Προς το περιεχόμενο

oldnew

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    4.875
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με oldnew

  • Ημερομηνία γέννησης 17/03/1974

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    https://m.youtube.com/channel/UCxrtTyxELvcKg8uQUADZEmQ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Ιωάννινα

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

oldnew's Achievements

  1. Για την ωρα, η βασική χρήση που βλέπω σε αυτό, είναι στα βιντεακια στο YouTube που αφηγούνται κατι. Τωρα θα μπορούν να έχουν και σχετική εικόνα.
  2. Τόσο κοντά είναι? Το περίμενα ποιο μακρυά μετα απο 45 χρόνια.. Αμα φτιάξουν διαστημόπλοιο που τρέχει με το 30% της ταχύτητας του φωτός θα το προσπεράσει (χοντρικά κανω τον υπολογισμό στο κεφάλι μου) σε 60-70 ωρες..
  3. oldnew

    να μάθω Linux?

    Φίλε δεν το συνεχίζω γιατι δεν καταλαβαίνομαστε, μάλλον μιλάμε διαφορετικές γλώσσες ή δεν διαβάζεις καν τι γραφω. Γραφώ πουθενά οτι δεν μπαίνει στα mint ο edge, οταν εχω ηδη πει οτι ολα αυτά οποίος ξέρει απο λινουξ τα κάνει και μονος του? ΕΓΩ γραφω οτι δεν κατάφερα να το βαλω σωστά ακριβώς επειδή δεν ξέρω απο λινουξ. Ακριβώς αυτό δείχνει οτι ολα δεν είναι τοσο ευκολα για τον ασχετο οσο νομιζεις εσυ, και κάποιες εκδόσεις βοηθάνε ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ. Γράφεις και με ηφος επιθετικό "η πλακα ειναι οτι επιμένεις" κλπ. Η πλακα ειναι οτι δεν επιμένω σε τίποτα απλα ητε δεν καταλαβαίνεις τι γραφω ή δε διαβάζεις καν τι γραφω. Καλη συνέχεια.
  4. oldnew

    να μάθω Linux?

    Σου είπα ηδη, το έχω κάνει αυτό σε mint και μου βγάζει ένα πρόβλημα, μηνες τώρα. (και άλλα 500 που μου πρότειναν πολυ γνωστες σε Λίνουξ, τίποτα δεν το διορθώσε) σε φόρουμ που το έχω ψαξει, μου λέγανε χτυπά αυτο, χτυπα το αλλο, τίποτα. Ειπαμε στο linux αμα δεν είσαι γκουρού, οταν δουλέψουν ολα καλα οκ, αλλιως κουκουρουκου, μπορει να μη βγάλεις ακρη ποτέ. Αυτα που γράφεις για το biglinux τα γνωρίζω. Εσυ ως γνωστής Λίνουξ μπορεί να τα διαβάζεις και να γελάς, με το δίκιο σου κιολας αλλα ο άσχετος τα βλέπεις αλλιως. Γράφω γιατί με βολεψε και γραφω ήδη ότι ο γνώστης σε Λίνουξ τα κάνει σε καθε διανομή. Αμα εισουν άσχετος απο Λίνουξ ομως πιστεύω και εσενα που διαφωνείς θα σε βολεύε περισσότερο ακριβώς γιατι έχει ενα σωρο πράγματα έτοιμα, στημενα ρυθμισμένα για τον άσχετο. Προφανώς δεν είναι για εσενα. Και πιθανώς να υπάρχει καλύτερη για τον άσχετο. Ευχαριστώς να ακούσω. Και ναι, την προτείνω. Σε κάποιους θα λύσει τα χέρια πιστεύω. Σε άλλους οχι. Δοκιμάζεις και βλέπεις δεν χάνεις τίποτα. Ουτε καν εγκατάσταση δεν κανεις. Πως θα δεις πχ netflix σε Λίνουξ πατώντας ενα εικονίδιο να φαίνεται σαν εφαρμογή χωρίς να πας σε σελίδα browser και χωρίς web app? Επειδη ειναι άχρηστα για εσένα καποια πράγματα δε σημαίνει οτι ειναι για όλους άχρηστα. Στο mint έψαχνα εφαρμογή για νετφλιξ, δεν βρήκα τίποτα ποτε, πως υπάρχουν εφαρμογές για τα πάντα?
  5. oldnew

    να μάθω Linux?

