Προς το περιεχόμενο

CyberCr33p

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.781
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με CyberCr33p

  • Ημερομηνία γέννησης 13/04/1984

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.cretaforce.gr/
  • Skype
    CretaForce

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Ενδιαφέροντα
    System Administration

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο
  • Απασχόληση
    System Administrator

Πρόσφατες Επισκέψεις

8.285 προβολές προφίλ

CyberCr33p's Achievements

  1. Υπάρχει plugin στο WordPress που μπορεί να κάνει import τα άρθρα. Ενδεχομένως όμως να χρειαστεί λόγω του αριθμού των άρθρων να "σπάσεις" το αρχείο σε περισσότερα κομμάτια ώστε να μην γίνεται timeout κατά την εισαγωγή τους, διότι δεν είναι μόνο το κείμενο των άρθρων αλλά κατά την εισαγωγή τους κατεβαίνουν από το blogger και οι εικόνες και εισάγονται στο media library του WordPress. Εκτός από την μεταφορά των άρθρων δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να μεταφερθεί, επομένως ουσιαστικά μορφοποιείς τη σελίδα από την αρχή.
  2. Συνήθως το "κόλπο" με τον unlimited ή πολύ μεγάλο χώρο είναι τα inodes (συνολικός αριθμός από αρχεία + φακέλους) που το γράφουν στα ψιλά γράμματα και έτσι δεν μπορεί να γίνει χρήση όλου του διαθέσιμου χώρου.
  3. Επομένως έχεις μια σελίδα στο Blogger και θέλεις να μεταφερθεί σε κάποιον webhost σε WordPress; Εάν ναι τότε μιλάμε για στήσιμο της σελίδας από την αρχή σε WordPress και export των άρθρων από το Blogger και import τους στο WordPress.
  4. Πιστεύω ότι τα κύρια στοιχεία για τη διατήρηση ή και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μιας επιχείρησης είναι το πόσο αφοσιωμένη είναι στο προϊόν της και πόσο σέβεται τους συνεργάτες της, τους πελάτες της, και το προσωπικό της. Αν μια εταιρία ενδιαφέρεται για το προϊόν της, θα βρει τρόπους να εξελιχθεί ακόμα και καθώς μεγαλώνει, όπως προσφέροντας μισθούς μεγαλύτερους σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και έξτρα παροχές για να κρατήσει το προσωπικό της, προσλαμβάνοντας νέο προσωπικό πριν παραστεί η ανάγκη, και αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες της όπου είναι δυνατόν. Ωστόσο, όταν γίνονται εξαγορές από νέους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος, ειδικά όταν υπάρχουν μέτοχοι που θέλουν γρήγορα τα χρήματα τους πίσω, συνήθως η ποιότητα αρχίζει να υποχωρεί. Παρακολουθώντας την αγορά του hosting και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εχω διαπιστώσει ότι μετά τις εξαγορές, αρχικά οι αλλαγές δεν είναι αισθητές για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο, αλλά στη συνέχεια ανακοινώνονται αυξήσεις τιμών και η ποιότητα της υπηρεσίας σταδιακά μειώνεται. Μέχρι στιγμής, δεν έχω συναντήσει καμία περίπτωση όπου η κατάσταση