Προς το περιεχόμενο

evkar

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.438
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με evkar

Πληροφορίες προφίλ

  • Τοποθεσία
    255.255.255

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.223 προβολές προφίλ

evkar's Achievements

  1. Φέτος θα πάνε μέχρι τέλος Αυγούστου (όπως και πέρσι ) .Απλά πληρώνεις δύο δόσεις μαζεμένες αν τα αφήσεις τόσο πολύ. Να δούμε τι θα γίνει με τους Ε.Ε. και την τεκμαρτή φορολόγησή τους .
  2. Αδιάφορη τραγουδίστρια με τραγούδια κατηγορίας lolipop. Μας έχουν πρήξει με την τύπισσα .
  3. evkar

    Αποδοχή κληρονομιάς

    Αν και δεν ξέρουμε λεπτομέρειες θα έλεγα το εξής : 1.-Πρώτα από όλα τσεκάρισε ακριβώς τι χρέος σου αφήνει ο πατέρας σου .Είναι όντως μόνο 10000 ή υπάρχει και κάτι άλλο που δεν ξέρεις. Μήπως έχει εκκρεμότητες με το δημόσιο (εφορία κλπ) 2.- Αν τώρα δεν υπάρχουν άλλες οφειλές πας στο δεύτερο στάδιο που έχει να κάνει με την αποδοχή της κληρονομιάς . Τα ακίνητα αξίζουν ? , είναι σε καλή κατάσταση ?, χρήζουν ανακαίνισης ? Έχε υπόψη ότι για να κάνεις αποδοχή χρειάζεσαι συμβολαιογράφο , ίσως και λογιστή (για τα Ε9 κλπ) και έχει κόστος . 3.Πάμε τώρα στο πιο δύσκολο . Επειδή θα είσαι με τη μάνα σου 75-25 χρειάζεται συννενόηση και συναίνεση για οποιαδήποτε δουλειά θες να κάνεις στα ακίνητα (πχ μίσθωση , ανακαίνιση κλπ). Εδώ ,αν δεν υπάρχει κοινή βάση , έχεις πρόβλημα . Για να βγάλεις π.χ. τον κακοπληρωτή νοικάρη πρέπει να συναινέσει και η μάνα σου . Έχει και άλλα πολλά που πρέπει να συμβουλευτείς νομικό .
  4. Φιλική συμβουλή Μην τα βάλλετε , όσοι δεν το κάνατε ακόμη Ασταθές , χάνει συνεχως credentials, μπόλικο bloatware κλπ κλπ
  5. Παίζει να έχω και δέκα χρόνια να πάρω κάτι απέξω και δεν υπερβαλλω καθόλου. Σταματείστε να τροφοδοτείτε την αισχροκέρδεια ,όσο τους ταϊζετε τόσο σας γδέρνουν
  6. Λοιπόν , μιας και το ανοίξαμε το θέμα , που είναι τεράστιο , να πούμε μερικά πράματα : Οι περισσότεροι ,φαντάζομαι , θα έχετε ακούσει ότι η μεταβίβαση ενός ακινήτου είναι γολγοθάς , βάσανο της ιεράς εξέτασης κλ.π. ,γιατί στα περισσότερα (για να μην πω σχεδόν όλα) δεν συμφωνούν οι επιφάνειες , τα οικόπεδα , τα ύψη κλπ , αφού στο ελλάντα μέχρι το 2010 ο καθένας δήλωνε ,μέτραγε, έφτιαχνε, ό,τι ήθελε στο περίπου. Αρχεία στις πολεοδομίες είχαν (και έχουν ) "χαθεί" και γενικά δεν έβγαζες άκρη. Ήρθε το κράτος και σου λέει κάτσε να βάλω μια τάξη , γιατί κανένας ,ειδικά ξένος , δεν πρόκειται να επενδύσει σε ακίνητο στο περίπου. Έτσι ξεκίνησε η καταγραφή των ακινήτων και βγήκαν στο φώς ωραία πράματα , όπως σπίτια χωρίς άδειες , η αυθαίρεσίες σε ποσοστά 60-70 % κλπ. και άνοιξαν βεβαία μεγάλες δουλειές για τους μηχανικούς πρώτα πρώτα. Στην πορεία το πράμα προχώρησε και φτάσαμε στο σήμερα με τον ψηφιακό φάκελο . Η ιδέα της ψηφιοποίησης είναι σωστή , έλα όμως που προϋποθέτει ότι έχεις ψηφιοποιήσει όλο το χαρτομάνι των αρχείων που αφορά τα ακίνητα (αν υπάρχει ,γιατί μπορεί και να έχει χαθεί) πράγμα που είναι πολύ δύσκολο και θέλει πολύ κόπο, χρόνο και φυσικά χρήμα. Εδώ τώρα που μιλάμε "τρέχει" η ψηφιοποίηση των αρχείων των παλιών υποθηκοφυλακείων ,και θα βγουν στην επιφάνεια ωραία πράματα , γιατί πολλοί δεν έχουν δηλώσει ακίνητα στο κτηματολόγιο για ευνόητους λόγους . Βέβαια όλα αυτά ανέβασαν πολύ το κόστος των μεταβιβάσεων . Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς έτσι ,και εγώ από δικηγόρους και μηχανικούς τα μαθαίνω . Το πράμα , μιας και είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ, θα είχε ένα ενδιαφέρον από άποψη πληροφορικής , σε τι backbone τρέχουν , τι συστήματα και βάσεις έχουν , τι προγράμματα , πως τηρούνται τα back up κλπ.
