Προς το περιεχόμενο

DrLo

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.725
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    3

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

DrLo's Achievements

  1. Πέφτω από τα σύννεφα. Ήταν το καλύτερο παιδί στη γειτονιά. Δεν είχε δώσει δικαίωμα.
  2. όχι φυσικά. προφανώς κάποιος δε μπορεί να πληρώνει "long-term" ενοίκιο περισσότερο από όσο βγάζει αλλά κατά τα άλλα όχι δεν υπάρχει άμεση σχέση.
  3. Είμαι 99,9% σίγουρος ότι μου έχει συμβεί. αρκετό καιρό πριν (όταν είχαν πρωτοβγει τα ηλεκτρονικά). αυτή είναι η φυσιλογική αντίδρασει βάση ενός βλακώδους προγραμματισμού αν ισχύει. Είναι διαφορετικές "πράξεις" η είσοδος σε ελεγχόμενη περιοχή και "έξοδος". Γι αυτό πχ δε σου ζητάνε to εισητήριο για να βγεις από αεροπλάνο.
  4. Κάτι τέτοια διαβάζω και ενισχύετε η πεποίθηση μου ότι ο μέσος πολίτης δεν είναι σε θέση να καταλάβει τα βασικά και οποίοι σύστημα βασίζεται σε αποφάσεις του είναι εκ των προτέρων προβληματικό Προφανώς σε αφήνει.
  5. Γιατί θεωρείς λογικό το ενοικιο ενός σπιτιού να είναι % του εισοδήματος ενός κοικοκυριού; Το Airbnb ίσως, αλλά αυτό είναι περσινά κινά σταφύλια. Δεν είναι νέο. Τα άλλα περί golden visa είναι παπαρολογίες. Τα ενοίκια και τα κόστη αγοράς σπιτιού στο βαθμό αυτό είναι αυξανόμενα επενδυτική δραστηριότητα και όχι σπίτια που έφτιαξε κάποιος για να έχει να δώσει στη κόρη του προίκα όταν παντρευτεί, είναι λογικό συνεπακόλουθο της απόδοσης που θέλει κάποιος σε συνάρτηση με το ρισκο/μανούρα που θα φάει αν το κάνει. Και πλέον μπορεί κάποιος να έχει αποδώσεις από διάφορα ήδη άλλων επενδύσεων και συνεπώς άυξάνει την απιτούμενη απόδοση του από τα ακίνητα για να μπει σε αυτά, και τα ρίσκα/κόστη/μανούρα που θα φάει στην Ελλάδα είναι τεράστια. Άρα είτε θα μπει με μεγαλύτερες αποδόσεις, είτε δε θα μπει και θα μικρίνει η αγορά και θα αυξηθούν τα ενοίκια/κόστη για τους υπόλοιπους. Πριν αρκετά χρόνια το έγραφα εδώ μέσα και φαινόταν περίεργο σε κάποιους ότι τα ενοίκια και τα κόστη ακινήτων στην Ελλάδα ήταν εξευτελιστικά χαμηλά.
  6. Όταν ξανακουσεις κάποιον να χαρακτηρίζει "refugee" τον Έλληνα που πήγε για δουλειά σε Γερμανίες, Ολλανδικές, Σουηδίας κλπ, να του ρίξεις δύο φαπες, και μια ακόμα από μένα. Ότι και να πει από εκεί και κάτω είναι χαζομάρες. Κατά τα άλλα, το πώς και πού θα κάνει τη ζωή του ο καθένας και πως θα περνάει το χρόνο του κλπ ... Περί ορεξεως κολοκυθπιτα
  7. Καλά. Δε σε βρίσαμε, ένα αστείο κάναμε. Ενημερωτικά για το μέλλον, το εισιτήριο των 5 ημερών είναι και αυτό για 5 μέρες από όταν το χτυπήσεις 1η φορα, όχι 5 μέρες οποίες τις χρειαστείς στο μέλλον.
  8. Αυτό είναι που λένε "lives under a rock"
  9. Στη Σουηδία που ήρθα πρόσφατα ο φόρος από τα ενοίκια προστείθεται στο προσωπικό σου εςισόδημα όπου οι συντελεστές ξεκινάνε από 30+ και φτάνει >50% ... να τα λέμε και αυτά.
  10. Συμφωνώ απόλυτα Από την άλλη, καθώς ειμαι και εγώ στη Σουηδία εδω και κάποιο καιρό, όχι από ανάγκη αλλά περισσότερο από περιέργεια υπάρχουν κάποια πράγματα που ίσως δε τα πολύσκέφτεται κάποιος ή δε τα βλέπει τόσο "αρνητικά" από μακριά αλλά όταν τα ζει και τα ζυγίζει με τις μέχρι τότε εμεπιρίες του στην Ελλάδα του χτυπάνε πιο άσχημα. Δε ξέρω τι παίζει με τον τομέα σου αλλά δε μπορώ να φανταστώ για πιο λόγο να ενδιαφερθεί κάποια σουηδική τουριστική εταιρεία / ξενοδοχείο να προσλάβει κάποιον από την Ελλάδα, όταν δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα ή δε μιλά σουηδικά. και ακόμα και αν τον προσλάβει και παίρνει ξερω γω 2 ή 3 φορές όσα θα έπαιρνε στην Ελλάδα, με τους φόρους κ κόστος ζωής εδώ δε ξέρω κατά πόσο αξίζει το κόπο. Έχει για μένα νόημα μόνο για ανθρώπους που μπορούν να εξεληγχθουν επαγγλεματικά σε μια χώρα που έχει περισσότερες ευκαιρίες από ότι στην Ελλάδα. αν κάποιος θέλει να δουλέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει νόημα να έρθει Σουηδία , αν θέλει να δουλέψει στα τουριστικά δε βλέπω το λόγο.
  11. χαχαχαχαχαα χαχαχα .. Χρόνια είχα να γελάσω τοσο
  12. τίποτα δεν σταματά τον κάθε υπουργό να ανοίξει έναν ΟΤΕ 2.0.
  13. Θα νσε γελάσω. Αυτό μου περιέγραψε τονσυγγενικο μου πρόσωπο. Δε το έχω εγώ πλέον. Αυτό με το καλώδιο δε καταλαβαίνω πως μπορεί να κάνει το πλύσιμο να σταματά. Το γνωρίζω το πρόβλημα με το να κάνει το καλώδιο πηνίο αλλά αυτό δε θα σταματήσει τον καταναλωτή. Ή θα χαλάσει το καλώδιο ή θα έριχνε κάποια ασφάλεια νομίζω Θα μεταφέρω τα παραπάνω στο συγγενικό μου πρόσωπο και θα δούμε αποτελεσμα
  • Δημιουργία νέου...