να βελτιώθηκε μετά από μια εξαγορά. Παλαιότερα, οι πάροχοι internet (ISP) εστίαζαν κυρίως στην προσφορά συνδέσεων internet. Με το πέρασμα του χρόνου, άρχισαν να προσφέρουν πρόσθετες υπηρεσίες όπως web-hosting και e-mail hosting, ενώ σήμερα προσφέρουν ακόμα και εντελώς ξένες για το αντικείμενο τους υπηρεσίες, όπως την πώληση ρεύματος και ασφαλιστικών καλύψεων. Όσον αφορά το web-hosting, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το shared hosting, τα managed και unmanaged VPS, managed και unmanaged dedicated servers, colocation, managed wordpress hosting, κλπ. Αυτές οι υπηρεσίες υλοποιούνται με διάφορες τεχνολογίες, ενσωματώνοντας διαφορετικές διανομές Linux, Windows, βάσεις δεδομένων, γλώσσες προγραμματισμού, κλπ. Κανείς system administrator / technical support δεν μπορεί να είναι καλός σε όλα. Μια επιχείρηση που επιχειρεί να προσφέρει "τα πάντα" σε θέματα hosting, ειδικά όταν το hosting αποτελεί μια από τις δευτερεύουσες δραστηριότητές της, είναι αδύνατον να εξειδικευτεί σε όλα. Θυμάμαι τον Μποτρίνι στο "Εφιάλτης στη κουζίνα" να συμβουλεύει τα εστιατόρια που είχαν τα πάντα όλα (κρεατικά, ψαρικά, ζυμαρικά) μέσα στον κατάλογο τους να εστιάσουν σε ειδικευμένα πιάτα και να περιορίζουν τον αριθμό των διαφορετικών επιλογών, έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια σαφή ταυτότητα και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των πελατών τους.
  5. Πριν κάτι χρόνια σε κάποιους routers με κενά ασφαλείας σου άλλαζαν DNS server με αποτέλεσμα να σε βάζουν σε spam σελίδες. Πάντως σε FritzBoz είναι απίθανο να έχει γίνει αυτό.
  6. Καλά κάνεις. Έτσι και αλλιώς από πάντα ο σωστός χειρισμός είναι με πιστωτικό και όχι ακυρωτικό. Ακυρωτικά υποτίθεται είναι μόνο για περίπτωση που δεν έχει λάβει το παραστατικό ο πελάτης. Πάντως στην επόμενη έκδοση που φαίνεται ότι θα την βγάλουν πολύ σύντομα ακυρωτικά θα μπορούν να σταλθούν μόνο την ίδια ημέρα.
  7. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που καταλήγουν στις εταιρίες μηχανογράφησης από έξτρα modules και προγράμματα, αλλά και το λειτουργικό κόστος (εργατοώρες) που έχει επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και όσο μεταβαίνουμε στην καθολικότητα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και το κόστος των παρόχων διαβίβασης στο MyDATA. Βάλε μέσα και το κόστος για νέες ταμειακές και POS, προμήθειες τραπεζών, κόστη για μηχανογράφηση ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και προμήθειες για IRIS. Αυτά τα επιπλέον κόστη θα τα πληρώσει ο καταναλωτής με αύξηση των τιμών σε οτιδήποτε αγοράζουμε.
  8. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα. Και στο (άμεσο) μέλλον όπως δείχνουν τα πράγματα αυτό θα είναι η "μοναδική πηγή αλήθειας" όσο αφορά τα βιβλία των επιχειρήσεων και με αυτό θα γίνονται οι έλεγχοι.
  9. CyberCr33p

