Προς το περιεχόμενο

nantito

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    27
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

nantito's Achievements

  1. Βάζουν στη λίστα και αυτόνομες περιοχές (ή με ειδικά καθεστώτα), όπως το Πουέρτο Ρίκο, η Γροιλανδία, το Γιβραλτάρ κ.ο.κ.
  2. Άλλαξα ταυτότητα πριν από 2 εβδομάδες. Παίρνοντας τηλέφωνο στην ΑΑΔΕ, είπαν πως ενημερώνεται αυτόματα το πολύ σε 10 μέρες. Στην περίπτωσή μου, ενημερώθηκε σε 2 ημέρες στο taxisnet και κατ' επέκταση σε διάφορα άλλα (π.χ. πιστοποιητικό εμβολιασμού)
  3. Έχεις δοκιμάσει earbud tips από memory foam (π.χ. της Comply); Για πάρα πολλά χρόνια έπαιρνα μόνο ψείρες με το "κλασσικό" σχήμα και απόφευγα όλα τα ακουστικά που έμπαιναν στο κανάλι για τον ίδιο λόγο. Όσο κι αν τράβαγα το αυτί, όσο κι αν έστριβα τα tip από σιλικόνη, όσα μεγέθη κι αν δοκίμαζα, μετά από λίγη ώρα έπεφτε το ένα ακουστικό. Μόλις έβαλα memory foam tips, με διαφορετικά μεγέθη για το κάθε αυτί, τέλειωσε η ιστορία. Αποκάλυψη!
  4. Αχ φίλτατοι, αυτά είναι προβλήματα που πρέπει το εκάστοτε κράτος να είναι ικανό να λύσει, αντί να βάζει τρικλοποδιές στους πολίτες μόνο του (γιατί στην ευχή θέλει το taxisnet Επώνυμο Α' και Επώνυμο Β'), διοτι υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις από το πριγκηπικό Άννα-Μαρία. Γιατί χρειάζεται κανείς καν επίθετο να ρωτάμε καλύτερα, ας γεννηθούμε όλοι με ένα unique ID όπως και στο φόρουμ εδώ και να τελειώνουμε
  5. Συνήθως σε απλά πράγματα, δεν συνιστά πρόβλημα. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που έχει μεγάλη σημασία να συμφωνούν 100% με τα στοιχεία ταυτότητας. Έχω καεί με αυτό το θέμα στο κοντινό παρελθόν, και με δημόσιες υπηρεσίες αλλά και καταστάσεις σχετκές με ταξίδια, που γίνονται μίρλες ακόμα και για ένα γράμμα διαφορά. Γι' αυτό το ψάχνω πολύ.
  6. Πήρα τηλέφωνο στο κέντρο του Taxisnet, μίλησα, δεν γίνεται αυτό. Μου είπαν πως το πρόβλημα είναι η υλοποίηση του συστήματος της κάθε υπηρεσίας και τι φίλτρα έχουν για να τραβούν τα στοιχεία. Καλά κρασιά
  7. Τα στοιχεία στο Taxisnet είναι μια χαρά. Για παράδειγμα (τυχαίο όνομα): Όνομα: Νικόλαος Επώνυμο Α': Παπαδόπουλος Επώνυμο Β': Γεωργίου. Στην ταυτότητα θα ήταν: Όνομα: Νικόλαος Επώνυμο: Παπαδόπουλος Γεωργίου Πάω για παράδειγμα στην στρατολογία να βγάλω πιστοποιητικό, κάνω ταυτοποίηση με κωδικούς Taxisnet και μου βγάζει Νικόλαος Παπαδόπουλος. Είναι και διάφορες άλλες υπηρεσίες που κάνουν την ίδια ιστορία. Θα πάω σε λογιστή αλλά μου φαίνεται πως ο "παραδοσιακός τρόπος" θα είναι μονόδρομος. Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα σας, Στο μητρώο του taxisnet λοιπόν υπάρχουν δύο πεδία, Επώνυμο Α' και Επώνυμο Β', τα οποία συμπληρώνονται αντίστοιχα σε όσους έχουν διπλό επώνυμο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. όπως και από την αίτηση μεταβολής ατομικών στοιχείων. Όλα καλά και ανθηρά, μέχρι που αποφασίζεις να κάνεις ταυτοποίηση σε μία από τις πολλές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες πία, μέσω του Taxisnet. Καθότι "τραβάνε" αυτόματα τα στοιχεία από το Taxisnet, δίχως φυσικά να σε αφήνουν να τα αλλάξεις, κάποιες τραβάνε ΜΟΝΟ το Επώνυμο Α', πράγμα που μπορεί να σε βάλει σε απίστευτους μπελάδες σε περιπτώσεις που όλα τα στοιχεία πρέπει να είναι ακριβή όπως στην "ταυτότητα". Έχει αντιμετωπίσει κανένας αυτό το πρόβλημα και να το έχει λύσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Ναι, επιβεβαιώνω πως όντως διορθώθηκε το πρόβλημα!