    Ψιλο ασχετος απο linux. Εχω βαλει ομως 5-6 φορες διάφορες διανομες κύριως να πειραματιστω. Τελευταία ειχα linux mint. Καταρχήν να πω οτι η εμπειρία χρησης εξαρτάται απο το μηχάνημα που τα εγκαθιστάς. Αν βρει τα παντα, wifi, ηχο κλπ μπορεί να πεις τι κανω τοσο καιρό με windows. Διαφορετικά θα γυρίσεις τρεχοντας πισω. Θεωρω δεδομένο οτι κρατάς ΚΑΙ τα windows. Αργα η γρήγορα καπου θα τα χρειαστείς. Ο βασικότερος λογος που γραφω ομως, είναι να προτείνω μια διανομή σε ασχετους. BigLinux. Την έβαλα Τελευταία και μου έκανε την καλύτερη εντύπωση απο την πλευρά του ψιλο ασχετου. Πανέμορφο περιβάλλον (υποκειμενικό), ταχύτητα, απροβηματιστο. Σύστημα για web apps. Πχ οτι λείπει στο linux πχ εφαρμογή για Netflix ή Facebook, messenger κλπ, δημιουργείς εύκολα web apps ωστε να υπάρχουν ολα αυτα και με ένα κλικ στο εικονίδιο να τρεχει σαν εφαρμογή. Αντίστοιχο συστήμα για Google apps. Έχει εγκατεστημένο steam για gaming και άλλα. Σύστημα να τρέχεις android εφαρμογές (αυτό δε δούλεψε αμεσα, άγνωστο γιατί, θα ξανα δοκιμασω κάποια στιγμή. ). Επίσης εχει wine για να τρέχεις windows εφαρμογές (δεν εχω δοκιμάσει ακομα). Εχει LibreOffice στημενο και ετοιμο. Store που κατεβάζεις τα παντα. Επίσης να πω, ως ασχετος με linux ,αλλά power user γενικα, δοκίμασα στα mint να εγκαταστήσω edge browser. Δουλεψε αλλα εβγαζε ενα μήνυμα λάθους που ποτε δεν μπόρεσα να λύσω παρα το ψάξιμο, ενω για να το εγκαταστήσω παιδευτηκα αρκετα σε terminal. Το biglinux εχει επιλογή να εγκαταστήσεις με 1 κλικ οποίο browser θες συμπεριλαμβανομένου και του edge που δουλευει τέλεια. Επίσης εχει discord ωστε να ρωτας ευκολα οτι πρόβλημα εχεις. Το δοκίμαζες χωρις να το εγκαταστήσεις. Αφου βάλεις το iso πχ σε ενα usb φορμαρισμένο σε ventoy, κάνεις boot απ το usb και τρεχει live. Το δουλεύεις και ΑΝ σου αρεσει και θες να το εγκαταστήσεις στο σκληρό δίσκο, εχει εικονίδιο, μεσα απο το λειτουργικό που ηδη τρέχεις live οπου επιλέγεις που θα γινει εγκατασταση ως dual boot. Σου εγκαθιστά και ενα ομορφο bootloader όποτε στην εκίνηση βλέπεις ολα τα λειτουργικά σου και μπαίνεις σε όποιο θες. Μέχρι εφαρμογή να συνδέεται με το Android κινητό σου και να μεταφέρεις αρχεία απ το ενα στο αλλο. Γενικά έχουν βαλει μια σειρά απο εφαρμογές, θεματα και πατέντες ωστε ο ασχετος να τα έχει έτοιμα και να μη παιδεύεται. Ο έμπειρος μπορει να τα βαλει μόνος του σε καθε linux. Εχει Ελληνικά παντού. Και έμπειρος να εισαι, καλο είναι να δοκιμάσεις αυτή τη διανομή. Έπρεπε να είναι ποιο γνωστη. Να και ενα βίντεο. Πραγματικά πιστεύω είναι απο τα καλύτερα για τον ασχετο και οχι μόνο.
  6. Μη την ενοχλείς την Ευρωπαικη ενωση. Αυτή την εποχή έχει δώσει προτεραιότητα σε σημαντικότερα θεματα. Να απαγορέψει τα πλαστικά καλαμάκια..
  7. Προσωπικά ειχα surface pro, και μετά αντίγραφο της σαμσουνγκ (galaxy book 12 πού είχε και το πλεονέκτημα της oled οθόνης). Τωρα σκέφτομαι να δοκιμάσω κατι 2 σε 1. Με χαλάει πού δε θα βγαίνει τελειως το πληκτρολόγιο με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο βαρυ, αλλα τα βρίσκεις φθηνότερα, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία (πχ με oled οθόνη πού προτιμω), και κύριως αναβαθμίζονται ευκολότερα πχ για να αλλάξεις μπαταρία και να βάλεις παραπάνω μνημη και ssd. Αλλά δεν ξέρω αν θα με βόλεψε το ιδιο. Φαντάζομαι πρέπει να τα σκασω για να βγάλω μόνος μου συμπέρασμα αφου καθε χρηση είναι διαφορετική..
