Προς το περιεχόμενο

vadou

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    804
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    No Man's Land

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

  1. Το ελάχιστο είναι 28 απ'ότι γράφει εδώ και εδώ. Στο δικό μου λογαριασμό μπαίνουν 23 κάθε μήνα, επειδή χρησιμοποιώ εξοπλισμό που μου παρέχει η εταιρία.
  2. Αυτός που έμαθε "ένα πράγμα" (sic), θα μάθει και το επόμενο και το μεθεπόμενο. Αυτός που θα εξαφανιστεί γιατί θα τον ξεπεράσει η τεχνολογία, που διαρκώς εξελίσσεται, είναι ο απόφοιτος του "σχετικού πανεπιστημίου" που έμεινε στη γνώση που πήρε από τις σπουδές του και πιστεύει ότι αρκεί.
  3. vadou

    Εισαγωγή στο front end

    Ειλικρινής απορία, υπάρχει κάποιος που έχει χρόνο να χαζεύει github profiles υποψηφίων; Και αν ναι, ποιος το κάνει; HR, talent acquisition, κάποιος dev;
  4. @polaki Να χρησιμοποιήσεις Laravel μέσα στο Wordpress;;; Τι λες; Ρώτα τους devs της εταιρίας σου και θα σου πούνε γιατί αυτό που λες δεν έχει νόημα 😛 Το Wordpress είναι γενικά μια καλή λύση αν σου καλύπτει τις ανάγκες και έχεις devs που ξέρουν να δουλεύουν πάνω σε αυτό. Δεν είναι global solution for every problem, έχει περιορισμούς και ανάλογα τις ανάγκες ενός project υπάρχουν καλύτερες λύσεις. @atypicalcoder εσύ έχεις πάει στο άλλο άκρο, καμμιά σχέση, wordpress δεν είναι μόνο τα έτοιμα themes + plugins. ένας καλός developer μπορεί να κάνει πολύ πιο σύνθετα πράγματα, οπότε τι σημαίνει "δεν προορίζεται για αυτό"; ποιος θέτει τα όρια;
  5. Σε αυτό κάνεις λάθος. Όταν λέει κάποιος custom, δεν εννοεί να ξεκινήσει από το 0 αλλά να χρησιμοποιήσει κάποιο framework, όπως Symfony, Laravel, Cake κλπ, τα οποία προσφέρουν πολλές ευκολίες και έτοιμες λύσεις για το development μεγάλων και σύνθετων εφαρμογών σε σχέση με αυτά που προσφέρει το Wordpress.
  6. "desktop for Linux" δεν ξέρω τι εννοείς, πάντως linux σαν λειτουργικό desktop, είτε για casual είτε για professional χρήση, έχει ήδη "συμβεί" και είναι εξαιρετικό, για τις δικές μου (και του 3%) ανάγκες τουλάχιστον
  7. Διάλεξε εσύ αυτό που σε βολεύει και άσε και τους άλλους να χρησιμοποιούν ότι νομίζουν.
  8. Δες και το FontForge, πολύ καλό, κλασικό πρόγραμμα για font creation + font editing.
  9. Μόλις παρέλαβα Μαύρο με wireless adapter από το .it
  10. Αγορά από Ιταλικό, εστάλη με UPS, estimated delivery 25/11. Δε νομίζω να έρθει μέχρι την Παρασκευή, αλλά έτσι κι αλλιώς το αρχικό estimation ήταν 30, οπότε μια χαρά.
  11. Όλοι οι browsers σε iOS παίζουν με Webkit αντί για το κανονικό τους engine. Είναι ένας περιορισμός που έχει βάλει το λειτουργικό.
  12. Το γιατί να ξεκινήσει με Js και όχι Ts είναι απλό. Πιστεύω ότι για να μάθεις κάτι σωστά, ειδικά κάποιος όπως τον OP που ξεκινάει από το 0, θα πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά. Δηλαδή, αν θες να ασχοληθείς με το web, ξεκινάς με html και css και συνεχίζεις με Js, όλα vanilla. Να καταλάβεις πώς δουλεύουν στον πυρήνα τους και μετά προχωράς και σε πιο advanced concepts όπως frameworks, bundlers κλπ. Όταν θα δουλέψεις Ts θα πρέπει να ξέρεις για ποιο λόγο, τι προβλήματα θα σου λύσει και τι θα σου δημιουργήσει. Προφανώς αυτό είναι η προσωπική μου άποψη, και είναι κάτι που με έχει βοηθήσει να κατανοήσω τις γλώσσες και τεχνολογίες με τις οποίες εργάζομαι σε βαθύτερο επίπεδο. Υπάρχει και η άποψη ότι μαθαίνω τα div, display: block/none και react και πιάνω δουλειά. Για κάθε άνθρωπο δουλεύουν διαφορετικά πράγματα. Όσον αφορά loose/strong typed όπως είπα από την αρχή, αν δε σου αρέσει η φιλοσοφία της Js είναι δικό σου θέμα (που επιλέγεις να το λύσεις μέσω Ts), αλλά όχι, δεν είναι "σιχαμένη" η γλώσσα. Απλά φαντάζομαι έχεις συνηθίσει σε μια άλλη φιλοσοφία και βλέπεις το διαφορετικό σαν αίρεση 😛 Προσωπικά επειδή γράφω αρκετά χρόνια Js και untyped Php, λίγα χρόνια typed Php και τώρα τελευταία και Go, μια χαρά την έχω βρει either way. Από τη μια εκμεταλλεύομαι την ασφάλεια των typed και από την άλλη το flexibility στις untyped. Όλα καλά είναι, κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις.
  • Δημιουργία νέου...