Προς το περιεχόμενο

croesus

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    187
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

croesus's Achievements

  1. Καλημέρα, Έχω από το 2021, συνδεδεμένο το 7590 πάνω σε οπτική ίνα του ΟΤΕ, δουλεύει τόσο η τηλεφωνία όσο και το internet, κανονικά και απροβλημάτιστα. Δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι εγώ, έχει ενσωματωμένο το profil του ΟΤΕ, οπότε ούτε κωδικούς χρειάστηκα ούτε κάτι άλλο.
  2. croesus

    ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

    Καλημέρα Χρησιμοποιώ λογισμικό της epsilon net & της singular [λογιστική, φορολογία, μισθοδοσία], επίσης χρησιμοποιώ περιστασιακά εμπορική εφαρμογή της softone. Την ύπαρξη antivirus [προσωπικά eset] την θεωρώ πέρα από αναγκαία και δεδομένη, γι΄ αυτό και δεν ανέφερα κάτι σχετικό, εκεί που ζορίζομαι λίγο είναι με το antivirus του server. To cloud, είναι χρήσιμο, κατά την γνώμη μου, μόνο για αντίγραφα ασφαλείας, εκτός γραφείου. Ν' αναφέρω εδώ ότι υπάρχουν εταιρείες [s1, epsilon net] που "πωλούν" λογισμικό που είναι στο cloud, servers της εταιρείας και δεν έχεις τοπικά τίποτα εγκατεστημένο, απλά εσύ εγκαθιστάς έναν client για να μπορείς να δουλέψεις. Αυτό όμως είναι κάτι άλλο, ο φίλος που ρωτάει δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες και ενδεχομένως να μην έχει καταλήξει τι ακριβώς θέλει να κάνει, και δυστυχώς οι "σοβαρές" λύσεις έχουν ανάλογο κόστος. Επίσης ν' αναφέρω ότι λόγω sql ένα καλό switch σε συνδυασμό μ΄ ένα σωστά εγκατεστημένο είναι απολύτως απαραίτητο, γιατί αλλιώς η απόκριση των λογισμικών αυτών καθυστερεί σημαντικά [από προσωπική εμπειρία τ΄ αναφέρω].
  3. croesus

    ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

    Να σου πω εγώ τι χρησιμοποιώ στο λογιστικό μου γραφείο, μ' έναν server και τρεις θέσεις εργασίας, οι οποίες κατά περίπτωση μπορεί να γίνουν και περισσότερες. Προσωπικά χρησιμοποιώ έναν hp g8 με xeon και 32gb ram o οποίος έχει 4 θέσεις για σκληρούς [εγώ χρησιμοποίω 2ssd και 2hdd]. Στους μηχανικούς παίρνω 3 αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά όλων των κρίσιμων αρχείων [βάσεις του sql και κάποια πολύτιμα αρχεία και ένα image backup κάθε 15 ημέρες, οι ssd λειτουργούν σε mirroring]. Έχω επίσης έναν nas server [hp g7 nl54 ο οποίος τρέχει xpenology] και παίρνει μόνος του backup τις βάσεις του sql κάθε 8 ώρες. Για να έχω ένα καλό επίπεδο συνδεσιμότητας χρησιμοποιώ ένα 1000 switch με 1000αρες κάρτες στους σταθμούς εργασίας. Στον server με τον sql συνδέομαι μέσω του ενσωματωμένου vpn των windows, προκειμένου να έχω πλήρη πρόσβαση απομακρυσμένα. Είναι προφανές ότι, οι clients, θα πρέπει να είναι σχετικά καινούριοι, αφού όλα τα σύγχρονα εμπορικά-λογιστικά πακέτα, έχουν αυξημένες σχετικά απιτήσεις. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τον server, στο οποίον πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ram, αφού ο sql είναι γενικά "αχόρταγος", επίσης θα ήταν χρήσιμο να δοθεί μια σχετική μέριμνα στην ρύθμιση του sql.
  4. croesus

