Προς το περιεχόμενο

Em_Zed

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    196
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Em_Zed

  • Ημερομηνία γέννησης 24/09/1981

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Λονδίνο

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Λονδίνο

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Em_Zed's Achievements

  1. Πολύ ωραία σούμα το παραπάνω βίντεο, με πολύ σωστά και valid points. Κρατάω το frustrating mess και προσθέτω και disappointing γιατί είχε όντως potential να δείξει κάτι πολύ σουπερ ντουπερ όσο αναφορά το multiverse. Δε λέω, το τρειλερ σαν αλλιώς να μου τα ΄λεγε ή εγώ να το περίμενα αλλιώς αλλά βγήκα από την αίθουσα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, ευτυχώς που δεν έδωσα £29 (33 ευρώ!) να την δω στο ΙΜΑΧ. Γιατί ναι, είναι σαν Wandavision season 2, feat. Dr. Strange. Και ομολογώ ότι πάντα είχα πολύ μεγάλη συμπάθεια στην Γουάντα γιατί έχει ένα αρκετό dramatic background - οι γονείς, μετά ο αδελφός, μετά ο Vision - που ίσως να εξηγεί κάποιες πράξεις της, αλλά εδώ λες, ντάξει κοπελιά, το 'χεσες. Speaking of multiverse - και λίγο οφφ τοπικ - είδα μετά από δύο μέρες το Everything Everywhere All at Once, και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Δε νομίζω ότι έχω δει πιο bonkers film για/με το multiverse που να παίζει με αυτή την ιδέα και το αποτέλεσμα να είναι τόσο φρέσκο και εντελώς bonkers αλλά τολμηρό και παιχνιδιάρικο και αστείο. Ναι οκ, δεν έχει τους περιορισμούς και την ιστορία του MCU αλλά μου άρεσε που είδα μια πιο τολμηρή και διαφορετική εκδοχή για το ίδιο θέμα. Να με συγχωρείτε για το εκτός θέματος (δεν βρήκα παρόμοιο θέμα), ελπίζω να σας αρέσει η πρόταση αν είστε ήδη φαν του είδους και της ιδέας.
  2. Η αλήθεια ειναι ότι το'χουν πάει τόσο μακριά - κυριολεκτικά! - που από το διάστημα και μετά έχω χάσει λίγο τη μπάλα και δε θυμάμαι πού είναι ποιος. Τουλάχιστον έχουμε μέχρι το καλοκαίρι για ανακεφαλαίωση
  3. Καταρχάς εγώ να πω ότι κουράστηκα. Και όχι απαραίτητα γιατί είναι όντως πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια απ'οτι θα έπρεπε, αλλά γιατί κι αυτό το έξτρα παραπάνω δε δίνει κάτι ουσιώδες. Θα μου πεις, περίμενες ουσία; Οχι. Περίμενα να την ευχαριστηθώ, να είναι fun, να έχει ίσως λίγο χιούμορ, να περάσω καλά 2+ ώρες. Κι ενώ πραγματικά πήγα με πολύ καλή διάθεση και ανυπομονούσα να την δω, κάπου στο 20λεπτο άρχισαν να βαράνε