Προς το περιεχόμενο

Chupacabra

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    233
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Chupacabra

  • Ημερομηνία γέννησης 01/01/1980

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Πρώτη πόρτα δεξιά

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.085 προβολές προφίλ
  • somt

Chupacabra's Achievements

  1. Μηχανισμός των Αντικυθήρων https://youtu.be/zjuXFJJmNUY
  2. Βασικά μένω Γερμανία πλέον, οπότε με ενδιαφέρει το προϊόν που προσφέρουν και εδώ. Το ότι έκανα αίτηση σε αυτούς για να δουλέψω εκεί, δείχνει ότι πίστευα στο project τους. Όπως είπα και παραπάνω, οι ίδιοι διαψεύδουν τους εαυτούς τους και τις προσδοκίες για την εταιρεία. Το ότι έχω δεκαετή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα μου επιτρέπει να διακρίνω αν γίνονται λάθη στον σχεδιασμό. Μπορεί να μην το πιστέψεις, αλλά η κριτική μου δεν γίνεται από εμπάθεια που δεν προσλήφθηκα, αλλά από απογοήτευση, γιατί είχαν τέλεια ευκαιρία να αλλάξουν το τραπεζικό τοπίο και τα σκάτωσαν. Επαγγελματικά, όταν ο CEO τους πρόσφατα δήλωσε ότι θέλει οι υπάλληλοι του να είναι έως 30 ετών (για να καταλαβαίνουν την νεολαία), τι προοπτικές για μακροχρόνια καριέρα υπήρχαν για έναν 36αρη; Αυτά όλα δεν τα ήξερα όταν έστειλα την αίτηση, τα ανακάλυψα στο μεσοδιάστημα. Εγώ τουλάχιστον την έψαξα καλά την τράπεζα, μπορείς εσύ που την υπερασπίζεσαι να πεις το ίδιο;
  3. Η διαφορά είναι ότι η Number26 δεν ανταγωνίζεται υπηρεσίες σαν το Viva Wallet, αλλά τις παραδοσιακές τράπεζες. Η ίδια πλασαρίστηκε σαν "η πρώτη πλήρης τράπεζα για το κινητό σας τηλέφωνο". Προσφέρει λογαριασμούς με IBAN, δέχεται την σύνδεση πάγιων εντολών και μισθοδοσίας, δίνει όριο υπερανάληψης. Προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι κάνει τις πιο σημαντικές τραπεζικές λειτουργίες, καλύτερα από τις παραδοσιακές τράπεζες. Δυστυχώς όμως διαψεύδει η ίδια τον εαυτό της όλο και περισσότερο.
  4. Εγώ αναφέρθηκα σε "καταθέσεις μετρητών", όχι σε μεταφορές ποσών. Οι μεταφορές χρημάτων (πιστώσεις σε λογαριασμό, δηλαδή χρήματα που ΜΠΑΙΝΟΥΝ στο λογαριασμό από κάποιον άλλο λογαριασμό) είναι δωρεάν σχεδόν παντού, εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου υπάρχει προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος (π.χ. Ελλάδα). Αφήσανε δηλαδή δωρεάν το αυτονόητο και αλλάξανε προς το (πολύ) χειρότερο την τιμολόγηση απλών καταθέσεων μετρητών, την οποία μάλιστα διαφήμιζαν ως συγκριτικό τους πλεονέκτημα. Ουσιαστικά, ήρθαν και είπαν μια μέρα :"Ωραία, επειδή δεν μας βγαίνουν τα κουκιά, σας επιτρέπουμε να κάνετε καταθέσεις μετρητών με το σταγονόμετρο. Αν θέλετε να βάλετε δωρεάν χρήματα στον λογαριασμό σας, θα πρέπει να έχετε κάποιον ΑΛΛΟ λογαριασμό σε ΑΛΛΗ τράπεζα, για να τα μεταφέρετε