Προς το περιεχόμενο

jozef

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    199
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με jozef

  • Ημερομηνία γέννησης 22/04/1984

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Athens
  • Ενδιαφέροντα
    Programming, Music, Technology

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.862 προβολές προφίλ

jozef's Achievements

  1. Γενικά μην περιμένεις σε αυτό το thread να σου προτείνει κάποιος Macbook. Στο thread προτείνονται σχεδόν αποκλειστικά VFM μηχανήματα και την Apple μόνο VFM δεν τη λές... Από κει και πέρα με ένα Macbook παίρνεις: Μια εμπειρία χρήσης (λόγω λειτουργικού) που δεν υπάρχει σε κανένα Windows μηχάνημα. Το καλύτερο touchpad που υπάρχει σε laptop (σημαντικό αν δουλευεις On-the-go χωρίς ποντίκι). Εξαιρετική οθόνη (για μένα την καλύτερη που υπάρχει στην αγορά) Τρομερή αυτονομία & πραγματική φορητότητα. Ένα μηχάνημα που κυριολεκτικά θα ξεχνάς πότε είναι η τελευταία φορά που έκανες restart/shutdown (θα κλείνεις απλά το καπάκι και ανοίγοντας το κάνει load κυριολεκτικά σε 1") Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής Όλα αυτά βέβαια σε ένα τρομερά overpriced πακέτο (για τα χαρακτηριστικά του). Τώρα συγκεκριμένα για το setup M1/8GB: O επεξεργαστής είναι μια χαρά και θα καλύψει για αρκετό καιρό. Το πρόβλημα είναι στη μνήμη. Αν κάνεις απλές δουλειές γραφείου (office, internet κλπ) τότε θα είσαι μια χαρά για αρκετό καιρό. Αν όμως κάνεις οποιαδήποτε πιο βαριά εργασία (photo/video editing, programming, data analysis) τότε πρέπει οπωσδήποτε να πας για τα 16GB.
  2. Θα διαφωνήσω λιγάκι σε αυτό που λες "δεν αξίζει για κανένα απολύτως λόγο τόσα λεφτά!" Το μηχάνημα που παραθέτεις είναι πάρα πολύ καλό και τρομερό VFM για business σειρά. Είναι όμως σαφώς χαμηλότερης ποιότητας κατασκευής και τα Thinkpad e-series έχουν μία τάση να ζεσταίνονται λίγο παραπάνω. Για ένα μηχάνημα που θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα 8-10 ώρες αυτό ίσως δημιουργήσει πρόβλημα. Επίσης ο άνθρωπος είναι προγραμματιστής, οπότε αν δεν ασχολείται με data processing, τον ενδιαφέρει περισσότερο η απόδοση του επεξεργαστή σε single thread και σε αυτή την κατηγορία και οι 3 Intel τα πάνε καλύτερα από τον AMD. Όπως και να έχει πάντως και αυτό που προτείνεις είναι εξαιρετικό μηχάνημα και πολύ VFM. https://www.cpubenchmark.net/compare/5317vs4707vs4759vs5215/Intel-i7-1355U-vs-Intel-i7-1260P-vs-Intel-i5-1240P-vs-AMD-Ryzen-7-7730U
  3. Ως συνάδερφος θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάποιο μηχάνημα από business σειρά για να έχει Next Day On-Site Support. Επίσης κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να μπορεί να πάρει επιπλέον ram/σκληρό. Εγώ θα κοιτούσα τα εξής μηχανήματα: https://www.skroutz.gr/s/37772600/HP-ZBook-Firefly-14-G9-14-IPS-i5-1240P-16GB-512GB-SSD-W10-Pro-GR-Keyboard.html https://www.skroutz.gr/s/38562381/Lenovo-ThinkPad-T14-Gen-3-Intel-14-IPS-i7-1260P-16GB-512GB-SSD-W11-Pro-Thunder-Black-US-Keyboard.html https://www.skroutz.gr/s/46838105/HP-ZBook-Firefly-G10-Wolf-Pro-Security-Edition-14-IPS-i7-1355U-32GB-1TB-SSD-W11-Pro-UK-Keyboard.html (είναι λίγο πιο ακριβό από ότι κοιτάς)