τα αλαρμ. Σεναριακά δε ξέρω αν αξίζει να αναφερθώ - η υπόθεση καλή κακή it is what it is - αλλά οι διάλογοι πραγματικά είναι τουλάχιστον μέτριοι. Και κλισέ. Και κακοπαιγμένοι. Ειδικά αυτός ο Λουθερ. Καλά, για τον Cavill δεν έχω λόγια, είναι σχεδόν αστείο να τον βλέπεις να παίζει. Ούτε ο Pegg δε το σώνει και μου φαίνεται δε προσπαθεί και ιδιαίτερα. Έχω δει ταινίες να κάνουν κοιλιά από τη μέση, αλλά από την αρχή δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Αργεί πολύ να πάρει μπρος και σε πρηζώνει τόσο πολύ όταν επιτέλους το κάνει που η επόμενη κοιλιά είναι ακόμα χειρότερη. Μάλλον τις πιο πολές action scenes τις έχεις δει ήδη - η καλύτερη και με διαφορά είναι το halo jump και είναι κρίμα που είναι και η μόνη που σου μένει. Δεν πρόσεξα cut μέχρι να τελειώσει, φτιάχνει μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα και το τρικ με τον ήχο ήταν αναπάντεχο και πολύ πετυχημένο. Το fight scene στις τουαλέτες επίσης. Το car chase στο Παρίσι πάλι καθόλου. Κανά 10λεπτο με τον Τομ ν'αλλάζει ταχύτητες και να πηγαίνει από στενό σε στενό. Χωρίς διάλογο τώρα αυτό. Γενικά όλο το Paris set τράβηξε πάρα πολύ και κάπου εκεί τα αλαρμ πιάσαν κόκκινο. Προσωπικά, δεν είδα βελτίωση από'κει και μετά, και μέχρι το τέλος είχα ξενερώσει και το μόνο που παρατηρούσα ήταν οι αντανακλάσεις από τα φώτα σε κάθε δεύτερο πλάνο. Εν τω μεταξύ, όλα τα action sequences λες και δε πέρασαν από edit, δε κόψαν τίποτα, πάνω που φτάνεις στο Λονδίνο και λες οκ, αυτό ήταν, ξεκινάει άλλο objective, που κι αυτό θέλει το χρόνο του για να κάνει build up. Και ξαναλέω, να γινόταν αυτό με ένα entertaining τρόπο, δεν θα με πειράζει τόσο. Αλλά νομίζω έχουν γίνει λίγο ταινίες τύπου "να δουμε τι άλλο θα βάλουμε τον Τομ να κάνει", που όλα τ''αλλα μου φαίνεται μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Δε καίγομαι κιόλας να ξέρω ότι είναι αυτός που κρέμεται από το ελικόπτερο. Μπράβο του δηλαδή, αλλά δεν ανεβάζει το σκορ της ταινίας για'μένα. Ναι οκ, αξίζει να τη δεις σε σινεμά γιατί είναι πολύ polished και πρόσεξα αρκετά πλάνα που ήταν shot and framed τέλεια και το camera work (αν υπάρχει τέτοιος όρος) είναι στα επίπεδα που θα περίμενε κανείς. Αλλά η διάρκεια, οι τραβηγμένες action sequences, η έλλειψη χημείας/χιούμορ, οι επιεικώς μέτριες ερμηνείες και το ακόμα πιο μέτριο σενάριο, προσωπικά δε μπόρεσα να τα αγνοήσω και μου άφησαν μια πολύ μέτρια, πολύ κατώτερη των προσδοκιών εντύπωση.
  4. Em_Zed

