Προς το περιεχόμενο

kallair

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    6.093
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Piraeus, Greece
  • Απασχόληση
    DreameR

Πρόσφατες Επισκέψεις

16.339 προβολές προφίλ
  1. Tα σφαλματα ειναι υπερβολικα πολλά. σιγουρα δεν υπαρχει καλυτερο σημειο να συνδεσεις το router, να μην εχεις καθολου διακλαδωσεις κ ενωσεις; Θα προτεινα να δοκιμασεις το h268q που ειναι καλυτερο κ πιο σταθερο απο το 300s. Aν δεν κανει δουλεια, τοτε ζητα να σε κατεβασουν σε 50αρα.
  2. Καλημερα! εχω την sam4s nr-320 net. γνωριζεις μηπως αν οι αναβαθμισεις γινονται αυτόματα ή πρεπει να φωναξω τον τεχνικο να τις κανει; ειχαμε κανει την πρωτη αναβαθμιση τοτε, αλλα δεν εχει ερθει ακομα ο τεχνικος να μας συνδεσει το pos. ξερουμε αν δουλευει η ταμειακή απροσκοπτα με το s800 της viva;
  3. Φανταζομαι για αυτο το λογο εχουν αρχισει σε πολλες περιοχες και αλλαζουν στις κολωνες τα 3 καλωδια κ βαζουν ενα ενιαιο για το ρευμα. αντε με το καλο να μας ερθει!
  4. kallair

    Netflix μέσω Τουρκίας problem

    Υποτιθεται οτι αν ανοιξεις το vpn (εστω και free) και πατησεις να ξεκινησεις η ταινιας/σειρα, μετα μπορεις να το κλεισεις. το δοκιμασες;
  5. kallair

    Επιλογή Android TV Box

    1000% φταιει το ρουτερ. αν πας σε γειτονικο forum θα βρεις απειρες σελιδες που το κραζουν, ομοιως ομως θα βρεις κ εδω. το συγκεκριμενο ειναι απο τα πιο σαπια μοντεμ που εχει δωσει η βοντα. εχει θεμα με την μνημη ραμ, ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ wifi, και αν θυμαμαι καλα, λογω κακου firmware "μπουκωνει" και κανει επανεκκινησεις. Μου το ειχαν δωσει οταν ειχα βαλει 200αρα και απο εκει που η γραμμη μου ηταν απροβληματιστη, ξεσκιστηκα στα reboots του μοντεμ. Mετα απο ψαξιμο κ πιεση να μου στειλουν το μοντεμ που σου ανεφερα, δεν εχω το παραμικρο προβλημα πλεον με αποσυνδεσεις κ επανεκκινησεις.
  6. υπερβολικα δυσκολα να βρεις κατι που να κανει δουλεια κατευθειαν out of the box. πχ θα πρεπει να του κανει καποιος την συνδεσμολογια με τα καλωδια. μετα τις ρυθμισεις για να εχει ιντερνετ το μποξ. υπαρχουν πολλες εφαρμογες που μπορεις να τις ρυθμισεις να ξεκινουν κατευθειαν στην εκκινηση αλλα ενα κουμπι να πατησει ο παππους (το home πχ) δεν θα ξερει να ξαναμπει στην εφαρμογη ξανα. επισης ο 81χρονος εχει ιντερνετ εκει;
  7. kallair

    Επιλογή Android TV Box

    Το 300s ειναι ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ειδικα το wifi του. Zητα απο την βοντα να σου στειλουν το zte H268Q ή βρες κ αγορασε το απο αγγελιες και θα σωθεις. Αν σε ρωτησουν τι προβλημα εχεις με το 300s πες τους οτι τα παιζει το wifi και κανει επανεκκινησεις το ρουτερ όταν ειναι πολλες συσκευες συνδεμενες.
  8. kallair

    Επιλογή Android TV Box

    λογικα σε ολες τις androidtv συσκευες λειτουργει με τον ιδιο τροπο. όταν κανω cast κατι απο το κινητο ή το ταμπλετ, το δειχνει με τον τροπο που ειναι "τραβηγμενο". πχ τις φωτογραφιες τις δειχνει με κενα δεξια αριστερα, τα βιντεο τα ορθια με κενα δεξια κ αριστερα κ τα κανονικα τραβηγμενα βιντεο, γεμιζουν ολη την οθονη. δεν νομιζω να παιζει ρολο το να γυρισεις σε landscape αλλα αν θυμηθω θα το δοκιμασω.
  9. kallair

    Επιλογή Android TV Box

    Δεν θα σε κανει κανενας ταγκ για να σου πει αυτο. θα σε κανουν ταγκ για να σου πουν οτι 99 στους 100 εδω μεσα που ρωτανε για μποξακι, δεν θελουν να μπλεξουν με φλασαρισματα και να ψαχνουν εφαρμογη νετφλιξ που να δουλευει σωστα καθε 2 κ λιγο. οποτε σε αυτους πώς ακριβως θα προτεινεις μη πιστοποιημενο μποξακι; και καλώς ή κακώς οι απαντησεις στο 99% των περιπτώσεων ανακυκλώνονται στο "παρε πιστοποιημενο μποξάκι". Ακομα και οσοι θελουν μποξακι με DVB-T2, πλεον η καλυτερη λυση ειναι το νοκια με το εξτρα usb dvb-t. που παλιοτερα τους προτεινα τα me-cool.
  10. kallair

    KODI setup

    @GUADANAMO ποιο μοντελο τηλεορασης εχεις; η λογικη λεει οτι θελει πολυ προσφατο μοντελο και να ειναι high end ο επεξεργαστης για να παιζει "καλα". δυστυχως οι τηλεορασεις με κλειστο ΟS συνηθως δεν εχουν δυνατο επεξεργαστη. Υπαρχει βεβαια κ η πιθανοτητα το addon που εχεις να ειναι "κακογραμμενο" και να μην ειναι συμβατο με το webos για καποιον λογο.
  11. kallair

    tv box ή chromecast?