από εκεί." Επειδή λοιπόν τα μετρητά δεν έχουν καταργηθεί ακόμα και οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν, η Number26 δεν μπορεί να γίνει η αποκλειστική τράπεζα κανενός πελάτη, με την εχθρική αντιμετώπιση της προς τα μετρητά. Η εντύπωση που μου βγάζει πλέον η τράπεζα είναι ενός κλειστού club για hipsters, οι οποίοι είναι ανύπαντροι (μόνο ατομικός λογαριασμός), κάνουν πολλές αγορές online και τους αρέσει το app της Number26. Οποιος έχει πολλά χρήματα, οικογένεια, παίρνει μισθοδοσία, σύνταξη κλπ και θέλει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση στα χρήματα του, αυτόματα αποκλείεται. Όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών τους, μια βόλτα στις κριτικές που υπάρχουν στην σελίδα τους στο Facebook θα σε πείσει.
  5. Δυστυχώς, η Number26 επιδεικνύει ερασιτεχνισμό σε ανεπίτρεπτο επίπεδο, σε πολλούς τομείς της λειτουργίας της. Αυτό το διαπίστωσα προσωπικά, καθώς εκτός από πελάτης της, είχα κάνει και αίτηση πρόσληψης για την θέση International Customer Service Specialist (Έχω εργαστεί για δέκα χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου και στην Πειραιώς). Η διαδικασία αξιολόγησης καθυστέρησε σχεδόν 5 μήνες, κατά την διάρκεια των οποίων με ενημέρωναν ότι αντιμετωπίζουν εσωτερικά προβλήματα στην διαδικασία "στρατολόγησης", αλλά αν περίμενα θα "χαίρονταν να συζητήσουμε για τα επόμενα βήματα". Έχοντας λοιπόν άφθονο χρόνο για να τους ερευνήσω, διαπίστωσα ότι όλο αυτό το διάστημα έκαναν συνεντεύξεις για Customer Service Manager και για HR Manager. Επίσης, διαπίστωσα ότι η υπάλληλος του HR που επικοινωνούσε μαζί μου δεν ανήκε στην ίδια την Number26, αλλά ήταν recruiter από μια άλλη Start-up, την Done! Berlin. Αυτό που συνέβαινε δηλαδή ήταν ότι η Number26 δεν είχε καν HR Department στημένο και είχε αναθέσει σε τρίτη εταιρεία τις προσλήψεις. Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητα κακό, αν υπήρχε ήδη μια στοιχειώδης δομή στην τράπεζα (που δεν υπήρχε). Τελικά έλαβα πριν μία εβδομάδα mail που μου έλεγε ότι δεν χρειάζονται άτομο για την συγκεκριμένη θέση, γιατί δεν θα την καλύψουν. Αν δει κάποιος τις κινήσεις της τράπεζας από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα, δεν μπορεί να μην υποπτευθεί ότι κάτι δεν πάει καλά : ή η τράπεζα πιάστηκε απροετοίμαστη από την ξαφνική επιτυχία και ήταν υποστελεχωμένη, ή το business plan τους ήταν προχειροφτιαγμένο από την αρχή. Χαρακτηριστικά, από τον Ιανουάριο έγιναν τα εξης: 1) Η Number26 επιβάλλει περιορισμό στο ποσό κατάθεσης μετρητών χωρίς προμήθεια (100€ ανά μήνα δωρεάν, μετά 1,5% προμήθεια) 2) Αρχίζουν να γίνονται έντονα παράπονα από πελάτες για την Εξυπηρέτηση Πελατών (δεν απαντούν στα τηλέφωνα, στα e-mail, έχουν αγενή συμπεριφορά). Αυτό συμβαίνει γιατί ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην Number26 είναι μόλις 28 ετών και, όπως φαίνεται, χωρίς τραπεζική εμπειρία. 