    Avengers: Infinity War

    Πριν λίγο διάβασα αυτό το άρθρο για more A4 leaks και αν και δε λέει κάτι καινούριο για την εξέλιξη του τέλους του IW, αναφέρει κάτι που δεν είχα διαβάσει και δε ξέρω κι αν είναι κάπου στα κομικ για τον Επίσης μερικές επιπλέον θεωρίες: Again, sorry αν όλα αυτά όντως γίνονται στα κόμικ και τα γνωρίζετε ήδη, απλά σκέφτηκα ότι ίσως το βρείτε ενδιαφέρον. Περισσότερα εδώ: https://uk.news.yahoo.com/apos-avengers-4-apos-leaks-154128278.html
  5. Em_Zed

    Black Panther

    Έπρεπε να δεις τη φάτσα μου όταν ανάψανε τα φώτα...λες και είχα μπει σε άλλη ταινία απ'αυτή που παρουσιάζουν οι ομολογουμένως αρκετές κριτικές που είχα διαβάσει. Και μάλλον δε θα'πρεπε. Όχι γιατί δεν είναι απαραίτητα μια καλή ταινία, αλλά γιατί δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να βρω πραγματικά διασκεδαστική ή συναρπαστική ή τέλος πάντων να με κάνει να θέλω να την ξαναδώ. Και ίσως να μην είναι πολύ δίκαιο, γιατί η Marvel μας έχει συνηθίσει σε άλλο κλίμα με πιο πολύ δράση, εφέ, ήρωες, χιούμορ, πλάκα που μπορεί να είναι και λίγο στάχτη στα μάτια, ενώ στο Black Panther τα πράγματα είναι πιο..βαριά να το πω, πιο σοβαρά; Λες και ήμουν σε διάλεξη πανεπιστήμιου με το άκρως ενδιαφερόν θέμα της εξωπλανητικής στρατηγικής επέκτασης του ανθρώπινου είδους αλλά με ένα πολύ βαρετό ομιλητή. Όχι ότι δε βλέπεται κιόλας, και μάλιστα σε καλή αίθουσα. Το πρώτο μισό θεωρώ ότι ήταν κάπως πιο up από το δεύτερο και η σκηνή στο καζίνο έχει πολύ ωραία χορογραφία και παρουσίαση (σαν μονοπλάνο) και ερμηνευτικά το βρήκα αρκετά αξιόλογο, παρόλο που σαν ύφος απέχει πολύ από τα 'συνηθισμένα' της Marvel. To οποίο μπορεί να ακούγεται σαν αρνητικό αλλά όλη αυτή η 'στάχτη' που έχουν οι προηγούμενες ταινίες - οκ, σε μερικές ίσως υπερβολικά παραπάνω - καλώς ή κακώς τις κάνει περισσότερο fun. Και πιστεύω το Black Panther δεν είναι καθόλου, μα καθόλου fun ταινία, που ίσως και να μην ήταν κι αυτός ο σκοπός αλλά ως καθαρά ψυχαγωγικό εγχείρημα, νομίζω υστερεί. Θα μπορούσε να make up for it, που λένε, με φοβερές σκηνές μάχης ή με περισσότερο drama/αγωνία.. κάτι τέλος πάντων να ανεβάσει λίγο την ένταση ρε παιδί μου. Ίσως αυτή να είναι η πιο 'σοβαρή' πλευρά της Marvel, ίσως απλά να είναι ένα πολύ καλό origin story (δε ξέρω αν σκοπεύουν να του δώσουν συνέχεια) με ακόμα καλύτερες προοπτικές. Δε μετάνιωσα που την είδα σε σινεμά γιατί οπτικά είναι μια χαρά αλλά δε με ενθουσίασε ή με διασκέδασε τόσο όσο θα περίμενα ή θα ήθελα ίσως.
  6. Απ'το στόμα μου το πήρες! Ντάξει, μετά και το 8 νομιζω ότι έχω χάσει την μπάλα τελείως. Μέχρι τώρα είχα καταλάβει ότι Επίσης αυτή τη στιγμή έχω πάρα πολλές ερωτήσεις, που ξεκινάνε και καταλήγουν στο Zephyr και έχουν να κάνουν με αυτό τον διάλογο: Όπως καταλαβαίνεις το mindfuck έχει περάσει σε άλλο επίπεδο οπότε θα σταματήσω εδώ και θα περιμένω το επόμενο μπας και ξεκαθαρίσει λίγο το πράμα.
  7. Em_Zed