  8. Μεχρι ενα σημείο δικαιολογηται να ειναι ακριβότερα τα καινούργια μοντέλα με Ultra core επεξεργαστή λογω ενσωματωμένης κάρτας γραφικών arc που είναι 2πλασια+ σε επιδόσεις απ τους προηγούμενους επεξεργαστες, ενω ταυτόχρονα ειναι ποιο λεπτά τα νεα pc επειδή δεν έχουν ξεχωριστη καρτα γραφικών, ενώ έχουν και πολύ καλύτερη αυτονομία και με τις επιδόσεις της arc μπορείς να κάνεις σοβαρουτσικο gaming έστω και σε μικρότερες αναλύσεις. 1η φορά που γίνεται αυτό χωρίς ξεχωριστη κάρτα γραφικών, γι αυτό πολλοί περίμεναν αυτούς τους επεξεργαστές και γι αυτό είναι πανάκριβα τα πρώτα μοντέλα. Σε 6-12 μήνες θα αλλάξει αυτό πιστεύω. Αν δεν ηταν τοσο πανάκριβο το surface pro με ultra core cpu θα το καλο έβλεπα.
  9. https://drive.google.com/file/d/1vnKBq7xxhKOcskNmgK48V6lmikSCjfwg/view?usp=sharing Απο το link πατα download, θα κατεβάσει ενα αρχείο Asyrmato_Router.prj Στο tasker πατάς παρατεταμένα το σπιτάκι και επιλέγεις την επιλογή import project, οπότε ψάχνεις που το έχεις κάνει Download για να το εισάγεις στο tasker . Στο profile απο το project που κατέβασες πας και ενεργοποίεις τα 2 που έχει εκεί, αν είναι απενεργοποιημενα. Το τρέχω σε samsung note 8 rooted με αρκετά παλαιά ρομ, ισως θέλει μικρές αλλαγές σε αλλα κινητα, και αναλόγως ποια έκδοση android έχεις . Επίσης πρεπει να έχεις δώσει ολα τα απαραίτητα δικαίωματα στο tasker. Αν δε δουλεύει ψαξτω. Γινεται να δουλέψει και σε αρουταριστο με χρήση adb, αλλα θέλει άλλο script εντελώς διαφορετικό, και λίγο ψάξιμο πάνω στο κάθε κινητό τι εντολή δουλεύει και τι οχι. Πάντως γίνεται. Θα βρεις και googlαροντας διάφορα παρόμοια.
  10. Όταν το κάνουν να παίζεις και τάβλι, θα το βάλουν και οι Έλληνες..
  11. Ακριβώς. Οσα γίνονται με εφαρμογή online και μπορείς να τα κανεις μονος σου χωρίς παρέμβαση υπάλληλου, ειναι σωτηρία. Αν δεν σε καλύπτει και χρειαστείς κατι αλλο, την εβαψες..
  12. Όπως είπε και κάποιος πριν, η ψηφιοποίηση απλα κανει bypass το δημόσιο. Πλέον κάθονται (κάποιοι όχι όλοι), πληρώνονται κανονικά χωρίς να κάνουν τίποτα, πληρώνουμε αυξημένους φόρους παντού, χαράτσια κλπ, απλα τώρα δεν ενοχλούν τον κόσμο τουλάχιστον γιατί δεν τούς βλέπεις και κανεις μονος σου τη δουλειά που συχνά επρεπε να κάνουν αυτοί. Ένα άρρωστο σύστημα με μια κουρτίνα να μη το βλέπεις. Βέβαια και αυτο θετικό είναι μεσα στον παραλογισμο μας.
  13. Μου λέει. Οχι σε 50 χρόνια ομως. Το άρθρο λεει οτι το 4% προέρχεται απο ανεμογεννητριες και φωτοβολταϊκά. Δεν βάζει μεσα υδροηλεκτρικη που είναι μεγάλο ποσοστό, και αναφέρεται παγκοσμίως. Προφανώς σε Ευρώπη Αμερική, Κινα είναι πολλαπλασιο του 4%. Ολες οι ανανεωσημες είναι παραπανω απο 4% όμως. Αν και έχει σημαντικο δίκιο, δεν παρουσιάζει αντικειμενικά την εικόνα.
  14. Ποια αυτάρκεια θα έχουμε με την πράσινη ενέργεια οταν προωθούν τον αγωγο Grecy, του εφοπλιστή κουπελουζου, Αιγύπτου Ελλάδας?. Πάλι σε ξενη χώρα θα πληρώνουμε (Αίγυπτο), από αυτη θα εξαρτομασται, το κέρδος θα μοιράζεται μεταξυ κουπελουζου και Αιγύπτου, και λογω του χαμηλού κόστους τής παραγωμενης ενέργειάς δε θα συμφέρει να κανεις ανανεώσιμες ενέργειες στην Ελλάδα? Αντίθετα ο λιγνίτης ηταν Ελληνικός. Γιατί δεν μπήκαν φίλτρα εκει να παράγει με ελάχιστη παραγωγή ρύπων? Και δεν είμαι εναντίον των ανανέωσημων. Ακομα και ο αγωγός που λεω μπορεί να υπηρετεί το εθνικο συμφέρον οπως έγιναν τα πράγματα. Απλα δείχνω ποσες πλευρές εχει καθε θεμα και ποσο περίπλοκο είναι.
  • Δημιουργία νέου...