    Για αρχη θα πρεπει να μας περιγραψεις και το δικτυο σου. κανονικα δεν θα επρεπε να σου κολλάει για 1080p. Λογοι που μπορει να φταινε ειναι η ταχυτητα του δικτυου σου ή ο υπολογιστης σου. Πρώτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να ρυθμισεις σωστα το plex. θα πας στις ρυθμισεις του κ θα επιλεξεις να μην μετατρέπει την ταινια. Δευτερον πρεπει να ελεγξεις το δικτυο σου. Φροντισε τηλεοραση και υπολογιστης να ειναι συνδεμενα με το 5ghz δικτυο. Τριτον, φροντισε η ταινια που θες να στριμαρεις, να μην ειναι σε καποιον παλιο, αργο δισκο ή σε εξωτερικό δισκο usb. την εχω πατησει και ειχα μονιμα buffering. To δικο μου setup για plex ειναι το εξης. τηλεοραση συνδεμενη με το 5ghz δικτυο (δυστυχως οι τηλεορασεις εχουν 100αρι ethernet και οχι gigabit οποτε το ασυρματο wifi επιβαλλεται για να εχεις ικανοποιητικο bandwidth. 2.4ghz να το αποφευγεις. Υπολογιστη εχω ενα φθηνο mini pc για plex server συνδεμενο σε gigabit ethernet στο ρουτερ. τις ταινιες τις εχω σε ssd δισκο και στις επιλογες του plex server εχω επιλεξει να μην μετατρεπει ποτε τις ταινιες και να στελνει την original ποιοτητα στην τηλεοραση. Με το παραπανω setup μπορω και βλεπω μεχρι 4κ αρχεια των 40gb περιπου.
  12. Προσωπικα βλεπω να πηγαινω προς cu πλευρα. Εχει την επιλογη να "μετατρεπω" το υπολοιπο σε ισαξια κουπονια efood + την αλλη την βλακεια με τις αποδειξεις κ την επιστροφη (δεν ξερω αν θα καταφερω να το αξιοποιησω αυτο βέβαια).
  13. Απο την στιγμη που εχεις περασει καλωδιο cat6 & cat5e μεχρι το ισογειο και εχεις πει οτι δεν εχεις θεμα να ειναι εκει o εξοπλισμος σου, δεν εχεις κανενα απολυτως θεμα. χρησιμοποιεις την ιδια συνδεσμολογια στο περιπου. στο ισογειο χωρο θα εχεις το μοντεμ/ρουτερ του παροχου ριχνεις την τηλεφωνια πάνω κ απο το phone1 k phone2 ανεβαζεις τηλεφωνια σε καθε οροφο με το 5e. για ιντερνετ, προτιμησε καποιο mesh που να σου δινει 3 gigabit ethernet (πχ αυτο). απο το μοντεμ του παροχου, συνδεεις το main mesh σε gigabit θυρα. χρησιμοποιεις τις αλλες 2 gigabit για να στειλεις ιντερνετ σε καθε οροφο και συνδεεις gigabit switches και ενα deco mesh ανα οροφο, οπως δειχνει το σχεδιαγραμμα πιο πανω. Προσωπικα, ετσι θα εκανα την συνδεσμολογια. Το μονο αρνητικο που σκεφτομαι στο παραπανω σεναριο, αν καποιος εξοπλισμος δεν δουλευει σωστα για καποιο λογο κ χρειαστει να επεμβεις, θα πρεπει να κατεβαινεις στο ισογειο... ================================================================================================== Ενα διαφορετικό σεναριο συνδεσμολογιας ειναι να χρησιμοποιησεις το cat5e και να ανεβασεις στον 1ο οροφο απο το 1 ζευγος του cat5e το σημα για να δωσεις ιντερνετ στο μοντεμ, ενα δευτερο ζευγος του cat5e που παει στον 1ο οροφο, να το χρησιμοποιησεις για να "κατεβασεις" στο ισογειο τηλεφωνια απο το phone2 και να το γεφυρωσεις με το cat5e του 2ου οροφου και ετσι να δωσεις τηλεφωνια στον 2ο οροφο. για το ιντερνετ χρησιμοποιεις το καλωδιο που κατεβαινει απο τον 1ο οροφο στο ισογειο κ το ενωνεις με το καλώδιο που παει στον 2ο οροφο. με το 2ο σεναριο, εχεις πλεον το μοντεμ στο σπιτι σου κ οχι εκτεθειμενο στο ισογειο ΑΛΛΆ δεν το συνιστω γιατι πολλά περισσοτερα τα μετρα (ειδικα για την τηλεφωνια) και πολλες οι ενωσεις. τελος, θα συμφωνησω με προλαλησαντα, δεν υπαρχει κανενας λογος να βαλεις συσκευη σε καθε δωματιο.. βαζεις μια σταθερη συσκευη σε καποιο βασικο δωματιο/γραφειο και μια δευτερη που θα ειναι ασυρματη.
  14. kallair

    Επιλογή Android TV Box

    Παιζει να μην μπορεις χωρις να ειμαι 100% σιγουρος. Για αρχη με mecool km2/plus δεν εχει υποστηριξη σε dolby vision αν ενδιαφερεσαι (δεν το αναφερεις αλλα πρεπει να αναφερθει). κατά δευτερον ξεχνάς ΟΛΑ τα lossless formats. επισης η ηχομπαρα σου ειναι 9.1.4 και δεν ξερω κατα πόσο θα μπορει να δωσει ηχο σε ολα τα ηχεια.
  • Δημιουργία νέου...