  10. Όπως έκανε και ο @devil-ji έχω δοκιμάσει και τους δύο τρόπους. @limplixos ευχαριστώ για την πληροφορία, θα το κάνω άμεσα. Εγώ σκέφτομαι τι θα γίνει στην περίπτωση αλλαγής ταυτότητας ΚΑΙ διαβατηρίου που πρέπει να κάνω μέσα στο μήνα. Σιγά μην ενημερωθούν αυτόματα τα νέα στοιχεία....
  11. Υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα; Η πλατφόρμα συνεχίζει και λέει πως δεν επιβεβαιώνεται ο αριθμός διαβατηρίου (ενώ είναι σε ισχύ και 100% σωστός). Από κάπου ελέγχει τον αριθμό διαβατηρίου - και από κάπου λείπει αυτή η πληροφορία.
  12. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τους δύο πρώτους χαρακτήρες από τον αριθμό διαβατηρίου, τους συμπλήρωσες με ελληνικούς ή λατινικούς;
  13. Καλησπέρα, Στην πλατφόρμα έκδοσης πιστοποιητικού εμβολιασμού, μετά από σύνδεση με τα στοιχεία του taxisnet, έχουν βρεθεί τα εξής: Άτομο Α: Προσυμπληρωμένος αριθμός ταυτότητας και διαβατηρίου Άτομο Β: Προσυμπληρωμένος αριθμός ταυτότητας μόνο Στο άτομο Β, δεν του επιτρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό διαβατηρίου, παρόλο που έχει διαβατήριο σε ισχύ και μάλιστα πιο "νέο" από το άτομο Α. Έχουμε σπάσει το κεφάλι μας να βρούμε από ΠΟΥ τραβάει τα στοιχεία αυτά για μπορεί να μπει και το διαβατήριο. Έχουμε ψάξει τις "κλασσικές" υπηρεσίες αλλά δεν βρίσκουμε κάτι. Επιπλέον, εάν βρεθεί το ΠΟΥ, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για το Άτομο Α. που χρειάζεται στον επόμενο μήνα να αλλάξει και τα δύο έγγραφα. Φαντάζομαι είναι νωρίς για να ρωτήσω εάν κάποιος έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία!
  14. Την πρώτη φορά που τον συναρμολόγησα (οδηγίες + ένα αναλυτικό βίντεο) και τοποθέτησα το τμήμα του άξονα Χ πάνω στα προφίλ του άξονα Ζ και πέρασα την ντίζα , δεν κατέβαινε ο άξονας Χ προς τα κάτω (κατεύθυνση Ζ) άνετα και ομαλά όταν πίεζα ελαφρά με τα χέρια μου. Στο βίντεο ο τύπος τον πίεζε πολύ ελαφρά και κατέβαινε πολύ άνετα, λέγοντας πως η ευκολία κίνησης είναι δείκτης καλής ευθυγράμμισης. 23:30 στο παρακάτω βίντεο. Τα έλυσα όλα και τα ευθυγράμμισα εκ νέου, με πολύ "ψείρισμα". Δεν κατάφερα ποτέ να έχω το ίδιο αποτέλεσμα με το βίντεο - γι' αυτό έφαγα πολύ χρόνο δοκιμάζοντας. Η θερμοκρασία είναι 200 / 60.
  15. Καλησπέρα! Αγόρασα τον πρώτο μου 3D εκτυπωτή ο οποίος μου ήρθε την Παρασκευή (Ender 3 v2). Τον συναρμολόγησα το Σάββατο, και με ταλαιπώρησε λίγο το όσο πιο ακριβές καλιμπράρισμα των αξόνων, ώστε να είναι όλα κάθετα / παράλληλα μεταξύ τους. Ίσως το πιο προβληματικό σημείο ήταν η ντίζα του άξονα Z, δεν κατάφερα ποτέ το πάνω της άκρο να περιστρέφεται αρκετά ομόκεντρα, όσα τρικ κι αν προσπάθησα. Σήμερα εκτύπωσα κάποια δοκιμαστικά για να ισιώσω το τραπέζι, μετά τον κλασσικό κύβο XYZ και στο τέλος ένα benchy, του οποίου παραθέτω και μερικές εικόνες. Το προφίλ εκτύπωσης στο cura ήταν το default για τον Ender 3 pro και το νήμα ήταν PLA της Devil Design. Σχόλια και παρατηρήσεις, ευπρόσδεκτα! Φαίνονται διάφορα θεματάκια στις κοντινές εικόνες.
  • Δημιουργία νέου...