    Dark, Netflix

    Προσωπικά δε νομίζω ότι μπορώ να βρω κάτι αρνητικό σ'αυτή τη σειρά, οπότε η απάντηση είναι ναι! Και η απόδειξη πιστεύω είναι στο ότι πολύ δύσκολα μπορεις να δεις μόνο ένα ή δύο επεισόδια, ακριβώς γιατί η εξέλιξή της φτιάχνει ένα πολύ δυνατό μυστήριο που εμένα προσωπικά με έκανε να πάθω μεγάλο κόλλημα. Αν εννοείς ότι είναι κάπως αργή ναι οκ, δεν είναι ακριβώς action packed αλλά με ωριαία επεισόδια νομίζω θέλει να πάρει το χρόνο της, ειδικά με τόσους χαρακτήρες. Με την εξέλιξη δεν είχα πρόβλημα, ελπίζω και η απάντηση/εξήγηση των 258 ερωτηματικών που έχουν δημιουργήσει να είναι εξίσου ικανοποιητική.
  8. Πόσο γέλασα μ'αυτό! Και η Daisy είχε 1-2 τέτοιες ατάκες και μου θύμισε γιατί γουστάρω αυτή τη σειρά: γιατί ναι οκ, πολύ bleak πράγμα γενικά αλλά έχει κάτι στιγμές με χιούμορ και fun που ειδικά σε dark καταστάσεις, δε ξέρω...μου βγάζει κατί πολύ ανθρώπινο και endearing. It really isn't, is it?
  9. Κι εγώ μόλις τελείωσα το τρίτο και ακόμα είμαι σε wtf mode. Χωρίς να έχω comic book background, δε μπορώ να καταλήξω στο Λίγο με χάλασε στην αρχή που όλοι το πήραν τόσο ψύχραιμα αλλά οκ, this is SHIELD. Επίσης παρατηρώ αρκετά στοιχεία από άλλα 'universes' - η μουσική στην αρχή του πρώτου επεισοδίου μου θύμισε Guardians of the Galaxy, ενώ έπιασα και μερικές νότες από Stranger Things στο τρίτο. Από θέμα χαρακτήρων, θεωρώ ότι η Daisy και η Simmons παραμένουν τα πιο δυνατά χαρτιά, κυρίως γιατί είναι απ'τους λίγους ηθοποιούς που μπορείς να διακρίνεις κάποιο συναίσθημα στην ερμηνεία τους. ΟΚ, και κυρίως γιατί μπορώ να βλέπω την Daisy να ρίχνει ξύλο all day! Κυρίως στην τύπισσα με τις μπάλες αν γίνεται. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο κύκλος, γιατί οκ όσο silly κι αν είναι το ολο premise, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Τέλος, έχω μια και μόνο ερώτηση: where on Earth - literally! - is Fitz?
  10. Em_Zed

    Dark, Netflix

    Δε νομίζω ότι είναι γιατί στην ουσία απλά δεν ήξερα πώς να το εκφράσω αλλά έχεις δίκιο, better safe than sorry. To έκανα update, σόρυ, ελπίζω να μη στο χάλασα!
  11. Em_Zed

    Dark, Netflix

    Μόλις το τελειώσα και νομίζω το'χω κάψει τελείως. 'Εχω καμιά δεκαριά ερωτήσεις που ακόμα και να σκεφτώ να τις γράψω νομίζω δε θα βγάλουμε άκρη αλλά γουστάρω που το όλο θέμα είναι science (fiction) με τα όλα του. OK, το Einstein Rosen bridge theory το άκουσα πρώτη φορά πριν μερικές βδομάδες στο δεύτερο Thor but still Άνετα για'μενα η καλύτερη σειρά που έχω δει φέτος και θα'ναι κρίμα να μη μαθευτεί/ακουστεί περισσότερο και ακόμα μεγαλύτερο κρίμα αν δεν πάει και για δεύτερο κύκλο. Έχω πει ήδη ότι η μουσική είναι όλα τα λεφτά, ε;
  12. Em_Zed

    Dark, Netflix

    Θα συμφωνήσω. Ξεκίνησα χθες να δω μόνο ένα επεισόδιο απο περιέργεια και δυό ώρες μετά τελείωνα το πέμπτο! Απίστευτο mindfuck και απόλυτα ταιριαστός τίτλος, ελπίζω να αποκτήσει το hype που της αξίζει. Αναπόφευκτη η σύγκριση με το Stranger Things άλλα άδικη, μιας και το ST το θεωρώ πιο fun: απ'τα 80s στοιχεία, τη μουσική, τους teens, τα τέρατα..το Dark είναι λίγο σαν 'για τους μεγάλους', τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Όχι μόνο για το μυστηριώδες του όλου θέματος αλλά κυρίως για το drama που χτίζεται με κάθε επεισόδιο. Οι ερμηνείες πραγματικά είναι εξαιρετικές και έχουν κάτι πολύ icy about them, όλοι τους. Η φωτογραφία και οι τοποθεσίες είναι απίστευτα και όλες οι εικόνες μοιάζουν πολύ flat και μουντές και...well, dark! Αλλά το καλύτερο στοιχείο για 'μένα είναι η μουσική και το sound design, τα οποία σε σημεία είναι απλά ανατριχιαστικά και απολύτως ταιριαστά με την ατμόσφαιρα. Δε περίμενα ποτέ να δω σειρά που να με εντυπωσιάσει και να μ'ενθουσιάσει και να με κάνει να κολλήσω τόσο όσο το ST αλλά νομίζω το Dark μέχρι τώρα τα πάει αρκετά καλά! Ανυπομονώ για τη συνέχεια και το φινάλε.
  13. Em_Zed