3) Η Number26 ακόμα προσπαθεί να στελεχώσει τους τομείς του HR της και της Εξυπηρέτησης πελατών. 4) Πριν 4-5 μέρες έκλεισε αιφνιδιαστικά λογαριασμούς πελατών, χωρίς να δώσει καμμία εξήγηση στους επηρεαζόμενους πελάτες. Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, ο PR Manager τους σχολίασε σχετικά ότι "ο αριθμός των λογαριασμών που έκλεισαν είναι ασήμαντος συγκριτικά με την ανάπτυξη της τράπεζας"... Συνοψίζοντας λοιπόν, έχουμε μια "τράπεζα" η οποία δεν τηρεί βασικούς κανόνες "ηθικής τραπεζικής", είναι στελεχωμένη με προσωπικό χωρίς εμπειρία στην Τραπεζική και στην Εξυπηρέτηση Πελατών και γενικά δείχνει περισσότερο να αυτοσχεδιάζει, παρά να λειτουργεί με βάση κάποιο σχέδιο. Αν ήταν ελληνική τράπεζα, θα εμπιστευόσασταν τις οικονομίες σας σε κάποιον που λειτουργεί τόσο ερασιτεχνικά; Εγώ πλέον όχι, παρά τις καταπληκτικές προοπτικές που έδειχνε στην αρχή.
  6. Οι offshore εταιρείες που έχουν αντικείμενο εργασιών στο εξωτερικό και απασχολούν εργαζόμενους, σε υπαρκτά γραφεία, δεν ενοχλούν κανέναν. Οι shell companies όμως, δηλαδή εικονικές εταιρείες που υφίστανται μόνο στα χαρτιά, δεν έχουν εγκαταστάσεις ή προσωπικό και έχουν δηλωμένη έδρα σε φορολογικό παράδεισο, πόσο νόμιμες δραστηριότητες μπορεί να έχουν; Δυστυχώς, συνήθως αναφερόμαστε σε offshore εταιρείες οι οποίες έχουν τα χαρακτηριστικά της δεύτερης κατηγορίας. Δε νομίζω ο Παναμάς να είναι το επιχειρηματικό κέντρο του πλανήτη, εκτός και αν ζω σε λάθος πλανήτη. Προφανώς και όλες σχεδόν οι offshore εταιρίες εκεί είναι τουλάχιστον ύποπτες για φοροδιαφυγή και πιθανότατα και για άλλες παράνομες δραστηριότητες.
  7. Πριν από το παιχνίδι με την Κροατία, στην Νεριτ έδειχνε την νίκη μας επί των ΗΠΑ στην Ιαπωνία. Μπορεί να φανεί ιεροσυλία σε πολλούς, αλλά πραγματικά το μπάσκετ που παίζουμε τώρα μου φάνηκε πιο ελκυστικό και πιο ομαδικό. Το ατομικό ταλέντο περίσσευε τότε, αλλά οι επιθέσεις μας δεν ήταν τόσο ορθολογικές. Μετά από 4 παιχνίδια, αυτό που ξεχωρίζει στην ομάδα είναι ο πλουραλισμός στην επίθεση και οι βοήθειες στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε παιχνίδι έχουμε κάποιον παίκτη που ξεχωρίζει επιθετικά (πάντα διαφορετικό όμως) και 4-5 ακόμα που βρίσκονται κοντά στους 10 πόντους. Επίσης, σε όλα τα παιχνίδια ο αντίπαλος έχει βάλει εώς 35 πόντους μέχρι το ημίχρονο και χάνει με τουλάχιστον 10 πόντους. Ο πλουραλισμός στην επίθεση εξηγείται πανεύκολα αν μετρήσει κάποιος πόσες φορές αλλάζει χέρια η μπάλα σε μια επίθεσή μας, με το συνηθέστερο αποτέλεσμα να είναι το ελεύθερο σουτ. Το αν τα βάζουμε όλα ή όχι, δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα σουτ γίνονται υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Επίσης, η ομάδα έχει δυνατότητα να αλλάζει ρυθμό, ανάλογα με τους παίκτες (Ζήσης- Καιμακόγλου για αργό τέμπο, Καλάθης-Αντετοκούνμπο για γρήγορο), με αποτέλεσμα το παιχνίδι μας να μην είναι τόσο προβλέψιμο όσο το...