    opencart

    Επειδή μου έτυχε σήμερα σε OpenCart μετά από μεταφορά το ίδιο σφάλμα και δεν υπάρχει πουθενά η λύση, το αναφέρω εδώ μήπως χρειαστεί και σε κάποιον άλλον. Μπαίνεις στη βάση με phpmyadmin και στο πίνακα oc_setting διορθώνεις το path στην εγγραφή που βλέπεις στην παρακάτω εικόνα.
  10. Όχι το δωρεάν "timologio" της ΑΑΔΕ είναι για να εκδώσει κάποιος παραστατικά τα οποία δεν χρειάζονται σήμανση από φορολογικό μηχανισμό ή ταμειακή μηχανή ή πάροχο. Στην ουσία είναι κάτι σαν το EpsilonSmart, Oxygen Pelatologio, Elorus, κλπ (χωρίς την έξτρα υπηρεσία του "παρόχου"). Για παράδειγμα κάποιος που δουλεύει μόνο χονδρική και εκδίδει μόνο τιμολόγια τον καλύπτει. Επίσης καλύπτει και περιπτώσεις έκδοσης αποδείξεων λιανικής όπως π.χ. καθηγητές που οι αποδείξεις τους είναι "αθεώρητες". Εμπόρους δεν καλύπτει σε ότι αφορά αποδείξεις λιανικής. Στέλεχος της ΑΑΔΕ έχει πάντως αναφέρει ότι το "timologio" θα γίνει πάροχος, οπότε σε αυτή τη περίπτωση όταν και εάν το κάνουν θα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Το "timologio" διαβιβάζει το ίδιο στο MyDATA. Η "ειδική φόρμα καταχώρησης" είναι για τις περιπτώσεις που κάποιος εκδίδει χειρόγραφα παραστατικά ή και σε ένα Word και θέλει να διαβιβάσει τα δεδομένα τους στο MyDATA. Όμως για να επιτρέπεται η χρήση της "ειδικής φόρμας καταχώρησης" χρειάζεται να είναι η επιχείρηση εντός των ορίων που αναφέρονται στον προηγούμενο σύνδεσμο. Σε κάθε περίπτωση "η ειδική φόρμα καταχώρησης" είναι κάτι που θα ισχύει προσωρινά, μιας και τα όρια τα μείωσαν για το 2024 σε σχέση με το 2023 και προφανώς το ίδιο θα γίνει και το επόμενο έτος μέχρι να καταργηθεί εντελώς. Στόχος τους είναι να μεταβούν όλοι στην "ηλεκτρονική τιμολόγηση" που σημαίνει ότι στο μέλλον για να εκδόσεις παραστατικά θα πρέπει να έχεις (και να πληρώσεις) την υπηρεσία του "παρόχου".
  11. Η ειδική φόρμα καταχώρησης έχει κάποιους περιορισμούς όπως ο τζίρος και ο αριθμός των τιμολογίων: https://www.aade.gr/mydata/eidiki-forma-katahorisis-diabibasi-parastatikon
  12. Συνήθως υπάρχει επιλογή να γίνεται μόνο προώθηση χωρίς να αποθηκεύονται τοπικά. Το πώς ρυθμίζεται εξαρτάται από το control panel που χρησιμοποιεί ο webhost σου. Το Gmail έχει επιλογή να τα κατεβάζει με POP3 και να τα διαγράφει από το κανονικό mailbox. Οπότε με αυτό το τρόπο δεν θα γεμίσει ποτέ το κανονικό mailbox.
  13. Εάν έχεις ρυθμίσει να γίνεται forwarding τότε ας γεμίσει το κεντρικό θα προωθούνται τα μηνύματα στο yahoo. Όμως ο αποστολέας θα λαμβάνει πίσω αναφορά ότι το μήνυμα δεν παραδόθηκε. Πάντως προωθήσεις προς εξωτερικούς παρόχους δεν προτείνεται γιατί μπορεί να χαρακτηριστεί το e-mail σου ως spammer εάν προωθεί spam που ενδεχομένως να σου στέλνουν. Η δωρεάν λύση είναι να φτιάξεις ένα gmail που δίνει δωρεάν 15GB χώρου και μέσα από τις ρυθμίσεις του να προσθέσεις με POP3 να κατεβαίνουν εκεί τα μηνύματα του κανονικού mailbox. Επίσης όταν ολοκληρώσεις τη ρύθμιση του POP3 θα σε ρωτήσει εάν θέλεις να προσθέσεις και SMTP έτσι ώστε να μπορείς να απαντάς και να φαίνεται το κανονικό σου e-mail άσχετα εάν θα το στέλνεις μέσα από το gmail. Το μόνο αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι με το POP3 το gmail θα αργεί να λάβει τα νέα μηνύματα από 1 λεπτό μέχρι και 1 ώρα. Εάν σου στέλνουν πολλά μηνύματα τότε θα συνδέεται πιο συχνά να τα κατεβάζει, εάν σου στέλνουν σπάνια τότε θα συνδέεται πιο αραιά αλλά όχι περισσότερο από 1 ώρα.
  14. CyberCr33p

    Πληρωμη απο freelancing

    Είχαν βγάλει ανακοίνωση στη συνέχεια που το ξεκαθάριζε.
  15. CyberCr33p

    Πληρωμη απο freelancing

    Εάν είναι μισθωτός και ταυτόχρονα ελεύθερος επαγγελματίας τότε δεν θα φορολογείται με τεκμαρτό εισόδημα για τα εισοδήματα που θα λαμβάνει ως ελεύθερος επαγγελματίας.
  • Δημιουργία νέου...