    Mx master series mouse

    Καλησπέρα, επειδή έχω ήδη 2 τέτοια ποντίκια στην κατοχή μου, μήπως μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις ένα link από το λογισμικό, που αναφέρεις. Ευχαριστώ.
  5. Εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα για την επιχορήγηση των λογιστών, η επιλογή μου [χρησιμοποιώ την ίδια λογιστική εφαρμογή] https://www.cosmodata.gr/product/373209/ipologistes-laptops/foriti-ipologistes/notebooks/gaming-notebook-lenovo-legion-5-17ach6-82k0001egm-othoni-fullhd-17-3-amd-ryzen-7-5800h-8gb-ram-512gb-ssd-nvidia-geforce-rtx-3050-4gb-windows-10-home-phantom-blue
  6. Καλησπέρα, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω δει το manual, που μου προτείνεις, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
  7. Καλησπέρα, Πρώτα απ' όλα να σε ευχαριστήσω, για τις απαντήσεις. Η λίστα της panasonic, που αναφέρεις, όντως δεν περιλαμβάνει τις δικές μου συσκευές [είχα ήδη δει τη λίστα], απλά διαβάζοντας τη παρουσίαση που έκανε ο poulinos, υπέθεσα ότι μπορεί να συνδεθεί κάθε ασύρματο, που υποστηρίζει την λειτουργία GAP. Διαβάζοντας και το σημείο, που μου υπέδειξες από το εγχειρίδιο χρήσης, με μεγαλύτερη προσοχή, αναφέρει ότι πρέπει να τεθεί το τηλέφωνο σε registration mode, αυτό όμως δεν ξέρω πως γίνεται και θα πρέπει να το βρω [ίσως ο poulinos, αν δει το μήνυμα, μπορέσει να βοηθήσει]. Τέλος στο manual, που μου υποδεικνύεις, αναφέρει ότι πατάμε το κουμπί dect, ενώ στο ελληνικό [από την cosmote το κατέβασa] αναφέρει ότι πατάμε το wps. Θα το προσπαθήσω ξανά και θα δούμε, και πάλι ευχαριστώ πολύ, για τις υποδείξεις.
  8. Καλησπέρα, Προσπαθώ να συνδέσω ένα Panasonic 1611, μ’ ένα 7590, αλλά δεν έχω καταφέρει απολύτως τίποτα, μετά από άπειρες προσπάθειες. Παρακαλώ για την βοήθειά σας, την βάση του τηλεφώνου την απενεργοποιούμε [τη βγάζουμε από το ρεύμα?] και μετά πατάμε κάποιο κουμπί [πιο ?] πάνω στον router ή επιλέγουμε την λειτουργία dect μέσα από το menu του router? Αν μπορεί κάποιος να παραθέσει αναλυτικά τα βήματα για τη σύνδεση, θα του ήμουν βαθύτατα υποχρεωμένος. Επισημαίνω ότι και με τη δεύτερη ασύρματη συσκευή που έχω [panasonic 2511], δεν έχω καταφέρει να τη συνδέσω με το 7590.
  9. croesus

    FRITZ!Box 7590 Review

    Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
  10. croesus

    FRITZ!Box 7590 Review

    Καλημέρα, σας παρακαλώ αν μπορείτε να με πληροφορήσετε, αν το 7590 υποστηρίζει wol [wake on lan] για να μην το αγοράσω άδικα. Η σύνδεσή μου είναι COSMOTE [FTTH].
  11. Θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινίσεις: Δεν ανέφερα πουθενά ότι, πρόκειται περί "οδηγού", αλλά απλή αναφορά βοήθειας, για το wol. O συνφουρμίτης, δεν είπε ούτε μας έδωσε screenshots, από το menu του router του, για να τον κατευθύνουμε ανάλογα. Το ότι αλλάζει η ip [και εγώ dynamic έχω], δεν λέει κάτι. Το να "δεις" την ip σου ίσως είναι το πιο εύκολο στην όλη υπόθεση [πχ μέσα από το speedtest]. To link, στο οποίο παραπέμπω έχει αρκετές εικόνες, που μπορούν να βοηθήσουν, κάποιον που θέλει να προσπαθήσει να λειτουργήσει το wol. Κάποιος που δεν γνωρίζει τίποτα από υπολογιστές, routres, ip κλπ αλλά μόνο πως ν’ ανοίγει το anydesk, τότε δεν απευθύνεται σ΄ έναν ιστοχώρο ζητώντας γενική βοήθεια, αλλά φέρνει κάποιον "ειδικό" στον χώρο του, να ρυθμίσει τον router και να ξεμπερδεύει.
  12. Καλησπέρα, αυτό που σου έγραψα παραπάνω, κάνει αυτό, που ακριβώς θέλεις, εκκινεί τον υπολογιστή από μακριά και όχι τοπικά, είναι η "καλύτερη" και πιο σταθερή διαδικασία. Σε εσένα, απ' ότι λες σε θέμα pc είσαι εντάξει, θα πρέπει να ρυθμίσεις ανάλογα και τον router, το μόνο μειονέκτημα της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι ότι, πρέπει να γνωρίζεις την ip του απομακρυσμένου υπολογιστή.
  13. Επειδή περιμένω αντίστοιχη άφιξη, θα μας πεις τις εντυπώσεις σου?
  14. Καλημέρα, Αυτό που χρειάζεσαι, είναι να έχει κάρτα δικτύου πάντα ρεύμα, που συνήθως έχει και να έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα wol [wake on lan] στο bios, του υπολογιστή. Εγώ εφαρμόζω την τακτική αυτή, εδώ και αρκετά χρόνια. Δες περισσότερες λεπτομέριες εδώ Για wol χρησιμοποιώ το depicus, και σε κινητό [για android όμως δεν ξέρω αν υπάρχει σε ios] αυτό https://play.google.com/store/apps/details?id=com.benfinnigan.wol το οποίο λειτουργεί άψογα, σε καθημερινή βάση.
  • Δημιουργία νέου...