ατελείωτο pick-n-roll των τελευταίων ετών. Το μόνο μεγάλο μας μειονέκτημα είναι οι 2 ανύπαρκτοι ψηλοί, που δεν κάνουν ούτε για Α2, και που θα μας στοιχίσει πολύ απέναντι στις παραδοσιακές δυνάμεις.
  8. Προσωπικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το thread, στη λογική δημιουργίας ενός αξιοπρεπούς gaming μηχανήματος σε προσιτή τιμή. Η σύγκριση με το hardware των κονσολών δίνει ένα καλό σημείο αναφοράς. Δεν καταλαβαίνω γιατί να ΜΗΝ υπάρχει τέτοιο thread.
  9. Δυστυχώς, όπως έχει γίνει ο κόσμος σήμερα, δικαιολογείται η υπαρξη τέτοιων συσκευών. Έχοντας μεγαλώσει κι εγώ τις δεκαετίες 1980-1990 (34 ετών) συμφωνώ με την αποβλάκωση και την έλλειψη βασικών ικανοτήτων που εμφανίζουν τωρινές γενιές, ίσως και από τον βομβαρδισμό απανωτών αφιλτράριστων ερεθισμάτων. Η απλότητα που υπήρχε στην καθημερινότητά μας τότε, μας βοήθησε να γίνουμε μια γενιά αρκετά ισορροπημένη συναισθηματικά, καθώς δεν στερηθήκαμε τίποτα, ούτε από υλικά αγαθά, αλλά ούτε και από ώρες ελευθερίας και παιχνιδιου. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Σαν νέος πατέρας, μιας κορούλας 2 ετών, δεν μπορώ να μην ανησυχώ ότι η κόρη μου θα κινδυνεύει αρκετά από κάθε λογής ανώμαλο, όταν θα αρχίσει να πηγαίνει στο σχολείο. Ειδικά όταν θα είναι στην προεφηβική ηλικία και θα (θέλει να) πηγαίνει μόνη της στο σχολείο (εμείς πηγαίναμε μόνοι μας από το δημοτικό), ποιος μπορεί πλέον να εγγυηθεί για την ασφάλειά της; Το να έχεις την δυνατότητα να εντοπίσεις το παιδί σου αν έχει αργήσει αρκετά χωρίς να σε έχει ειδοποιήσει μπορεί να αποδειχθεί θέμα ζωής ή θανάτου. Επίσης, παρόμοιες συσκευές σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν στην περίπτωση συγγενούς με άνια ή Αλτσχάιμερ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντός τους και πρέπει να μπορεί κάποιος να τους εντοπίσει οποιαδήποτε στιγμή. Δυστυχώς έχω τέτοιο άτομο στον άμεσο περίγυρό μου και μια τέτοια συσκευή θα ήταν ανεκτίμητη. Μην καταδικάζουμε λοιπόν την τεχνολογία που μας δίνει μια δυνατότητα, να καταδικάζουμε την κατάχρηση της δυνατότητας αυτής από εμάς τους ίδιους. Εγώ σαν πατέρας οφείλω να σεβαστώ την ιδιωτικότητα της κόρης μου στην εφηβεία της, αλλά νωρίτερα που θα είναι κοριτσάκι, δεν βλέπω τον λόγο να μην έχω την δυνατότητα να έχω άμεσο τρόπο επαφής σε περίπτωση ανάγκης. Και κάτι τελευταίο για τους "επαναστάτες" χωρίς παιδιά που καταδικάζουν αυτη την τεχνολογία ως "Μεγάλο Αδελφό" : Όταν θα κάνετε παιδιά, θα καταπιείτε πολλές απόλυτες κουβέντες που έχετε πει, όπως ακριβώς έκανα κι εγώ.
  10. Chupacabra

