Προς το περιεχόμενο

nikpet

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    73
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Ίλιον - Πετρούπολη
  • Ενδιαφέροντα
    Πολλά... ;)
  • Απασχόληση
    Φοιτητής

nikpet's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Η κεραία που έχει ο φίλος μας (TP-Link TL-ANT2424B 2.4GHz 24dbi Outdoor Grid Antenna) σε συνδυασμό μέ κάποιο ράδιο, μπορεί να βγάλει Links μεγάλων αποστάσεων. Άλλωστε τα Μητροπολιτικά δίκτυα όταν πρωτοεμφανίστηκαν έκαναν χρήση (και ακόμα κάνουν) συσκευών που έίναι πιθανό κάποιος να τις χρησιμοποιεί ως Access Point ή/και Router στο σπίτι του. Δε λέω ότι το AP που έχει επιλέξει είναι κατάλληλο ή όχι, αλλά ότι είναι εφικτό να γίνει (έστω και με λάθος τρόπο) ακόμα και με αυτό τον εξοπλισμό. Φυσικά υπάρχουν προϋποθέσεις (εξοπλισμός από την άλλη πλευρά με δυνατότητα να βγάλει links μεγάλων αποστάσεων, το ράδιο που θα χρησιμοποιηθεί να έχει υποδοχή για τη σύνδεση εξωτερικής κεραίας, οπτική επαφή, κλπ κλπ). Απολογούμαι για την αναφορά στην ηλικία.
  2. Το site που αναφέρεις, γράφει τυπικές αποστάσεις για τον τυπικό εξοπλισμό που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ασύρματες ζεύξεις μεγαλύτερων αποστάσεων, συμμορφούμενα πάντα στην κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Όσον αφορά το τηγάνισμα που αναφέρεις, θα σου πρότεινα πρώτα να διαβάσεις... Κατανοώ το νεαρό της ηλικίας σου (κρίνοντας από το nickname) αλλά να μην λέμε πράγματα στο αέρα χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση. Πόσο μάλλον όταν απευθύνεσαι σε μία κοινότητα-forum με χιλιάδες αναγνώστες επί καθημερινής βάσης. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στις ασύρματες κοινότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα (ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες). AWMN - Athens Wireless Metropolitan Network TWMN - Thessaloniki's Wireless Metropolitan Network HSWN - Heraklion Wireless Network PWMN - Patras Wireless Metropolitan Network LWMN - Lamia Wireless Metropolitan Network WANA - Wireless Amateur Network of Amaliada κλπ κλπ Όπως και στις ασύρματες κοινότητες στο υπόλοιπο κόσμο (ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες). Guifi.net FunkFeuer seattlewireless.net WugNet Freifunk Ninux κλπ Ρίξε μια ματιά και εδώ... http://en.wikipedia....works_by_region Και ένα τελευταίο link το οποίο είναι μία καλή αρχή αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο αντικείμενο και έχεις όρεξη να μάθεις (το συγκεκριμένο pdf είναι αρκετά παλιό και έχουν αλλάξει λίγο κάποια πράγματα -πχ 802.11n, dual polarity κλπ - αλλά η θεωρία παραμένει πάντα η ίδια)... http://www.awmn.net/PlugMeIn2.pdf Καλό διάβασμα!
  3. +1 κι από εμένα για το συγκεκριμένο κατάστημα....
  4. Κοίτα από τα starbucks προτιμώ να πάω σε κάτι του στυλ του synergyproject που θεωρείται co-working space (αν και στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί ιδιαίτερα - κακώς)... Περισσότερη ησυχία, περισσότερες παροχές και πιθανότητες να γνωρίσεις και άλλους με τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα... Πίνεις και τον καφέ σου... :-P 16 € για μία ολόκληρη μέρα (ή 13 € για το εβδομαδιαίο πακέτο) για έναν φοιτητή που θα πήγαινε στα starbucks να διαβάσει νομίζω ότι αντέχεται. Μαζί και με κάτι άλλες προσφορές που στέλνουν κατά καιρούς (likes στο facebook, check-ins στο foursquare και άλλες τέτοιες social βλακείες ) παίρνεις extra ώρες, μέρες κλπ as a gift. Η αλήθεια είναι ότι έχω πάει εκεί (όπως και σε ένα άλλο co-working space) στα πλαίσια μίας free week που έπαιζε και είναι πολύ όμορφος ο χώρος με πολλές παροχές. Τώρα πρέπει να έχει ένα free 2ωρο κάτι σαν test drive .
  5. @STRS1992 30 ή 80km φυσικά και δεν είναι άπιαστη απόσταση. Τι 90 μέτρα... Μην λές πράγματα που δεν ισχύουν... Υπάρχουν ήδη links που παίζουν σε τέτοιες αποστάσεις (με νόμιμη ισχύ) με τον σωστό βέβαια εξοπλισμό και φτιαγμένα από άτομα που έχουν γνώση της θεωρίας.
  6. Όχι απαραίτητα cisco ip συσκευές... Εγώ θα έλεγα γενικότερα sip τηλεφωνικές συσκευές, τα οποία είτε θα κλειδώνουν κατευθείαν στον provider από τον οποίο θα έχεις voip τηλεφωνία, είτε θα κλειδώνουν σε κάποιο τοπικό τηλεφωνικό κέντρο (Κάποια τοπικά και κάποια απομακρυσμένα). Υπάρχουν providers που σου παρέχουν virtual pbx, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η παρουσία τηλεφωνικού κέντρου για κάποιες λειτουργίες (πχ. εσωτερικά, ivr, ουρές, εκτροπές κλπ)... Στην περίπτωση τηλεφωνικού κέντρου, θέλεις τεχνικό... Στην άλλη περίπτωση, εξαρτάται από τις γνώσεις που έχεις πάνω σε θέματα δικτύου... Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι διασυνέσεις σου έχουν χαμηλό jitter και RTT, τόσο μεταξύ των σημείων, όσο και με τον πάροχο και ότι τα πακέτα που προορίζονται για την τηλεφωνία θα έχουν προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων (QoS), μιας και πρόκειται για "real time" υπηρεσία. Edit: Τώρα που διάβασα λίγο καλύτερα την απαίτηση σου, θέλεις τηλεφωνία μόνο μεταξύ των σημείων και όχι και με κάποιο voip provider για την πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων (ενδεχομένως και εισερψόμενων). Σε αυτή την περίπτωση, ισχύει πάλι γενικότερα sip τηλεφωνικές συσκευές, τα οποία είτε θα τα καλείς απευθείας (χωρίς χρήση τηλ. κέντρου), είτε θα έχεις voip τηλεφωνικό κέντρο και θα κλειδώνουν σε αυτό (κάποια τοπικά και κάποια απομακρυσμένα) Αυτά περί QoS, RTT & jitter εξακολουθούν να ισχύουν όπως τα είπα.
  7. Κάποτε είχε φέρει και ένα πολύ συμπαθητικό laptop 13,1" της elitegroup-uniwill... To m31ei1 http://www.uniwill.com/products/mobility/m31ei1/m31ei1.php?HL=3&M=3 Είχε πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής... :)
  • Δημιουργία νέου...