  4. Καλημέρα, ποια η γνώμη σας γι'αυτό; techmobile.gr/product/lenovo-thinkbook-15-g4-iap-21dj001dgm-15-6-fhd-i5-1235u-8gb-256gb-freedos-2y-on-site/ + www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/mnimes-laptops/ram-laptop-ddr4/crucial-crucial-16gb-3200mhz-sodimm-ddr4-cl22-1.2v-ct16g4sfra32a-_175355/ Η αναζήτηση είναι laptop για ελαφριά γραφιστική δουλειά (Photoshop/Lightroom) με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Τιμή εως 650€ Οθόνη τουλάχιστον 15", Full HD, IPS Επεξεργαστής επιπέδου i5 11ης γενιάς U ή ανώτερος. Δυνατότητα αναβάθμισης RAM Να έχει numpad & φωτιζόμενο πληκτρολόγιο Βάρος κάτω από 2 κιλά & business εμφάνιση (θα χρειαστεί σε OnSite ραντεβού με πελάτες οπότε δε θέλουμε να είναι Gaming) Φόρτιση από Type-C (πολύ επιθυμητό, αλλά όχι deal breaker αν δεν έχει) Δυνατότητα προσθήκης δεύτερου σκληρού επιθυμητή αλλά όχι και απαραίτητη. Το παραπάνω καλύπτει όλα τα κριτήρια, οπότε αν είναι οκ σαν μηχάνημα (και δεν υπάρχει κάτι πολύ πιο αξιόλογο που να μου έχει ξεφύγει) είμαστε οκ.
  5. Μεταξύ των τριων το Asus. Ωστόσο και τα 3 είναι αρκετά μέτρια μηχανήματα. Ειδικά η RAM είναι πολύ οριακή για σύγχρονο μηχάνημα. Η πρόταση μου θα ήταν να ανεβάσεις λίγο το budget και να προσανατολιστείς σε μηχανήματα με 8 GB Ram
  6. Λειτουργικό δε σημαίνει και χρηστικό. Ένα επώνυμο laptop 10ετίας με Celeron επεξεργαστή και 2gb Ram, το οποίο ανοίγει και μπαίνει κανονικά στα Windows είναι πλήρως λειτουργικό αλλά δε νομίζω ότι πρακτικά μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος για το οτιδήποτε.
  7. Η εγγύηση όπως λέει ο zacharis δε χάνεται όταν αντκαταστήσεις οποιοδήποτε CRU (Customer Replaceable Unit), όπως π.χ. δίσκος και ram. Αν όμως χρειάζεται να γίνει εγκατάσταση module για δεύτερο δίσκο, υπάρχει πιθανότητα να μη λογίζεται ως CRU. Εγώ θα έλεγα να μιλήσεις πριν κάνεις κάποια αλλαγή με τη Lenovo για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.
  8. Και τα 4 μηχανήματα που προτάθηκαν είναι πολύ καλά και έχουν εξαιρετικό VFM. Κανένα όμως δεν πλησιάζει καν την ποιότητα κατασκευής των Elitebook. Τα Elitebook είναι business σειρά και με λίγα λόγια αποκλείεται να βρεις τέτοια κατασκευή & επιδόσεις στην τιμή που θες. Οπότε θα πρέπει να επιλέξεις αν θα κάνεις κάποιο συμβιβασμό σε ποιότητα ή αν θα ανεβάσεις λίγο το budget.
  9. Έχω στείλει απο χτες το βράδυ και αναμένω.
  10. Είναι σίγουρα σωστά τα χαρακτηριστικά του site; 15άρι στα 1,19 kg με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτή την τιμή είναι πραγματικά super, αλλα κάτι δε μου πάει καλα. Καταρχάς αυτό στη φωτογραφία δε μου φαίνεται για Aspire 5 και ο κωδικός SF313-52-71Y7 όταν τον ψάχνω φαίνεται να ανήκει σε Swift 3 (που είναι 13άρι). Μπορούμε κάπως να επιβεβαιώσουμε τα χαρακτηριστικά; Γιατί αν είναι 15άρι πράγματι, με ψήνει πολύ άσχημα...
  11. Το Dell με το HP σαν μηχανήματα είανι η νύχτα με την ημέρα. Το Dell είναι ένα Premium Ultrabook, πολύ ελαφρύ (1,2 kg), με εξαιρετικό design και battery life που ξεπερνάει τις 8 ώρες για το μοντέλο με την FHD οθόνη (η Dell λέει 16, αλλά σε πραγματικές μετρήσεις με full χρήση είναι 8 και κάτι ώρες). Το HP είναι ένα εξαιρετικό value for money 14άρι, το οποίο όμως είναι αρκετά ογκώδες και βαρύ για την κατηγορία του (1,97 kg), με battery life που φτάνει max τις 5 ώρες, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να έχει πάντα μαζί σου και τον φορτιστή. Στα (+) του βέβαια ότι προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις με λιγότερα από τα μισά λεφτά. Αν είσαι επαγγελματίας και σε ενδιαφέρει πραγματικά η φορητότητα πάρε το XPS, αλλιώς δεν υπάρχει νόημα να δώσεις τόσα λεφτά.