    turbo-x tablet rainbow 7.85" 16GB

    Το συγκεκριμένο tablet είναι το Chuwi v88s, οπότε μπορείς να flashάρεις custom ROM. Ένα καλό custom ROM είναι αυτό (Kit Kat 4.4.2 - Root): http://crewrktablets.arctablet.com/?p=3175 . Κατεβάζεις την έκδοση 3.1 και αντικαθιστάς τον kernel που έχει με τον #153 (το αρχείο από κάτω). Προσωπικά, έχω περάσει το συγκεκριμένο ROM σε Rainbow 8GB, με απόλυτη επιτυχία. Μετά την εγκατάσταση το tablet έχει μια κανονική, rooted έκδοση του Kit Kat με Play Store και όλες τις υπηρεσίες και εφαρμογές της Google. Προσοχή : Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξέρεις να κάνεις flashάρισμα με RKAndroid Tool. Αν δεν γνωρίζεις, καλύτερα μην το κάνεις μέχρι να μάθεις. Σε κάθε περίπτωση, προχωράς με δική σου ευθύνη, καθώς αν περάσεις custom firmware χάνεις την εγγύηση του Πλαισίου και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γίνει bricked το tablet.
  11. Lucifer, αδυνατώ να καταλάβω την κίνηση που περιγράφεις, πραγματικά. Μπορείς να την κάνεις με 1 κίνηση του ενός χεριού ; Θα μαζευτεί ΟΛΟ το χαρτί που έπεσε με την ΠΡΩΤΗ προσπάθεια ; Γιατί εγώ γι'αυτο μιλάω όταν λέω για πρακτικότητα. Στην χωνευτή βάση εννοείται ότι ότι ΔΕΝ μαζεύεται πεσμένο χαρτί με τον Β τρόπο, είναι αδύνατο. Στην εξωτερική, ισχύουν τα παραπάνω. Ξαναλέω, η επιχειρηματολογία έχει να κάνει περισσότερο για να καταλάβουμε τα πλεονεκτήματα του κάθε τρόπου, γιατί εν τέλει ο καθένας θα χρησιμοποιεί από συνήθεια αυτόν που τον βολεύει αυθόρμητα.
  12. Στο ξετύλιγμα απλά τραβάς το χαρτί από την άκρη, το απομακρύνεις από τον τοίχο και τραβάς όσο χρειάζεσαι (χωρίς μάλιστα να φοβάσαι ότι θα σου ξεφύγει και θα ξετυλιχθεί παραπάνω). Προσωπικά το χέρι μου δεν έχει βρει ποτέ στον τοίχο, αν και καταλαβαίνω την λογική σου. Είναι θέμα συνήθειας πιστεύω. Θεωρώ ότι τελικά μάλλλον δεν είναι θέμα σωστού ή λάθος τρόπου, απλά έχει να κάνει με το πως επεξεργάζεται κανείς το περιβάλλον γύρω του. Π.χ. οι αριστερόχειρες πρέπει να χειρίζονται τα πράγματα διαφορετικά, οι Εγγλέζοι και οι Αυστραλοί οδηγούν από τα δεξιά κλπ.
  13. Όμως με τον Α τρόπο η κίνηση γίνεται στην εξωτερική μεριά του χαρτιού (με μια γρήγορη κίνηση του χεριού προς τα κάτω), ενώ με τον Β τρόπο, πρέπει η ίδια κίνηση να γίνει στο ΠΙΣΩ μέρος του ρολού, κοντά στο σημείο που βρίσκεται συνήθως ο τοίχος ή η βάση του ρολού. Έτσι, τυχαίνει συχνά το χέρι να βρίσκει στον τοίχο (ή στη βάση) και να χρειάζεται να κάνεις την κίνηση 2-3 φορές ακόμα για να μαζευτεί όλο το χαρτί.
  14. ...το οποίο είναι εκνευριστικό και δύσκολο
  15. Το Α (under) είναι πιο πρακτικό, γιατί συνήθως το χαρτί ξετυλίγεται παραπάνω από ότι θέλουμε και με τον Β τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμαζευτεί σωστά. Με τον Α τρόπο, απλώς το ρολλάρεις και μαζεύεται automagically! Για όποιον αμφιβάλλει, ας δοκιμάσει να μαζέψει χαρτί που ξετυλίχθηκε από ρολό με τον Β (over) τρόπο... πιο εκνευριστικό πράγμα δεν υπάρχει!
  • Δημιουργία νέου...