Προς το περιεχόμενο

zefiroth

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    135
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.907 προβολές προφίλ

zefiroth's Achievements

  1. Να πας στο πανεπιστήμιο, τελεία(αν δε μπορείς σε ιδιώτη γιατρό). Πριν γίνει οτιδήποτε πρέπει να εκτιμηθεί κλινικά και ακτινογραφικα ο λόγος που κουνιούνται τα δόντια σου.
  2. Τα δόντια σου μετακινούνται λόγω της εξαγωγής.Για να το πούμε απλά,ο οργανισμός σου προσπαθεί να κλείσει το κενό που δημιουργήθηκε στο φραγμό.Οι λύσεις: 1.Μηχανημα διατήρησης χώρου (μπορεί να είναι και ένα ψεύτικο δοντακι από ακρυλικό), μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις 2.Εμφύτευμα στη θέση του εξαχθεντος δοντιού 3.Γεφυρα (κλασσική οδοντιατρική)
  3. Χρησιμοποιειστε οποιαδήποτε οδοντόκρεμα σας αρέσει,ναι,αλλά με φθόριο. Αυτές που διαφημίζουν λεύκανση δοντιών πιο πολύ βασίζονται στο placebo effect παρά στη δουλειά που κάνουν οι αποτριπτικοι παράγοντες που περιέχουν.
  4. 1.Δε κάνω μπάνιο πια ακριβώς λόγω του χλωρίου 2.Πινω μόνο αγιασμό γιατί τα φίλτρα τα φτιάχνουν πολυεθνικές που δεν εμπιστεύομαι 3.Ουινκ τριαλαλι λαλό Over and out από μένα,καλο 2017 να έχουμε.
  5. Το φθόριο σκοτώνει ,διαδωσται!!1!11 και έτσι. Επίσης,το ξέρατε ότι το νερό είναι δηλητήριο; Β εεεεβαια, διαβάστε για water poisoning στα wikiz να ξεστραβωθειτε. Πανεπιστήμιο και μ...ιες τώρα.Γατακια γιατρουδακια .
  6. 1)Με μέτρο τα ξυδια 2)Ενδεχομένως ,ναι ,μπορεί να πειράξει αν δε κόψεις τη κορτιζόνη σταδιακά.Εχει να κάνει με τη λειτουργία των επινεφριδίων. Αρα κάνεις ο,τι σου λέει ο γιατρός σου και όχι ο,τι είναι πιο βολικό.Το πιο βασικό δε:Δε ρωτάς σε φόρουμ για ιατρικές συμβουλές από αγνώστους.
  7. 1.Μαλακες τροφες για να αποφυγεις περαιτερω τραυματισμο και πονο 2.Κλεινεις τα αυτια σου σε ο,τιδηποτε ματζουνι και θαυματουργο φαρμακο προτεινουν οι συγγενεις και φιλοι,μαμαδες ειδικα. 3,Υπομονη δυο,τρεις μερες το πολυ.Η επιθηλιοποιηση στους μαλακους ιστους της στοματικης κοιλοτητας γινεται πολυ γρηγορα . 4Να φυσας τις σουπες σου. 5.????? 6.Profit. P.S. Οδοντιατρος here.
  8. zefiroth