  12. Μιας και μιλάμε για επαγγελματικό μηχάνημα εγώ θα πρότεινα τα εξής: Να μην πάει σε laptop. Είναι υπερβολικά εκτεθειμένο και όπως και να το κάνουμε μιλάμε για ένα μηχάνημα που θα δουλεύει γύρω στις 16 ώρες τη μέρα. Όσο καλό και να είναι το σύστημα ψύξης θα καταπονηθεί πολύ γρήγορα. Εγώ θα πρότεινα ένα μικρό σταθερό. Να είναι προστατευμένη η μονάδα (ιδανικά μέσα στο rack που λογικά θα έχει τους ενισχυτές) και να βγαίνουν έξω μόνο η οθόνη και πληκτρολόγιο - ποντίκι. Είτε επιλέξει laptop είτε σταθερό να πάρει κάποια επαγγελματική σειρά (Lenovo Thinkpad, HP Probook, Dell Latitude για laptop και Lenovo Thinkcentre, HP Prodesk, Dell Optiplex για σταθερούς) ώστε να έχει next business day on-site support. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε και να πάθει ο υπολογιστής, 'ερχεται την επόμενη εργάσιμη ο τεχνικός της εκάστοτε εταιρίας με όλα τα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστεί και φτιάχνει τον υπολογιστή επι τόπου. Να φροντίσει να αγοράσει μηχάνημα που να έχει προεγκατεστημένα Windows. Κλειδιά από hrkgames, keysworlds κινούνται σε μια γκρίζα ζώνη νομιμότητας και παρόλο που είναι γνήσια και κάνουν κανονικά updates, συνήθως είναι volume licences ή ΟΕΜ (η μεμονωμένη πώληση των οποίων είναι ενάντια στα Terms of service της Microsoft) οπότε σε ενδεχόμενο έλεγχο έχει μεγάλες πιθανότητες να φάει πρόστιμο. Εγώ στη θέση του θα έπαιρνα κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/19683401/Dell-OptiPlex-3070-SFF-i5-9500-8GB-256GB-W10.html
  13. 2 δίσκοι (και μάλιστα ο ένας 2,5") μαζί με οπτικό drive σε 14άρι μηχάνημα δε νομίζω να υπάρχει γενικότερα στην αγορά, όχι μόνο στην Ελληνική. Αν και πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να ξανασκεφτείς λίγο τις απαιτήσεις σου. Καταρχάς οπτικό drive νομίζω ότι μπορείς να έχεις ένα εξωτερικό, κάθε πότε θα το χρειαστείς; Επίσης και οι 2 δίσκοι νομίζω είναι υπερβολικοί σε 14άρι μηχάνημα. Για να ζητας 14άρι σημαίνει ότι θες να μειώσεις το βάρος. Ο 2,5" σκληρός θα στο αυξήσει αρκετά. Πάρε ένα με μεγάλο m2 (ή άλλαξε τον μόνος σου).
  14. Γιατί στην ενότητα προτείνονται κυρίως budget & VFM μηχανήματα. Τα μηχανήματα της Apple δεν είναι τίποτα από τα 2. Επίσης υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων που αγοράζουν Macbook. Αυτοί που το θέλουν για μόστρα και αυτοί που έχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις (κυρίως για επαγγελματικούς λόγους). Καμία από τις 2 κατηγορίες δε χρειάζεται συμβουλή για να αποφασίσει ποιο laptop θα πάρει. Και οι 2 το έχουν αποφασίσει ήδη.
  15. Για να δουλέψεις αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε προγραμματιστικό περιβάλλον θα χρειαστείς εξωτερική οθόνη (τουλάχιστον μια). Συνεπώς η 1,5 ίντσα που σου δίνει παραπάνω το 17άρι σε σχέση με το 15άρι δεν αξίζει σε σχέση με τα μειονεκτήματα (βάρος, μέγεθος, αυτονομία). Υπάρχουν πάρα πολλά 15άρια (ή ακόμα καλύτερα 14άρια) που σε καλύπτουν σε επιδόσεις. Η κάρτα γραφικών σου είναι αδιάφορη.
  • Δημιουργία νέου...