την τελικη συνδεση απο Cosmote. Αν θελω να βαλω deco σαν router και speedport μονο για τηλεφωνια, πρεπει να κανω το Speedport bridge mode? Επισης επειδη δεν ξερω τι παιζει με την FTTH το deco router θα πρεπει να οριστει να κανει καποιου ειδους PPPoE η δεν χρειαζεται? Sorry αν λεω μπαρουφες απλα ειναι το πρωτο setup απου θα γινει με οπτικη
  11. Εννοεις οτι πρεπει να παει μπροστα το Deco απο το switch. Δλδ να ειναι νοκια--deco--switch και οχι νοκια-switch-deco.... Παντως δεν εχω θεμα σε οποιο σεναριο και αν κανω, να παρεμβαλω συσκευη (ειτε switch, ειτε deco) αναμεσα στα speedport και νοκια ετσι δεν ειναι?
  12. Ναι ισχυει για το τηλεφωνο, το ξεχασα αυτο. Απλα δεν ξερω αν θα κλαταρει το deco σε ρολο router, δεν ξερω αν εχει πιο δυνατη η πιο αδυναμη cpu απο τα Speedport. Επειδη θα τερματισει η οπτικη στο σαλονι δεν θελω να εχω 100 συσκευες (nokia+speedport+deco+τηλεφωνο). To σεναριο μετα το nokia να μπει ενα switch και μετα στο switch να συνδεθουν πανω τα Speedport και Deco γινεται? Δλδ σαν το παρακατω σχεδιο. Έτσι θα έχω μονο nokia+switch+deco τα οποια δεν ειναι και μεγαλα σε μεγεθος. Η LAN1 και LAN2 συνδεονται με εσωτερικη καλωδιωση Gigabit
  13. Περιμενω αυριο να ερθουν απο cosmote να μου συνδεσουν την 100αρα οπτικη. Μου εχουν στειλει ηδη ενα μικρο NOKIA για να κουμπωσει η οπτικη και μαζι ενα Speedport Plus 2. Αυτη τη στιγμη εχω το VDSL router της Wind και παιζω για wifi με 3 Mesh της tp-link Deco M4. Και τα 3 τα εχω σε AP mode. Η ερωτηση ειναι αν θα μπορω οταν βαλουν την οπτικη απο cosmote, αντι να συνδεσω NOKIA--Speedport--Deco (AP mode) (3 συσκευες), να βαλω NOKIA--Deco (Router mode) (2 συσκευες + Deco VPN server). Τα αλλα 2 Deco θα παραμεινουν σε AP mode. Ειναι καπως δεμενα τα Nokia με τα SpeedPort της cosmote η βαζεις οτι θες? Εχει δουλεψει κανεις deco σε router mode? Μηπως ειναι αδυναμα σε CPU για routing?
  14. Εχω ενα pc το οποιο δεν εχει m.2 ports (Gigabyte Z97P-D3) και θελω να συνδεσω πανω του εναν m2 SATA SSD που μου εχει ξεμεινει. Μπορει να μου προτεινει καποιος εναν σχετικα αξιοπιστο και φθηνο adapter?
  15. Ναι αλλα για να στο αλλαξει πρεπει να βαλεις αλλον. Εγω θελω να παρω τον λογαριασμο απο το ενα ebill το οποιο δεν θα εχει πλεον ενεργα accounts και να το βαλω σε αλλο.
  • Δημιουργία νέου...