    Εξαγωγη φρονιμίτη

    Οι ανω φρονιμητες βγαίνουν εύκολα και γρήγορα ,ακόμα και στον οδοντίατρο σου,αφού έχει ανατείλει όπως λες.Οι κάτω για λόγους που δε θα αναλύσω τώρα,είναι πιο δύσκολοι και ενδεχομένως χρειάζονται γναθοχειρουργό (ειδικά οι εγκλειστοι). Στην περίπτωση σου: 1.Βγάζεις πανοραμική ακτινογραφία 2.Εξαγωγή του ανω δεξιά στον οδοντίατρο 3.Εκτίμηση της κατάστασης των υπολοίπων σωφρονιστηρων από τον οδοντίατρο,ο οποίος και θα σου πει αν χρειάζονται εξαγωγή,και αν μπορεί να την κάνει ο ίδιος. Αυτά εν συντομία από οδοντίατρο που δουλεύει ως δεξί χέρι γναθοχειρουργού εδώ και αρκετό καιρό.
  9. Την επόμενη φορα λοιπόν,αγαπητοι MDs που θα πάτε τους γονείς σας ,η' θα επισκεφτείτε οι ίδιοι τον οδοντίατρο με σκοπό να κάνετε μια εξαγωγή η' ένα απλό καθαρισμό,μην αναφέρετε : .Λήψη διφωσφονικων .Υπερταση .Διαβητη .Αντιπηκτική αγωγή .Λευκοπενιες/θρομβοπενιες/αναιμιες .Ιστορικο CA/ακτινοβολίες .Υπερ/υπο θυρεοειδισμο .Αλλεργιες .Διαταραχες πηξεως .Εγκυμοσύνη .Καρδιοπαθειες Κτλ κτλ Έτσι και αλλιώς τι να καταλάβουν οι οδοντιατροι από αυτά,ένας καθαρισμός είναι μωρε,μια απλή εξαγωγή...Σωστά;Για την ακρίβεια μη δίνετε καν ιατρικό ιστορικό,τίποτα ,αρνηθείτε να παραδώσετε προσωπικά δεδομένα σε ασχετους με το αντικείμενο.
  10. Κανεις λαθος. Εχεις στο μυαλο σου οδοντιατρους "παλαιας κοπης" ,δεκαετιας 80-90 .Δεν αμφισβητω οτι εχεις λογους που το λες και ζωντανα παραδειγματα κατα νου ,γι'αυτο και δεν θα μπω στον κοπο να σου αλλαξω γνωμη ,ωστοσο το post αυτο οφειλω να το κανω και να επισημανω το λαθος σου απο σεβασμο στον εαυτο μου,την επιστημη μου ,και καποιους χιλιαδες(αυθαιρετος αριθμος) ανθρωπους οι οποιοι εβγαλαν την οδοντιατρικη απο το κουρειο-ναι το κουρειο- που ηταν στις αρχες του αιωνα και την μετετρεψαν σε αυτο που ειναι σημερα. Εχεις καθε δικαιωμα φυσικα να θεωρεις τους οδοντιατρους τσαρλατανους ,wannabe γιατρους ,βοηθους νοσηλευτων ,η ο,τιδηποτε αλλο ,αλλα ειναι δικαιωμα μου επισης να υπερασπιστω το επαγγελμα μου,οχι μονο επειδη ανθρωποι με κυρος και "επιστημονικοτητα" μεγατονων θεωρησαν οτι ενας "οδοντιατρακος σαν εμενα" μπορει να μπει ως πρωτος βοηθος γναθοπροσωπικου χειρουργου σε βαρυ πολυωρο χειρουργειο αναταξης πολλαπλων καταγματων σπλαγχνικου κρανιου HIV positive ασθενη,αλλα και επειδη δημιουργουνται λανθασμενες εντυπωσεις σε νεα ατομα οπως ο TS. Φιλικα παντα,και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης.
  11. Ο οδοντίατρος τη σημερον ημερα οφείλει να μην είναι μόνο τεχνίτης.Πρέπει να μπορεί να διαγνωσει η τουλαχιστον να παραπεμψει για απλα πράγματα ,αμυγδαλιτιδα πχ, μέχρι πιο συνθετες νοσους οι οποιες έχουν εκδηλώσεις και από τη στοματική κοινοτητα (συφιλλη,νόσος crohn,ρευματοειδή αρθριτιδα,sjogren,γλωσσιτιδα/στοματιτιδα που παραπέμπει σε αναιμία,CA κ.α. πολλά).Ο οδοντίατρος που νομίζει ότι η δουλεια του είναι μόνο τα σφραγίσματα και οι γεφυρες είναι οδοντίατρος απ τα lidl.Μετά λύπης μου έχω διαπιστώσει (είμαι οδοντίατρος και δουλεύω ως βοηθός γναθοχειρουργού εδώ και αρκετό καιρό) ότι η πλειονότητα των οδοντιατρων είναι τεχνίτες. Προς τον TS:Ο,τι και να επιλέξεις,να ξέρεις ότι το διάβασμα δε σταματάει ποτέ.Είναι δύσκολος ο δρόμος,θέλει γερο στομάχι και νεύρα,αλλα το θεραπευειν προσφέρει συγκινήσεις και χαρές. Υ.Γ. Γράφω από κινητό,αγνοείστε τα τυχόν ορθογραφικά.
  12. Όλα ζντο ιντερνετζ είναι πια.Τι σπουδές και μαλακιες να 'ουμε.Χαμενα χρονια απ'τη ζωή σου.Γουγλαρεις και γίνεσαι από γιατρός μέχρι μηχανικός.Τα μαθηματα της ζωής πού θα τα βρεις όμως καημένε;ΠΟΥ;ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ!!11!
  13. Επειδη ειναι δυσκολο να εξηγηθει η ενδοδοντια σε ενα φορουμ ποστ ,μερικα facts: 1.Υπαρχουν ηδη ουσιες που προαγουν την οδοντινογενεση απο πολυδυναμα κυτταρα του πολφου και χρησιμοποιουνται ευρυτατα(Ca(OH)2 kai eugenol based) 2.Το παρον αρθρο αφορα μια ουσια βασισμενη στα παραπανω στην καλυτερη ,ή ενα marketing πυροτεχνημα στοην χειροτερη(δε βλεπω direct link στην πανεπιστημιακη ερευνα,ουτε "ακουστηκε" κατι επαναστατικο στο χωρο) 3.Τετοιες ουσιες ειναι χρησιμες πριν η πολφιτιδα γινει μη αντιστρεπτη,οποτε πας για απονευρωση. 4.Προσεχετε τα δοντια σας!
  14. Οτι στη φωτο ο Jen ειναι ντυμενος σα το Ρακιντζη,ετοιμος να τραγουδησει S.A.G.A.P.O. δε θα το σχολιασει κανεις; Πφφ χαλασε το forum.
  15. Αυτο ηθελα να συμπληρωσω και με προλαβες.Ακομα και αν αποδειχθει με καποιο τροπο οτι δε σχετιζεται με τον καρκινο ,υπαρχει πολυς δρομος ακομα καθως "παιρνουν σειρα" οι διαφορες εκφυλιστικες παθησεις του εγκεφαλου,διαφορες νευριτιδες κτλ. Συνεπως ,οχι, τα κινητα δεν ειναι ακομα "αρκετα ασφαλη" ,κρατηστε στοιχειωδεις προφυλαξεις (hands free,οχι το κινητο στη μπροστινη τσεπη του παντελονιου ολη την ημερα,περιορισμενη χρηση απο τα παιδια) για να εχετε/εχουμε το κεφαλι μας ησυχο-pun intended
  • Δημιουργία νέου...