  7. Αν κατάλαβα καλά αυτός δεν έχει σχέση με τα data centers της Ms στα Μεσόγαια ,που θα τρέξουν τις πλατφόρμες του Δημοσίου , ΑΑΔΕ , ΕΦΚΑ ,ΟΠΕΚΑ κλπ . ή πάλι θα έχουμε ασυμβατότητες και τις γνωστές δικαιολογίες ? Πάντως αν χρηματοδοτείται από Ε.Ε. , που είναι και το πιθανότερο ,"αφού το Ελλάντα ντεν έχει λεφτά καρντιά μου" , δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τσεπώσουν μίζες κλπ , μας έχουν μάθει καλά οι Ευρωπαίοι και δεν νομίζω ότι είναι διατεθημένοι να στήσουμε πάρτι με τα λεφτά τους. Τέσπα ," ό, τι έχει κανείς καλό είναι " , που έλεγε και ο Μουστάκας σε μια παλιά επιθεώρηση .
  8. Στήστε δικό σας server αν έχετε τη δυνατότητα και απλά πράγματα όπως calendar ,notes κλπ τρέξτε τα πάνω στο server σας. Synology ή Qnap είναι πολύ καλές λύσεις . Βέβαια και ο δικός server θέλει τακτικά back up , θέλει καλή γραμμή με καλό upload , αλλά και κάθε μήνα 15 από δω 20 από εκεί δεν παλεύεται.
  9. Ο πέτσινος έχει ,δυστυχώς , κερδίσει κατά κράτος. Τα έχει όλα , λεφτά , τεράστιο μερίδιο αγοράς (μόνο η 3060 πούλησε όσο όλες οι κόκκινες μαζί) , κορυφαίο τμήμα προγραμματιστών . Σιγά μην ρίξει τις τιμές , να μην ανέβουν κιάλλο να εύχεστε .Η 4070 μπορεί να χτυπήσει ένα 750αρι άνετα. Από την κόκκινη μην περιμένετε τίποτα. Μόνο η ιντέλα , σε κάνα δυάρι τριάρι χρόνια ,ίσως κάνει κάτι . Μόνο μην γίνουν και αυτοί μέρος του ολιγοπωλίου , οπότε ......we paint it (τη βάψαμε).
  10. Απο όσο ξέρω η σειρά pulse είναι η φτηνή έκδοση στις 6600. 70-75 βαθμοί είναι μέσα στα όρια λειτουργίας της κάρτας.Για την 6600 τώρα έχει εξαντληθεί το θέμα για την κάρτα και τις δυνατότητές της.
  11. Όπως γράφουν και τα παιδιά η κατάσταση στις κάρτες είναι χάλι μαύρο. 4060 και 4060ti mi si κλπ τα προσπερνάς αβλεπεί , οπότε η περιορίζεσαι σε 6700 και πάνω από την κόκκινη ή από 4070 και πάνω στην πράσινη. Περιμένεις και τις καινούργιες 7700 και 7800 στο 500αρικο και πάνω. Αλλιώς πας σε συμβιβασμό με μια απλή 6600 στα 240 σαν προσωρινή λύση για κανα χρόνο και μετά βλέποντας και κάνοντας .Η 6600 θα σε καλύψει οριακά για 1440 , υπάρχει και η 7600 που ουσιαστικά θα έπρεπε να λέγεται 7500 όπου όμως ανεβαίνεις πάλι και δεν αξίζει. Κοιτάς και μεταχειρισμένες αλλά εκεί το ρίσκο είναι μεγάλο γιατί συνήθως τις έχουν ξεζουμίσει όταν τις πουλάνε , και μην παρασύρεσαι από αγγελίες του τύπου "σε κατάσταση κούτας " , "την είχα μόνο για Lol " κλπ .
  12. Το lancool 216 έβαλε νέα όρια για τη σχέση vfm , δεν έχει αντίπαλο αυτή τη στιγμή. Από τις πολύ καλές στιγμές της Lian li .
  13. φήμες λέει για καινούργια 4060 super με 192αρι δίαυλο και 12αρα μνήμη ,αρχές του 2024 .Μάλλον φήμες θα μείνουν γιατί ο πέτσινος δεν βανδαλίζει τις πωλήσεις από 4070 και πάνω για το χατήρι των καταναλωτών. Ο τύπος είναι γεννημένος killer .Θες επιδόσεις θα πληρώσεις αλλιώς μείνε με την 4060 που σου δίνω .
  14. Να θυμίσω ότι μόνο η 3060 πούλησε όσο όλες οι κόκκινες μαζί, τουλάχιστον αυτό λέγονταν στο steam. Ό,τι και να βγάλει ο πέτσινος θα πουλήσει ,ακόμη και το χρέπι που λέγεται 4060.Καλά κάνει αφού βρίσκει. Η 7700 πρέπει να πέσει κάτω από 350 για να πουλήσει . Από την ιντέλα βαθύ σκοτάδι , ακόμη με τους οδηγούς παλεύουν.
  15. η τιμολόγηση απλά τραγική . Όταν είσαι τόσο πίσω από τον ανταγωνιστή σου ,το μόνο όπλο που έχεις είναι η τιμή. Ο πέτσινος ό,τι και να βγάλει θα πουλήσει .Εδώ σε λίγο θα μας πείσουν ότι η 4060 είναι καρτάρα , τι να λέμε τώρα. Τέσπα , αν βρείτε 7700 στην ελλάδα κάτω από 500 να μας γράψετε .
  • Δημιουργία νέου...