    Expanse (TV series)

    Ναι, είναι βασισμένο στο Expanse series του James S.A. Corey. Αποτελείται από έξι βιβλία, αλλά με μια γρήγορη έρευνα δε βρήκα κάτι στα ελληνικά. Είναι μεγάλο κόλλημα και απίστευτη σειρά βιβλίων, και αυτό από κάποιον που είχε ορκιστεί να μη διαβάσει ποτέ τέτοια "space opera και μαλακίες"! Μπορώ να σου κάνω ολόκληρη ανάλυση τώρα αλλά θα'μαστε εδώ όλη μέρα. Αν τα αγγλικά σου είναι αρκετά καλά και έχεις άνεση να διαβάζεις βιβλία στα αγγλικά, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από το πρώτο, ή να πας στα Public (αν είσαι Αθήνα) και να του ρίξεις μια ματιά.
  14. Em_Zed

    Expanse (TV series)

    Περίμενα πώς και πώς να τελειώσω το πρώτο για να αρχίσω τη σειρά και το μετάνιωσα. Προσωπικά, μου χάλασε τελείως την ατμόσφαιρα που μου είχε φτιάξει το βιβλίο, αν και μ'αρεσε που είδα επιτέλους το Scopuli, το Canterbury και τον Tycho station! Visually δεν έχω παράπονο, αλλά δε μπορώ να πω το ίδιο και για το καστ. Γενικά, μου φάνηκε πολύ badly acted η πρώτη σεζόν και με χάλασε αρκετά. Ειδικά αυτή η Ναόμι... Ίσως δω ακόμα μερικά επεισόδια αλλά δεν έχω high hopes. Προς το παρόν είμαι στο δεύτερο βιβλίο και ανυπομονώ να δω where the story goes. Τέλος, Avasarala rules.
  15. Em_Zed

    Arrival (2016)

    Μόλις τελείωσα το Story of your life, την ιστορία από το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι οτι δίνει πολύ περισσότερο βαρύτητα στη γλώσσα τους, στην ανάπτυξη και την εκμάθησή της και λιγότερο στο κομμάτι του μέλλοντος. Και φυσικά διαβάζοντάς το καταλαβαίνεις οτι η ουσία του δεν είναι καν γι'αυτό αλλά για την ιστορία μιας μάνας που χάνει και κόρη και άντρα - για να το πω πολύ απλά. Βρήκα δύο κομμάτια και σκέφτηκα ότι ίσως βοηθήσουν στο να καταλάβουμε λίγο περισσότερο γιατί και πώς, αν και μέσες άκρες πιστεύω we're on the right track. Για την αντίληψη του χρόνου: Για την ελεύθερη βούληση: Στο βιβλίο πάντως δεν υπάρχει το περιστατικό με τον Κινέζο ή την έκρηξη ή την αναφορά στο 'Όπλο'. Θα την εκτιμούσα το ίδιο αν δεν είχε δει την ταινία πρώτα; Δύσκολη ερώτηση και δε ξέρω αν πρέπει να απαντήσω σε sequential ή simultaneous mode! Και τέλος, αν νομίζεις ότι αυτό είναι μπέρδεμα, που να διαβάσεις το Understand από την ίδια συλλογή (Stories of Your Life and Others). Από τα καλύτερα, πιο out there και effective mindfucks που έχω διαβάσει.. αν αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του Ted Chiang ανυπομονώ για τα επόμενα. Must - και τολμώ να πω cult - read* αν είσαι φαν του alternative sci-fi. * Alternatively, μπορείς να το ακούσεις εδώ
  • Δημιουργία νέου...